Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

alantani-im wiecej wiesz tym mnie?hehehe.to normalne.dlatego takie fascynujace:evil_lol: .praca z psem czy koniem to wlasnie tak jak czytanie podrecznika bez konca,nieskonczona ilosc stron.jak ktos mowi ze juz go przeczytal-to po prostu albo klamie albo przerwal czytanie z lenistwa.:diabloti:

• Replies 314
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

alantani napisał(a):
boszszsz, nareszcie ktoś..... jak ja Ci dziekuję kobieto, że Ty mnie rozumiesz:loveu: ja mam teraz tak: chodzę z Gabrem na "zwykłe szkolenie", zaczęliśmy właśnie szkolenie sportowe, chodzimy do pozoranta, no i zmieniliśmy z bólem ślad z użytkowego na ipowski. I WSZEDZIE jest to samo: im więcej wiem, tym więcej nie wiem. To jest porażające. :niewiem:

Widzisz? Teraz wiesz, że ślad może być i zwykły i ipowski:razz: A ayshe co i rusz to rzuca jakimiś potwonymi określeniami i nawet w domu nie ma jak cichaczem sprawdzić w necie, bo nazwy są za skomplikowane i umykają pamięci. Nic tylko :flaming:

Posted

mimoza-ja itak uwielbiam ten wyraz oczek:rozumiem ze nic nie rozumiem.tak jak wczoraj ten z pittka:czego nie rozumiecie?cisza u stalych bywalcow:diabloti: .a ten mi odpowiada cichym zmarnialym glosem:nic,cos mi chyba umknelo gdizes w polowie:cool3: :evil_lol: :roll: ....fajny gosciu-zamiast lapac pilke w schematach do aportu[nie zwalnianie po podniesieniu]to lapal...psa:roll: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: ....pierwsze zajecia ze mna po indywidualnych bo suka trafila na jakas magiczke od "pies ma szybko wykonywac komendy a nie jak jest przekupywany nagroda":roll: .tak iwec suka byla kompletnei zablokowana.dobrze ze szkolenie drogie to postanowil zmienic bo rozpirzyll by se psa.i tak napisze ze baardzo dumna jestem z postepow maji.sznaucerki cz-s mini.wogole nie chciala pracowac.wogole.najlepiej metr od panci[pancia nic jej nie zorbila,kumata babka].strasznei wycofana dziewczynka.nie od szczenaika w obecnym domu.naprawde fajnie patrzec jak sie otwiera.

Posted

mimoza napisał(a):
Widzisz? A ayshe co i rusz to rzuca jakimiś potwonymi określeniami i nawet w domu nie ma jak cichaczem sprawdzić w necie, bo nazwy są za skomplikowane i umykają pamięci. Nic tylko :flaming:

W necie to byś ich pewno nawet nie znalazła:p no nic, powtarzam sobie że tylko spokój może mnie uratować, a takze szeroko otwarte oczy i uszy oraz zadawanie mnóstwa pytań, nawet jeśli komuś mogą sie one wydac absolutnie idiotyczne. No i zdobywanie wiedzy "u źródeł " jeśli się tylko da. Dlatego tak mnie wnerwia ta sytuacja z seminarium z Fuchsem, tak się cieszyłam, a tu lipa taka :shake: Bardzo, bardzo są też pomocne filmiki podrzucane przez Ayshe przy okazji omawiania jakiegoś zagadnienia. Jak se człek na własne gały coś obejrzy to mu i łatwiej pojąć jakoś:p

Posted

Nie przejmujcie się:cool3: ja pomimo że już od 3 lat słucham co ten "krasnalek" gada:loveu: :loveu: :loveu: to czasem też jej nie rozumiem:razz: wtedy udaję że jet OK a i tak wszystko w praktyce wychodzi:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :eviltong:

Posted

ja wiem ze wy mlotki nic nie rozumieta co ja mowie lacznei z wczorajszym pytaniem czy pies ma biec przed tobia gosiu...tiiaaa jasne na revier pies to biegnei za toba:eviltong: :evil_lol: ...rrrany:roll: ..i jaki krasnal do ciezkiej....:mad: :evil_lol: ...jestem wieksza od krasnala o 37 mm:eviltong: ;)

Posted

ayshe napisał(a):
ja wiem ze wy mlotki nic nie rozumieta co ja mowie lacznei z wczorajszym pytaniem czy pies ma biec przed tobia gosiu...tiiaaa jasne na revier pies to biegnei za toba:eviltong: :evil_lol: ...rrrany:roll: ..i jaki krasnal do ciezkiej....:mad: :evil_lol: ...jestem wieksza od krasnala o 37 mm:eviltong: ;)

Nie chodziło mi o to czy ma biec za mną:angryy: chociaż nie jest to nie możliwe:razz: zreszta nagraj czasem swoje wypowiedzi :cool3: szczególnie jak myslisz o 10 000 innych spraw to zobaczysz jakie my dobre dekodery jesteśmy:eviltong:

Posted

tiaaa jasne zwlaszcza ze jak jest czas na pytania bo omawiam zajecia to potem tzreba je zdac jak ja juz pracuje z rekawem,pies drze ryja a ja mam cie uslyszec z 15m-swietnie:eviltong: .
przyklad kolejny-mowie do deptaczy:strefa w ktorej jest podstawa sladu ma byc oznaczona,tak z 10 mboki kwadratu maja.fajnie.tylko bu miala prawidlowa strefe wytyczona.reszta nie iwem o czym myslala.
kolejna-nie gnij sie do psa,tryzmaj martwa strefe kontaktu...lewa reka nie moze byc martwa,i popatrz se na filmy co zobaczysz:eviltong: .tak wiec dekodery to moze yw i jestescie tylko pamiec macie do...d....:eviltong: :diabloti:

Posted

strefa mialao wiele mniej jak 10 m.tak samo bylo u sziry.po prostu czasem mam wrazenei ze lsuchacie tak jak moje dizecko.ja mowie tu wpada...tu wypada i zostaja molekuly...ja wiem ze najlaptwiej napisac-gadasz niezrozumiale.tlumacze 500razy wszystko.tlumacze dlaczego i po kiego.pytam czego nie rozumiecie.a potem jest ze trzeba dla mnie dekoder bo gadam niezrozumiale.:eviltong:

Posted

No to gadaj po ludzku np w krokach:eviltong: zróbcie 200 kroków i to bedzie dla mnie zrozumiałe bo ja tak na oko to nie potrafię ocenić czy już jest 10 metrów czy nie:eviltong: zawsze miałam z tym problemy i już mi tak zostało:eviltong:

Posted

a co ja miaucze?:cool3: :evil_lol: nawet do glowy mi nie przyszlo ze ktos zrobi dobrzez duza strefe.zrobila basia-ot no patrz,zaskoczenie...:evil_lol: i mysl:jacy to ludzie potrafia byc nieprzewidywalni:diabloti:

Posted

ayshe napisał(a):
mowie do deptaczy:strefa w ktorej jest podstawa sladu ma byc oznaczona,tak z 10 mboki kwadratu maja.fajnie.tylko bu miala prawidlowa strefe wytyczona.reszta nie iwem o czym myslala.

eee, przepraszam bardzo :cool3: , ale Chili tez miala zrobiona dobrze :cool1: Nie moja wina, ze przez wiatr, wstazki polecialy w cholere :eviltong:

Posted

no w tlumaczeniu sie to wy jestescie miszczami:evil_lol: .najlepiej strefe ulozyla basia,duza,rzecyzwiste bite 10m..potem shida a reszta to juz :roll: ma inna miare metra :eviltong: :evil_lol:

Posted

ja Larze pisalam o szelkach dla maliny.chyba najlpeiej byloby zmierzyc.chita jest karypel ale jakos dala rade w skorzanych do ipo[poki ich nie przegryzla oczywiscie:angryy: ]a ona nie jest szersza duzo od maliny:cool1: bo to co sklada ie na chite to w 90%siersc.:evil_lol: nooo i 22kg masy ciala:evil_lol: