Agnes_Jot Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 Kochani NAJNOWSZE WIESCI: Zorka znalazla dom pod Pruszkowem :) Dziekuje wszystkim za obecnosc :) Szukam domu dla 10 tygodniowej suni. Kochanej suni :loveu:...Suni która od paru dni dopiero ma imię..... Jej wydarzenie na facebooku (jeszcze ze starym imieniem): http://www.facebook.com/event.php?eid=189530994458378 Trafiła do mnie na dom tymczasowy sunia-nazwana Fela (obecnie wołam na nią Zora). Urodziła ją na ulicy gdzieś w okolicach Otwocka bezdomna sunia nazwana później Myszką. Była ich czwórka-trzy sunie (Fela, Kela i Mela) i chłopczyk. Rodzeństwo znalazło dom, Myszka jest w hoteliku. Myszka włóczyła się razem z Ozzym :placz:, który niestety mimo pomocy dobrych dusz 28 października odszedł za Tęczowy Most..... bity otruty.... nie dał rady więcej.... Postaram się znaleźć ich wątki na dogo bo pewnie gdzieś są, póki co linki do wydarzeń na facebook: link do facebooka z wydarzeniem Myszki http://www.facebook.com/event.php?eid=233684840020541 Mam też link do wydarzenia Ozzy'ego...jemu się nie udało http://www.facebook.com/event.php?eid=292937187399627 Sunia ma 10 tyg. Jest odrobaczona i odpchlona. Nazwałam ją roboczo Zora - poprzedniemu DT nie podobało się imię Fela więc była dla nich bezimienna:shake:. Dziś mała jeszcze nie reaguje na to imię.... Zora jest kochana - po tygodniu przebywania u mnie nauczyła się słów "nie wolno" czy "fe". Teraz już wie że jak nasiusia w domu to będę zła.... Sygnalizuje czasem że chce zrobić "dwójkę". Ale jest młodziutka wszystko przed nią. Jest bardzo pojęta i mądra. Myślę że nauka przyjdzie jej bardzo łatwo. Zrobiła się "karna". Zora świetnie dogaduje się z psami-wie doskonale co robić gdy jakiś podchodzi :loveu: Wchodzi po schodach i nie domaga się noszenia na rękach. W nocy z reguły śpi albo wstanie się wysiusiać i z powrotem spać jak zobaczy że nie ma się z kim bawić :) TO zdjęcia Zory z poprzedniego DT (teraz jest ciut większa i jak mówi dziewczyna która mi ją przywiozła -zgrabniejsza, smuklejsza i ładniejsza:razz:) Zora docelowo będzie do kolana-jej mama Myszka była mała, tato nie wiadomo ale pewnie większy. Będzie ok. 20-25 kg. Ma dosyć długie łapki ale w takich przypadkach nic nie wiemy nigdy do końca :D Proszę popytajcie albo roześlijcie.... Sunia ma przecież szansę na dom-jest mała całe życie przed nią... Niestety u mnie dłużej nie może zostać!! :angryy: właściciel mieszkania (wynajmuję mieszkanie) dowiedział się dzięki dobrym sąsiadom :mad: że mam 3 psy i grozi wyrzuceniem...jeśli mała nie znajdzie szybko domu to razem z nią na bruku wyląduję ja i moje dwa psy............. tak Zora wygląda dziś (tydzień od przyjazdu): Quote
Agnes_Jot Posted November 2, 2011 Author Posted November 2, 2011 Zdjęcia Zory teraz: i razem z Tyśkiem-swoim kompanem :) lubi z nim spać :) z mężem tez nie pogardzi towarzystwem :) (na pościeli zakupionej na bazarku u Osy :D ) trochę za dużo fleszu ale to w końcu gwiazda :) Quote
Agnes_Jot Posted November 2, 2011 Author Posted November 2, 2011 gdyby ktoś chciał wspomóc Zorkę karmą albo szczepieniem to nie pogardzimy...bardzo będziemy wdzięczne......Malutka jest u mnie bezpłatnie a nie zarabiam zbyty wiele....no dobra zarabiam mało.....:-( a tutaj cała moja rodzinka do wykarmienia :) Zorka na kota nie zareagowała szczekaniem ale wiedziała że to chyba nie jest pies :) Quote
Agnes_Jot Posted November 2, 2011 Author Posted November 2, 2011 Tu będę prowadzić rozliczenie Zorki (od dobrych ludzi i z ewentualnego bazarku): + 50 zł - wpłata od Bożeny z dn. 02.11.2011 r. (dziewczyna która przywiozła Zorkę) - 50 zł - wizyta u weterynarza w dn. 02.11.2011 r. (Dexofort, Fungiderm, Advocate) - paragon Quote
Agnes_Jot Posted November 2, 2011 Author Posted November 2, 2011 zdjęcia Zorki z sobotniego spacerku (05.11.2011 r.) - nienajlepsze bo ta mała wsza nie chciała się uspokoić :) Quote
Agnes_Jot Posted November 2, 2011 Author Posted November 2, 2011 Niestety dziś rano zauważyłam u Zory dziwną skórę nad zadem. Jest szorstka, pokryta skorupką jakby łupieżem... Podejrzewam najgorsze......alergia? pasożyt? Mała prawdopodobnie została źle odpchlona-tzn nosiła obrożę przeciwpchelną.... Weterynarz powiedział że to usuwa na jakiś czas pchły (ale nie ich jaja) ale powraca-jedynie krople rozwiązują problem.... Mała strasznie się drapała.... Nie mogłam tego znieść....wzięłam portfel i poszliśmy do weta-Zora dostała zastrzyk-oceniono to jako alergię na pchły.... Po zastrzyku był spokój przez jakieś 4-5 dni ale z powrotem mam to samo a na dodatek pojawiły się te zmiany skórne..... Weterynarz ostrzegał że trzeba będzie pewnie powtórzyć zastrzyk.... Skąd ja mam na to wziąć? Muszą zrobić badanie tej zmiany nad ogonkiem...sierść tam jest przerzedzona ;( niestety nikt nie wspomaga Zory finansowo... Dziewczyna która ją przywiozła (która jako jedyna starała się jej pomóc i znalazła jej poprzedni DT no i teraz mnie) powiedziała że Zora ma awaryjne 50 zł ale jeśli okaże się z tą sierścią że to alergia to będzie to za mało. Zora miała być odrobaczona....... niestety poprzedni DT chyba coś kręcił..... odrobaczyłam ją na własny koszt...następnego dnia wiedziałam że dobrze zrobiłam....długie paskudne wielkie robale..... Quote
Agnes_Jot Posted November 2, 2011 Author Posted November 2, 2011 Zorka i jej reakcja na kota :) trzeba było zołzę na ręce brać :) Quote
Agnes_Jot Posted November 2, 2011 Author Posted November 2, 2011 Zorka cierpliwości ktoś się Tobą zainteresuje w końcu..... nie wiem jak tu reklamować ten wątek by nie zaginął w gąszczu innych.... Quote
mimiś Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 Agnes, ogłoszenia z fajnymi zdjęciami i czułym opisem! mała jest śliczna, powinna znależć domek bez problemu. a jeżeli nie moze u ciebie zostac napisz w tytule ,ze szuka bardzo pilnie dt! Quote
3 x Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 jak wstawisz zdjęcia zmontujemy jakiś banerek :) możesz też pozostawiać ludziom wpisy w profilu lub powysyłać pw napisz może do ludzi ze swojego bazarku co kupowali rzeczy takie pw może akurat ktoś zajrzy na watek i zechce pomóc :) Quote
Agnes_Jot Posted November 3, 2011 Author Posted November 3, 2011 mimiś napisał(a):Agnes, ogłoszenia z fajnymi zdjęciami i czułym opisem! mała jest śliczna, powinna znależć domek bez problemu. a jeżeli nie moze u ciebie zostac napisz w tytule ,ze szuka bardzo pilnie dt! nie chcę żeby musiała przechodzić do kolejnych rąk-to byłby już jej trzeci DT.... potrzeba jej DS. Zaraz wstawię jej nowe zdjęcia. Quote
Agnes_Jot Posted November 3, 2011 Author Posted November 3, 2011 3 x napisał(a):jak wstawisz zdjęcia zmontujemy jakiś banerek :) możesz też pozostawiać ludziom wpisy w profilu lub powysyłać pw napisz może do ludzi ze swojego bazarku co kupowali rzeczy takie pw może akurat ktoś zajrzy na watek i zechce pomóc :) Gdybym ja tylko umiała robić banerek :( Powstawiałam u tych ciotek które już kojarzę. Bardzo bym chciała Jej znaleźć dom bo malutka jest słodka i taka przylepa... Quote
Agnes_Jot Posted November 3, 2011 Author Posted November 3, 2011 Malutka wczoraj była u weta i dostała zastrzyk kolejny. Pani Doktor nie znalazła pod mikroskopem żadnych pasożytów na skórze ale nie oznacza to że ich nie ma.... Rachunek za wczorajsze leczenie (zastrzyk, została spryskana płynem przeciwpasożytniczym i dostała kropelki na dziś-zaaplikowane) wyniósł 50 zł (po duuuużym rabacie). Pieniążki wpłynęły od Bożeny która przywiozła Małą mi busem do Płocka. Za tydzień kolejna wizyta :/ Quote
3 x Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 [quote name='Agnes_Jot']Gdybym ja tylko umiała robić banerek :( Powstawiałam u tych ciotek które już kojarzę. Bardzo bym chciała Jej znaleźć dom bo malutka jest słodka i taka przylepa... spoko, zmontyjemy banerek tylko musza byc zdjecia do wyboru ;) edit. jak szykujesz sie do bazarku to musisz miec post rozliczeniowy gdzie zapisujesz wpłaty (np te od Bozeny) i wydatki - 50 zł za wizyte mozesz wklejac paragony (faktury) za leczenie, leki itp - watek jest wiarygodniejszy Quote
Agnes_Jot Posted November 3, 2011 Author Posted November 3, 2011 [quote name='3 x']spoko, zmontyjemy banerek tylko musza byc zdjecia do wyboru ;) edit. jak szykujesz sie do bazarku to musisz miec post rozliczeniowy gdzie zapisujesz wpłaty (np te od Bozeny) i wydatki - 50 zł za wizyte mozesz wklejac paragony (faktury) za leczenie, leki itp - watek jest wiarygodniejszy z tym banerkiem byłoby super :) a te zdjęcia nie fajne? jeszcze porobić? spróbujcie zrobic takiej małej pchle jak ona skacze jak nakręona i tylko jak śpi można coś zdziałać :D wiem wiem że muszę się rozliczać. zaraz wrzucę paragon ze wczorajszej wizyty. ale nie wiem czy uwzględniać te ze wczorajszej wizyty bo to poza wszystkim tak jakby sie odbyło-Bożena przelała ja poszłam paragon i wpisy w książeczce mam. Właśnie-Zorka ma książeczkę zdrowia :) Quote
masza44 Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Mogę zrobić jej allegro tylko muszę mieć opis na pw i kontakt- zdjęcia mogą być te z wątku. Jak robię allegro szczeniakom to trafiają do dobrego domku po mega selekcji w góra 2 tyg. Ogólnie mnóstwo osób dzwoni więc myślę, że znajdziecie sensowny domek dla niej. Oczywiście najlepsza byłaby pa. Jak dzwonią to zawsze od razu pytam czy się zgadzają na pa i czy wiedzą, że będą musieli sunię wysterylizowac jak dorośnie i że to sprawdzimy. No i ogólnie pytam jakie warunki ( nie daję szczeniąt do domu gdzie są dzieci małe chyba że ludzie naprawdę są mega odpowiedzialni). To jeśli chciałabyś skorzystać z tego allegro i tablicy to prześlij tekst i kontakt na pw. Quote
Agnes_Jot Posted November 3, 2011 Author Posted November 3, 2011 masza44 napisał(a):Mogę zrobić jej allegro tylko muszę mieć opis na pw i kontakt- zdjęcia mogą być te z wątku. Jak robię allegro szczeniakom to trafiają do dobrego domku po mega selekcji w góra 2 tyg. Ogólnie mnóstwo osób dzwoni więc myślę, że znajdziecie sensowny domek dla niej. Oczywiście najlepsza byłaby pa. Jak dzwonią to zawsze od razu pytam czy się zgadzają na pa i czy wiedzą, że będą musieli sunię wysterylizowac jak dorośnie i że to sprawdzimy. No i ogólnie pytam jakie warunki ( nie daję szczeniąt do domu gdzie są dzieci małe chyba że ludzie naprawdę są mega odpowiedzialni). To jeśli chciałabyś skorzystać z tego allegro i tablicy to prześlij tekst i kontakt na pw. byłoby super zaraz coś naskrobię :) Quote
saphira18 Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 jestem z zaproszenia... z pieniędzmi teraz ciężko - ale ogłoszenia mogę porobić - potrzebuje tekst, zdjęcia kontakt i na jaką miejscowość ogłaszać... na razie tylko tyle mogę:( Quote
Agnes_Jot Posted November 3, 2011 Author Posted November 3, 2011 ciotki jesteście wspaniałe!!! zdjęcia można brać z tego wątku dziś postaram się dorobić. tekst przygotuje i wszstko może ruszy naprzód :) Quote
Nadziejka Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 :iloveyou::iloveyou:o matenko jaka cudna istotkaja , juz czytam ciociu i witam sie sercem z wami i lece po cioteczki...czytam o Ozzym:-(:-( .... o losie moj losie .... ciotenko Agnes rozesle wateczek kochana , pozdrawiam sercem , cudna malenka , cudne psie serca twoje:modla::iloveyou::iloveyou: Quote
Agnes_Jot Posted November 3, 2011 Author Posted November 3, 2011 ewa gonzales napisał(a)::iloveyou::iloveyou:o matenko jaka cudna istotkaja , juz czytam ciociu i witam sie sercem z wami i lece po cioteczki...czytam o Ozzym:-(:-( .... o losie moj losie .... ciotenko Agnes rozesle wateczek kochana , pozdrawiam sercem , cudna malenka , cudne psie serca twoje:modla::iloveyou::iloveyou: witaj kochana - tak strasznie mi serce pękło jak dowiedziałam się o Ozzy'm.... że mu się nie udało...bydlaki go otruli... Myszce się udało. Rodzeństwu Zorki też. Teraz czas na Zorkę!!! Najbardziej rezolutną panienkę na świecie :) Quote
Roszpunka Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Śliczna dziewczynka :) Agnes, nie zostaniesz z problemem sama. Zaraz powrzucam Malutką na swoje wątki. Może poszukamy DT? Quote
Agnes_Jot Posted November 3, 2011 Author Posted November 3, 2011 Roszpunka napisał(a):Śliczna dziewczynka :) Agnes, nie zostaniesz z problemem sama. Zaraz powrzucam Malutką na swoje wątki. Może poszukamy DT? wolałabym nie oddawać jej w kolejne ręce-tym bardziej że malutka ma problemy ze skórą i wymaga leczenia. a to byłby już je trzeci dom tymczasowy.... chyba że okaże się że te zmiany skórne są zaraźliwe-wtedy pilnie potrzebny będzie DT bez innych zwierzaków. Malutka zaczyna się przyzwczyjać i słuchać więc nowy stały domek byłby idealny :) Quote
kakadu Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 moge podrzucic - sama sie zmagam ze zbiorka na slome do "mojego" schroniska... :( na razie nic nie moge nawet obiecac... - przepraszam Quote
Pyrdka Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Jestem na zaproszenie cioteczki ewy gonazles. Mateńko jaka cudna Zorka. Niestety mogę tylko te kruszynkę odwiedzać. Quote
Recommended Posts