Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Marlena:) napisał(a):
Wiesz co,nie masz serca.... małe krabiki potrzbują miłości...
POD KOŁDERKĘ Z NIM :D :lol: :evil_lol::evil_lol:
Tiaaa jasne. :diabloti:
Bo nie ma to jak spanie z krabikiem pod kołdrą:evil_lol:

A co do tego, że jest mały. To rzeczywiście jak na niego to jest mały. Takie krabiki linieją w młodzieńczym wieku nawet co miesiąc, im starszy jest tym wolniej rośnie a co za tym idzie rzadziej linieje. Jak jest już dorosły czyli mniej więcej po 7-8 latach lub po osiągnięciu wielkości pancerza mniej więcej ok 20 cm linieje jedynie raz w roku.
Także to bardzo ciekawe zwierzaczki, chociaż ja wole typ bardziej włosiasty :evil_lol:

• Replies 6.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

I co to tak boli,jak mówi legenda? :evil_lol::evil_lol:

Niee, właśnie że nie boli bardzo. Gość w zoologu mówił, że gryzie itd ale wcale aż tak bardzo nie boli.

Chyba, że jeszcze się nie wkurzył:evil_lol:

Posted

Łeee....ale bzydal :evil_lol: :loveu:
Tiaaa to wyjątkowy bzydal, oczy wyłupiaste, ciężko określić kolor, bo z każdej strony wydaje się inny a do tego głomodór i dziwak, bo w końcu który chomik nie potrafi biegać w kółku.:mad:
Ale i tak go koffusiam:loveu::loveu:

Posted

pinczerka_i_Gizmo napisał(a):
Chomiczek przesłodki :loveu:

A Mickey robi świetne miny! :evil_lol:

GRATULACJE OKRĄGŁEJ SUMY :multi: :multi: :multi:

On robi miny w stylu, "ona mnie znowu zmusza do fotek", albo "nie świeć mi tym czymś po oczach", lub "no to dam jej zrobić to zdjęcie, może się odczepi" :diabloti:

Dziś z samego ranka musiałam pędzić na zaliczenie a anatomii zwierząt domowych, no i oczywiście zaliczyłam, dostałam pytanie aby omówić żołądki u krowy. Generalnie anatomia to jeden z ciekawszych przedmiotów, jak już pewnie pisałam. Uczymy się różnic gatunkowych u poszczególnych zwierząt. Np teraz przy układzie pokarmowych najdokładniej trzeba było się wyuczyć o żołądkach, okrężnicy w szczególności u konia, jelicie ślepym też u konia i jak się dzieli wątroba. Generalnie dość proste rzeczy tylko, trzeba się sporo szczegółów uczyć. :cool3:

Posted

a_ga.isk napisał(a):
Trochę jak na mysz to wyrósł :diabloti:
A co tam u was? Oprócz tego żeście się chomika dorobili jak widzę :razz:

chomika, psa, myszki i kraba :eviltong:

A dobrze, dobrze, studiuję sobie i już w sumie nie mogę się doczekać aż wrócę do domku na święta:evil_lol:

Ciągle kolosy, zaliczenia więc trochę odpocząć muszę, i od razu uczyć się na następne kolosy,które będę miała po świętach...;)
Ehh studia:diabloti:

Posted

Paulina_mickey napisał(a):

Dziś z samego ranka musiałam pędzić na zaliczenie a anatomii zwierząt domowych, no i oczywiście zaliczyłam, dostałam pytanie aby omówić żołądki u krowy. Generalnie anatomia to jeden z ciekawszych przedmiotów, jak już pewnie pisałam. Uczymy się różnic gatunkowych u poszczególnych zwierząt. Np teraz przy układzie pokarmowych najdokładniej trzeba było się wyuczyć o żołądkach, okrężnicy w szczególności u konia, jelicie ślepym też u konia i jak się dzieli wątroba. Generalnie dość proste rzeczy tylko, trzeba się sporo szczegółów uczyć. :cool3:

Gratuluję zdanego egzaminu :)
Jak dobrze, że ludzie są tacy różni - ja nigdy nie lubiłam geografii :evil_lol: Choć o żołądkach krowy to jeszcze w gimnazjum się uczyłam ;)