pumcia02 Posted December 10, 2011 Posted December 10, 2011 Pluto jeździ do elwetu na Niepodległości. To chyba niezbyt blisko ;) Quote
Vesper Posted December 10, 2011 Posted December 10, 2011 [quote name='pumcia02']Pluto jeździ do elwetu na Niepodległości. To chyba niezbyt blisko ;)[/QUOTE] 4 stacje metra, więc wcale niedaleko ;). A zmyliła mnie pieczątka Fundacji z adresem na Hawajskiej ;)... Quote
siekowa Posted December 10, 2011 Author Posted December 10, 2011 Pluto chyba w czwartek jest umówiony na usg. Do chirurga i na rtg może uda się w poniedziałek wieczorem. Skrócona wypiska z drugiej operacji: [SIZE=1](wet wypisywał ją w pośpiechu dlatego pomylił się w dacie)[/SIZE] [IMG]http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/386273_2231217990949_1562858210_31839420_238413914_n.jpg[/IMG] Rtg zrobione po drugiej operacji: [IMG]http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/384936_2231219430985_1562858210_31839421_245789300_n.jpg[/IMG] [quote name='arielka186']Witam u Pluta- piękny malec :loveu:... Jakby co- ja mieszkam niedaleko Hawajskiej, gdzie Pluto miał badania, zawsze może sie u mnie chłopak z opiekunem zatrzymać :). Moje stadko szczylka grzecznie przyjmie ;).[/QUOTE] Witamy u naszego malucha :) Bardzo dziękujemy za chęć pomocy, ale tak jak napisała pumcia Plutek jest leczony w Elwecie, na Hawajskiej jest biuro fundacji. Całe szczęście domek tymczasowy jest blisko lecznicy. Quote
tobciu Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 Hallo, co u chlopaczka ? W tym tygodniu miala byc kontola tak ? Wszystko ok ? Quote
siekowa Posted December 16, 2011 Author Posted December 16, 2011 Kontrola była wczoraj wieczorem. Informacje od Pani Agnieszki: Plutek po wizycie kontrolnej :) Dużo badań które troszkę go zestresowały i zmęczyły więc na końcowe zdjęcia już nie pozwolił. Niestety jest zagrożenie tym pęknięciem w środku to wykazało usg, na te ostatnie zdjęcia już nie pozwolił jednak Pluto czuje się dobrze klinicznie więc nie podejmują decyzji żeby robić coś więcej i go męczyć, radzili żeby być za miesiąc chyba że oczywiście będzie coś się działo. Plutek w tygodniu był odrobaczany a po weekendzie ma szczepienie ogólne. Zobaczyłam również bezinteresowną troskę! Pani doktor ze względu na problemy finansowe nie policzyła za usg, dostałam karmę, nawet szampon mi odlano ;)) Bardzo bardzo miło! :) Pani Agnieszka w styczniu zmienia mieszkanie i niestety nie może zabrać ze sobą Pluta. :( Jest nowy domek tymczasowy, ale w Oświęcimiu, a wiadomo, że najlepiej by było gdyby maluch był blisko Warszawy. Quote
tobciu Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 siekowa napisał(a): Pani Agnieszka w styczniu zmienia mieszkanie i niestety nie może zabrać ze sobą Pluta. :( Jest nowy domek tymczasowy, ale w Oświęcimiu, a wiadomo, że najlepiej by było gdyby maluch był blisko Warszawy. Oj szkoda, szkoda, ze u Pani Agnieszki nie moze byc dluzej. Trudno. Jest jeszcze 2 tyg do stycznia, moze uda sie cos Wam zdzialac z DT w W-wie ? No a jesli nie.. to trzeba korzystac z oferty domku co jest chetny w Oswiecimiu. Moze by dopytac ciotek z tych okolic, ktory lekarz tam jest szczegolnie dobry ? danavas z Otoz Animal Lubliniec mozecie podpytac. Z pewnoscia wskaze dobrego lekarza. Quote
tobciu Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 Maluchu, co tak cicho u Ciebie ? Udalo sie zalatwic transport ? (czytalam na fb) Quote
azalia Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Odwiedzam maluszka i zdrówka dużo życzę. Quote
siekowa Posted December 21, 2011 Author Posted December 21, 2011 Wieczorem go odwiedziłam i przekazałam prezenty od Tobciu :) Chłopak czuje się dobrze, urósł i jak to szczeniak trochę łobuzuje. Pani Agnieszce jest bardzo ciężko rozstać się z Plutem :( Plutek o 19 ma jechać do Krakowa, tam odbierze go domek tymczasowy. Quote
siekowa Posted December 22, 2011 Author Posted December 22, 2011 Pluto nie pojechał do Krakowa, znowu jest w lecznicy :( :( :( Ile ten biedny dzieciak musi się jeszcze nacierpieć żeby wreszcie było dobrze? :placz: Quote
M&S Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 siekowa napisał(a):Pluto nie pojechał do Krakowa, znowu jest w lecznicy :( :( :( Ile ten biedny dzieciak musi się jeszcze nacierpieć żeby wreszcie było dobrze? :placz: Biedny jest, naprawdę...... Quote
daga31081980 Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 co się znów stało?Ta operacja to poprawka poprzedniej czy znów coś nowego? Quote
azalia Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 Jak się czuje Plutuś,ile on musi cierpieć biedaczek kochany. Quote
Yv1958 Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 Zagladam. Jak bedzie Allegro cegielkowe, to prosze dac znac. Na pewno pomoge. Biedny:-((...... Quote
tobciu Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 Yv1958 napisał(a):Zagladam. Jak bedzie Allegro cegielkowe, to prosze dac znac. Na pewno pomoge. Biedny:-((...... cioteczko kochana, cegielkowego allegro byla juz jedna edycja. Moze uda sie i drugie. Ale jesli zechcesz pomoc, to przeslij bardzo prosze co mozesz na konto podane na poczatku watku. Kupowanie cegielek na allegro wiaze sie z koniecznoscia placenia prowizji przez wystawiajacego dla allegro. Dlatego tez - kto jest na dogo, sledzi watek, to niech wplaca bezposrednio na fundacje pod ktorej opieka jest dana bieda. A allegra cegielkowe sa dla osob, ktore nie sa na dogo, nie sledza watku tutaj, ale sledza np na facebooku, albo uslysza od kogos znajomego o historii danego czworonoga. Takze zapraszamy :) Quote
azalia Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 Dlaczego kolejna operacja jest konieczna,czy zabieg poprzedni się nie powiódł?Bo była mowa o najwyżej dwóch zabiegach,czy coś jeszcze jest nie w porządku?Proszę,jak znajdziecie czas,to napiszcie,martwimy się bardzo o malca. Quote
siekowa Posted December 24, 2011 Author Posted December 24, 2011 Informacje od Pani Agnieszki: Pluta nie operowano. Miał badania usg i zdjęcia z których wynika że nie ma jelita w płucach. Niestety są w bardzo złym stanie :( Pluto ma również niedokrwistość wątroby :( Zamiast cieszyć się w nowym domku spędzi święta w lecznicy... :(Trafił do lecznicy ponieważ miał problemy z oddychaniem i zemdlał na spacerze. Plutek został w elwecie na obserwacji, maja go też ponownie odrobaczyć. Co do tej trzeciej operacji to dopiero po świętach coś napiszę, bo teraz to mogę tylko namieszać. Pluto z prezentami od cioci Tobciu :loveu: Quote
Roxik Posted December 24, 2011 Posted December 24, 2011 Biedny Plutek:shake: Tyle się ten mały dzieciak musi nacierpieć:-( Mimo, że nie udzielałam się na wątku mogę śmiało napisać, że zakochałam się w Plutku i plutkowych uszkach od pierwszego wejrzenia, jest po prostu śliczny:lol:. Gdybym miała większe mieszkanie i zdrowego swojego ogona...ech:shake: Puki co mogę wysłać na malucha skromne 26zł...niestety więcej nie dam rady:-( Czy odrobaczanie teraz Pluta z jego biedną wątrobą jest wskazane? Moja ogoniasta ma niestety bardzo poważne problemy z wątrobą i nasz wet(to znaczy mojej suni;))jeżeli nie ma wyraźnej potrzeby odradzał, bo środki na odrobaczanie obciążają ten narząd, ale może w tym przypadku nie jest to aż tak groźne. Quote
azalia Posted December 24, 2011 Posted December 24, 2011 Plutusiu kochany,duuuuużo zdrówka ci życzę i niech te szczere życzenia złożone w tym szczególnym Dniu mają moc spełnienia. Zdrowych i cudownych Świąt Bożego Narodzenia życzę dla wszystkich dogomaniaków. Quote
daga31081980 Posted December 25, 2011 Posted December 25, 2011 kochani zapraszam na bazarek.Brakuje mi kaski na opłacenie deklaracji.Zapraszam !!! http://www.dogomania.pl/threads/2197...2.01.12-g20-00 Quote
tobciu Posted December 25, 2011 Posted December 25, 2011 siekowa napisał(a):Informacje od Pani Agnieszki: Trafił do lecznicy ponieważ miał problemy z oddychaniem i zemdlał na spacerze. Plutek został w elwecie na obserwacji, maja go też ponownie odrobaczyć. Co do tej trzeciej operacji to dopiero po świętach coś napiszę, bo teraz to mogę tylko namieszać. :( chlopaku.. nie rob takich kawalow.. Zdrowiej nam psino. Czekam niecierpliwie na wiesci jak sytuacja maluszka. Zdjecia ze smakolykami - alez mnie rozczulilyscie :) Dziekuje. Quote
tobciu Posted December 25, 2011 Posted December 25, 2011 [quote name='siekowa'] Fajne spojrzenie ma na tym zdjęciu. Urósł, łapki się wydłużyły. Uszka bardziej rozłożyły na boki. :) Plutku, zdrowiej ! Quote
Recommended Posts