Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

natija napisał(a):
zal Ci sie zrobilo i tez fotki wstawilas:eviltong:
fajnie razem spia:)kociak :loveu:

Ha! rozgryzłaś mnie :evil_lol:
W końcu trzeba nadrobić ten stracony rok fotami :eviltong:

Przecież nie będę Wam codziennie owadów wstawiać, choć zastanawiałam się nad ślimakami, ale to może jutro :siara:
(:Buńka:) napisał(a):
Ślicznego masz tego białaska:loveu:
Jak tam wam idzie wybór imienia?:)
Bo chyba już jakoś na nią wołasz;)

Jak na razie to najczęściej 'nie rusz' albo 'zostaw' albo 'chodź tutaj' ewentualnie jeszcze 'nie drap' :roflt:

Nie no żartuje, jest Frania :loveu:

Franca81 napisał(a):
Cud miód białasek!

Białasek dziś wścieku dupy dostaje, pewnie dlatego że chłodniej jest to bryka tam i z powrotem, zaliczając przy okazji okno i firankę :evil_lol: A Miki tylko się przygląda i pewnie sobie myśli 'co to małe białe gówienko robi' :cool1:

Posted

Paulina_mickey napisał(a):

Nie no żartuje, jest Frania :loveu:

No no no jestem dumna z wyboru imienia. :diabloti:

Paulina_mickey napisał(a):
Białasek dziś wścieku dupy dostaje, pewnie dlatego że chłodniej jest to bryka tam i z powrotem, zaliczając przy okazji okno i firankę :evil_lol: A Miki tylko się przygląda i pewnie sobie myśli 'co to małe białe gówienko robi' :cool1:

Nie gówienko a wapienko :evil_lol:

Posted

ale cudna ta białaska :loveu:
Zawsze mi się biały kot marzył.

A te pasikoniki to są takie jak można spotkać na łąkach?
Bo widywałam takie wielkie zielone latające. I nic nigdy większej paniki u mnie nie wywoływało...
no może poza chrabąszczami majowymi...

Posted

Franca81 napisał(a):
No no no jestem dumna z wyboru imienia. :diabloti:

Nie gówienko a wapienko :evil_lol:

[quote name='Franca81']No no no jestem dumna z wyboru imienia. :diabloti:
/QUOTE]
Ha ha ja też:D Zupełnie nie wiem dlaczego:diabloti:

No ja tak myślałam, że się spodoba :evil_lol:

Pani wet się wczoraj śmiała jak powiedziałam, że jest Frania ale jak będzie nie grzeczna to Franca :diabloti:

Majkowska napisał(a):
ale cudna ta białaska :loveu:
Zawsze mi się biały kot marzył.

A te pasikoniki to są takie jak można spotkać na łąkach?
Bo widywałam takie wielkie zielone latające. I nic nigdy większej paniki u mnie nie wywoływało...
no może poza chrabąszczami majowymi...

Te łąkowe bestie to wiem że gryzące są bo mnie raz dziabnął taki . . .

To jest ta sama rodzina chyba, tyle że te nasze nie gryzą a tamte tak :D

leónowa napisał(a):
Ładny białas:p

Dziś zmieniłam jej obróżkę na fioletową, jest za duża i tak ale nic innego nie można dla niej znaleźć :roll: Chudzielec taki, trzeba ją podtuczyć, żeby chociaż szelki przez nią nie przechodziły po założeniu :evil_lol:

Ale dziś muszę ją pochwalić, spała z nami do 8.30, bo jak do tej pory to z samego rańca pobudka. Oczywiście gniotła się ze mną i z psem na jednej połowie łóżka :evil_lol: Jakby nie mogła znaleźć sobie czegoś bardziej wygodnego

Posted

Pewnie, że może ale jeżeli jest to zwykła obróżka (niewypinająca się) to może być niebezpieczna jak kociak wsadzi gdzieś głowę i zaczepi się obróżką.

Posted

Oj nie demonizujmy już, że wszystko zagraża życiu, bo jak by tak było to z psem/kotem nie można byłoby nic robić, bo przyniesie negatywne skutki, to tylko obróżka;)

Posted

Obróżkę zakładamy na dzień, żeby było słychać gdzie jest :evil_lol: Z resztą ona taka luźna jest, że spokojnie się może zsunąć jakby coś się działo a poza tym wypina się :cool3: Przyzwyczajam ją do obróżki, bo na przykład u weta czuję się bezpieczniej jeśli mam ją na smyczy, tak na rękach bez zabezpieczenia to boję się ją gdziekolwiek nosić ;)

Na noc jej ściągamy ją :evil_lol:

Posted

leónowa napisał(a):
Sory, ale nie moge patrzeć, jak one sobie łażą po ręce, chybabym zawalu dostała gdyby to była moja dłoń:evil_lol:

Ee tam nie ma nic strasznego, osobiście wydaje mi się, że gorsze w trzymaniu na ręce są straszyki, bo wbijają 'pazurki' :evil_lol:

Posted

afrykance? :loveu:

niestety odnosnie obrozki to dwa koty tak odeszy (roznym znajomym) a trzeci ledwo uszedl z zyciem. Ale one na dwor wychodzily i zawsze na ogrodzeniu.... Dlatego tak zareagowalam ;)

Posted

straszyki są super! miałam kiedyś. Jak toto cudnie stawało na dwóch łapkach i gapiło się:loveu:
O wiele bardziej bym się zastanawiała nad faktem trzymania na ręce tych świerszczy... Bo ślimak, nic strasznego.

A dla kota obróżka rzeczywiście może być zabójcza,ale jak ma luźną, taką żeby się wypiął to ok. Niektórym tak szkoda zgubienia ze zaciskają ile się da...a potem kot zostaje na krzakach...

Posted (edited)

[quote name='(:Buńka:)']Ale fajne te twoje ślimaki no a jak urosną to będą imponujące:loveu:
Paula nie znasz się ślimusie są OK:eviltong::diabloti:

Podobno mogą urosnąć do 0,5 kg , więc było by co wziąć w rękę :evil_lol:

[quote name='Franca81']afrykance? :loveu:

niestety odnosnie obrozki to dwa koty tak odeszy (roznym znajomym) a trzeci ledwo uszedl z zyciem. Ale one na dwor wychodzily i zawsze na ogrodzeniu.... Dlatego tak zareagowalam ;)

Rozumiem, pewnie też bym dmuchała na zimne. Ja małej nie zamierzam wypuszczać nigdzie na dwór, a ubraną ją ma tylko w naszej obecności, więc w razie czego mam kontrolę :evil_lol:

[quote name='Majkowska']straszyki są super! miałam kiedyś. Jak toto cudnie stawało na dwóch łapkach i gapiło się:loveu:
O wiele bardziej bym się zastanawiała nad faktem trzymania na ręce tych świerszczy... Bo ślimak, nic strasznego.

A dla kota obróżka rzeczywiście może być zabójcza,ale jak ma luźną, taką żeby się wypiął to ok. Niektórym tak szkoda zgubienia ze zaciskają ile się da...a potem kot zostaje na krzakach...

Świerszcze to raczej rzadko się trzyma na ręce, bo nawet jak się je weźmie to zaraz fruwają po pokoju i trzeba latać za nimi :evil_lol:

A obróżkę ma luźną, aż za luźną bo nie ma takiego odpowiedniego rozmiaru na tego chudzielca, więc jestem spokojna :D

A dziś mija tydzień odkąd Franula jest z nami- już zaczęła na imię reagować :loveu:

Edited by Paulina_mickey