Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 451
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witajcie, dzięki za zaproszenie Panca!

Jaki to ma być evencik - szukający bezpośrednio domu czy zbierający deklaracje?
W tym pierwszym przypadku nie ma problemu - mogę zrobic i sunię rozpowszechnić W drugim nie za bardzo, bo nigdy sam nie zbierałem, a ponadto w kwestii zbiórek z różnych powodów zrobiło się na FB bardzo zawiesiście...

Czy jest już jakiś tekst gotowiec do eventu z namiarami kontaktowymi?

Posted

Witajcie, udalo mi sie zrobic kilka zdjeć ślicznotce :) Czila jest piekna i taka kochana, co za czlowiek doprowadził ją do takiego stanu... Co prawda spodziewałam sie gorszego, a ona jest bardzo grzeczna, slucha się, siad, waruj, uczymy chodzić przy nodze za smaczkiem... Obawiałam sie, że bedzie wyła w kojcu (w domu wyła?) ale grzecznie wraca do siebie, wie, że to jest jej miejsce. Natomiast ma zupełnie to samo co zwierzaki w zoo zamknięte w klatce....chodzenie wzdłuż ogrodzenia. Dostalyśmy zalecenia, robimy jakieś drobne ćwiczenia narazie raczej w formie zabawy i będziemy obserwować. Poza tym jednym zachowaniem sunia jest idealna!!
Narazie tak na szybko, będę jeszcze pisała :)

Posted

xmartix napisał(a):
dzięki wielkie za tak wspaniałe informacje :multi:
kręci się dalej w kółko?
ja przepraszam, jutro zadzwonię do Was, miałam na weekend ale mi nie wyszło..

tak, w kojcu chodzi dookoła, a jak jest luzem na spacerze to też czasem się obkręca;
aha mi sie tak skojarzyło, może to bzdura, ale od samego początku zauważyłam że ona dziwnie biega, jakby znosiło ją na jedną stronę i przechyla tak też głowe. Skojarzyło mi sie to z psem vktórego kiedyś znałam, mial on problemy z błędnikiem ponieważ kopnął go koń. Też przechylal sie jakby na jedną stronę. Mówię, może to głupie, ale można by to sprawdzić...
(przepraszam, że tak chaotycznie ale jestem w biegu cały czas ;) )

Posted

a ja już wcześniej podejrzewałam uszkodzenie mózgu na skutek zatrucia toksynami, jakie wytwarza tasiemiec - pomijając kompulsję i samookaleczanie, to objawy pasują do zatrucia tasiemcem - i ta chudość i nieprzybieranie na wadze - warto sprawdzić