ayshe Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 no fajnie:loveu: . widze to tak:jedziemy do ludzi ktorzy maja huculy[hodowla]niedaleko gladyszowa+maja moje owce w stanie powiekszajacym sie:cool1: .baza tam jest tj.spac bedzie gdzie.tak mi sie widzi ze 10 osob sie upakuje+psy.ale musze do nich zadzwonic:cool3: .w takim razie zaczynam proces blagalny pewnego pana z niemiec ktory pasterstwem i onkami zajmuje sie dluuuuugo juz:p .a moje babcie +chita beda robic za przyklady onkowej pracy.mam nadzieje ze wam sie spodoba bo psom napewno. oby siem udalo namowic pana z niemiec:loveu: . Quote
marmara_19 Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 no ale co z nami?? my mozemy gdzies namiocik rozbic:D:Dkiedy by to bylo?bo na wiosne nie dam rady.. ale do lata kase uzbieram na podroz itp.... moglibysmy sie wprosic?tzn ja z moimi kundlami? cekin bedzie zaganial lowiecki a alfa cekina:D:D ;) Quote
Eddiii Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 ayshe napisał(a):no fajnie:loveu: . widze to tak:jedziemy do ludzi ktorzy maja huculy[hodowla]niedaleko gladyszowa+maja moje owce w stanie powiekszajacym sie:cool1: .baza tam jest tj.spac bedzie gdzie.tak mi sie widzi ze 10 osob sie upakuje+psy.ale musze do nich zadzwonic:cool3: .w takim razie zaczynam proces blagalny pewnego pana z niemiec ktory pasterstwem i onkami zajmuje sie dluuuuugo juz:p .a moje babcie +chita beda robic za przyklady onkowej pracy.mam nadzieje ze wam sie spodoba bo psom napewno. oby siem udalo namowic pana z niemiec:loveu: . :loveu: ale Ty jestes zdrowo .......... :multi: ale synus i stado :crazyeye: Quote
Luzia Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 [quote name='AM']IPO - International Prüfungs Ordnung Ale że można po polsku na czym to polega itp :roll: Quote
ayshe Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 Eddiii napisał(a)::loveu: ale Ty jestes zdrowo .......... :multi: ale synus i stado :crazyeye:teraz sie dowiedzialas?mam stado onkow,rabniete dziecko[nonkomformistyczne do kwadratu],meza szwaba,tescia z waffen ss a do tego jestem buddystka:evil_lol: :evil_lol: . a synusia nie poznasz:diabloti: jak zobaczy uowiecki to mu odpali. marmara19-no a dlaczego mialabys nie jechac?:-o :lol: Quote
ayshe Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 luzia napisał(a):Ale że można po polsku na czym to polega itp :roll: egzamin sklada sie z 3 dzialow.praca na sladzie,praca z pozorantem[rekaw],posluszenstwo.:p Quote
Luzia Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 ayshe napisał(a):egzamin sklada sie z 3 dzialow.praca na sladzie,praca z pozorantem[rekaw],posluszenstwo.:p Dzieki Ayshe jesteś Super :p Quote
ayshe Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 [quote name='luzia']Dzieki Ayshe jesteś Super :pLuzia-nie ma za co.ekhem....slyszelista?jestem super...a to oznacza ze nie ma jojczenia na zajeciach:diabloti: :diabloti: :diabloti:....;) Quote
BeataG Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 To 3-częściowy egzamin. Poszczególne części to ślady, posłuszeństwo i obrona. Im wyższy stopień, tym trudniejsze poszczególne ćwiczenia. Ostatnio wprowadzony został egzamin IPO-V (stopień wstępny), kolejne stopnie to IPO 1, 2, 3. Przy czym w Polsce IPO-V nie jest warunkiem do zdawania IPO 1. Za to zarówno przed IPO-V, jak i przed IPO 1 trzeba najpierw zdać egzamin PT. Szczegółowe regulaminy poszczególnych egzaminów znajdziesz na stronie ZKwP. Quote
marmara_19 Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 ayshe napisał(a): marmara19-no a dlaczego mialabys nie jechac?:-o :lol: :multi: to jzu zbieram akse.. bo mamy daleko;ptylko,ze moalego kundla tez bym wziela jak os;) ok spadam z mala do weta:) Quote
saJo Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 Ja tez chcem, ja tez!! Tylko nie wiem czy chce uczyc psy zaganiania.....ale popatrzyc baaaardzo bym chciala, a ze to tak po drodze przez Wawe wychodzi, to moglabym ewentualne kogos zabrac po drodze. Quote
Luzia Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 BeataG napisał(a): Przy czym w Polsce IPO-V nie jest warunkiem do zdawania IPO 1. Za to zarówno przed IPO-V, jak i przed IPO 1 trzeba najpierw zdać egzamin PT. Ale do zdawania tego egzaminu nie trzeba zdawć egzaminu na PO?? Quote
BeataG Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 Nie wiem, czy PO w ogóle jeszcze funkcjonuje (niech się wypowiedzą mądrzejsi), ale jeśli tak, to PO i IPO są to 2 egzaminy, które zupełnie co innego mają na celu. PO to obrona cywilna, a część obrończa IPO, to obrona sportowa. Quote
ayshe Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 luzia napisał(a):Ale do zdawania tego egzaminu nie trzeba zdawć egzaminu na PO?? PO bylo kiedys.potem wprowadzono egzamin na miedzynarodowym standarcie FCI-IPO[no standart nam sie polski zrobil ale co tam:roll: :diabloti: ]. Quote
BeataG Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 Mówiąc krótko i zwięźle - po IPO masz psa do startu w zawodach sportowych, a nie do obrony przed bandziorami. Quote
ayshe Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 marmara_19 napisał(a)::multi: to jzu zbieram akse.. bo mamy daleko;ptylko,ze moalego kundla tez bym wziela jak os;) ok spadam z mala do weta:)marmara ...slonko ...ja pisze czasem po chinskiemu ale...moze przetlumacz mnie,biednemu tepolowi co poeta mial na mysli?:evil_lol: Quote
ayshe Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 BeataG napisał(a):Mówiąc krótko i zwięźle - po IPO masz psa do startu w zawodach sportowych, a nie do obrony przed bandziorami.do obrony to ma sie paralizator albo gnata:evil_lol: . nie wiem czy jest jeszcze ale pamietam ze bylo jeszcze PSO[specjalistyczno-obronczy:roll: ] i pws[wartowniczo-strozujacy:roll: ]. wolalabym juz mondio:roll: :evil_lol: ...niz takie hybrydy. Quote
Luzia Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 Aha dzieki ;) No ja z tym PO to troche starej daty (mimo młodego wieku) jestem :oops: Quote
Aga i Eto Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 saJo .. . aty masz mnie podrodze :) a nawet jeśli nei masz to się znajdę po drodze :) bo my też chcemy :loveu: Quote
saJo Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 Aga i Eto napisał(a):saJo .. . aty masz mnie podrodze :) a nawet jeśli nei masz to się znajdę po drodze :) bo my też chcemy :loveu: No Ciebie to mam tak po drodze, jak warszawe w drodze do ciebie :eviltong: Ale jak sie znaajdziesz po drodze, to mozesz jechac, pod warunkiem, ze wpakujemy Eta do klateczki. Ayshe, a wiesz moze, czy belgi pasa podobnie do ONkow?? Tak z ciekawosci pytam, bo ja raczej nie zdecyduje sie na uczenie qndli pasienia. Quote
mch Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 P.S.O. funkcjonuje w ZONDzie . tak jak i P.W.O. i jeszcze zkrót P.A. znalazłam na stronie jednej ze szkólek , hihi, kto zgadnie ?? o ssooooo choosiii ? :evil_lol: Quote
marmara_19 Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 ayshe napisał(a):marmara ...slonko ...ja pisze czasem po chinskiemu ale...moze przetlumacz mnie,biednemu tepolowi co poeta mial na mysli?:evil_lol: uppsss to dlatego,ze spieszylam sie z mala do weta;) tak wiec bede zbierac kase aby moc do was dolaczyc.. bo bez kasy sie nie da;/ sama podroz bedzie kosztowna troche;/i problematyczna jak auta nie bede miec.. bo z 2 psami do pociagu sie nie wcisne.. a jeszcze jakis bagaz:evil_lol: hehe no i mialam na mysli to,ze jak sie wybiore.. to mala sucz moje tez sie wybierze w celach towarzyskich;) no i oczywiscie ona bedzie zaganiac stado ganiajaxcych sie ONkow;/... hehe ale przynajmniej biega:D:Dmusi schudnac!!w grudniu wazyla 6,50 kg a teraz wazy 6,75:D:D hehe no i ma cos w tej blonie meizy palcami wlapce... cos tam jest.. i tworzys tan zapalny.. dostala zastrzyki.. mamy tez tabletki... wiec w sumie nic tragicznego... ale za to pobawila sie i pozwiedzala biblioteke glowna politechniki slaskiej:D:D hmm tylko moje psy sie tam panosza:D:D a ludki sie dziwnie patrza:Dhehe Quote
marmara_19 Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 oo widzialam ,ze skrot PSO sie pjawil.. jeszcze ejsienia mlody czlowiek z katowic mowil,ze wlasnie etraz szkoli psa na pso;/ Quote
ayshe Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 mch napisał(a):P.S.O. funkcjonuje w ZONDzie . tak jak i P.W.O. i jeszcze zkrót P.A. znalazłam na stronie jednej ze szkólek , hihi, kto zgadnie ?? o ssooooo choosiii ? :evil_lol:pwo to ...hmmm...wartowniczo-obronczy?to pso to takie dziwne szkolenie.pa?hmmm.pies agresor?:evil_lol: Quote
agis Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 ayshe napisał(a)::roll: no chyba dla was ...mlotki:mad: .a dla kogo?dla mnie?ja mam tylko 2 suki bez hgh ktore sa w hodowli i 2 psy[shado i gismo]ale poza shado ktoremu juz odpuszcze po schh reszte podciagniemy :cool1: Mlotki???? :crazyeye: :evil_lol: Ja nie mlotek :eviltong: :diabloti:, ale na wycieczke sie pisze chetnie :cool3: Moze byc ciekawie :multi: :cool1: Quote
Recommended Posts