ayshe Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 Szira/Gosia napisał(a): a nie latać dopóki coś na oczy widzę:razz: a później organizm zaczyna się pomału buntować:eviltong:pijesz do kogos?:cool3: :mad: .ja mam gdzies bunt-demokracja to nie jest dobry ustroj.:diabloti: Quote
Szira/Gosia Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 [quote name='ayshe'] .ja mam gdzies bunt-demokracja to nie jest dobry ustroj.:diabloti: Jak powiedział Winston Churchill w 1947 roku " Stwierdzono, że demokracja jest najgorszą formą rządu, jeśli nie liczyć wszystkich innych form, których próbowano od czasu do czasu":eviltong: Mówisz że masz gdzieś bunt:diabloti: zobaczymy:diabloti: Quote
lisica Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 Szira/Gosia;3164462]Jak powiedział Winston Churchill w 1947 roku " Stwierdzono, że demokracja jest najgorszą formą rządu, jeśli nie liczyć wszystkich innych form, których próbowano od czasu do czasu":eviltong: Czyli, generalnie wsio jest do d...:roflt::roflt::roflt: Quote
Szira/Gosia Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 lisica napisał(a):Czyli, generalnie wsio jest do d...:roflt::roflt::roflt: No ale chyba widzimy to codziennie:eviltong: :evil_lol: Quote
lisica Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 racja, a najlepiej w TV,niedość że księzyc ukradli, to se chodniki bedom grzać, i nam sie klimat ociepla, i grypy i inne dziadostwa sie człeka czepiają:evil_lol: Quote
lisica Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 Ayshe Co do szkolenia to,znalazłam szkołe Artemis http://www.artemis.pl/index.htm czy to dla mojego gnojka, bydzie ok? Acha i jeszcze polecono mi szkoleniowca, Krzysztof Sokołowski,podobno idzie z duchem czasu,i nie zatrzymał sie w średniowieczu? a to wyczytałam w necie [SIZE=1][SIZE=1][SIZE=1][SIZE=1][SIZE=1][SIZE=1][SIZE=1][SIZE=1][SIZE=1][SIZE=1][SIZE=1]OŚRODEK SZKOLENIA PSÓW PROFESSIONAL-DOG za Bielanami inż. Krzysztof Sokołowski, treser kynologiczny, Międzynarodowa Licencja FCI - uprawnienia Głównej Komisji Szkolenia Psów pozorant licencjonowany Przygotowanie psów do egzaminów według regulaminu Związku Kynologicznego PT, PO I, II, III Pies specjalistyczno obrończy, Szkolenie psów według indywidualnych potrzeb klienta Zajęcia z obrony osobistej - praca psa na pełnym kostiumie Szkolenie indywidualne, Szkolenie grupowe z udziałem przewodnika, Szkolenie psów służbowych, Szkolenie stacjonarne ***pełny zakres usług, mozliwośc wyboru*** [SIZE=2]Mój psiochowy, ma pociąg do aportu,zamiłowanie do sladu,lubi szukać,uparty,ale z oddawaniem,jest :mad:,jak ma zabawkę to ma w nosie psie towarzystwo,a jak jest to piłka z gąbki to wogle jest aspołeczny. Problem ma z niepewnym gruntem,kładki,(Wrocław rozkopany, to pełno tego) ale jak musi to idzie,zniesmaczony ale lezie i to chybcikiem.To poradź co, bo mam czarną dziurę w dyni Quote
ayshe Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 lisica-niestety nie znam tej szkoly:cool1: .nie moge nic powiedizec.najlepiej sie przejdz i popatrz jak to wyglada.czy psy sa uczone lupowo czy smeca po kolku na nagrodki godzine-dwie:roll: .ile licza grupy-jelsi powyzej 10 psow-darowalabym sobie.o takie rzeczy. Quote
lisica Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 Artemis se odpuszczę,( ale raz podrepcę coby se obaczyć i sama zdanie mieć) na ślad uczą na rozkładane jedzonko, ja swojego uczę na przedmiot poszukiwań lub osobę szukaną, bo wychodzę z założenia że pies naturalnie węszyć umie a to my się musimy nauczyć te jego umiejętności ukierunkować i odczytywać. Ale ciekawi mnie ten Sokołowski i to Międzynarodowa Licencja FCI - uprawnienia Głównej Komisji Szkolenia Psów pozorant licencjonowany, bo to może być chwyt marketingowy Dzięki Ci dobra kobito,:loveu:i zyczę wygranej w Totka jak kumulacja będzie Quote
ayshe Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 lisica-jakbym miala samolot to bym dojezdzala codziennie do ciebie:cool3: :lol: .licencjonowany pzorant moze byc. slad na zarcie to slad ipowski.chodzi o to zeby pies tkal czyli wkladal nochal w odciski sladow-moim zdaniem robienie tego bez kojarzenia nagrody=odcisk nie ma sensu.psa trzeba nauczyc ze ma isc po odciskach,po glebie.wtedy taka praca jest fajna.inaczej jest nudna i moim zdaniem kompletnie odstreczajaca od tego typu pracy wechowej.a nie musi byc.moze byc fascynujaca jak slad tzw.uzytkowy.pies idacy tylko po odciskach szuka ich czynnie mocno naweszajac[az slychac z 10m]:cool1: Quote
mch Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 o tak to fuuukanie jest boskie , mnie rozśmiesza do łez prawie , a mój źaba długonosy jeszcze z impetem jak zawsze , to mu sie nos zagina i fuka . :lol: Quote
AM Posted April 13, 2007 Author Posted April 13, 2007 27 maja 2007r. jedziemy do Czech i zdajemy z Ciastkiem SChH A. Sędziuje pan Lubos Jansky. Kurka, juz mam "pietra"... Trzymajcie kciukasy i pazurasy ;) Quote
saJo Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 :thumbs: zebysmy 27-go mogli :drinking: SchH A Cistusia (swoja droga, identyczna xywke ma moj pan od robali :megagrin:) Quote
ayshe Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 trzymamy kciukasy:loveu: .jak tam nerwy?:cool3: :cool3: :cool3: Quote
alantani Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 [quote name='ayshe']lczy psy sa uczone lupowo czy smeca po kolku na nagrodki godzine-dwie:roll: ayshe ja wiem że Ty juz pewnie 150 razy o tym pisałaś ale zrób to dla mnie prosze i innych początkujących niemot i powiedz o co chodzi z ta lupą albo przynajmniej powiedz gdzie o tym pisałaś albo gdzie w ogóle mozna o tym poczytać. domyślam sie że uczenie psa lupowo nie polega na zamontowaniu mu lupy żeby lepiej widział tresera, ale poza tym to nie mam pomysłu:shake: Quote
BeataG Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 alantani napisał(a):ayshe ja wiem że Ty juz pewnie 150 razy o tym pisałaś ale zrób to dla mnie prosze i innych początkujących niemot i powiedz o co chodzi z ta lupą albo przynajmniej powiedz gdzie o tym pisałaś albo gdzie w ogóle mozna o tym poczytać. domyślam sie że uczenie psa lupowo nie polega na zamontowaniu mu lupy żeby lepiej widział tresera, ale poza tym to nie mam pomysłu:shake: Hehe, ayshe nie używa polskich znaków - ŁUPOWO, a nie lupowo. Chodzi o "polowanie" na łup - piłkę, gryzak, rękaw etc. :evil_lol: Quote
ayshe Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 :mdleje: lupa?aaaaaa:roflt: :roflt: :roflt: :roflt: rrrany no to juz moj koniec....aaaaaaaagoooniaaaaa:roflt: :roflt: :roflt: :roflt: :roflt: :roflt: alantani-nie mam polandzkiej klawiaturki i nie znam sie na tym zreszta jesli chodzi o te polskie znaki,ale chodzi o lup -zdobycz a nie o lupe do powiekszania zlituj sie no to byl najlepszy post jaki ostatnio przeczytalam kooochaaam cie kobieto norrrmalnie padlam i nie zyje aaaaaa:megagrin: :megagrin: :megagrin: :cool2: :laugh2_2: :drink1: :roflt: :roflt: :roflt: ...... ostatnio sie tak ubawilam jak krzyknelam do faceta na koniu "wyrzuc strzemiona'a on odpial pusliska ze strzemionami i rzucil :happy1: :roflt: .a mi chodzilo o to zeby wyjal stopy ze strzemion i wysiadywal klus dalej bez:cooldevi: :jumpie: Quote
alantani Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 BeataG napisał(a):Hehe, ayshe nie używa polskich znaków - ŁUPOWO, a nie lupowo. Chodzi o "polowanie" na łup - piłkę, gryzak, rękaw etc. :evil_lol: Człowiek to jednak durny jest jak noga stołowa:oops::shake: A ja w głowe zachodze... lupa, lupa... jaka lupa???:shake: ale z drugiej strony żeby takie pułapki leksykalne na ludzi zastawiać...:crazyeye::evil_lol::evil_lol: dziekuje za rozwikłanie zagadki stulecia:loveu: Quote
ayshe Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 alantani napisał(a):Człowiek to jednak durny jest jak noga stołowa:oops::shake: A ja w głowe zachodze... lupa, lupa... jaka lupa???:shake: ale z drugiej strony żeby takie pułapki leksykalne na ludzi zastawiać...:crazyeye::evil_lol::evil_lol: dziekuje za rozwikłanie zagadki stulecia:loveu:alantani-normalnie kocham cie....:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: .....mam atak smiechu i zdaje sie ze juz na niego umre:razz: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
alantani Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 ayshe napisał(a):alantani-normalnie kocham cie....:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: .....mam atak smiechu i zdaje sie ze juz na niego umre:razz: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: ja sie bardzo ciesze moja droga że Ci tak humor poprawiłam:loveu::evil_lol::evil_lol::evil_lol: na usprawiedliwienie mojej skromnej osoby moge dodać tylko tyle że często jak czytam Twoje posty dotyczące szkolenia to połowy z tego co piszesz nie rozumiem, no jak zaczynasz wchodzić na ten swoj fachowo - treserski jezyk to ja odpadam, z czym sie pokornie godze, no bo co ja tam biedny żuczek moge wiedziec. Ale ta lupa to mi spokoju nie dawała normalnie... juz wcześniej sie to przewijało... ogólnie niezły skecz:roflt::multi::multi::multi::cool2: Quote
AM Posted April 13, 2007 Author Posted April 13, 2007 ayshe napisał(a):trzymamy kciukasy:loveu: .jak tam nerwy?:cool3: :cool3: :cool3: Nerwy dają o sobie znać jak pomyślę, że to już niedługo... Zakupić trzeba pampersy, oj trzeba :lol: Quote
AM Posted April 13, 2007 Author Posted April 13, 2007 Alantani, popłakałam się ze śmiechu :lol: :lol: :lol: Twój post o lupie to.... :loveu: :loveu: :lol: Quote
ada89 Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 a może Alantani widziała kiedyś psa z lupą... :evil_lol: :loveu: np.Gabrysia :diabloti: Quote
alantani Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 [quote name='ada89'] a może Alantani widziała kiedyś psa z lupą... :evil_lol: :loveu: np.Gabrysia :diabloti: no właśnie NIE WIDZIAŁA i dlatego nie bardzo mogła sobie wyobrazić uzycie tej lupy podczas szkolenia:evil_lol::evil_lol:Miałam podejrzenia że to znowu jakiś kosmiczny tresserski slang:crazyeye:a może ktoś kiedyś zainspirowany moim pomysłem opracuje jakąś nową metodę szkolenia...?? z uzyciem tejże lupy właśnie??:multi::lol::lol:a wtedy wspomnicie mnie z westchnieniem - to był geniusz....:modla::sweetCyb:bardzo mi miło że tyle osób przeżywa dzis dzieki mnie chwile nieokrzesanej radości tudzież wesołości:loveu::loveu: Quote
ayshe Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 AM-no pampersy przed egzaminem to wazna rzecz:evil_lol: alantani-jestes po prostu debesciak:evil_lol: Quote
alantani Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 ayshe napisał(a): alantani-jestes po prostu debesciak:evil_lol: ach dziekuje, dziekuje:oops::p jutro idziemy na spotkanie organizacyjne, a w niedziele pierwszy raz na szkolenie do saJo - która, jak myśle, też szkoli lupowo. nie martwcie sie, nie wezme lupy na zajecia:roflt: Quote
Recommended Posts