Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 1 month later...
Posted

W nocy z 2 na 3 września w miejscowości Gaj Mały pod Szamotułami zaginął pies. Ostatnio był widziany w miejscowości Obrzycko.
Raf jest psem bojącym się ludzi, lekko zdziczałym. Zupełnie nie zna okolicy, gdyż 2 tygodnie wcześniej został przywieziony z okolic Koła (około 200km do Szamotuł).
Ludzie, u których mieszkał, też byli dla niego nowymi ludźmi. Spędził u nich raptem tydzień. Aktualnie pies może być wszędzie!

Wielkość: duży, za kolano
Kolor: ognisto-rudy z białymi elementami
Znaki szczególne: wykastrowany, brak ogonka

Jeśli ktoś widział Rafa, prosimy o kontakt telefoniczny:
605 052 525 – Zbyszek
604 449 030 - Justyna
513 353 687 - Sylwia
667 096 617 - Jagoda

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Mam pytanie - czy Trzebnica to wasz rejon?

Jest pani, która szuka mikro-suni do adopcji.
Maluch, żeby mogła ją wszędzie ze sobą zabrać. Wiek bez znaczenia.

Nie ma poczty mailowej, ale ma skypa i potrafi wyszukać ogłoszenie w necie...
Przydałby się ktoś z jej bliskiej okolicy kto pomógłby znaleźć odpowiedniego mikrusa - niestety nie kojarzę nikogo z tamtych okolic.

Posted

[quote name='Agucha']Mam pytanie - czy Trzebnica to wasz rejon?

Przydałby się ktoś z jej bliskiej okolicy kto pomógłby znaleźć odpowiedniego mikrusa - niestety nie kojarzę nikogo z tamtych okolic.
Agucha mam bardzo pilnie szukająca domu sunie wielkości 'cziłały' podobno, zdjęć nie widziałam.. chyba 2-u letnia.. ale jest w Częstochowie, może jakos by się udało..

Posted

[quote name='olalolaa']Agucha mam bardzo pilnie szukająca domu sunie wielkości 'cziłały' podobno, zdjęć nie widziałam.. chyba 2-u letnia.. ale jest w Częstochowie, może jakos by się udało..[/QUOTE]
Namiar do pani podam na priv. Ktoś musiałby dotrzeć do niej i pokazac choćby zdjęcie suni.

Czy to nie jest ta czarna, 1,5kg Mała?

Posted

[quote name='Agucha']Namiar do pani podam na priv. Ktoś musiałby dotrzeć do niej i pokazac choćby zdjęcie suni.

Czy to nie jest ta czarna, 1,5kg Mała?[/QUOTE]
Nie wiem która.. nawet jakos mmsem bym mogla przesłac..

Posted

a ja znalazłam taką osobę: mimblunka (nową) na tym wątku: http://www.dogomania.pl/threads/220471-Mam-deprech%C4%99-szukam-transportu-do-Cz%C4%99stochowy-Katowic!
ja nie znam tej osoby, ma napisane że pochodzi z Wrocław/Trzebnica

Posted

ZAGINĘŁA!
SUCZKA ALASKAN MALAMUTE

12.01.2012 na ul. Zawadzkiego w Długołęce, zaginęła czarno-biała suczka rasy Alaskan Malamute (jak husky). Suczka jest młoda i bardzo łagodna. Niedawno została zabrana ze schroniska więc może nie znać trasy do domu.

Posiada czip o numerze: 941000011430417

Jeżeli ktoś ją widział to bardzo proszę o kontakt.
601-508-916
693-133-274

Posted

dziewczyny znowu znalazłam tego psa Euro w typie charta włoskiego, 4,5 letni, jest trochę chudszy, ale może nadal jest w normie jak dla chartów, sama nie wiem

czy kojarzycie że on się przewinął kiedyś przez schron?

tak było w lipcu:

a tak dzisiaj:

Posted

Ja mieszkam obok Trzebnicy. Tylko nie wiem jakbym mogła pomóc? Któraś z dziewczyn musiałaby znaleźć jakąś potrzebującą biedotę. A czego konkretnie Pani oczekuje?

Posted (edited)

[quote name='justika']Kurde, on faktycznie kiepsko wygląda. Nie myślałam, że aż tak źle.:(
no właśnie, ale Paweł mówił (a on się na chartach zna) że nie jest tak źle, dałam mu żarcie to nie zjadł, nie był głodny,
chłopak pojechał jednak do schroniska, plan się zmienił, czekamy aż minie kwarantanna.. zobaczymy czy ma czipa
zaraz uaktywnię jego watek
http://www.dogomania.pl/threads/210633-Euro-ma%C5%82y-scharcia%C5%82y-piesek-wraca-do-w%C5%82a%C5%9Bcicieli-i-b%C4%99dzie-obserwowany-%29

Edited by xmartix
  • 5 months later...
Posted

Poker napisał(a):
O jaką pomoc konkretnie chodzi? umieść wpis na wrocławskim wątku informacyjnym i spacerowym.Tam zagląda więcej osób.

Poker, nie umiem tego znaleźć, ale dzięki - chyba nie będzie potrzebne ;)

• 6 months later...
Posted

Przepraszam za offa, ale może komuś wpadnie w oko... Piesek przebywa w woj. dolnośląskim i czeka na dom w hotelu

Heks jest pięknym, zaledwie 2,5 rocznym, drobnym mixem amstaffa, który zaznał już w życiu bardzo wiele zła, zbyt wiele... Heks długo nie poznał w życiu znaczenia słowa miłość, szczęście... Ludzka ręka służyła tylko i wyłącznie do tego, żeby uderzyć, a noga, by kopnąć... Bez powodu, tak po prostu, za to, że jest. Po tym wszystkim pies trafił do schroniska, gdzie przebywał rok.

Na szczęście znalazła się osoba, która pomogła Heksowi i odmieniła jego los. Psiak obecnie przebywa w hotelu dla zwierząt w Bogatyni, gdzie pod okiem specjalistów uczy się poprawnego zachowania i tam czeka na kogoś, kto go pokocha i adoptuje go. Heks uwielbia biegać, bawić się, potrafi aportować i ładnie przynosi piłeczkę. Nie niszczy, oraz zachowuje czystość w mieszkaniu.

Heksio musi zaufać opiekunowi, wtedy staje się słodki jak cukierek. Jest posłuszny i oddany, ciągle dopomina się głaskania, wtula się w człowieka i prosi o jeszcze. Wymaga jednak osoby spokojnej, zrównoważonej i doświadczonej w prowadzeniu psów, najlepiej też znającego rasę, gdyż Heks ma swoje lęki, nad którymi trzeba pracować. Nie nadaje się do domu z dziećmi, oraz innymi zwierzętami. Powinien zamieszkać na obrzeżach miasta, najlepiej w domu z ogrodem, gdzie nie ma takiego zgiełku i szumu, bo jest to dla niego zbyt stresujące, a w stresujących warunkach, gdy nie czuje się w miarę pewnie, jego zachowanie ulega pogorszeniu. Potrzebuje także czasu, aby zaufać i zaaklimatyzować się w nowym miejscu.

Piesek wymaga codziennie odpowiedniej dawki ruchu i zabawy, szuka najlepszego domu na świecie, w którym będzie kochany i szczęśliwy do końca swoich dni. Heks niewątpliwie zasługuje na to, by przekonać się, że życie może być piękne, bo jest naprawdę wspaniałym psem.

Heksio jest zdrowy, wykastrowany, zaszczepiony, odrobaczony i zaczipowany.

Przed adopcją obowiązuje wizyta przedadopcyjna, oraz podpisanie umowy adopcyjnej, a także zgoda na wizyty poadopcyjne.

Kontakt:
natalia.paluch@o2.pl
tel.: 533 558 195