Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

halgre napisał(a):
Jakie śliczne te szczurki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ale nie gryzą ci mebli, kabli ?

Nie mają możliwości-bo ich nie dopuszczamy do kabli.
A mebli nie gryzą. Biegają po łóżku po półkach i po komodzie ale żadna jeszcze nic nie zepsuła.

Jak był u nas na DT Justi, który teraz jest u Marleny to On miał taką manię ściągania obrusu z komody i wciągania do swojego mieszkanka:diabloti:

Posted

Merry :loveu:

Nasz nowy nabytek- a mianowicie maluszek który wyległ się jakiś tydzień temu z jajeczek. :loveu:
Straszyk diabelski. :lol:

I puzzle 3D mojego TŻ:loveu:Są tak duże , że na półce to się z ledwością zmieszczą. Mają 80 cm długości:evil_lol:

Posted

Już niebawem zacznie się kolejny semestr moich studiów.
Chciałam Wam pokazać jakie przedmioty będę miała-dopiero teraz zaczynają się ciekawie przedmioty, a najciekawsze dopiero przede mną:evil_lol::loveu:

Uprawa roli i roślin
Chów i hodowla zwierząt futerkowych
Biologia rozrodu
Chów i hodowla pszczół
Język obcy (angielski i francuski)
Genetyka populacji i cech ilościowych
Praktyka - na wakacjach :cool3:
Chów i hodowla owiec i kóz
Chów i hodowla bydła
Chów i hodowla koni

Posted

Cześć, wczoraj mnie nie było, bo miałam zajęcia od 8 do 20:diabloti:

No takie właśnie przedmioty są na zootechnice czyli chowie i hodowli zwierząt.
Wbrew pozorom to jest caaaaałkiem co innego niż weterynaria o której mówi się, że to kierunek pokrewny.
Generalnie ciekawie się zapowiada, będziemy mieć zajęcia w pasiekach, stacjach badawczych hodowli kóz i owiec, stadninie koni itd. To taki kierunek dla osób które chcą zajmować się hodowlą zwierząt albo ich żywieniem i udoskonalaniem genów.

Najnudniejsze jest uprawa roli, np na za tydzień mamy przygotować po 50 roślin uprawnych z nazwą łacińską, okresem wysiewu i zbioru a także celem do którego jest stosowane :diabloti:

Posted

agaciaaa napisał(a):
Od 8 do 20 - o matko, masakra ;) i tak bez żadnego okienka?

Jedno godzinne :)
Tyle, że większość to są wykłady więc w sumie nie jest to obowiązkowe, no ale czasem jak się chodzi na wykłady to jest się lepiej ocenianym z danego przedmiotu.
Np z hodowli koni trzeba być na wszystkich listach z wykładu żeby móc być zwolnionym z egzaminu-no i oczywiście ocena 4,5 :)

• 2 weeks later...