ayshe Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 ooo no ja wam dam wycieczke.....:mad: wiesz ile kilosow ma sie w nogach przy pasieniu onkowym?duzo:eviltong: .wycieczka....:mad: :mad: :mad: ...... jutro beda was niedobitki to ja wam dam wycieczki:diabloti: Quote
mch Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 :lol: P.A. to pies alarmujacy :evil_lol: ,takowe szkolenia nawet ktoś prowadzi , moja babcia ma takiego bez szkolenia ,jazgocze 20 godzin na dobe ,powodem moze byc nawet wróbelek na drzewie za domem :lol: Quote
agis Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 [quote name='ayshe']ooo no ja wam dam wycieczke.....:mad: wiesz ile kilosow ma sie w nogach przy pasieniu onkowym?duzo:eviltong: .wycieczka....:mad: :mad: :mad: ...... jutro beda was niedobitki to ja wam dam wycieczki:diabloti: Moze zaspie jutro :evil_lol: ;) Co do pasienia, nie wiem ile kilosow ma sie w nogach i nawet za bardzo nie wiem jak to wszystko wyglada, dlatego chetnie bym zobaczyla. A poza tym lubie wycieczki :eviltong: :diabloti: Quote
ayshe Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 pies alarmujacy?:-o boziu co to ludzie nie wymysla za dziwolagi:cool1: ... Quote
Luzia Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 Mój terier jest alarmująca-jazgoczący i to bez szkolenia :evil_lol: Normalnie alarm :diabloti: Quote
saJo Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 Moja kolezanka ma PZ-O pies zaczepno-obronny :evil_lol: Quote
Luzia Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 saJo napisał(a):Moj kolezanka ma zaczepno-obronnego :evil_lol: To coś w stylu zaczepia i ucieka żeby go pani broniła :diabloti: :evil_lol: Quote
saJo Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 luzia napisał(a):To coś w stylu zaczepia i ucieka żeby go pani broniła :diabloti: :evil_lol: :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Luzia Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 saJo napisał(a)::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Zgadłam?? :lol: Quote
marmara_19 Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 hehe to alfa jest psem wybitnie atakujacym i nieodpudzczajacym:D:Djak sie dorwie do kogos to koniec:Dno chyba,ze rykne na nia;p ale skacze wysoko do gory albo lapie za nogi:D:Di to porzadnie.. a taka maluska jest:D:D cekin jak narazie i mam nadzieje,ze tak pzoostanie ejst super straszakiem.. podejdzie.. naszczeka i nawarczy.. ale nie zlapie bo nie wie jak:D:D hehe a jak jeszcze byl baks to sprawa wygladala tak : szly sobie ludki z pracy ojca.. baks zrobi hau a alfa zlapala za noge:D:D hehe razem dzialali super:D:D Quote
ayshe Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 noooo chetnych na seminarim hgh zrobilo sie sporo:evil_lol: .zdaje sie ze zaczne robic selekcje:roll: :p Quote
saJo Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 Ja tak jak mowilam, raczej nie chce qndli uczyc pasienie, jakos szczegolnie mi na tym nie zalezy, poza tym zdaje sobie sprawe, ze w pewnych sytuacjach moze to byc dla mnie problematyczne, ale bardzo chcialabym zobaczyc ONkowe pasienie na zywo. Quote
ayshe Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 wiem saJo,pamietam.bardzo sie ciesze ze moja propozycja spotkala siecz zainteresowaniem.mam nadzieje ze pan ktorego sobie wymarzylam do prowadzenia seminarium sie zgodzi i wszystko sie uda.:loveu: .byloby super.moje psy[tj.zesna,alme,fee i cimba]wyjada do owiec jak zacznie sie sezon.babciom praca przy owcach zdecydowanie poszla na +. a chita bedzie szczesliwa jak znowu zobaczy owce.:diabloti: .bo ona jest nienormalna na tym punkcie.:cool1: Quote
saJo Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 Tzn inaczej, ja bym baaaaaardzo chciala sprobowac pasienia z moimi qndlami (co innego patrzec, co innego uczestniczyc w tym osobiscie), ale obawiam sie, ze w przyszlosci mogloby to byc troche klopotliwe :placz: Quote
AM Posted February 4, 2007 Author Posted February 4, 2007 Ja też bym chętnie zobaczyła ONkowe pasienie na żywo :loveu: bom jeszcze nigdy nie widziała :-( Quote
ayshe Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 jak pies pasie nie zawodowo ze tak powiem to problemow z tym nie ma.chita najpierw zrobila bh i fh potem hgh potem fh2 a teraz schh1 i nie mialam problemow. Quote
saJo Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 ayshe Ja raczej cos innego mialam na mysli. Jezdze z psami d kolegi, gdzie sa konie. Na poczatku musialam bardzo uwazac, zeby Ksieciunio ich nie zaganial, a on prbowal zaganiac nawet gdy na koniach byli jezdzcy. Czesto tam jezdza male dzieciaki, towarzyszymy dzieciakom w spacerach do lasu, koniki pracuja z dziecmi niepelnosprawnymi. Nie moge pozwolic, zeby psy przeszkadzaly koniom w pracy, a jednoczesnie tylko tam i u moich rodzicow psy maja zupelna swobode (nie wiedza co to smycz) i nie chce im tego zabierac. Quote
ayshe Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 nie ma mowy zeby pies zaganial cokolwiek bez pozwolenia. rozumiem saJo.mimo to latwiej o wiele mi jest zapanowac nad psami[np.chita]ktore juz psa/pasly i znaja komendy niz zapanowac nad chita przed pasieniem-to byla maniana,krowa,kon...cokolwiek....:diabloti: . Quote
saJo Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 ayshe W czasie szkolenia, jasne, ale w ciagu kilkudniowego seminarium, nie kazdego psa da sie nauczyc posluszenstwa przy zwierzakach, a na dzien dzisiejszy Bols nie pasie i nie intersuje sie zierzakami (tylko gryzie w peciny, jak kon zaczyna brykac pod dzieciakiem :evil_lol:) Nie chce mu mieszac w glowie, raz pasienie jest zle, raz dobre, potem znowu zle. Quote
ayshe Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 saJo-jak juz napisalam-absolutnie rozumiem.:p Quote
Luzia Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 A ja to mam tylko taką cichą nadzieje że nie zapomnicie zrobić paru fotek :oops: Takie stadko ONków i DONków cud miód i orzeszki :loveu: Quote
ayshe Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 jak kto bedzie mial aparat to bedzie pstrykal.:razz: :evil_lol: Quote
Luzia Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 Super :multi: to niech ktoś koniecznie weźmie aparat :diabloti: Quote
Szira/Gosia Posted February 5, 2007 Posted February 5, 2007 luzia napisał(a):Super :multi: to niech ktoś koniecznie weźmie aparat :diabloti: Będzie aparat i kamerka:multi: tylko niech prowadzący zgodzi się przyjechać:lol: Quote
ayshe Posted February 5, 2007 Posted February 5, 2007 Szira/Gosia napisał(a):Będzie aparat i kamerka:multi: tylko niech prowadzący zgodzi się przyjechać:lol:noooo wiec rozmawialam ....na 90% przyjedzie.ostatnie 10 dni lipca.oczywiscie tylko koszty wyzywienia i noclegu -ale to sa grosze bo to baza agroturystyczna.pokoje po 2 osoby,3.i 2 pokoje 4 osobowe.czyli 14 osob.posilki domowe[bardzo dobre:loveu: ]. drugie stado owiec bedzie.[tj.beda 2 stada-moje 60 sztuk wschfryz. i 20 sztuk wrzosowki]. udalo mi sie tez namowic jeszcze jednego czlowieka-tym razem z austrii.takze zajecia z pasienia beda i zeby dac ochlonac owcom:roll: :evil_lol: to beda zajecia ze specem od sladow. potwierdzenie seminarium badz[odpukac w niemalowane]jego brak[zle samopoczucie prowadzacego-a w tym wieku trzeba brac to pod uwage:-( ]-umowilam sie na 20 maja.wtedy tez wlodek bedzie wiedzial jaka ma obsade na konie[te 10 dni ma byc pusto]. ps.dla osob chetnych bedzie jeszcze moj TZ-a to juz schutzhund:). Quote
Recommended Posts