Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 183
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='pumcia02']Pluto jeździ do elwetu na Niepodległości. To chyba niezbyt blisko ;)[/QUOTE]
4 stacje metra, więc wcale niedaleko ;). A zmyliła mnie pieczątka Fundacji z adresem na Hawajskiej ;)...

Posted

Pluto chyba w czwartek jest umówiony na usg. Do chirurga i na rtg może uda się w poniedziałek wieczorem.

Skrócona wypiska z drugiej operacji:
[SIZE=1](wet wypisywał ją w pośpiechu dlatego pomylił się w dacie)[/SIZE]

[IMG]http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/386273_2231217990949_1562858210_31839420_238413914_n.jpg[/IMG]

Rtg zrobione po drugiej operacji:

[IMG]http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/384936_2231219430985_1562858210_31839421_245789300_n.jpg[/IMG]

[quote name='arielka186']Witam u Pluta- piękny malec :loveu:...
Jakby co- ja mieszkam niedaleko Hawajskiej, gdzie Pluto miał badania, zawsze może sie u mnie chłopak z opiekunem zatrzymać :).
Moje stadko szczylka grzecznie przyjmie ;).[/QUOTE]

Witamy u naszego malucha :) Bardzo dziękujemy za chęć pomocy, ale tak jak napisała pumcia Plutek jest leczony w Elwecie, na Hawajskiej jest biuro fundacji. Całe szczęście domek tymczasowy jest blisko lecznicy.

Posted

Kontrola była wczoraj wieczorem. Informacje od Pani Agnieszki:

Plutek po wizycie kontrolnej :)
Dużo badań które troszkę go zestresowały i zmęczyły więc na końcowe zdjęcia już nie pozwolił.
Niestety jest zagrożenie tym pęknięciem w środku to wykazało usg, na te ostatnie zdjęcia już nie pozwolił jednak Pluto czuje się dobrze klinicznie więc nie podejmują decyzji żeby robić coś więcej i go męczyć, radzili żeby być za miesiąc chyba że oczywiście będzie coś się działo.
Plutek w tygodniu był odrobaczany a po weekendzie ma szczepienie ogólne.
Zobaczyłam również bezinteresowną troskę! Pani doktor ze względu na problemy finansowe nie policzyła za usg, dostałam karmę, nawet szampon mi odlano ;)) Bardzo bardzo miło! :)

Pani Agnieszka w styczniu zmienia mieszkanie i niestety nie może zabrać ze sobą Pluta. :( Jest nowy domek tymczasowy, ale w Oświęcimiu, a wiadomo, że najlepiej by było gdyby maluch był blisko Warszawy.

Posted

siekowa napisał(a):

Pani Agnieszka w styczniu zmienia mieszkanie i niestety nie może zabrać ze sobą Pluta. :( Jest nowy domek tymczasowy, ale w Oświęcimiu, a wiadomo, że najlepiej by było gdyby maluch był blisko Warszawy.

Oj szkoda, szkoda, ze u Pani Agnieszki nie moze byc dluzej. Trudno.
Jest jeszcze 2 tyg do stycznia, moze uda sie cos Wam zdzialac z DT w W-wie ? No a jesli nie.. to trzeba korzystac z oferty domku co jest chetny w Oswiecimiu. Moze by dopytac ciotek z tych okolic, ktory lekarz tam jest szczegolnie dobry ? danavas z Otoz Animal Lubliniec mozecie podpytac. Z pewnoscia wskaze dobrego lekarza.

Posted

Wieczorem go odwiedziłam i przekazałam prezenty od Tobciu :) Chłopak czuje się dobrze, urósł i jak to szczeniak trochę łobuzuje. Pani Agnieszce jest bardzo ciężko rozstać się z Plutem :(

Plutek o 19 ma jechać do Krakowa, tam odbierze go domek tymczasowy.

Posted

siekowa napisał(a):
Pluto nie pojechał do Krakowa, znowu jest w lecznicy :( :( :(
Ile ten biedny dzieciak musi się jeszcze nacierpieć żeby wreszcie było dobrze? :placz:

Biedny jest, naprawdę......

Posted

Yv1958 napisał(a):
Zagladam. Jak bedzie Allegro cegielkowe, to prosze dac znac.
Na pewno pomoge.

Biedny:-((......

cioteczko kochana, cegielkowego allegro byla juz jedna edycja. Moze uda sie i drugie.
Ale jesli zechcesz pomoc, to przeslij bardzo prosze co mozesz na konto podane na poczatku watku.
Kupowanie cegielek na allegro wiaze sie z koniecznoscia placenia prowizji przez wystawiajacego dla allegro.
Dlatego tez - kto jest na dogo, sledzi watek, to niech wplaca bezposrednio na fundacje pod ktorej opieka jest dana bieda.
A allegra cegielkowe sa dla osob, ktore nie sa na dogo, nie sledza watku tutaj, ale sledza np na facebooku, albo uslysza od kogos znajomego o historii danego czworonoga.
Takze zapraszamy :)

Posted

Dlaczego kolejna operacja jest konieczna,czy zabieg poprzedni się nie powiódł?Bo była mowa o najwyżej dwóch zabiegach,czy coś jeszcze jest nie w porządku?Proszę,jak znajdziecie czas,to napiszcie,martwimy się bardzo o malca.

Posted

Informacje od Pani Agnieszki:

Pluta nie operowano. Miał badania usg i zdjęcia z których wynika że nie ma jelita w płucach. Niestety są w bardzo złym stanie :( Pluto ma również niedokrwistość wątroby :( Zamiast cieszyć się w nowym domku spędzi święta w lecznicy... :(
Trafił do lecznicy ponieważ miał problemy z oddychaniem i zemdlał na spacerze. Plutek został w elwecie na obserwacji, maja go też ponownie odrobaczyć. Co do tej trzeciej operacji to dopiero po świętach coś napiszę, bo teraz to mogę tylko namieszać.

Pluto z prezentami od cioci Tobciu :loveu:

Posted

Biedny Plutek:shake: Tyle się ten mały dzieciak musi nacierpieć:-( Mimo, że nie udzielałam się na wątku mogę śmiało napisać, że zakochałam się w Plutku i plutkowych uszkach od pierwszego wejrzenia, jest po prostu śliczny:lol:. Gdybym miała większe mieszkanie i zdrowego swojego ogona...ech:shake:

Puki co mogę wysłać na malucha skromne 26zł...niestety więcej nie dam rady:-(

Czy odrobaczanie teraz Pluta z jego biedną wątrobą jest wskazane? Moja ogoniasta ma niestety bardzo poważne problemy z wątrobą i nasz wet(to znaczy mojej suni;))jeżeli nie ma wyraźnej potrzeby odradzał, bo środki na odrobaczanie obciążają ten narząd, ale może w tym przypadku nie jest to aż tak groźne.

Posted

Plutusiu kochany,duuuuużo zdrówka ci życzę i niech te szczere życzenia złożone w tym szczególnym Dniu mają moc spełnienia.
Zdrowych i cudownych Świąt Bożego Narodzenia życzę dla wszystkich dogomaniaków.

Posted

siekowa napisał(a):
Informacje od Pani Agnieszki:
Trafił do lecznicy ponieważ miał problemy z oddychaniem i zemdlał na spacerze. Plutek został w elwecie na obserwacji, maja go też ponownie odrobaczyć. Co do tej trzeciej operacji to dopiero po świętach coś napiszę, bo teraz to mogę tylko namieszać.

:( chlopaku.. nie rob takich kawalow.. Zdrowiej nam psino.
Czekam niecierpliwie na wiesci jak sytuacja maluszka.

Zdjecia ze smakolykami - alez mnie rozczulilyscie :) Dziekuje.