Karolcia_ko5 Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 (edited) NIKON, trafił do konińskiego schroniska 20 października 2011 roku. Został znaleziony w lesie w okolicach Nowego Dworu. W/g relacji Pana, który go przywiózł, Nikon ugryzł go w czasie próby złapania. Ma 2 lata. Nikuś jest nastawiony przyjaźnie na człowieka, chce się bawić, bardzo rozpiera go energia, lubi wodę. Jest bardzo bystry i zna podstawowe komendy, ale trzeba "trzymać" go twardą ręką i uczyć konsekwentnie posłuszeństwa. Ciągnie na smyczy, trzeba go tego oduczyć, niestety w schronisku to ciężkie do wykonania. Chłopak nie toleruje psów i innych zwierząt. Jest już wykastrowany. NIKON, miewa problemy z uszami, trochę mu krwawią dlatego jak nimi trzepie to zostawia wszędzie ślady. Jest nauczony czystości, najwyraźniej mieszkał w domu. Ciężko znosi warunki schroniskowe. Osoba, która zechce adoptować psa, zostanie sprawdzona przy wizycie przed adopcyjnej, musi wyrazić również zgodę na wizyty po adopcji. Ale przede wszystkim musi mieć wiedzę na temat wychowania psa typu bull i być świadomym pracy jaka go czeka. W zamian za to uzyska wiernego, kochającego psa, który odpłaci się za poświęcenie :) Kontakt: Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Koninie ul. Gajowa 7a tel: p. Beata 509-943-364 karolina: 723 527 154 e-mail: karolinka_schron@op.pl Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Koninie ul. Gajowa 7a, 62-510 Konin tel. 063 243 80 38 e-mail: karolinka_schron@op.pl Edited March 20, 2012 by Karolcia_ko5 Quote
phase Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Jest niesamowity! :-o Taki młodziak eh... :( Quote
M_mm Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Wariata? to mało powiedziane. ;P (zaznaczam) Quote
agaga21 Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 no to wpadłam! jest przepiękny!!!!!!!!!!! załóż mu karolcia wątek na niebieskim. Quote
Ag_konin Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Ma już wątek: http://amstaff-pitbull.eu/viewtopic.php?f=69&t=6826 Quote
Karolcia_ko5 Posted November 3, 2011 Author Posted November 3, 2011 Dokładnie na niebieskim ma już swój wątek. . Podnoszę. . Quote
Ag_konin Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 Nikon ma zaklepany dom, pojedzie po kastracji do Poznania :) Quote
Karolcia_ko5 Posted November 8, 2011 Author Posted November 8, 2011 Mordka nasza, czekamy na kastrację... No i w Poznaniu czuwam ! ;-) Quote
Karolcia_ko5 Posted November 8, 2011 Author Posted November 8, 2011 agaga21 napisał(a):fajnie :) a kto sprawdzał domek? Pan był w schronie osobiście, zobaczyć Nikona. Po kastracji ma go zabrać, a potem ja będę sprawdzać czy wszystko ok. Quote
gessi Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 Zakochałem się w nim od pierwszej chwili jak go zobaczyłem. Myślę że będzie mieć ciekawie - springpole, jezioro, bieganie i troche agility. Mam zamiar nagrywać jego postępy i publikować na youtube, także każda chętna osoba będzie mogła śledzić zmiany w jego życiu. Dzisiaj decydująca walka z moją mamą o wsparcie finansowe na rzecz Nikona oraz dalsze rozważanie wszystkich za i przeciw, ale dni upływają a ja nadal nie jestem wstanie zrezygnować z myśli o psiaku. Wiem, że jeśli finalnie na 100% się zdecyduje, będzie to olbrzymim poświęceniem, ale jednocześnie moje marzenie stanie się pasją, a pies przyjacielem.Pozdrawiam Quote
Ag_konin Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 Trzymamy kciuki ;) Nikon jutro jedzie na ciachnięcie Quote
gessi Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 Mam nadzieje, że ciachnięcie dotyczy hmm jego genitaliów a nie uszu ;) Quote
Ag_konin Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 Oczywiście, jedzie tylko na kastrację :) Quote
Karolcia_ko5 Posted November 8, 2011 Author Posted November 8, 2011 Witam ! Przyszłego właściciela na wątku. Myślę, że będziemy w stałym kontakcie ;) Będę go nawiedzać. Tak na marginesie jaki rejon Poznania ? (można odpisać na PW jeśli nie chce pan ujawniać wszelkich danych). Quote
phase Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 Trzymam kciuki by wszystko było dobrze i żeby dużych problemów nie sprawiał Nikon. :) Mam nadzieję, że właściciel nas nie zostawi i będzie dawał fotorelacje chociaż czasem. :) Nikon jest NIESAMOWITY! http://img3.imageshack.us/img3/9245/26928852.jpg Quote
gessi Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 Jeżyce, 5 minut pieszo do parku sołackiego:) 5 min autem nad rusałke. W piątek chciałbym przyjechać z moją rodzicielką, bo ona chce zobaczyć Nikona. Niestety mama uważa, że to zły ruch z mojej strony ponieważ pies mnie ograniczy. Plus sytuacji jest taki, że z nią nie mieszkam, a pies mnie kupił:) Quote
Ag_konin Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 Zapraszamy w piątek w takim razie ;) Widziałam po minie, że wzbudził same dobre emocje i faktycznie kupił przyszłego właściciela. Może z mamą będzie podobnie ;) Quote
gessi Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 Szczerze licze na to, bo łatwiej mi będzie finansowo. Już i tak dzisiaj ją tknęło, bo na początku mówiła "no pit bull". Jak jej dzisiaj pokazałem kolejne zdjęcia to już stwierdziła, że jest słodki:D Quote
Karolcia_ko5 Posted November 8, 2011 Author Posted November 8, 2011 Mój brat tam mieszka, ja Rataje :). Więc trochę jest.... Trzymam kciuki by wszystko poszło ok. Quote
gessi Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 Jak myślicie, czy nikon będzie miał problem z zostawaniem od czasu do czasu samemu w domu na ok 5 godzin? Rzadko bo rzadko ale pare razy w miesiącu może sie zdażyć Quote
Recommended Posts