Paulina_mickey Posted August 11, 2010 Author Posted August 11, 2010 A teraz lisy i jenot Szczenie lisa-perłowe. Jedno z dwóch na całej fermie Czarne szczenięta z białymi kwiatami. Quote
Paulina_mickey Posted August 11, 2010 Author Posted August 11, 2010 Szczenięta lisów Białopyski Standard Krzyżaki Białoszyjny Quote
evel Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 Boże, piękne zwierzaki :shake: Straszne jest to, że się je zabija tylko dlatego, że jakieś durne babska lubią nosić czyjeś zwłoki na sobie... Quote
Paulina_mickey Posted August 11, 2010 Author Posted August 11, 2010 evl napisał(a):Boże, piękne zwierzaki :shake: Straszne jest to, że się je zabija tylko dlatego, że jakieś durne babska lubią nosić czyjeś zwłoki na sobie... Teraz to jeszcze nic, najpiękniejsze one są na zimie, bo wtedy zmieniaja okrywę, wtedy to na prawdę jest co podziwiać, choć jak się pomyśli na co to to od razu się odechciewa... Większość z nich to mutanty, tzn wyhodowane sztucznie, chodzi o odmiany barwne. Quote
Marta_Ares Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 http://i892.photobucket.com/albums/ac129/mike18pl/Obraz424.jpg przepiekny..... okropne jest to dlaczego je hodują..... :( Quote
Paulina_mickey Posted August 12, 2010 Author Posted August 12, 2010 Wszystkie są piękne, nawet nie umiała bym wybrać. To są szczenięta 3-4 miesięczne z tegorocznych wykotów jeśli o lisy i jenoty chodzi. A co do norek i fretek to większość z nich to młodzież również od 9 tygodni w górę, no nie licząc tych malizn freci, bo one obecnie mają 5 tygodni. Oczywiście dorosłym też robiłam, ale zdjęcia zza krat to nic ciekawego... Do lisów nie chodziłam za często bo one panicznie się boją, więc wolałam ich nie stersować i robić tylko to co potrzeba czyli napoić czy nakarmić. No i jak szczepienia były to tylko zastrzyk szybko i tyle. Ale powiem Wam, że najgorsze były szczepienia, bo chłopaki łapały każdą po kolei norkę a ja musiałam szybko im dać zastrzyk, bo się strasznie wyrywały, nie dość, że szybko to jeszcze dokładnie musiało być. A jeszcze jak się norki wystraszą czy zestresują to robią jak skunks, puszczają ze swoich gruczołów substancję, która niemiłośernie śmierdzi, więc też trzeba było uważać... A teraz coś mniej smutnego. Szczurki na spacerku:loveu:, znalazłam jeszcze z kiedyś. Może jutro porobię nowych zdjęć i pokażę Wam też nasze robalki:cool3: Dziewczyny na wiśni, bardzo im się spodobała, zwłaszcza możliwość samodzielnego wchodzenia. Musli:loveu: Dziewczyny i piła:evil_lol: Quote
Paulina_mickey Posted August 12, 2010 Author Posted August 12, 2010 I ciąg dalszy dziewczyn. Lola zwiedza ogrodek. Skok?:evil_lol: Quote
Marta_Ares Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 kurcze, ale swietne fotki, super wygladaja tak na wolnej przestrzeni :) nie uciekają??? Quote
Paulina_mickey Posted August 12, 2010 Author Posted August 12, 2010 Marta_Ares napisał(a):kurcze, ale swietne fotki, super wygladaja tak na wolnej przestrzeni :) nie uciekają??? No własnie nie, na samym początku bałam się o nie strasznie, że gdzieś zwieją czy coś. Ale zawsze wychodzą pod nadzorem mnie albo tż. Raz tylko Lola się kota wystraszyła i uciekła w kwiatki, ale wróciła na wołanie. Także jak kociak jest to nie wychodzą na spacerki, a jak kociak śpi,albo go nie ma to sobie łażą, skakają, wąchają itd. No i teraz jeszcze frecia doszła, więc czas na wypuszczanie, bieganie i zabawy ze zwierzętami na trawce dzielimy na trzy;)Ewentualnie na dwa i pół, bo czasem Frytka biega z kotem, choć On za nią nie przepada za bardzo:evil_lol: Quote
Paulina_mickey Posted August 14, 2010 Author Posted August 14, 2010 Frytella się bawi w kotka :) [video=youtube;dILoIV8qWZs]http://www.youtube.com/watch?v=dILoIV8qWZs[/video] Quote
Paulina_mickey Posted August 15, 2010 Author Posted August 15, 2010 Zajrzyjcie prosze! http://www.dogomania.pl/threads/190958-M%C5%82odziutka-fretka-do-oddania-w-dobre-r%C4%99ce.-Pilne!?p=15196063#post15196063 Quote
Paulina_mickey Posted August 16, 2010 Author Posted August 16, 2010 Zdjęcia Frytki, z piątku. Musieliśmy ją wykąpać, bo jeszcze dostaje jedzenie, które zabralam z fery i cała się w nim wyciapała:shake: Quote
Paulina_mickey Posted August 16, 2010 Author Posted August 16, 2010 I jeszcze kilka zdjęć, świeżo po kąpieli A tu już kilka godzin później na spacerku Quote
Paulina_mickey Posted August 16, 2010 Author Posted August 16, 2010 Zabawa:loveu: Wcinamy smakołyki. :evil_lol: I przygotowania do nauki chodzenia na smyczy Quote
Paulina_mickey Posted August 16, 2010 Author Posted August 16, 2010 Po każdej nawierzchni trzeba sprobować się przejść:evil_lol: I kto tu się na kogo czai:diabloti: I na dywanie też trzeba spróbować. Tutaj jeszcze zanim miała założone szelki, zabaw ciąg dalszy Na trawie zdecydowanie najlepiej:loveu: Quote
Paulina_mickey Posted August 16, 2010 Author Posted August 16, 2010 Nauki ciąg dalszy. Buziak z tż:loveu: Quote
ewatr Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 Witamy sie po dłuzszej nieobecnosci :lol: Ale tu widze przybyło nowych stworzen ;) ho ho ho Frecia przesliczna , widze ze nawet buzi juz potrafi dawac :evil_lol: Quote
Paulina_mickey Posted August 18, 2010 Author Posted August 18, 2010 ewatr napisał(a):Witamy sie po dłuzszej nieobecnosci :lol: Ale tu widze przybyło nowych stworzen ;) ho ho ho Frecia przesliczna , widze ze nawet buzi juz potrafi dawac :evil_lol:Jesteście z powrotem :) Miło Was znowu widzieć :):) Frytka jeszcze częściej używa ząbków niż języka ale zmienia się to powoli :) Quote
Marta_Ares Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 niesamowita ta Twoja Frytka:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Paulina_mickey Posted August 18, 2010 Author Posted August 18, 2010 Musze jej pazurki obciąć, tylko zastanawiam się jak takiej wiercipięcie to zrobić:hmmmm: Na fermie nie ścierała ich w ogóle,bo przebywała na kratkach... Quote
Recommended Posts