Agnes_Jot Posted November 10, 2011 Author Posted November 10, 2011 jak już zamknę za sobą drzwi do ich domu i otrę łzy wtedy mogę powiedzieć że historia zakończyła się dobrze. dziś rano zebrało mi się na smutki tak ją ćmochałam tuliłam całowałam i powtarzałam że będę tęsknić ;( ciota jestem :/ Quote
mmd Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Wiesz, możesz od razu przechwycić Adka - z nim nie bedzie Ci smutno. Co będziesz na pusto wracała :D Quote
saphira18 Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 tak to jest z tymi tymczasami:( płakać nic złego ;) ja ryczałam po pierwszym i jedynym tymczasem z tydzień;) kciuki za Zorkę:) i wracaj ze szczęśliwymi wiadomościami i zdjęciami:) Quote
Nadziejka Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 :iloveyou::cool2::cool2::thumbs:sciskamy caluni czas Quote
Agnes_Jot Posted November 11, 2011 Author Posted November 11, 2011 Cioteczki dzisiaj Zorka dotarla do nowego domku :) Panstwo bardzo fajni-syn zachwycony. Normalni ludzie. Ich ukochany Red-ONek mial 16 lat, byl po szkoleniu. na scianie wisi jego zdjecie z czarna wstazka :) Malutka pewnie bedzie plakac za mna bo jak wychodzialm tosie niecierpliwila-mam nadzieje ze zrozumie dlaczego musialam ja zostawic ;( Dziekuje wszystkim ciotkom za udzial :D Quote
Agnes_Jot Posted November 11, 2011 Author Posted November 11, 2011 ciociu mmd gdyby nie Twoje ogloszenie Zorka pozostalaby niezauwazona :) a jakby tego bylo malo prwdopodobnie dwa inne psiaki znajda domy dzieki ogloszeniu Zorki - dzwonili i informowalam ze ta jest nieaktualna ale inne psiaki musza znalezc dom przed zima :) nowy dom obiecal zdjecia Zorki :) Quote
Luna007 Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 wow super wieści z tym domkiem!!!!!!!!!!!!!! to się małej udało :) Quote
mmd Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Bardzo się cieszę :) Jakby co to teraz mam takiego szkrabika na karku - za moment być może dosłownie :) http://www.dogomania.pl/threads/217395-Szczeniak-na-%C5%82a%C5%84cuchu-Poszukiwany-transport-Warszawa-Olsztyn tytuł wątku trochę nie na temat :) Quote
Roszpunka Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Ekspresowo się Malutkiej udało:) Bardzo się cieszę:multi::multi::multi: Quote
Brawurka84 Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Agnes:śledziłam Twoją historię,jesteś super!i do tego dwa psiaki na stałe plus mała na tymczas,i dałaś radę.oby więcej takich ludzi odnośnie płaczu za tymczasem-to normalne i zawsze zostaje jakaś pustka...ale też serce aż się cieszy,żę dzięki nam jakaś istota znalazła dobry domek p.s ja ostatnio ryczałam w środę jak mój tymczas wyjechał ;-) i moja sunia też jakby nie rozumiała czemu kolejny piesek ją opuszcza ech prześledzę jeszcze raz ten wątek-bo coś pisałyście/pisaliście gdzie najlepiej dawac ogłoszenia:ja zawsze skupiałam się głównie na gumtree i na facebooku(bo jutro ma do mnie przyjechac kolejny tymczasik,z fundacji) Quote
Nadziejka Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 :sweetCyb::modla::iloveyou::iloveyou::iloveyou::iloveyou:super cioteczkiiiiiiii , niechaj kochaja malenka , niechaj ma tam cudnie:loveu::loveu::loveu: Quote
Agnes_Jot Posted November 12, 2011 Author Posted November 12, 2011 mmd znam watek maluszka z lancucha....brat dostalby szalu gdybym kolejnego zasiusianca przyprowadzila ;) chociaz nie ukrywam ze mysle nad tym :) ja przestalam wierzyc w facebook-ogloszenia w necie sa najlepsze :) Ciludzie adoptowali jakis czas temu psiaka z Palucha-powiedzieli im ze maluszek ma katar i ze mu przejdzie, poszli zaszczepic a wet z przerazeniem ze szczyluch ma nosowke! niestety bylo za pozno...... Quote
mmd Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Agnes_Jot napisał(a):mmd znam watek maluszka z lancucha....brat dostalby szalu gdybym kolejnego zasiusianca przyprowadzila ;) chociaz nie ukrywam ze mysle nad tym :) A ja tak tylko w kwestii chętnych domków :) Quote
Agnes_Jot Posted November 14, 2011 Author Posted November 14, 2011 na szczęście akurat ten maluch znalazł już dom :) ale wchodzę dziś a tam: 4 szczeniaki porzucone w pudełku, z 9 pozostały trzy suczki szczeniaki do adopcji ..... nie wiadomo gdzie już patrzeć..... robiłam dwa bazarki dla Zorki ale teraz to już nieaktualne-muszę poszukać innych dwóch potrzebujących psiaków i na nich przeznaczyć ewentualne fundusze. Quote
koosiek Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 Cieszę się, że mała już w domu :) [quote name='Agnes_Jot']robiłam dwa bazarki dla Zorki ale teraz to już nieaktualne-muszę poszukać innych dwóch potrzebujących psiaków i na nich przeznaczyć ewentualne fundusze. To ja tak po cichu szepnę, że jet na dogo jeszcze kilka otwockich psiaków potrzebujących pomocy :( Na przykład Rudy i Hela pod opieką Agmarek: http://www.dogomania.pl/threads/204785, Michu pod opieką Vivy: http://www.dogomania.pl/threads/202601, "moi" Hugo i Boss: http://www.dogomania.pl/threads/198051 czy Vegas: http://www.dogomania.pl/threads/212611 Przy okazji zapraszam na ich wątki! Bo otwockie psiaki niestety zbyt wielu wielbicieli nie mają :( Quote
Agnes_Jot Posted November 14, 2011 Author Posted November 14, 2011 to jeden z bazarków będzie na Hugo i Boksa a drugi na Vegas-pasuje taki układ? :) albo oba bazarki na trzy psiaki razem i potem równiutko podzielimy na 3. ok? Quote
koosiek Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 Będę bardzo wdzięczna, bo te psy mają ogromne długi, a kolejne na ulicy czekają na pomoc :( Quote
Agnes_Jot Posted November 18, 2011 Author Posted November 18, 2011 zdjecia z nowego domku Zorki :) Zora podaje łapę i siada (siad to ja ją nauczyłam a że pazerna chciała coś dostać łatwo się uczyła). Wczoraj Pani Agnieszka wróciła po 4 godz i było sucho. uczą ją zostawać samą-coraz dłuższe odstępy czasu ale 4 godz to max ile zostanie sama :) nie sypia za nic na świecie na podłodze-Kamil (syn) przyzwyczaił ją do wyrka :) pierwszej nocy podobno skomlała za mną aż Kamil położył się z nią na jej legowisku i zasnął z nią.... mam nadzieję że na swój psi rozumek pojmie czemu musiała tam zostać a nie ze mną. Państwo mówią że to najmądrzejsza sunia jaką widzieli!!!! Ujęło ich za serce zdjęcie z ogłoszenia mmd :D Quote
Agnes_Jot Posted November 18, 2011 Author Posted November 18, 2011 została bo strasznie się im takie spodobało :) podobno nie odstepuje Kamila na krok-łazi za nim wszędzie. u mnie też tak było-taka przylepa. a najchętniej za mną do kuchni :) Quote
Agnes_Jot Posted November 21, 2011 Author Posted November 21, 2011 się wzruszyłam...dostałam od Pani Agnieszki taką wiadomość: Pani Agnieszko,ja "oddaje Pani i Zore i dzieci z moim synem na czele",zupełne wariactwo.Zora jest już tylko mojego Kamilka,chodzi za nim jak cień,a gdy zamyka drzwi od pokoju,tak strasznie płacze jakby ją ze skóry obdzierali.Jest bardzo wesoła i uwielbia się bawić.Śpi w łóżku Kamila i nie ma sposobu,żeby ją zabrać,a gdy u syna dzwoni budzik to Ona już wie,że Kamila trzeba budzić,liże Go po twarzy,a jak Kamil nie chce wstać szczeka i gryzie Go po uszach.Ja jej nie karmie gotową karmą,gotuje specjalnie dla niej.Gotowałam naszemu Redowi i udało Mu się walczyć z nowotworem ponad 10 lat,choć w końcu przegrał.Zora dostaje gotowanego kurczaka lub indyka z kaszą jęczmienna,z marchewką,czasem kukurydzą lub groszkiem.Do tego dodaje Jej trochę sałaty,żeby nie jadła trawy.Dostaje suche tylko jako drobną przekąskę,bo nie wiadomo z czego ona jest.Daje Jej też tran,lub rybę,bo idzie zima i dobrze działa to na sierść.Wodę daję tylko przegotowaną lub kupuję,bo po tej z warszawskich kranów to tylko kamienie w nerkach.Myślę,że jest Jej dobrze.Uwielbia rodzinne spacery.Uwielbia też paluszki słone,za nie zrobi wszystko.Lubi też nasze niedzielne śniadania,dostaje wtedy jajko na miękko i trochę białego serka,jak wyjmuję jajka z lodówki to z kuchni już nie wyjdzie puki nie dostanie jednego.Wszyscy jądokarmiają,a zwłaszcza Kamil pod stołem,że chyba powinna przejżeć się w lustrze,ale ogólnie jest super.Przesyłam zdjęcia w załączniku,oraz film. p.s. czy kukurydzę powinno się dawać? wiem że kukurydzę się słabo trawi-wręcz "przelatuje" nienaruszona :) ale Zorka ma życie jak w Madrycie :) Quote
saphira18 Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 Zorka ma lepiej niż niektóre dzieci;) fajna rodzinka;) Quote
Lida Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 Zaszłam sobie do Zorki, bo czasem lubię poczytać o psiakach, którym się udało znaleźć dom. To takie budujące:-) Nie wiem, jak z kukurydzą, ale wiem, ze kasza nie jest za dobra dla psa. Zdecydowanie lepszy ryż lub makaron. Będę jutro u weta z moimi suniami, to jeszcze się popytam o kukurydzę, groszek i kaszę. Quote
Agnes_Jot Posted November 22, 2011 Author Posted November 22, 2011 a ja słyszałam żeby makaronu nie dawać psu-węglowodany :/ a co do kaszy to słyszałam dwie zupełnie różne opinie jedni mówią że kasza drudzy że ryż. ja daję ryż. moje psy go uwielbiają :) Quote
Recommended Posts