Jump to content
Dogomania

Zielona Góra zglos sie - tor przeszkod!!!!

Recommended Posts

• 3 weeks later...
  • Replies 147
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam wszystkich!
Po przeczytaniu wpisu Dodwig postanowiłam się odezwać, ponieważ jestem mieszkanką tej samej miejscowości :) I uwielbiam psy! Znam Twoją suczkę z widzenia. Moją towarzyszką jest 12,5 letnia seterka irlandzka, Sara. Wydaje mi się, że będziesz wiedziała, o którą suczkę chodzi.
Śledzę ten wątek, ponieważ wiążę wielkie nadzieje z powstaniem jakiegoś klubu/szkoły agility w okolicach Zielonej Góry. Mamy z rodzinką w planach nowego członka rodziny i wówczas zaangażowanie w m. in. agility. Z różnych względów jeszcze z rok/półtora musimy poczekać, ale rasą interesujemy się już od kilku lat i będzie to border collie. Sama nie wiem czy fascynacja rasą zaczęła się od oglądania psich sportów czy też odwrotnie. Faktem jest, że jesteśmy zdecydowani i dlatego pragniemy, aby agility rozwinęło się i u nas. Na razie nie zgłaszałam chęci do brania udziału w spotkaniach, ponieważ nasza Sara jest już starszym psem, czekałam aż sprawimy sobie drugiego towarzysza do sportu. Jednak widząc osobę z Czerwieńska, która ma podobne zainteresowania, musiałam napisać :)
Przepraszam za przydługi wstęp :) Celem tego postu miała być chęć wyrażenia gotowości do współpracy, bo może teraz jeszcze nie mogę biegać ze swoim psem po torze, ale w przyszłości na pewno będę do tego chętna z naszym drugim pieskiem :) Na razie przygotowuję się teoretycznie (oglądam i czytam), a w przyszłości...
Tak więc pozdrawiam wszystkich z okolic Zielonej Góry, no i mam nadzieję w przyszłości dołączyć do Was i Waszych "skaczących" psów :)
K&S

Posted

Kamar to świetnie, że tak odpowiedzialnie planujesz zakup drugiego pieska :) Bordery są świetne do agility, ale też są to niełatwe psy do szkolenia i do życia codziennego. Na pewno muszą coś robić aby być szczęśliwe, także jeśli będziesz chciała aktywnie spędzić czas to serdecznie zapraszamy :)

Posted

Dzięki za dobre słowo, Monika&Joker!
Właśnie wiemy, że borderki pragną zajęcia, dlatego też już zawczasu rozglądamy się dookoła :lol:
Dzięki za zaproszenie. Z chęcią skorzystamy, gdy nadejdzie czas ;) A tymczasem być może kiedyś uda się chociaż popatrzeć na trening.
Pozdrawiam

• 1 month later...
Posted

Wreszcie udało mi się zarejestrować xd W Bytomiu Odrzańśkim (kawałek za Nową Solą) Mam swój prywatny tor, który znacznie się rozbudował. Klub nazwałyśmy Chestnut. Posiadamy profesjonalne przeszkody (5 stacjonat + 6 pod koniec lutego, palisada, huśtawka, tunel, slalom, skok w dal, opona, mogłam o czymś zapomnieć) Na dodatek wszystko na osobno ogrodzonym placu za domem! Zainteresowanych dołączeniem do nas proszę o kontakt. Zdjęcia bym wstawiła, ale chyba jeszcze nie mogę.

• 5 months later...
Posted

Zapraszam na drugie seminarium z Marysia Pajzderska. Odbedzie sie ono 16- 17 lipca w Przylepie pod Zielona Gora. Chetnych prosze o zgloszenia na PW.

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...
Posted

O, fajnie, że znalazłam ten temat :) Również bardzo dziękuję, że mogłam tam być, przypatrywać się, poznać nowe osoby i praktykować robienie zdjęć akcji :) Żałuję tylko, że mój udział mógł być tylko bierny :(

btw - fotki powyżej są mojego autorstwa ;)

Posted

Hej!
Potwierdzam, że było bardzo fajnie :) Pozytywni ludzie, wspaniałe psy, bardzo dużo się nauczyłam. Bardzo cieszę się i dziękuję, że została stworzona grupa dla szczeniaczków i że mogłam z moją małą w tym uczestniczyć!
A fotki piękne, szkoda tylko, że mój maluch załapał się tylko na jedno.
Pozdrawiam :)

• 3 months later...
  • 4 months later...
  • 7 months later...
  • 4 months later...
Posted

Temat zupelnie umarl, a tak sobie mysle ze fajnei byloby to reaktywowac. Od zawsze chcialam chodzic z psem na agility ale bylam pewna ze zielona to za male miasto i bede musiala dojezdzac do innych miast a akutalnie nie mam na to czasu.
Moze zielonogorzanie, bysmy cos pomysleli nad wznowieniem toru?

I napewno w pazdzierniku ide do szkolki Kiary na podstawy posluszenstwa, jesli ktos chcialby sie dolaczyc to bylabym bardzo chetna :)

Posted

Witam!

Kurs agility działa, właśnie u Beatki (Kiary), prowadzi go Monika (Monika&Joker) i Kamila :) Kursanci spotykają się w soboty w Przylepie, chyyba coś koło 11:00 ale dokładnie teraz niestety nie pamiętam. Napisz do Moniki, napewno powie co i jak :)

Cyklicznie też już, dwa razy do roku odbywają się seminaria agility z Marysią Pajzderską. Następne odbędzie się 27-28 lipca :)

Posted

O to super! Nie wiedzialam. Myslalam ze w zielonej jest tylko jedna szkolka dla psow.

Teraz i tak nie mam co isc, bo wyjezdzamy z psem na dwa miesiace, a przed agility chcialam mu zrobic 'podstawy posluszenstwa', bo cos tam umie, ale chcialabym zeby ktos mi powiedzial czy robie dobrze.
Ale napisze,moze wpadne w ta sobote sama, popatrzec jak to wyglada :multi:

• 1 month later...
Posted

a oto nasz filmik z agility, niestety nie było wszystkich uczestników kursu, kiedy filmik był kręcony, ale ze wszystkich jestem bardzo dumna :)
w tym tygodniu zaczynamy ciąg dalszy :)
[video=youtube;mXdY5PRL0Nw]http://www.youtube.com/watch?v=mXdY5PRL0Nw&feature=c4-overview&list=UU1mp1cvhBj488ulId9QwLrw[/video]