Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

widac ze nie ma zainteresowania psinka. taki piekny pies i siedzi w schronisku , widac ze nie wiele ludzi sie nim interesuje.... idzie zima i nadal bedzie marzl w schonisku...szukamy domku jak najszybciej

• Replies 265
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Piczka siedziała najpierw na ogólnych (to zdjęcie jest z ogólnych, przed przeniesieniem), a potem w izolatce, a on siedzi po prostu w izolatce.

Nie ma nikogo chętnego do dzwonienia w jego sprawie, nie ma go gdzie umieścić, dziewczyny pojechały do schroniska po raz pierwszy od kilku miesięcy i trudno im będzie zorganizować się znów, bo nie mają jak i czym jechać...

Posted

ladySwallow napisał(a):
Piczka siedziała najpierw na ogólnych (to zdjęcie jest z ogólnych, przed przeniesieniem), a potem w izolatce, a on siedzi po prostu w izolatce.

Nie ma nikogo chętnego do dzwonienia w jego sprawie, nie ma go gdzie umieścić, dziewczyny pojechały do schroniska po raz pierwszy od kilku miesięcy i trudno im będzie zorganizować się znów, bo nie mają jak i czym jechać...

Absolutnie psu trzeba szukać tymczasu na wczoraj, jest taki kochany, wdzięczny za uwagę, no super charakterek.
Jeśli nic się nie znajdzie przez tydzień, to pojadę do niego i porobię jakieś foty na zewnątrz boksu. Jeszcze nie wiem jak to zrobię ale tego psiaka po prostu nie da się kochać.

Posted

zrobcie zdjecia moze pomoga w adopcji pasiaka , ludzie lubia widziec psia dokladnie jak wyglada, zdjecia wlozcie na 1 strone bo kiedy oglaszamy dajymy link na 1 strone zreszta nikt nie przeglada stron watku a zawsze wchodza na 1 strone ... czekamy na zdjecia..

Posted

rozyczqa napisał(a):
zrobcie zdjecia moze pomoga w adopcji pasiaka , ludzie lubia widziec psia dokladnie jak wyglada, zdjecia wlozcie na 1 strone bo kiedy oglaszamy dajymy link na 1 strone zreszta nikt nie przeglada stron watku a zawsze wchodza na 1 strone ... czekamy na zdjecia..

Zrozum, że nie można wyadoptować prosto do DS chorego psa, któremu nie wiadomo co jest. Wiemy że jest w trakcie leczenia i trzeba żeby trafił do doświadczonych osób, które będą wiedzieć jak z nim postępować i będzie wiadomo że poradzą sobie z chorobą, a nie poddadzą się i za jakiś czas pies trafi z powrotem do schroniska, albo zwyczajnie go uśpią.

Ewa jeśli będziesz jechać to umów się proszę z kierownikiem żeby on przyjechał do schroniska na pewno, bo jak jego nie ma to tam nie ma tak na prawdę z kim rozmawiać. On będzie znał szczegóły i zajrzy w dokumentację i dowiesz się czegoś więcej na temat tego psa.

Posted

kamilqax95x napisał(a):

on nie jest mieszańcem dog de bordeaux?

No właśnie ja też mam takie wrażenie, że ten pyszczek taki trochę bordosiowaty. Bida straszna :(

Posted

jest jakas mozliwosc znalesc mu tymczasu? nie znam z dogo nikogo ale sa tutaj ludzie ktorzy moga pomoc choc troche w szukaniu dt albo domku stalego.. czy los takiego biednego psiaka jset wszystkim obojetny?

Posted

agnieszka32 napisał(a):
Widzę, że znów zaczynasz wypisywać te swoje mądrości.:shake:
Dziewczyny doskonale wiedzą, co robić, mają doświadczenie i rozum.

A, to ja już wiem, skąd ja rozyczqe kojarzę... :roll:

rozyczqa napisał(a):
jest jakas mozliwosc znalesc mu tymczasu? nie znam z dogo nikogo ale sa tutaj ludzie ktorzy moga pomoc choc troche w szukaniu dt albo domku stalego.. czy los takiego biednego psiaka jset wszystkim obojetny?

Tymczas dla takiego psa musi być doświadczony, nie pierwszy lepszy. Tymczasów ZAWSZE brakuje, miejsc w hotelach zresztą też powoli, a na jedno i drugie trzeba mieć finanse. Nie ma mowy, jak dla mnie, o szukaniu domu stałego psu w typie, o nieznanej chorobie i nieznanym charakterze. Nikomu los psa nie jest obojętny, ale nikt wyżej dupy, za przeproszeniem, nie skoczy...

Posted

rozyczqa napisał(a):

To o czym piszesz jest dla nas z forum oczywiste jak budowa cepa.
Na dzień dzisiejszy nie mogę obiecać że będę w schronie. Będę wiedziała więcej w czwartek.

Posted

Aby szukać DT, DS, musimy wiedzieć na co choruje i jak zostało to zdiagnozowane. To priorytet na dzisiaj.
Dodatkowo ważna jest informacja o jego stosunku do psów, bo większość DT jest już zapsionych.

Posted

doddy napisał(a):
Aby szukać DT, DS, musimy wiedzieć na co choruje i jak zostało to zdiagnozowane. To priorytet na dzisiaj.
Dodatkowo ważna jest informacja o jego stosunku do psów, bo większość DT jest już zapsionych.

Dlatego ktoś, kto potem będzie nadzorował jego sprawy, powinien zebrać takie pytania i zadzwonić. Tylko chętnego nie ma.

Posted

Agnes_Jot napisał(a):
przypominam że roboczo nazwano go Bruno :) ja mogłabym wesprzeć finansowo ale dopiero od stycznia bo tonę po uszy w opłatach innych ;(

Mam nadzieje, że do stycznia to Bruno będzie już zdrowy leżał na kanapie jakiejś wspaniałej rodzinki ;)

Posted

do wlasciciela watku podaj na pierwszej stronie kontakt z toba czy z kims gdzie on przebywa poniewaz zeby go oglosic lub szukac dla niego pomocy musi byc kontakt na kogos numer konta bo poza dogo tez sa ludzie ktorzy by chetnie pomogli ale musza miec napisane na 1 stronie do kogo sie zwrocic, dane o nim wiec czekamy na to uzupelnienie watku, czesto oglaszacie psa nie podajecie kontaktu szkoda bo jest wlele ludzi ktorzy by chetnie pomogli ale nie maja jak skoro nie ma nic podanego o piesku.. w jednym ze schronisk w Lubelskim ale gdzie dokladnie? nie wszyscy sa zalogowani tutaj aby zapytac na priwa

Posted

rozyczqa napisał(a):
do wlasciciela watku podaj na pierwszej stronie kontakt z toba czy z kims gdzie on przebywa poniewaz zeby go oglosic lub szukac dla niego pomocy musi byc kontakt na kogos numer konta bo poza dogo tez sa ludzie ktorzy by chetnie pomogli ale musza miec napisane na 1 stronie do kogo sie zwrocic, dane o nim wiec czekamy na to uzupelnienie watku, czesto oglaszacie psa nie podajecie kontaktu szkoda bo jest wlele ludzi ktorzy by chetnie pomogli ale nie maja jak skoro nie ma nic podanego o piesku.. w jednym ze schronisk w Lubelskim ale gdzie dokladnie?

A jak Ty sobie wyobrażasz, że nagle dziesiątki ludzi zaczną dzwonić do kierownika schronu z zapytaniem o psa? Ty myślisz, że ten człowiek nie ma co robić tylko na telefonie wisieć?

Jak ktoś chce znaleźć kontakt to znajdzie - choćby pisząc PW do założycielki wątku. Konta prywatnego nikt publicznie nie poda, bo z tego wynikają określone konsekwencje prawne - prawo do zbiórek mają zdaje się tylko organizacje pożytku publicznego.

Posted

evel czy ja pisze o koncie prwatnym? musi byc podane numer konta oficjalnie , takie konto na ktore maja wyplywac pieniadze dla niego konto schroniska np z dopiskiem ze to na niego na jego dom tymczsdowy lub kogos kto sie tym zajmuje niech zalozy konto przeznaczone tylko dla niego czy to take trudne pojac? jezeli piesz ze kazdy jezeli nchce znajdzie kontakt .. widze ze malo znasz nature ludzka skoro tak piszesz , czlowiek musi miec podane wszystko dokladnie wtedy zwraca uwage na cos.. nikt sie specyjalnie nie bedzie logowal na dogo to raz a dwa jak oglosic i pisac w imieniu jego o pomoc finansowa skoro nic nie wiadomo na jego temat chodzi mi to to by byl podany dokladny adres gdzie przebywa kontakt ze schroniskiem oraz numer konta na jakie mozna wplacic pieniazki dla niego, evel schronisko jest panstwowe wiec nie widze problemu? ze ktos zadzwoni i zapyta o niego,

Posted

rozyczqa napisał(a):
do wlasciciela watku podaj na pierwszej stronie kontakt z toba czy z kims gdzie on przebywa poniewaz zeby go oglosic lub szukac dla niego pomocy musi byc kontakt na kogos numer konta bo poza dogo tez sa ludzie ktorzy by chetnie pomogli ale musza miec napisane na 1 stronie do kogo sie zwrocic, dane o nim wiec czekamy na to uzupelnienie watku, czesto oglaszacie psa nie podajecie kontaktu szkoda bo jest wlele ludzi ktorzy by chetnie pomogli ale nie maja jak skoro nie ma nic podanego o piesku.. w jednym ze schronisk w Lubelskim ale gdzie dokladnie? nie wszyscy sa zalogowani tutaj aby zapytac na priwa

Mam nadzieję, że jak napiszę jasno, to do Ciebie dotrze. Nie ma mowy o napisaniu, gdzie jest pies, bo trafi się jakiś kretyn przypadkiem, pojedzie i psa po prostu zabierze - i tyle będziemy o nim wiedzieć. Numeru konta nie można podać, bo go po prostu nie ma. Gdzie numer? Do schroniska? Bo hotelu ani DT nie ma. Jak znajdzie się DT albo hotel, to wtedy będzie można myśleć o pisaniu konkretów o psie. Informacje od pracowników różnią się, pies nie będzie zdiagnozowany w schronisku, bo nie ma ku temu warunków - a przynajmniej wątpię, aby były. Nie ma mowy obecnie o ogłaszaniu psa w typie, o którym nic nie wiemy.

Posted

rozyczqa napisał(a):
evel czy ja pisze o koncie prwatnym? musi byc podane numer konta oficjalnie , takie konto na ktore maja wyplywac pieniadze dla niego konto schroniska np z dopiskiem ze to na niego na jego dom tymczsdowy lub kogos kto sie tym zajmuje niech zalozy konto przeznaczone tylko dla niego czy to take trudne pojac? jezeli piesz ze kazdy jezeli nchce znajdzie kontakt .. widze ze malo znasz nature ludzka skoro tak piszesz , czlowiek musi miec podane wszystko dokladnie wtedy zwraca uwage na cos.. nikt sie specyjalnie nie bedzie logowal na dogo to raz a dwa jak oglosic i pisac w imieniu jego o pomoc finansowa skoro nic nie wiadomo na jego temat chodzi mi to to by byl podany dokladny adres gdzie przebywa kontakt ze schroniskiem oraz numer konta na jakie mozna wplacic pieniazki dla niego, evel schronisko jest panstwowe wiec nie widze problemu? ze ktos zadzwoni i zapyta o niego,

Wyobraź sobie, że nie wszystkie schroniska w naszym kraju są państwowe. To raz. Dwa - jak już mówiłam, konto można podać, jeśli jest się FUNDACJĄ, STOWARZYSZENIEM, ORGANIZACJĄ PP - inaczej jak się komuś US dobierze do skóry to może cienko śpiewać (ktoś, nie US ;)). Nasze "dogomaniackie" zbieranie pieniędzy jest w gruncie rzeczy na granicy prawa. Nie wiem, jak inaczej napisać, żeby dotarło? Nikt normalny nie zaryzykuje, podając własne prywatne konto na zbiórkę pieniędzy do publicznej wiadomości.

Posted

jedyna opcja dla tego psa to dt...bez tego sie nie ruszy, ale dt są pozapychane totalnie, kazdy z nas ma swoje psy...
jaki hotelik go wezmie, jak nie wiadomo co mu jest wlasciwie,czy to nie zarazliwe...ciezki orzech do zgryzienia naprawde...

Posted

rozyczqa wez łyknij kalmsa, przejdz sie z psem, ochłon i dopiero wróć
Na wątku było podane schronisko to po pierwsze,ale kto by czytał wątek przed zajęciem głosu nie:-) po drugie na co ty chcesz zbierac jak pies siedzi w schronie i poki sie go nie wyciagnie nie ma szans na jakakolwiek pomoc dla niego, diagnoze, cokolwiek...
Mozemy zbierać deklaracje pomocy a i owszem, wiec prosze, zbieram deklaracje pomocy, ile dajesz?
Masz jakis pomysl poza ogłaszaniem go? Liczysz sie z tym, ze jak oglosisz psa w typie to jakis dres wpadnie do schroniska i psa sobie wezmie jako rozplodowca?

PS.numer konta nie jest potrzebny zeby zabrac psa do domu tymczasowego, od kiedy Ty na dogo jestes?

Posted

Szkoda-większość wątku to kupka śmieci. Czy można moda poprosić żeby wyczyścił te zbędne wpisy?

A w sprawie Bruna....śliczny psiak,czy jest szansa na jego kastrację w schronie? czy jakieś badania dot choroby? Być może jego chudość to bardziej zaawansowana przyczyna...