Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 711
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Następna wspaniała wiadomość:
-Witam serdecznie,
Dosyłam jeszcze dwa zdjęcia Bezika w domu. Spróbuję sfotografować ją podczas zabawy z piłeczką, zamienia się w fruwającego pieska, jest taka zwinna :)

Bawi się jak szczeniak, ma swoje zabawki, oprócz piłki ma gryzak, uszyłam jej też specjalną szmacianą lalkę, taki bawełniany woreczek wypełniony skrawkami bawełny, do noszenia, rzucania i ciamkania. Robiłam takie zabawki wszystkim moim młodym pieskom, to świetna zabawa, chroniąca kapcie i skarpety. Kupuję jej też wołowe kości szpikowe do ćwiczenia zębów.
Bzula jest arcygrzeczna, ładnie zostaje sama w domu kiedy robię zakupy, nie piszczy, a na powitanie rzuca się na szyję. Kanarki są bezpieczne przy tej mądrej suni, chociaż wciąż ją fascynują :)
Pozdrawiam serdecznie, Zofia Petelczyc

P.S. Przeczytałam historię Bezuni na stronie - zawsze myślę, że sprawiedliwość losu sprawia, że ci głupi i okrutni ludzie nigdy nie będą w końcu tak kochani, jak zwierzęta, które skrzywdzili...

• 2 weeks later...
Posted

Pani Zofia napisała
Witam serdecznie.
Bezunia ma się jak najlepiej. Po przyjeździe miała małą infekcję ucha, ale uszko jest już wyleczone i mogłam ją doszczepić.
Teraz ma wszystkie potrzebne szczepienia, wspaniały apetyt /ale pilnuję jej smukłej talii :) / i bardzo się już zadomowiła.
Pozdrawiam serdecznie, Zofia Petelczyc

Posted

Jest też wiadomość od Dody/Dory
Nasza kochana dziewczynka rośnie szybko, jest bardzo żywa, ale szczuplutka. Zaniepokoiło nas, że mimo regularnego i właściwego karmienia wciąż je bardzo łapczywie, chętnie zjada swój kał i jest bardzo szczupła. Nararezie weterynarz zasugerowała nam niedostatek witamin, ale mimo, że witaminy podawaliśmy regulanie sytuacja nie uległa zmianie. Przebadaliśmy jej kał i niestety okazało się, że ma prawdopodobnie wadę genetyczną trzustki. Brak enzymów potrzebnych do trawienia. Do końca sżycia będzie musiała przyjmować lekarstwa, albo otrzymywać specjalistyczna karmę. Narazie do karmy, którą już mamy włączyliśmy lekarstwa . Jakie będą efekty zobaczymy.
Pozdrawiamy wraz z Dorą

Jak to dobrze, że Dora znalazła cudny, opiekuńczy i odpowiedzialny domek

Posted

Dzieki za informacje o Lizie/Bezie i Dodzie/Dorze. Wspaniałe wieści. Dora ma cudownych opiekunów, kochają , lecza suczke choc wiedza juz że tak bedzie przez całe zycie psa. Dodam jeszcze ( dla tych co może nie wiedzą ) , że takie domy znalazła psom Moli@. Dzieki Moli@.

Posted

Kawa wspaniała a jej uchole to aż słów brak, cud, miód i malina po prostu . Piękna panna, do labki podobna. A ile Kawa juz waży, bedzie taka labkowata czy raczej delikatniejsza.

Posted

[quote name='doris66']Kawa wspaniała a jej uchole to aż słów brak, cud, miód i malina po prostu . Piękna panna, do labki podobna. A ile Kawa juz waży, bedzie taka labkowata czy raczej delikatniejsza.[/QUOTE]

A dla mnie z "buzi" coś pomiedzy labkiem a dogiem niemieckim. Hihihi ile to rzeczy można się dopatrzyć. Dzięki za zdjęcia :). Cudna dziewczynka

Posted

Do labka to ona wcale niepodobna, ma wąski pysk i w ogóle głowę, no i cała jest dużo lżejszej budowy niż labrador.

Pomęczę was jeszcze trochę fotkami z okazji wspólnego spacerku Kawy i mojej Sary ;)

Posted

Jest bardzo ładna i tyle. Nie ważne czy w typie labka czy nie, prawda? Zmieniła sie bardzo, zrobiła sie smukła i podobna do matki tylko czarna.

• 3 weeks later...
Posted

Kawa wczoraj została w końcu zachipowana. Pytaliśmy się też o sterylizację, ale pani weterynarz zaleciła jednak sterylizację po pierwszej cieczce ze względu na to, że mała wciąż rośnie po 3 kg w ciągu tygodnia (no i zagrożenie nietrzymania moczu).
Obecnie nasza sunia waży już ponad 20kg. Całkiem nieźle ;] ale zupełnie tego po niej nie widać ;] Jest mocno zbita w sobie. Pozdrawiamy!

Posted

Czyli to będzie raczej duża panienka. Jak Liza albo nawet większa od Lizy. Ona ma teraz pół roku to jeszcze bedzie rosła. Co do sterylki, zdania na temat terminu jej wykonania są podzielone ale ja bym jednak zawsze kierowałą się opinią weta. Skoro jesteście w stanie jej dopilnować w czasie cieczki to uważam , ze spoko, mozna to zrobić póżniej. Pozdrawiam Kawcię i poprosze o jakieś foteczki. Jakis nowy wizerunek Kawy na wiosne.?

Posted

czy wasze psy jak się ze sobą kłócą ( a normalnie sie lubią bardzo)
to tez najpierw robią taki pokaz zębów z jakby warczeniem/mruczeniem
a potem
oba kichają , tak śmiesznie, raz i to oznacza koniec pokazu zębów

• 4 weeks later...