Nadziejka Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 :modla::iloveyou::bye::ylsuper::ylsuper:Tysiunio piekny i bohaterski:loveu::loveu::loveu: Quote
mmd Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 Na razie zrobiłam bez wyróżnień i czekam na zdjęcia :) http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Szczeniak-suczka-grzeczna-i-kochana-do-adopcji-W0QQAdIdZ327671629 Nie bardzo wiem, jak z tą chorobą skóry, to też ważne, bo jeśli to coś co szybko przejdzie, lepiej z tym wyróżnieniem ruszyć jak się sprawa wyjaśni. Quote
Agnes_Jot Posted November 4, 2011 Author Posted November 4, 2011 saphira18 napisał(a):Brawo dla Tysia:) swoją drogą mój pierwszy misiek (lat 18;) ) ma na imię Tysiek:D on się nazywa Tyskie-pomysł męża aby ulubionego psa nazwać na cześć ulubionego piwa :) Quote
saphira18 Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 Agnes_Jot napisał(a):on się nazywa Tyskie-pomysł męża aby ulubionego psa nazwać na cześć ulubionego piwa :) a to mój błąd:) taka pochwała Tych czy piwa Tyskiego?:) Quote
Agnes_Jot Posted November 4, 2011 Author Posted November 4, 2011 [quote name='mmd']Na razie zrobiłam bez wyróżnień i czekam na zdjęcia :) http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Szczeniak-suczka-grzeczna-i-kochana-do-adopcji-W0QQAdIdZ327671629 Nie bardzo wiem, jak z tą chorobą skóry, to też ważne, bo jeśli to coś co szybko przejdzie, lepiej z tym wyróżnieniem ruszyć jak się sprawa wyjaśni. bardzo dziękuję-w środę ma wizytę u weta wtedy będziemy wiedzieć coś więcej niestety zmiany skórne na zadzie dalej są-choć nie drapie. miejsce jest wyłysiałe :/ Quote
Agnes_Jot Posted November 4, 2011 Author Posted November 4, 2011 saphira18 napisał(a):a to mój błąd:) taka pochwała Tych czy piwa Tyskiego?:) Tyskie :D ale ja nie mówię do niego tak tylko Tysiek w skrócie i pieszczotliwie :) Quote
Luna007 Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 Agnes prześlij mi swój numer konta to przesle 30pln - niestety na razie więcej nie dam rady...........a co do problemów skórnych to ja swoje psy leczyłam pół roku - nikt nie wiedział co im jest - miały krosty czerwone i się potwornie drapały, po jakiś dermatologach sławach jeżdziłam i nic ...........jak się poddałam i przesłam im podawać rózne leki to samo przeszło................. Quote
Agnes_Jot Posted November 5, 2011 Author Posted November 5, 2011 Luna007 napisał(a):Agnes prześlij mi swój numer konta to przesle 30pln - niestety na razie więcej nie dam rady...........a co do problemów skórnych to ja swoje psy leczyłam pół roku - nikt nie wiedział co im jest - miały krosty czerwone i się potwornie drapały, po jakiś dermatologach sławach jeżdziłam i nic ...........jak się poddałam i przesłam im podawać rózne leki to samo przeszło................. bardzo dziękuję- z całego serca za pomoc!!!! Quote
Agnes_Jot Posted November 5, 2011 Author Posted November 5, 2011 Ciotki przed chwilą miałam telefon w sprawie Zorki że chcą ją adoptować! dzwoniła babcia takiego chłopca i mają się odezwać jak mama wróci z pracy i chcieliby ją wziąć!!!!!!!!! Dam znać jaki efekt tej rozmowy. Tylko że ta skóra i to leczenie-będę musiała ich uprzedzić. No i poinformować o obowiązku sterylizacji Zorki. Quote
Nadziejka Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/215523-Bezp%C5%82atny-Dom-Tymczasowy-dla-szczenika-max-dw%C3%B3ch :multi::multi::multi::multi:domus tymczas ciotenka oferuje , zajrzyjcie koniecznie:multi::multi::multi: Quote
mmd Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 Agnes_Jot napisał(a):Ciotki przed chwilą miałam telefon w sprawie Zorki że chcą ją adoptować! dzwoniła babcia takiego chłopca i mają się odezwać jak mama wróci z pracy i chcieliby ją wziąć!!!!!!!!! Dam znać jaki efekt tej rozmowy. Tylko że ta skóra i to leczenie-będę musiała ich uprzedzić. No i poinformować o obowiązku sterylizacji Zorki. Z gumtree? ;) Jeśli tak to moja wiara w ten portal jeszcze się umocni :) Quote
Agnes_Jot Posted November 5, 2011 Author Posted November 5, 2011 już jestem po wizycie..... zacznijmy od poczatku: poszłam z Zorką porobic jej zdjęcia. Na dworze podszedl do mnie ok. 10-11 letni chłopiec i "o jaka śliczna". powiedziałam że doo adopcji-od razu chciał wzią. powiedziałam żeby najpierw porozmawiał z rodzicami i jak się zgodzą to niech do mnie zadzwonią. po godz. dzwoni babcia chłopca że oni ją wezmą, jak córka (mama chłopca wróci to zadzwonią). zadzwonili. poszłam. chłopiec wyszedł po mnie-pyta że ide do nich zobaczyc gdzie będzie mieszkac-ja że muszę was poznac pogadac z mamą itp. On że ok ale do jednego pokoju nie moge wejśc bo tam tata śpi i nie chce go budzic. dalej dowiaduję się że mieli owczarka niemieckiego ale go oddali bo atakował ludzi. jest u rodziny na wsi. po wejściu już po 3 minutach wiadomo że chłopiec chce pieska więc mama postanowiła mu wziąc, słyszę "dobra wezmę Ci ją". do rozmowy po chwili wtraca się dziadek-"że jemu to się znudzi że mu przejdzie i kto wtedy będzie wychodził". matka nie mysli zbytnio-synek chce szczeniaczka to nie będzie się sprzeciwiac. pytam się czy mąż nie bedzie miał nic przeciwko-mówi że on w delegacji.jak to? mysślałam że śpi. informuję że trzeba będzie podpisac umowę adopcyjną i zobowiązac się do sterylizacji. Pani pyta czy jakby co to oni mogą mi ja oddac za parę tygodni. myślę ku**a jak to oddac "przepraszam bo chyba nie rozumiem-oddac? a co to komis?"..nie mogłam się powstrzymac.... matka już nie jest wesoła jak mówię że to obowiązek na całe zycie-"a jak bedzie niegrzeczna?" odpowiadam że to błędy wychowania. jestem zrozpaczona tą rozmową. chłopak krzyczy że on ja chce i dziadek ma się zamknąc-jedyny rozsądny, dziadek powtarza że mu się znudzi jak tamten że parę dni i co potem? mama odpowiada że ją mi zwrócą! więc zaczynam się wycofywac-o nie ja tu Małej nie zostawię! pytam że może inny piesek by ich interesował-może mniejszy albo w starszym wieku żeby nie siusiał w domu. Mama że o tak tak najlepiej Yorka albo takiego co ma sierśc jak owca. Pytam-pudel? o tak tak. syn nagle traci zainteresowanie Zorką już jej nie chce-on chce owczarka nie mieckiego-ale dorosłego żeby mógł go spuszczac i żeby ładnie chodził na smyczy...bo taki szczeniak to szczy...matko....pytam przed chwilą chciałeś szczeniaka-"teraz nie"....wyszłam...prosili żebym im coś załatwiła. mogę im załatwic-wizytę u terapeuty.... dalej szuakmy domku dla Zorki... Quote
Agnes_Jot Posted November 5, 2011 Author Posted November 5, 2011 nadmienię że owczarek jest na łańcuchu spuszczany na noc i atakuje ludzi..... Quote
saphira18 Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 brak słów i pewnie dziecko też tak "chowa" bo o wychowaniu to tu mowy nie ma:shake: Quote
Agnes_Jot Posted November 5, 2011 Author Posted November 5, 2011 chłopak co chwila do dziadka żeby się zamknął....nie mogłam uwierzyc w to co się tam dzieje....pies w komis.... Quote
Roszpunka Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 Aż się wierzyć nie chce w takie historie... Najgorszy w tym wszystkim jest fakt, że w końcu znajdą jakiegoś psiaka i porzucą, kiedy się znudzi... Quote
mmd Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 Albo oddadzą na łańcuch. Zawsze mnie pociesza w tym jedno, że jak sobie tak wychowują dzieci, to te dzieci oddadzą ich do domu starców kiedyś, wiem, brzydko, ale nic mnie nie jest w stanie tak wyprowadzić z równowagi jak paskudny, rozwydrzony bachor. Znalazłam bazarek ogłoszeniowy - może warto tam uderzyć? No i wyróżnię zaraz to gumtree. Quote
masza44 Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 Agnes_jot to prześlij mi ten tekst i kontakt do siebie, to dzisiaj zrobiłabym allegro wyróżnione Quote
saphira18 Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 ja przypominam się;) czekam na tekst i zdjęcia i mogę ogłosić psiaka Quote
mmd Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 Agnes_jot - tych ludzi trzeba na CK dodać, bo jak nic będą szukać. Koniecznie - adres może bez nr mieszkania i to, że ten mały smarkacz jest w rodzinie. Już będzie wiadomo w razie czego. Gumtree wyróżnione. Może ktoś normalny się odezwie. Quote
Agnes_Jot Posted November 6, 2011 Author Posted November 6, 2011 mmd napisał(a):Agnes_jot - tych ludzi trzeba na CK dodać, bo jak nic będą szukać. Koniecznie - adres może bez nr mieszkania i to, że ten mały smarkacz jest w rodzinie. Już będzie wiadomo w razie czego. Gumtree wyróżnione. Może ktoś normalny się odezwie. to Twoje gumtree....... ciotka obejmij się sama bo ja nie mogę-dziś miałam telefon stamtąd :) rodzina z synkiem 8 letnim szuka przyjaciela :) mieli 16 lat owczarka ale pokonał go nowotwór. przez telefon super się prezentują-normalni itp. dzwonili 6 razy i pytali o nią!!! Pani nie pracuje-od grudnia dopiero na pół etatu, mąż pracuje zagranicą. co kilka tygodni zjeżdża. nie ma porównania z tamtymi. podpisać umowę adopcyjną? jasne! sterylizacja-no tak tak to zrozumiałe. w czwartek jadę do Warszawy-mieszkają pod Pruszkowem i jesli dobrze pójdzie Zorka zostanie u nich :) Wydaje mi się że tamci nie będą szukać po internecie itp nie chcieli wziąć Zorki po przemyślanej decyzji tylko pod wpływem impulsu. Powiem Wam tak-weszłam tam i od razu zobaczyłam na czym stoję i już wiedziałam że nie zostawię im Małej.... Ci Państwo spod Warszawy inna bajka-wszystko chcieli wiedzieć, jaka jest co już umie, czy poradzi sobie z rozłąką ze mną. No wszystko. Trzymajmy kciuki!! Quote
Agnes_Jot Posted November 6, 2011 Author Posted November 6, 2011 Zrobiłam zdjęcia Zorce-tak jak mi się udało. Nie wiem czy szukamy jej dalej domu bo Państwo przy 6 telefonie zapytali czy Oni mogą już powiedzieć synkowi że sunia jest już ich czy jeszcze nie? Quote
Agnes_Jot Posted November 6, 2011 Author Posted November 6, 2011 aaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!! najważniejsze-zrobię tego zdjęcie żeby Wam pokazać. Zorka ma dodatkowy paluszek :) na tylnej łapce (lewej ma ten paluszek-"ostrogę") :D dziś to zauważyłam! :D Matka Natura tak ją kochała że dała Jej gratis :D Quote
mmd Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 Agnes_Jot napisał(a):to Twoje gumtree....... ciotka obejmij się sama bo ja nie mogę-dziś miałam telefon stamtąd :) Eeeee tam, męża poproszę ;) Bardzo bardzo, niewyobrażalnie się cieszę :multi: i trzymam kciuki. I cieszę się, że zadziałało :) oby zadziałało, bo jeszcze nie jest na bank pewne A tamci to jakaś patologia taka lub inna. Quote
Recommended Posts