Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

joi napisał(a):
To Fibi z Sabą :)
Dorota nic się nie martw Fibi poszła do wspaniałego domu. Pan ją zobaczył i miłość od pierwszego wejrzenia. Będzie mieszkać w domu. Trochę będzie na podwórku. Najlepiej świadczy o panu, że mówił, że ich sunia owczarka niemieckiego umarła
To co piszesz o Sabie to święta racja. Jakiś kompletny tłuk ją wyrzucił. To wspaniała mądra owczarka. Zostanie u nas i za żadne skarby jej nie oddamy

Dzięki Joi, przekonałaś mnie. Jak ktoś mówi o odejściu psa że umarł to znaczy że go szanował i kochał. Wiekszość ludzi mówi padł lub zdechł.

• Replies 711
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Powiem wam coś w tajemnicy. Halinka zakochała się w Dodzie :loveu: i nie wiem co z tego będzie :lol:

Posted

joi napisał(a):
Powiem wam coś w tajemnicy. Halinka zakochała się w Dodzie :loveu: i nie wiem co z tego będzie :lol:

A ja zapytam w tajemnicy. Co Halinke ujęło w Dodzie, czyżby jej zdecydowany, lekko awanturniczy charakterek.?

Posted

Doda wcale a wcale nie jest awanturnicz.
Jest ciekawska, odważna, ale i rozważna. To inteligentny piesek. Szybko się uczy. Jest bardzo miła. No i jest puchata, będzie z niej niezły kudłacz, a wszystko co kudłate jest bliskie memu sercu

Posted

Z Toba jest najdłużej, to Ty ja poznałaś najlepiej. Ale pamiętam jak sie darła u weta i i na nas jak chodziłyśmy je karmić. Pierwsza podnosiła wrzask jak coś sie działo albo ją denerwowało. Kawa popłakiwała i szukała matki a Doda szczekała odważnie. Wiecie jak śmiesznie wygląda szczekanie u czterotygodniowego maluszka. Komedia normalnie i śmiech na sali. . Fibi reagowała ostatnia. Teraz moze jej sie zmienił charakter.

Posted

buniaaga napisał(a):
zdjęcia cudne.Ciocia Sabinka po prostu boska niania:)

czy wiecie kiedy można będzie wysterylizoawć Lizę? tzn ile czasu po karmieniu?

Aga naszego weta zapytamy o to. Czy Doda woli być z nianią Sabą niż z mamą Lizą czy mi sie wydaje.

Posted

Agnieszko będziemy się kontaktować z naszą wetką dr Kasia Kalinowską z Wesołej. Jak już pisałam wpłaciłam na Fundacje Sterylizacje i zdeklarowałam stałe wpłaty, więc powinnyśmy się załapać ;). Na razie nie ma gorączki niech, niech sunia dochodzi do siebie. Była bardzo wycieńczona po porodzie i karmieniu

Posted

joi napisał(a):
Agnieszko będziemy się kontaktować z naszą wetką dr Kasia Kalinowską z Wesołej. Jak już pisałam wpłaciłam na Fundacje Sterylizacje i zdeklarowałam stałe wpłaty, więc powinnyśmy się załapać ;). Na razie nie ma gorączki niech, niech sunia dochodzi do siebie. Była bardzo wycieńczona po porodzie i karmieniu

ok jasne dziękuję,niech Liza dojdzie do formy:)

Posted

Maluchy wolały być z Sabą, podbiegały do Lizy na chwilkę, czasami nie reagowały na nią, tylko biegły za Sabiną, tam gdzie ona tam wiadomo że maluchy.Teraz też leży Liza a Doda i tak kręci się przy Sabie. Wynosiłam rowery do drewutni, bo wszyscy już w domu, Doda za mną. Załatwiła swoje "potrzeby", pobiegała, ślicznie zareagowała na wołanie, imię i przybiegła do domu.

Posted

Moli@ napisał(a):
Maluchy wolały być z Sabą, podbiegały do Lizy na chwilkę, czasami nie reagowały na nią, tylko biegły za Sabiną, tam gdzie ona tam wiadomo że maluchy.Teraz też leży Liza a Doda i tak kręci się przy Sabie. Wynosiłam rowery do drewutni, bo wszyscy już w domu, Doda za mną. Załatwiła swoje "potrzeby", pobiegała, ślicznie zareagowała na wołanie, imię i przybiegła do domu.

o jej nic dziwnego że rozkochała w sobie Moil@
ściskam mocno niunię:)

Posted

Liza nadal ma mleko, mało ale ma, maluchy dziś ssały. Musimy dowiedzieć się jak to z tym jest, kiedy przestanie je produkować i ile czasu musi minąć. Słyszałam, że ok miesiąca, ale trzeba się upewnić i od kiedy liczyć?

Posted

Witamy, wszyscy spali w domu. Doda bardzo grzecznie przez całą noc spała przy Sabie, zachowuje czystość w domu, rano zaczęła się kręcić i wyniosłam.
Muszę zablokować wejście na schody, już się wdrapuje na nie i wybiera się zwiedzać górę

Posted

Fibi (to chba ten pies ) jest cały i zdrowy. Jak narazie śpi w domku przy ciepłym piecyku : D Rzeczywiście uwielbia mleko pije w dużych ilosciach : D Już dzis sie oswoiła Biegała po piwnicy i wszystko gryzła ! : P Ale to nic jeszcze jest mała. Ale nawet próbowała dorwać się do bigosu :P Mam nadzieję, ze się nie obrazicie jak nazwę ją inaczej : ) Mam zamiar Carmel albo Carmen ale mój tato ma problem z wymową : P Jak narazie jest super : D

Posted

Witamy Elliotten na wątku!!!Fajnie że kolejny domek będzie z nami na wątku!oczywiście możesz zmienić imię dla malutkiej:) ona dostała na imię Fibi,bo jak byłyśmy z nią w lecznicy to była też bardzo sympatyczna pani ze śliczną sunią Fibi,która bardzo fajnie i grzecznie interesowała się maluszkami...tak więc z sentymentu jedna z naszym suń dostała imię po cioci Fibi :)

Posted

Elliotten napisał(a):
Fibi (to chba ten pies ) jest cały i zdrowy. Jak narazie śpi w domku przy ciepłym piecyku : D Rzeczywiście uwielbia mleko pije w dużych ilosciach : D Już dzis sie oswoiła Biegała po piwnicy i wszystko gryzła ! : P Ale to nic jeszcze jest mała. Ale nawet próbowała dorwać się do bigosu :P Mam nadzieję, ze się nie obrazicie jak nazwę ją inaczej : ) Mam zamiar Carmel albo Carmen ale mój tato ma problem z wymową : P Jak narazie jest super : D

Elliotten, fajnie że jestes z nami na watku. Bardzo sie cieszę. Super że Fibi ma dobry domek i troskliwych opiekunów. Oba imiona sa ładne, myślę że dla niuni sie spodobaja. A może mógłbyś wstawić jakieś zdjęcie suni z nowego domku.?

Posted

Witamy :lol:
Doda rośnie, rozrabia… Dziś zgapiła i została sama na podwórku, co to był za krzyk pod drzwiami, cały Królowy Most słyszał…
Liza, przed chwilą sama poprosiła żeby ja wypuścić z domu, przed południem jak wychodziliśmy to musiałam jeszcze prosić, przekonywać, argumentować… Dziewczynka przestaje się bać, że nie zostanie wpuszczona. Biedne te psiaki.

Posted

Postaram się w najbliższym czasie . Dzisiaj trochę siedziała w budzie, ale nie miała nic przeciw : D Buda jest wyścielona dywanikiem a w srodku są ciepłe kawałki swetra : D Teraz ja zaniosłem do domu, oswoiła się na tyle, że gryzie tylko to co napotka na swojej drodze : ) Najgorzej, że nadal nie zdecydowaliśmy się na imię,a szkoda : < Powinniśmy już do niej wołać po imieniu. Zdj. myślę, że jutro zrobie i dam teraz nie chcę jej zakłocać czasu trochę sie pobawiliśmy i zasnęła ; )

Posted

Wychowuję, a właściwie wychowujemy, ja i psy małego „potworka” - Dodę
Wszyscy po kolacji, oglądam film na górce, psy leżą obok, a tu z dołu dobiega przeraźliwe szczekanie/piszczenie. Wszyscy po schodach na dół, a tu na środku pokoju siedzi nasz „skarbuś” i krzyczy ile sił. Została sama, nikt się nią nie zajmuje. Boże, co za rozpieszczony maluch.