Tina.Sara Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 kiciuś genialny :loveu: filmik jeszcze lepszy :evil_lol: Quote
anka11 Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 wow, ale z Mickey'a sportsmen :eviltong: a kotek pikny :loveu: to prawda, że kocury tylko mogą być rude, a tylko kotki występują w kolorze tricolor? bo nigdy nie spotkałam kota innej płci w danym kolorze Quote
Paulina_mickey Posted June 5, 2011 Author Posted June 5, 2011 Ja teraz się o tym ucze hehe. W sumie to trochę długo by tłumaczyć jak to jest z tymi kolorami, ale praktycznie większość z rudych to kocury a trikolorki to samiczki. Ja osobiście widziałam dwie kociczki rude ale to na prawdę muszą być specyficzne warunki genetyczne żeby taka się stworzyła. Quote
anka11 Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 nie musisz tłumaczyć dokładniej taka odpowiedź mi wystarcza hehe i tak właśnie pomyślałam że coś wiesz na ten temat ;) Quote
Paulina_mickey Posted June 5, 2011 Author Posted June 5, 2011 Generalnie to mówi się , że 90 % rudych kotów to samce. Ale jest sporo takich zależności pomiędzy kolorem a płcią czy innymi cechami :) Quote
Daga&Maks Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 ciekawe jest z tym umaszczeniem u kotów, będę musiała coś poczytać na ten temat, bo zaciekawiło mnie to :D Quote
Paulina_mickey Posted June 5, 2011 Author Posted June 5, 2011 To nie tylko koty mają takie cechy sprzężone z genami- generalnie to bardzo ciekawe jest tylko trudne :P Quote
anka11 Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 one są trochę straszne z wyglądu, zwłaszcza gdyby była taka wersja xxl hehe i w ogóle w czym je trzymasz? Quote
Tepes Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 fufufu robalki:evil_lol: na zdjeciu wyglądają fajnie ale na zywo bych nie chciała go spotkać:D a co do kotów to jest że szylkrety to samice tyż są abo trikolory to tyż najczęści kobietki Quote
Paulina_mickey Posted June 6, 2011 Author Posted June 6, 2011 [quote name='anka11']one są trochę straszne z wyglądu, zwłaszcza gdyby była taka wersja xxl hehe i w ogóle w czym je trzymasz? Na razie są małe jeszcze. Mam tylko te- nie mają polskiej nazwy, reszte mam jajeczka i czekam aż się wyklują. Trzymam w akwarium przykrytym firanką, a jajeczka w inkubatorku. [quote name='Tepes']fufufu robalki:evil_lol: na zdjeciu wyglądają fajnie ale na zywo bych nie chciała go spotkać:D a co do kotów to jest że szylkrety to samice tyż są abo trikolory to tyż najczęści kobietki Ogólnie to trikolorki to inaczej szylkretki z białym hehe. A jeszcze co do kolorów to jest jeszcze taka zależność, że często białe koty są głuche, choć nie zawsze. Dziś właśnie z tych kolorów i innych jeszcze miałam zaliczenie, jak znajdę zdjęcia to Wam pokaże jakie koty mogą być śmieszne. [quote name='deer_1987']a masz cos bardziej wlochatego np psa? Mam psa i reszty zdjęcia też, ale nudne takie ciągle wstawianie Mikiego znad rzeki :P Bo nigdzie indziej z nim nie chodzę, bo strasznie gorąco jest. A tak to się plumka tam. Ale niedługo wstawię resztę zdjęć :) Quote
Tepes Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 [quote name='Paulina_mickey'] Ogólnie to trikolorki to inaczej szylkretki z białym hehe. A jeszcze co do kolorów to jest jeszcze taka zależność, że często białe koty są głuche, choć nie zawsze. Dziś właśnie z tych kolorów i innych jeszcze miałam zaliczenie, jak znajdę zdjęcia to Wam pokaże jakie koty mogą być śmieszne. aaa myślałach, że szylkrety to są czarne z rudym:evil_lol: nie wiem czemu mi sie tak ubzdurało Quote
Paulina_mickey Posted June 6, 2011 Author Posted June 6, 2011 No tak szylkrety to czarno-rude. Ale na tricolorki też się mówi szylkret z białym :D Quote
taxelina Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 no widzisz a my rzeki czy wody nie mam blisko to nie chodzimy :D Quote
Paula03 Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 A my wodę mamy w miarę blisko, tylko tam gdzie chodzimy to trudno dojść... Quote
Tina.Sara Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 http://i892.photobucket.com/albums/ac129/mike18pl/Obraz249-2.jpg no przeurocze po prostu :evil_lol: Quote
Daga&Maks Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 http://i892.photobucket.com/albums/ac129/mike18pl/Obraz251-3.jpg nic tylko się do takiego przytulić :diabloti: Quote
Paulina_mickey Posted June 7, 2011 Author Posted June 7, 2011 Tiaaa można je przytulać, całować itd :diabloti: A tak serio to poza obserwacją i robieniem zdjęć nic raczej innego z nimi nie można robić. :cool3: Chciałam Wam pokazać te koty o których pisałam. Kot z genem odpowiedzialnym za brak ogona. Kot z genem odpowiedzialnym za uszy odchylone do tyłu. Kot z genem odpowiedzialnym za uszy do przodu. Kot z genem, który powoduje wykształcenie się podwójnej pary uszu. :cool3: I mój ulubiony-kot z genem, który sprawiają że mają krótkie nóżki. Quote
Recommended Posts