Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

BOSCO to ok. 4 letni, duży, piękny pitbull red nose. Szukamy dla niego mądrego, wyrozumiałego domu w Warszawie bądź w okolicach! Ważne jest, aby w bloku była winda.
Bosco jest psem ze schroniska, trafił do Fundacji AST dosłownie kilka dni temu. Okazało się, że Bosco mocno kuleje na łapę co najprawdopodobniej zakończy się operacją ortopedyczną (artroskopią). Dodatkowo Bosco cierpi na chorobę skóry (nużycę). Na szczęście ta nie jest zaraźliwa. Leczenie Bosco pochłonie sporo funduszy i czasu. W pokryciu kosztów pomoże jednak fundacja.
Szukamy dla Bosco mądrego domu, chociażby tymczasowego na okres leczenia. Obecnie Bosco przebywa w szpitalu w klinice w Radomiu. Psiak nie wymaga jednak hospitalizacji. Mógłby być leczony w domu.
Niestety, nie mamy obecnie wolnego domu tymczasowego, a adopcje psiaków także stoją.
Apelujemy do Państwa o pomoc dla Bosco, a także dla innych psów z fundacji. Zachęcamy do odwiedzenia strony internetowej. Może ktoś z Państwa ofiaruje dom Bosco bądź innemu psu.
O Bosco niewiele jesteśmy w stanie póki co powiedzieć, dlatego szukamy domu bez zwierząt oraz dzieci.

Kontakt:
0501 797 018
fundacjaast@o2.pl
www.fundacja-ast.pl

Edited by as_ko
  • Replies 265
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jest przepiekny! Dawno nie wizialam tak ciemnego rednosa z przyciagajacymi jak magnez bursztynowymi oczami... te odlezyny wygladaja kiepsko, ale bez wyciagniecia go ze schroniska, nic sie nie da z nimi zrobic :(

Posted

chita napisał(a):
jest tam jakis wet w ogole?

edit: doczytalam, on jest z tego samego schronu co Szanta...

Każde schronisko, z tego co wiem, ma obowiązek współpracować z wetem, więc tutaj jest podobnie.

Posted

chita napisał(a):
jest tam jakis wet w ogole?

edit: doczytalam, on jest z tego samego schronu co Szanta...

Tak, z tego samego co Szanta.

ladySwallow napisał(a):
Mnie do niego pasuje imię Proof, nie wiem, czemu w sumie...

A może jakieś troszkę bardziej przyjaźnie brzmiące? ;)

Posted

Jezu Mario! Ja to na te schroniskowe warunki patrzeć nie mogę! Jak niby te wszystkie bidne psiaki mają znaleźć dom, skoro mieszkają, jak w chlewie? Ślizgają się na własnej kupie, śpią na słomie a ich stan zdrowia z dnia na dzień staje się coraz gorszy.

Posted

Milusińska napisał(a):
Jezu Mario! Ja to na te schroniskowe warunki patrzeć nie mogę! Jak niby te wszystkie bidne psiaki mają znaleźć dom, skoro mieszkają, jak w chlewie? Ślizgają się na własnej kupie, śpią na słomie a ich stan zdrowia z dnia na dzień staje się coraz gorszy.

Rozumiem oburzenie, ale na czym, na litość boską, mają spać? :roll: Słoma jest najlepszą podściółką do bud - dobrze grzeje, nie zamaka szybko, łatwo się wymienia. W czym mają niby spać? W wielu schroniskach opcja spania psów np. na legowiskach jest możliwa tylko wówczas, gdy pies nie ma opcji zamoczenia legowiska (czyli mieszka w budynku) + schronisko może prać/codziennie wymieniać legowiska na nowe.
To ludzie są winni, że schroniska istnieją, nie należy o tym zapominać - zamiast walczyć ze schroniskami i płakać, że psy śpią na słomie, trzeba walczyć ze światopoglądem ludzi, żeby nie rozmnażali i nie porzucali czworonogów.

Posted

Ależ Walczę! Psy biorę do siebie do DT, rozgaduję, jakie są fajowe, jak potrzebują pomocy. Odwodzę od pomysłów kupna szczeniaka z hodowli, skoro tyle psiurów w potrzebie czeka. I musowo, jak mam psa na TD to wszystkich znajomych odwiedzam i psa przedstawiam, żeby zobaczyli, że schroniskowy nie gorszy :) A nie wiedziałam, że ta słoma tak działa "terapeutycznie". Cięta jestem na schroniska, bo te, w których byłam to syf i malaria- co dziwne, nawet w dni otwarte.

Posted

biedny ale jakoś nie wygląda mi na takiego młodziutkiego-chociaż może ten stan go tak "postarza". Może wydarzenie na fb i zbiórka kasy na hotel-w schronie zamarznie ale o tym ciotki wiedzą na pewno :(

Posted

Agnes_Jot napisał(a):
a nie ma kogoś z tych okolic żeby zaglądał do psiaka i smarował mu tą maścią o której wspomniała doddy?

Niestety nie ma nikogo.

Posted

niech będzie może ten bruno.ja mam na zbyciu advocate do 40 kg pipetę- dla niego byłaby idealna,karmę tez bym zorganizowała,tylko w którym on schronie.no i czy bedą pilnowali go w porze karmienia żeby dostał wiecej.
ewentualnie jakby na tymczas poszedł to tez moge w/w rzeczy przekazać dla niego
ma watek na amstafach?