Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

być może, tylko że to już niszczenie włosa
słyszałam, że można to zrobić bez rozjaśniania, niestety nie udało mi się uzyskać konkretnych informacji

• 2 weeks later...
  • 3 months later...
  • 6 months later...
Posted

natka.jezewska napisał(a):
Jak już koniecznie musisz to może woda utleniona o wysokich procentach Ci pomoże, chociaż to tak jak u ludzi z brązu blondu nie zrobisz od razu, wszystkie kolory żółci i pomarańczy Ci wyjdą, taka jajeczniczka :)

Średnia rada - po wodzie utlenionej włos zrobi się jaśniejszy ale też suchy i łamliwy, po prostu zniszczony. Wodą utlenioną to można sobie rozjaśniać włoski na rękach - jak się połamią, to nie szkodzi ;)

Posted

Dla fan-u to proponuje kupić kolorowe spraye które się zmywają po kąpieli nie są szkodliwe dla psów i nie są toksyczne - a fun będzie ;) nie jest dobrym pomysłem farbować psy farbami dla ludzi no chyba że ktoś chce się pozbyć ładnej sierści i potem wydać mały majątek na Veta ;) Powodzenia ;)

Posted

Sporo tych śmiesznych, mocno kolorowych fryzur tworzy się przy użyciu barwników dopuszczonych w przemyśle spożywczym i kolorowej kredy.(Oczywiście cały czas w sensie koloryzacji, a nie rozjaśniania.) Sandra Hartness - ta od pudlicy przerabianej na różne inne zwierzęta i nie tylko - deklarowała kiedyś, że do malowania psa nie używa niczego, czego nie mogłyby bezpiecznie zjeść dzieci ;)

• 1 year later...
  • 4 weeks later...
Posted

Tak z ciekawości - w jaki sposób farbowanie nietoksyczną farbką męczy psa albo mu szkodzi? Niektórzy to naprawdę mają kij od szczotki tam gdzie nie trzeba :evil_lol: Po co w takim razie haftowane obróżki, kolorowe posłanka, zabawki w milionie kolorów i kształtów, skoro pies tego nie widzi, nie docenia? Czemu osoby, które krytykują strzelenie psu pasemka na uchu kupują te wszystkie gadżety? Oczywiście, że dla siebie i swojej uciechy. Psu wszystko jedno czy ma obróżkę z Rogza w haloweenowe dynie, czy zwykłą w formie skórzanego niebarwionego paseczka; wszystko jedno czy śpi na pontonie we wzorki czy starym burym dziurawym, ale miękkim kocu; czy bawi się koszmarnie drogim szarpaczkiem w kształcie żyrafy, czy powiązaną w supły szmatą. Tak samo jak wszystko mu jedno, czy ma ucho białe, czy niebieskie :) Bardziej bym się martwiła, czy ktoś odpowiednio żywi psa, zapewnia mu ruch i opiekę wet, a nie czy pofarbował mu grzywkę.

• Upvote 1
Posted

[quote name='Pokasi']Farbowanie pieska jest wg mnie bezsensownym pomysłem, to nie człowiek, żeby farbował włosy... no proszę was..[/QUOTE]
A sensowność farbowania w przypadku człowieka na czym polega? Robi to dla siebie, prawda? Dla własnej przyjemności i lepszego samopoczucia. Dla siebie też kupuje psa. A potem strzyże go i/lub farbuje też dla siebie.

Posted

[quote name='Pokasi']Farbowanie pieska jest wg mnie bezsensownym pomysłem, to nie człowiek, żeby farbował włosy... no proszę was..[/QUOTE] Wiesz, dla dużej części Polaków w ogóle sam pomysł trzymania psa w domu jest bezsensowny ;)

Posted

[quote name='Martens']Tak z ciekawości - w jaki sposób farbowanie nietoksyczną farbką męczy psa albo mu szkodzi? Niektórzy to naprawdę mają kij od szczotki tam gdzie nie trzeba :evil_lol: Po co w takim razie haftowane obróżki, kolorowe posłanka, zabawki w milionie kolorów i kształtów, skoro pies tego nie widzi, nie docenia? Czemu osoby, które krytykują strzelenie psu pasemka na uchu kupują te wszystkie gadżety? Oczywiście, że dla siebie i swojej uciechy. Psu wszystko jedno czy ma obróżkę z Rogza w haloweenowe dynie, czy zwykłą w formie skórzanego niebarwionego paseczka; wszystko jedno czy śpi na pontonie we wzorki czy starym burym dziurawym, ale miękkim kocu; czy bawi się koszmarnie drogim szarpaczkiem w kształcie żyrafy, czy powiązaną w supły szmatą. Tak samo jak wszystko mu jedno, czy ma ucho białe, czy niebieskie :) Bardziej bym się martwiła, czy ktoś odpowiednio żywi psa, zapewnia mu ruch i opiekę wet, a nie czy pofarbował mu grzywkę.

wolę psu kupić piłkę zeby sie z nim pobawić niz niepotrzebnie psa farbować, przynajmniej będzie miał z tego jakąś korzyść

dla mnie farbowanie psa jest zupełnie niepotrzebne
bo to

dla mnie nie jest mądre

• Downvote 1