Milusińska Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 Rozmawiałam z dyrektorem schroniska, w którym pies przebywa. Pies jest bardzo chory. Zdjęcia, które my widzimy, to już stan kiedy pies jest w dobrej kondycji. Kiedy trafił do schroniska zastanawiano się nad jego natychmiastowym uśpieniem. Pies ma około 6-8 lat. Ma genetyczną chorobę skóry, która polega na tym, że tworzą mu się na skórze głębokie rany, które pękają i nie chcą się goić. Prawdopodobnie z tego powodu został porzucony. Od przyszłego tygodnia pies przechodzi na terapię nowymi lekami, które powinny przynieść poprawę. Pod koniec tygodnia będzie więc wiadomo, czy są jakies efekty i jak pies zareagował na nowe leki. Prognozy nie są za wesołe, ale trzymajmy kciuki. Pies nie miał jakichś problemów behawioralnych, które wryły by się w pamięć Panu Dyrektorowi. Jest po prostu bardzo chory. Jest duże zainteresowanie adopcją tego psa, ale kiedy chętni dowiadują się o chorobie, odpuszczają. Quote
Milusińska Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 Aha! Bruno nie miał robionych jakichś "specjalistycznych" wyników, tylko podstawowe, jak to w schronisku. Może to kwestia uzbierania trochę grosza, żeby go dokładnie przebadać? Quote
gryf80 Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 milusińska w którym on jest schronie-może być na pw kasiu-założysz mu na astach watek? Quote
Milusińska Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 Tego nie wiem. Dyrektor, jako ,że nie jest weterynarzem i nie miał przed sobą dokumentacji psa, nie chciał mówić, żeby nie wprowadzić nikogo w błąd. Quote
doddy Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 Zakładajcie, ja nie mam czasu dzisiaj bom zarobiona i tylko podczytuję. Quote
as_ko Posted November 4, 2011 Author Posted November 4, 2011 Milusińska napisał(a):Rozmawiałam z dyrektorem schroniska, w którym pies przebywa. Pies jest bardzo chory. Zdjęcia, które my widzimy, to już stan kiedy pies jest w dobrej kondycji. Kiedy trafił do schroniska zastanawiano się nad jego natychmiastowym uśpieniem. Pies ma około 6-8 lat. Ma genetyczną chorobę skóry, która polega na tym, że tworzą mu się na skórze głębokie rany, które pękają i nie chcą się goić. Prawdopodobnie z tego powodu został porzucony. Od przyszłego tygodnia pies przechodzi na terapię nowymi lekami, które powinny przynieść poprawę. Pod koniec tygodnia będzie więc wiadomo, czy są jakies efekty i jak pies zareagował na nowe leki. Prognozy nie są za wesołe, ale trzymajmy kciuki. Pies nie miał jakichś problemów behawioralnych, które wryły by się w pamięć Panu Dyrektorowi. Jest po prostu bardzo chory. Jest duże zainteresowanie adopcją tego psa, ale kiedy chętni dowiadują się o chorobie, odpuszczają. Kurde, a pracownicy z którymi w środę rozmawiałam nawet słowem mi o tym nie powiedzieli :angryy::angryy::angryy: czyli tak na prawdę nic o nim nie wiedzieli :mad: jak byłam to kierownika nie było niestety. Zapiszę to w pierwszym poście. Quote
chita Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 gryf80 napisał(a):milusińska w którym on jest schronie-może być na pw kasiu-założysz mu na astach watek? jest w nowodworze Quote
gryf80 Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 ok kasiu założe . jeśli by trzeba by bylo jakis leków czy innej pomocy to piszcie najlepiej na [pw.w miare możliwości pomóc mogę. chita dzięki dziewczyny założyłam mu watek na forum amstaffowym.może jeszcze tam ktoś coś dopomoże p.s.jestem jutro w lublinie.jeśli trzeba jakiś medykamentów to piszcie coś sie skombinuje Quote
as_ko Posted November 4, 2011 Author Posted November 4, 2011 Milusińska napisał(a):Aha! Bruno nie miał robionych jakichś "specjalistycznych" wyników, tylko podstawowe, jak to w schronisku. Może to kwestia uzbierania trochę grosza, żeby go dokładnie przebadać? Do tego potrzebne jest niestety DT :( gryf80 napisał(a):milusińska w którym on jest schronie-może być na pw kasiu-założysz mu na astach watek? Wysłałam na PW. Quote
gryf80 Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 czy mozna sie jakoś od schroniskowych dowiedzieć jakie leki dostaje i jakie badania miał robione tzn czy morfologię czy biochemie(jesli tak to co),jak wygladaja te rany-często u "tych"ras wystepuje mastocytoma Quote
doddy Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 Mastocytoma albo AZS pewnie ma, ale gdybać to se możemy... a DT bez diagnozy też będzie cieżko znaleźć. Quote
gryf80 Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 no dokładnie.jestem ciekawa jakie leki dostał,może jakiś sterydzik by się przydał. Quote
LadyS Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 Wiecie co, ja mam propozycje - kierownik ma od jakiegoś czasu trochę przykrych problemów prywatnych i dobrze byłoby, gdyby kontaktowała się z nim jedna osoba w sprawie tego psa - leczenia itd. Chodzi o to, żeby nagle się nie okazało, że będzie do niego wydzwaniać kilka osób o różnych porach i nieraz pytać o to samo. Po prostu może spiszmy pytania o tego psa i jedna osoba niech zadzwoni i zapyta o wszystko naraz. Quote
gryf80 Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 o!ls ma świetna myśl.to może ja zacznę: 1.jakie leki dostawał i co zostało zdiagnozowane u niego 2.jakie badania zostały wykonane i jakie sa wyniki 3.czy potrzeba mu czegoś np.w postaci specjalistycznej karmy czy karmy jakiejkolwiek,czy potzreba leków Quote
agaga21 Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 on wygląda jak brat bliźniak tory z f.ast jest naprawdę piękny. http://www.iv.pl/images/31985001901998790993.jpg ten wzrok! :( :( zastanawia mnie to, że na zdjęciach stan jego skóry nie wygląda tragicznie, może to po prostu jakaś alergia na zmianę otoczenia/karmy po przyjęciu go do schroniska? jeśli to by była jakaś genetyczna choroba to pewnie by trafił do schroniska w takim stanie w jakim jest teraz a nie w takim jak na zdjęciach widać...(tak sobie głośno myślę) Quote
gryf80 Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 aguś dziewczyny pisały że to co na fotach to stan bardzo dawno temu,teraz ponoć tragicznie.czy on wogóle je suche?mogłabym mu ofiarować hypoalergiczną-ale kto dopilnuje czy on ja dostanie? Quote
LadyS Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 gryf80 napisał(a):aguś dziewczyny pisały że to co na fotach to stan bardzo dawno temu,teraz ponoć tragicznie.czy on wogóle je suche?mogłabym mu ofiarować hypoalergiczną-ale kto dopilnuje czy on ja dostanie? Nie. Stan na fotach jest ze środy i jest aktualny. Wcześniej było tragicznie. Quote
as_ko Posted November 4, 2011 Author Posted November 4, 2011 [quote name='gryf80']aguś dziewczyny pisały że to co na fotach to stan bardzo dawno temu,teraz ponoć tragicznie.czy on wogóle je suche?mogłabym mu ofiarować hypoalergiczną-ale kto dopilnuje czy on ja dostanie? Te zdjęcia są z tej środy. Czytajcie dokładnie. [quote name='gryf80']aguś dziewczyny pisały że to co na fotach to stan bardzo dawno temu,teraz ponoć tragicznie.czy on wogóle je suche?mogłabym mu ofiarować hypoalergiczną-ale kto dopilnuje czy on ja dostanie? gryf80 widzę, że masz dużo pytań i propozycji, mogę Ci przesłać numer telefonu do kierownika, zadzwoń i dopytaj o wszystko. Kierownik jutro z rana będzie w schronisku, więc będzie miał dostęp do jego papierów, później wiezie sukę do Warszawy. Tutaj na forum nikt nie jest w stanie odpowiedzieć na Twoje pytania niestety. Quote
wilczy zew Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 Milusińska napisał(a): Cięta jestem na schroniska, bo te, w których byłam to syf i malaria- co dziwne, nawet w dni otwarte. często jest to efekt małej ilości pracowników i przepełnienia schronu a słoma jeśli tylko pies nie ma uczulenia jest najlepsza do budy Quote
gryf80 Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 :oops:,sory pokićkałam z tymi zdjęciami.pytania napisałam,gdyż ls zaproponowała zebranie pytań "w jedno miejsce ". Quote
agnieszka32 Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 Jest z tego samego schroniska, co moja Figa... Nie mogę przestać o nim myśleć :( Quote
ewajanka Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 agnieszka32 napisał(a):Jest z tego samego schroniska, co moja Figa... Nie mogę przestać o nim myśleć :( On siedzi w tym samym boksie co on siedziała. Wierzę że mu się również poszczęści... Quote
Recommended Posts