paoiii Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem to za tydzień wieczorem Borowik będzie grzal się już w nowym domku :) Quote
Noelle Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 super wiadomość!!! trzymam kciuki! :kciuki: Quote
Avaloth Posted February 14, 2012 Author Posted February 14, 2012 Jaak super!:loveu: Teraz już się wszystko musi udac! Quote
Avaloth Posted February 19, 2012 Author Posted February 19, 2012 [quote name='Julian']Co słychać u Borowika?[/QUOTE] Borowiś ok, wygolone miejsce po operacji powoli zarasta :) Dzisiaj grzecznie spacerował na spacerku. A z tego co wiem do Paoii we wtorek prosimy o kciuki za kudłacza! Quote
azalia Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 Oby się Borowiczkowi kochanemu we wtorek powiodło,szczęścia mu życzę. Quote
paoiii Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 Pani ma dziś tuż przed 17 stawić się w schronisku :) Trzymajcie kciuki! Quote
Avaloth Posted February 21, 2012 Author Posted February 21, 2012 BOROWIŚ W DOMU !!!!!! :multi::multi::multi: :loveu::loveu::loveu::loveu: Szczegóły Pao napisze jak wróci :lol: Quote
Avaloth Posted February 24, 2012 Author Posted February 24, 2012 Borowinka mieszka z kilkoma kotami, po pierwszym dniu one się go boją, ale miejmy nadzieję, że się przyzwyczają ;) Pani jest pozytywnie nastawiona, także myślę, że nie powinno być najmniejszych problemów :) Paoii ma kontakt do pani, zresztą mieszka ona całkiem niedaleko nas, więc pewnie kiedyś się wybierzemy w ramach wizyty poadopcyjnej. Jeszcze raz dziękuję wszystkim za wsparcie Quote
abero Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 Dostaliśmy dla Borowika na konto fundacji 15 zł. Nie bardzo wiem, co z tym zrobić, może właścicielka poda konto, to prześlemy? Quote
Avaloth Posted February 27, 2012 Author Posted February 27, 2012 [quote name='abero']Dostaliśmy dla Borowika na konto fundacji 15 zł. Nie bardzo wiem, co z tym zrobić, może właścicielka poda konto, to prześlemy?[/QUOTE] Paoii ostatnio miała telefon w tej sprawie o ile się nie mylę, napisałam do niej, skontaktuje się z Tobą;) Jeśli właścicielka będzie chciała, to można by jej przelać, Borowik potrzebuje pół apteki, także myślę że wsparcie się przyda :) Jeśli niem chyba najlepiej będzie po prostu przekazać na inne potrzeby. Paoii coś na wątek nie po drodze, więc sama napiszę co mi ostatnio mówiła :P Koty jak na razie się Borowinki boją, ale pewnie to kwestia czasu, bo on im nic nie robi. Za to ich jedzenie w niebezpieczeństwie- pierwsze co dziadziuś zrobił po zwiedzeniu nowego domku to wciął całą kocią karmę która była w miskach. Po czym dostał uczulenia ( bo jak się okazało jest alergikiem) i potrzebne były zastrzyki u weterynarza. I teraz kocia karma leży.. w wannie, bo tylko tam jest dostępna dla kotów, a bezpieczna przed Borowikiem :D Poza tym chłopak ma się dobrze :) Quote
paoiii Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 [quote name='abero']Dostaliśmy dla Borowika na konto fundacji 15 zł. Nie bardzo wiem, co z tym zrobić, może właścicielka poda konto, to prześlemy?[/QUOTE] Będe na dniach dzwonić do Pani to sie zgadamy. Do p.Jaworskiego od chwilidlapupila miała dojść też z tego co mi wiadomo paczka i 50 € nie wiesz nic na ten temat??? Quote
abero Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 Na razie nic nie doszło i nic nam na ten temat nie wiadomo! Nikt nie zapowiadał takiej paczki ani przelewu. Jeśli cokolwiek będzie dla Borowika, dam znać natychmiast, tak jak o tym przelewie na 15 zł. Quote
paoiii Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 [quote name='abero']Na razie nic nie doszło i nic nam na ten temat nie wiadomo! Nikt nie zapowiadał takiej paczki ani przelewu. Jeśli cokolwiek będzie dla Borowika, dam znać natychmiast, tak jak o tym przelewie na 15 zł.[/QUOTE] Rozumiem, może źle zrozumiałam bo Pani podała tylko nazwisko. Ale myślałam ze chodzi raczej o wolontariusza, a nie kierownika. Coś kojrzyłam ze kiedys chwile promowaliscie borowika czy nie? Quote
abero Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 Borowik był u nas w pilnych adopcjach i miał wpis na tablicy na FB, ale nikt się z nami nie kontaktował w jego sprawie. A ta pani to kiedy zapowiadała paczkę? Może jeszcze nie wysłała? Quote
paoiii Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 [quote name='abero']Borowik był u nas w pilnych adopcjach i miał wpis na tablicy na FB, ale nikt się z nami nie kontaktował w jego sprawie. A ta pani to kiedy zapowiadała paczkę? Może jeszcze nie wysłała?[/QUOTE] A to w takim razie musze spytać w schronisku. Quote
abero Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 O.K. Warto sprawę wyjaśnić, bo jeśli paczka lub przelew poszły i nie dotarły, to pani powinna reklamować na poczcie lub w swoim banku. Quote
paoiii Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 Nowe wieści :) Właśnie rozmawiałam chyba z 30 minut z Panią od Borowika :D Jest na prawdę dobrze. Borowik ostatnio kiedy było ciepło był na dłuuugim spacerze, Pani mówiła że pokonał ponad 2 km :D Jego kondycja na prawdę się poprawiła. Po powrocie Pani z pracy nawet zdarza mu się podskoczyć :) Ładnie schodzi po schodach, z wychodzeniem ma trochę problem aczkolwiek Pani zakupiła torbę i po prostu Borowik ma windę w drodze powrotnej :) Grono ciotek i jego wujków z dnia na dzien się powiększa. Wszyscy dają mu mniej niż 15 lat jak określono w schronisku. Być może to młodszy pies ale po prostu był skrajne wyniszczony. Sierść pięknie na grzbiecie odrasta. Jest na karmie Royal Canin Hypoallergenic DR21 i przyswaja ją bardzo dobrze. Nie drapie się chętnie ją je, nie ma żadnych objaw alergii, a koopki też ładne i zwarte :diabloti: . Jednak karma jak i leczenie Borowika jest dość kosztowna więc będziemy się zwracać o pomoc do KTOZu, jak i jesli Pani z Niemiec wciąz będzie chciała pomoc będe się z nią kontaktowała. Z kotami jest ok. Ustawiły go, ale to dobrze. Hierarchia musi być :) Na dniach będe się chciała wybrać do Pani na zdjęcia i pozałatwiać jeszcze kilka sprawa. Podejrzewam, że Avaloth z chęcią mi potowarzyszy :cool3: To chyba z jedych adopcji która bardziej zapadnie mi w pamięc. Borowik na prawdę dobrze trafił! :loveu::loveu::loveu: Quote
Rumi. Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 cudownie :loveu: ale się chłopakowi trafiło ;) Quote
Recommended Posts