elinaa Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 Fajne sunie,jakie grubiutkie.Gratuluję takiej akcji :) Quote
jumanjiana Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 zamiast mleka (bo faktycznie mało jest psów, które je tolerują) polecam kupno suchej karmy dla szczeniąt i zalewanie jej ciepłą wodą. Rozmoczona tworzy papkę, z którą maluchy bez problemu sobie poradzą :) Quote
buniaaga Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Dzień dobry psia rodzinko jak nocka minęła? Quote
Moli@ Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Noc przebiegła spokojnie. Maluszki śpią, to znaczy spały obudziły się, gdy zaczęłam je głaskać. Sprawdzałam jak się czują, czy im ciepło. Maluchy siusiają poza posłaniem, w sporej odległości pod samymi drzwiami. Widziałam ślady na piachu. Mądre stworki. Liza, wystawia głowę z drewutni jak słyszy zbliżające się kroki, za każdym razem jak tam jestem to mama jest z dziećmi. Nie ucieka, nie kuli się podchodzi aby ją pogłaskać. Już po śniadaniu, wszyscy jedli z wielkim apetytem. Quote
Patmol Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 ale fajne zdjęcia Saba - to jest ten owczarek niemiecki na jednym ze zdjęć? to chyba najważniejszy pies w stadzie? Quote
doris66 Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Moli@ maluchy powinny jeśc 5 razy dziennie. W nocy może byc przerwa. Ryz z marchewką i kurczakiem rozdrobniony jest dobry do karmienia albo sucha karma dla szczeniaków rozmoczona. Mleko im dawali robotnicy na budowie i my tez kaszke na mleku dawałyśmy. Ale ona faktycznie miały brzydkie kupki i bączki puszczały. Trzeba zapytac Pipi ona już tyle osesków wykarmiłą ze napewno wie. Quote
Moli@ Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Tak, ten owczarek to Sabina, jest u nas ok., 2 miesiące znaleziona na drodze, wychudzona, poobijana, z obtarciami na skórze, łysiejąca skrajnie wycięczona. Saba zadomowiła się u nas na dobre, polubiła nas ze wzajemnością, zgodnie żyje z naszymi pozostałymi psiakami. Faworyzuje Agusię, którą znosi ze stoickim spokojem, bawi się z nią a ten mały szatan potrafi być upierdliwy i namolny [FONT=Wingdings]J[/FONT] Quote
Moli@ Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Maluchy, odpukać nie mają biegunki, widziałam jak robią kupki, w ogrodzie, w kolorze jasnego brązu rogaliki Quote
anecik60 Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 super ze rodzinka juz bezpieczna, ja deklaruje po 10zl, ktore juz wplacilam na konto:) Quote
doris66 Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Moli@ napisał(a):Maluchy, odpukać nie mają biegunki, widziałam jak robią kupki, w ogrodzie, w kolorze jasnego brązu rogaliki To może ta biegunka była od robaków. Bo to było zanim je odrobaczyłyśmy. No i nie wiadomo co przedtem jadła Liza ( zanim zaczęłysmy ja karmic porządnie, to prawdopodobnie budowlańcy karmili ją resztkami i surowym mlekiem z kartonu ). A wiadomo jak ona jadła żle i karmiłą dzieci to one tez mogły miec biegunkę od tego. Moli@ napisz jak tam psia rodzinka dzisiaj. Jak Sabinka sie dzis do niej odnosi. Z którym psem Liza najbardziej lubi przebywać. Bardzo jestem ciekawa czy sunia ułożyła juz sobie relacje z waszymi psami. Quote
doris66 Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 anecik60 napisał(a):super ze rodzinka juz bezpieczna, ja deklaruje po 10zl, ktore juz wplacilam na konto:) Dziękujemy Anecik60 za deklaracje dla Lizy i maluchów. Quote
Moli@ Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Liza bardzo pilnuje maluchy, nie pozwala innym psom wchodzić do drewutni, mogą stać w progu, gdy chcą wejść poszczekuje ostrzegawczo. Pilnuję, aby ją nie stresowały i zabieram je. Szczeniaki z matką spacerowały na razie same, niech się przyzwyczają, poznają teren. Gdy maluchy umościły się do spanka zamknęłam je a Liza już z naszymi psiakami biegała. Saba udaje, że nie widzi Lizy, nie podchodzi do niej, ale tak jest przy mnie. Nie zostawiam jeszcze dziewczyn samych bez kontroli. Liza biega z Rudką, Gabrysią, Łatką i Kubkiem. Agusia podbiega, zaczepia poszczekuje na nią, ale Liza się jej nie boi obserwuje ją baczniej. Quote
doris66 Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 To super że dziewczyny coraz lepiej się dogadują. Będzie dobrze. Quote
doris66 Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 I jak minął dzień? Nikt nikogo nie pożarł? Quote
joi Posted November 3, 2011 Author Posted November 3, 2011 Z tego co wiem to maluchy i mamcia pożerają z misek ochoczo :cool1: Quote
doris66 Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Oh, jeżeli tylko takie pożeranie ma miejsce to pytań więcej nie mam. To znaczy, ze jest tak jak być powinno, czyli niamku, głąski, zabawa , ganianki i tak psiakom upływają jesienne dni. Pod okiem i z udziałem pańci Moli@ rzecz jasna. Pozdrawiam wszystkie ogoniaste. Quote
Moli@ Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Maluchy z mamcją do 14:30 miały wolne wyjście, bawiły się ogrodzie, „przeciąganie” pluszowego misia to największa frajda. W ferworze zabawy jedynie miś stracił kokardkę, pozostałe towarzystwo całe i zdrowe. Zabawki, na widok miseczek przestały być ważne i trzeba było biec ile sił w krótkich łapkach do drewutni. Po jedzeniu jeszcze siusianie w ogrodzie. Jadły dziś 3 razy i jeszcze 2 razy dostaną. Ale pozbierać potem to towarzystwo to zabawa, niby są wszystkie za moment już ktoś daje drapaka, szybkie, zwinne. Pierwsza do jedzenia, pierwsza do zabawy i pierwsza do ucieczki jest Doda. Teraz odpoczywają a ciotki i wujkowie buszmenią na dworze. Quote
evita. Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 [quote name='buniaaga'] Ależ słodki widok :loveu: :loveu: :loveu: Poproszę o dane do przelewu ;) Quote
buniaaga Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 bardzo się ciesze że dziewczynki mają się dobrze i że w stadzie zaczyna panować harmonia. Dziękuję Moli@ za taką troskliwą opiekę!Wyściskaj ode mnie Lizę i córeczki. Podajcie też nr konta na które będę zbierane wpłaty,cioteczki nie ma na co czekać przecież wiadomo że psia rodzinka trochę potrzebuje :) Oczywiście wszystkim bardzo dziękuję za deklaracje wpłat! Quote
Matagi Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 joi napisał(a):Z tego co wiem to maluchy i mamcia pożerają z misek ochoczo :cool1: Ty:lol:a ty gdzie?:crazyeye:w Siedlcach apiać?Masz do mnie telefon? Cześć Halinka:loveu:-PODZIWIAM!!!:lol: Quote
joi Posted November 3, 2011 Author Posted November 3, 2011 Matagi napisał(a):Ty:lol:a ty gdzie?:crazyeye:w Siedlcach apiać?Masz do mnie telefon? Cześć Halinka:loveu:-PODZIWIAM!!!:lol: Ło matko Matagi jak żywa, ale fajnie. Witaj, zaglądaj Quote
Matagi Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 joi napisał(a):Ło matko Matagi jak żywa, ale fajnie. Witaj, zaglądaj A co mam być nieżywa:eviltong:Zagladam tu cały czas;):eviltong:napisz mi na priv swój telefon,pogadamy:lol: Quote
buniaaga Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 fotki Lizy do ogłoszeń : dla chętnych:) Quote
Recommended Posts