Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no fajnie:loveu: .
widze to tak:jedziemy do ludzi ktorzy maja huculy[hodowla]niedaleko gladyszowa+maja moje owce w stanie powiekszajacym sie:cool1: .baza tam jest tj.spac bedzie gdzie.tak mi sie widzi ze 10 osob sie upakuje+psy.ale musze do nich zadzwonic:cool3: .w takim razie zaczynam proces blagalny pewnego pana z niemiec ktory pasterstwem i onkami zajmuje sie dluuuuugo juz:p .a moje babcie +chita beda robic za przyklady onkowej pracy.mam nadzieje ze wam sie spodoba bo psom napewno.
oby siem udalo namowic pana z niemiec:loveu: .

• Replies 314
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no ale co z nami?? my mozemy gdzies namiocik rozbic:D:Dkiedy by to bylo?bo na wiosne nie dam rady.. ale do lata kase uzbieram na podroz itp.... moglibysmy sie wprosic?tzn ja z moimi kundlami? cekin bedzie zaganial lowiecki a alfa cekina:D:D ;)

Posted

ayshe napisał(a):
no fajnie:loveu: .
widze to tak:jedziemy do ludzi ktorzy maja huculy[hodowla]niedaleko gladyszowa+maja moje owce w stanie powiekszajacym sie:cool1: .baza tam jest tj.spac bedzie gdzie.tak mi sie widzi ze 10 osob sie upakuje+psy.ale musze do nich zadzwonic:cool3: .w takim razie zaczynam proces blagalny pewnego pana z niemiec ktory pasterstwem i onkami zajmuje sie dluuuuugo juz:p .a moje babcie +chita beda robic za przyklady onkowej pracy.mam nadzieje ze wam sie spodoba bo psom napewno.
oby siem udalo namowic pana z niemiec:loveu: .

:loveu: ale Ty jestes zdrowo .......... :multi:
ale synus i stado :crazyeye:

Posted

Eddiii napisał(a):
:loveu: ale Ty jestes zdrowo .......... :multi:
ale synus i stado :crazyeye:
teraz sie dowiedzialas?mam stado onkow,rabniete dziecko[nonkomformistyczne do kwadratu],meza szwaba,tescia z waffen ss a do tego jestem buddystka:evil_lol: :evil_lol: .
a synusia nie poznasz:diabloti: jak zobaczy uowiecki to mu odpali.

marmara19-no a dlaczego mialabys nie jechac?:-o :lol:

Posted

luzia napisał(a):
Ale że można po polsku na czym to polega itp :roll:

egzamin sklada sie z 3 dzialow.praca na sladzie,praca z pozorantem[rekaw],posluszenstwo.:p

Posted

[quote name='luzia']Dzieki Ayshe jesteś Super :pLuzia-nie ma za co.ekhem....slyszelista?jestem super...a to oznacza ze nie ma jojczenia na zajeciach:diabloti: :diabloti: :diabloti:....;)

Posted

To 3-częściowy egzamin. Poszczególne części to ślady, posłuszeństwo i obrona. Im wyższy stopień, tym trudniejsze poszczególne ćwiczenia. Ostatnio wprowadzony został egzamin IPO-V (stopień wstępny), kolejne stopnie to IPO 1, 2, 3. Przy czym w Polsce IPO-V nie jest warunkiem do zdawania IPO 1. Za to zarówno przed IPO-V, jak i przed IPO 1 trzeba najpierw zdać egzamin PT. Szczegółowe regulaminy poszczególnych egzaminów znajdziesz na stronie ZKwP.

Posted

ayshe napisał(a):

marmara19-no a dlaczego mialabys nie jechac?:-o :lol:

:multi: to jzu zbieram akse.. bo mamy daleko;ptylko,ze moalego kundla tez bym wziela jak os;) ok spadam z mala do weta:)

Posted

Ja tez chcem, ja tez!! Tylko nie wiem czy chce uczyc psy zaganiania.....ale popatrzyc baaaardzo bym chciala, a ze to tak po drodze przez Wawe wychodzi, to moglabym ewentualne kogos zabrac po drodze.

Posted

BeataG napisał(a):
Przy czym w Polsce IPO-V nie jest warunkiem do zdawania IPO 1. Za to zarówno przed IPO-V, jak i przed IPO 1 trzeba najpierw zdać egzamin PT.

Ale do zdawania tego egzaminu nie trzeba zdawć egzaminu na PO??

Posted

Nie wiem, czy PO w ogóle jeszcze funkcjonuje (niech się wypowiedzą mądrzejsi), ale jeśli tak, to PO i IPO są to 2 egzaminy, które zupełnie co innego mają na celu. PO to obrona cywilna, a część obrończa IPO, to obrona sportowa.

Posted

luzia napisał(a):
Ale do zdawania tego egzaminu nie trzeba zdawć egzaminu na PO??

PO bylo kiedys.potem wprowadzono egzamin na miedzynarodowym standarcie FCI-IPO[no standart nam sie polski zrobil ale co tam:roll: :diabloti: ].

Posted

marmara_19 napisał(a):
:multi: to jzu zbieram akse.. bo mamy daleko;ptylko,ze moalego kundla tez bym wziela jak os;) ok spadam z mala do weta:)
marmara ...slonko ...ja pisze czasem po chinskiemu ale...moze przetlumacz mnie,biednemu tepolowi co poeta mial na mysli?:evil_lol:

Posted

BeataG napisał(a):
Mówiąc krótko i zwięźle - po IPO masz psa do startu w zawodach sportowych, a nie do obrony przed bandziorami.
do obrony to ma sie paralizator albo gnata:evil_lol: .
nie wiem czy jest jeszcze ale pamietam ze bylo jeszcze PSO[specjalistyczno-obronczy:roll: ] i pws[wartowniczo-strozujacy:roll: ].
wolalabym juz mondio:roll: :evil_lol: ...niz takie hybrydy.

Posted

Aga i Eto napisał(a):
saJo .. . aty masz mnie podrodze :)
a nawet jeśli nei masz to się znajdę po drodze :)
bo my też chcemy :loveu:

No Ciebie to mam tak po drodze, jak warszawe w drodze do ciebie :eviltong: Ale jak sie znaajdziesz po drodze, to mozesz jechac, pod warunkiem, ze wpakujemy Eta do klateczki.

Ayshe, a wiesz moze, czy belgi pasa podobnie do ONkow?? Tak z ciekawosci pytam, bo ja raczej nie zdecyduje sie na uczenie qndli pasienia.

Posted

P.S.O. funkcjonuje w ZONDzie . tak jak i P.W.O.

i jeszcze zkrót P.A. znalazłam na stronie jednej ze szkólek , hihi, kto zgadnie ?? o ssooooo choosiii ? :evil_lol:

Posted

ayshe napisał(a):
marmara ...slonko ...ja pisze czasem po chinskiemu ale...moze przetlumacz mnie,biednemu tepolowi co poeta mial na mysli?:evil_lol:

uppsss to dlatego,ze spieszylam sie z mala do weta;) tak wiec bede zbierac kase aby moc do was dolaczyc.. bo bez kasy sie nie da;/ sama podroz bedzie kosztowna troche;/i problematyczna jak auta nie bede miec.. bo z 2 psami do pociagu sie nie wcisne.. a jeszcze jakis bagaz:evil_lol: hehe no i mialam na mysli to,ze jak sie wybiore.. to mala sucz moje tez sie wybierze w celach towarzyskich;) no i oczywiscie ona bedzie zaganiac stado ganiajaxcych sie ONkow;/... hehe ale przynajmniej biega:D:Dmusi schudnac!!w grudniu wazyla 6,50 kg a teraz wazy 6,75:D:D hehe no i ma cos w tej blonie meizy palcami wlapce... cos tam jest.. i tworzys tan zapalny.. dostala zastrzyki.. mamy tez tabletki... wiec w sumie nic tragicznego... ale za to pobawila sie i pozwiedzala biblioteke glowna politechniki slaskiej:D:D hmm tylko moje psy sie tam panosza:D:D a ludki sie dziwnie patrza:Dhehe

Posted

mch napisał(a):
P.S.O. funkcjonuje w ZONDzie . tak jak i P.W.O.

i jeszcze zkrót P.A. znalazłam na stronie jednej ze szkólek , hihi, kto zgadnie ?? o ssooooo choosiii ? :evil_lol:
pwo to ...hmmm...wartowniczo-obronczy?to pso to takie dziwne szkolenie.pa?hmmm.pies agresor?:evil_lol:

Posted

ayshe napisał(a):
:roll: no chyba dla was ...mlotki:mad: .a dla kogo?dla mnie?ja mam tylko 2 suki bez hgh ktore sa w hodowli i 2 psy[shado i gismo]ale poza shado ktoremu juz odpuszcze po schh reszte podciagniemy :cool1:

Mlotki???? :crazyeye: :evil_lol: Ja nie mlotek :eviltong: :diabloti:, ale na wycieczke sie pisze chetnie :cool3: Moze byc ciekawie :multi: :cool1: