Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Boże, piękne zwierzaki :shake: Straszne jest to, że się je zabija tylko dlatego, że jakieś durne babska lubią nosić czyjeś zwłoki na sobie...

Posted

evl napisał(a):
Boże, piękne zwierzaki :shake: Straszne jest to, że się je zabija tylko dlatego, że jakieś durne babska lubią nosić czyjeś zwłoki na sobie...

Teraz to jeszcze nic, najpiękniejsze one są na zimie, bo wtedy zmieniaja okrywę, wtedy to na prawdę jest co podziwiać, choć jak się pomyśli na co to to od razu się odechciewa...

Większość z nich to mutanty, tzn wyhodowane sztucznie, chodzi o odmiany barwne.

Posted

Wszystkie są piękne, nawet nie umiała bym wybrać. To są szczenięta 3-4 miesięczne z tegorocznych wykotów jeśli o lisy i jenoty chodzi. A co do norek i fretek to większość z nich to młodzież również od 9 tygodni w górę, no nie licząc tych malizn freci, bo one obecnie mają 5 tygodni. Oczywiście dorosłym też robiłam, ale zdjęcia zza krat to nic ciekawego...
Do lisów nie chodziłam za często bo one panicznie się boją, więc wolałam ich nie stersować i robić tylko to co potrzeba czyli napoić czy nakarmić. No i jak szczepienia były to tylko zastrzyk szybko i tyle.

Ale powiem Wam, że najgorsze były szczepienia, bo chłopaki łapały każdą po kolei norkę a ja musiałam szybko im dać zastrzyk, bo się strasznie wyrywały, nie dość, że szybko to jeszcze dokładnie musiało być. A jeszcze jak się norki wystraszą czy zestresują to robią jak skunks, puszczają ze swoich gruczołów substancję, która niemiłośernie śmierdzi, więc też trzeba było uważać...

A teraz coś mniej smutnego. Szczurki na spacerku:loveu:, znalazłam jeszcze z kiedyś. Może jutro porobię nowych zdjęć i pokażę Wam też nasze robalki:cool3:

Dziewczyny na wiśni, bardzo im się spodobała, zwłaszcza możliwość samodzielnego wchodzenia.

Musli:loveu:

Dziewczyny i piła:evil_lol:

Posted

Marta_Ares napisał(a):
kurcze, ale swietne fotki, super wygladaja tak na wolnej przestrzeni :)

nie uciekają???

No własnie nie, na samym początku bałam się o nie strasznie, że gdzieś zwieją czy coś. Ale zawsze wychodzą pod nadzorem mnie albo tż. Raz tylko Lola się kota wystraszyła i uciekła w kwiatki, ale wróciła na wołanie. Także jak kociak jest to nie wychodzą na spacerki, a jak kociak śpi,albo go nie ma to sobie łażą, skakają, wąchają itd.

No i teraz jeszcze frecia doszła, więc czas na wypuszczanie, bieganie i zabawy ze zwierzętami na trawce dzielimy na trzy;)Ewentualnie na dwa i pół, bo czasem Frytka biega z kotem, choć On za nią nie przepada za bardzo:evil_lol:

Posted

Po każdej nawierzchni trzeba sprobować się przejść:evil_lol:

I kto tu się na kogo czai:diabloti:

I na dywanie też trzeba spróbować.

Tutaj jeszcze zanim miała założone szelki, zabaw ciąg dalszy

Na trawie zdecydowanie najlepiej:loveu:

Posted

Witamy sie po dłuzszej nieobecnosci :lol:

Ale tu widze przybyło nowych stworzen ;) ho ho ho

Frecia przesliczna , widze ze nawet buzi juz potrafi dawac :evil_lol:

Posted

ewatr napisał(a):
Witamy sie po dłuzszej nieobecnosci :lol:

Ale tu widze przybyło nowych stworzen ;) ho ho ho

Frecia przesliczna , widze ze nawet buzi juz potrafi dawac :evil_lol:
Jesteście z powrotem :)
Miło Was znowu widzieć :):)
Frytka jeszcze częściej używa ząbków niż języka ale zmienia się to powoli :)