Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cantadorra napisał(a):
Hop, a Fortuna jest w innym pokoju niż Lolka? To musi być kłopotliwe izolować od siebie psiaki..........

Lola mieszka na parterze ze spokojnymi i grzecznymi psiakami, Fortuna na piętrze (zaprzyjaźniła się z małą, wesołą Mają, a inne psy toleruje - minęły czasy, gdy rzucała się z zębami na inne psy i była w osobnym pokoju). Tylko Tedi ma nieprzewidziane reakcje i potrafi znienacka atakować kolegów i koleżanki z zazdrości o człowieka. On musi być oddzielany i pilnowany (ostatnio urzęduje w pokoju mojego syna). Na pewno łatwiej prowadzić hotel z kojcami zewnętrznymi lub boksami wewnętrznymi. Wtedy jest podział na przestrzeń ludzką i psią. My mieszkamy z psami, mamy zniszczone sprzęty, ściany itd. (zwłaszcza na piętrze, gdzie zwykle mieszkają trudniejsze i aktywniejsze psy).

Bardzo dziękuję za opłacenie faktury za Propalin i przesłanie potwierdzenia przelewu.

Zostało 14 tabletek Incurinu - Lola już go nie potrzebuje. :)

Posted

a może po takim długim czasie i zmianie warunków byłyby pozytywnie nastawione do siebie :)

hop podziwiam za zorganizowanie, ja mam dwa psy a mam wrażenie, że robią spustoszenie w domu i ogrodzie :) niestety pies w domu = zniszczenia ale za to jaki kontakt i więź, miło się słucha opowieści o Waszych psiakach :)

Lolka to dzielna dziewucha i dała radę bez incurinu :)

Posted

malvaaa napisał(a):
a może po takim długim czasie i zmianie warunków byłyby pozytywnie nastawione do siebie :)

hop podziwiam za zorganizowanie, ja mam dwa psy a mam wrażenie, że robią spustoszenie w domu i ogrodzie :) niestety pies w domu = zniszczenia ale za to jaki kontakt i więź, miło się słucha opowieści o Waszych psiakach :)

Lolka to dzielna dziewucha i dała radę bez incurinu :)

Może. Spróbuję, ale ostrożnie. Lola nie miałaby szans w starciu z Fortuną.

Teraz mam zestaw psiaków grzecznych i miłych. Brakuje mi łobuziaka Foksika. ;) Lubię psiostwory i nie wyobrażam sobie życia bez nich.

A co zrobić z Incurinem? Szkoda, żeby leżał. Może komuś się przyda?

Posted

malvaaa napisał(a):
hop może jeszcze potrzymaj go troszkę, tak żeby nie zapeszać :) a ja się zorientuje czy ktoś nie potrzebuje...

Dobrze. :)

Posted

Cantadorra, na spokojnie poczytam o suni i odpowiem.

Dzisiaj odbyło się spotkanie po latach Loli i Fortuny. Miło nie było. Obydwie suczki były zdenerwowane i spięte. Lola z pogodnej "babuszki" zmieniła się w gotową do walki "wilczycę" (takiej Loli nie znałam ;)). Fortuna była nastroszona, ale widziałam, że się boi. Było o krok od awantury. Więcej spotkań nie będzie. :nono:

Z innymi suczkami i psami Lola dogaduje się bardzo dobrze.

Posted

kurcze, a myślałam, że konflikt zażegnany po takim czasie.
ale masz rację, jeśli mają się denerwować i się stroszyć to lepiej nie ryzykować...
przynajmniej naszą ciekawość zaspokoiłaś tym spotkaniem :)

Posted

hop zrobimy w listopadzie, muszę dostać wypłatę :)

wiewoira dziękuje :)

Lola z Fortuną były zabrane razem z Korabiewic, trafiły do chauwy, tam miały małe utarczki i nie przepadały za sobą, z tego co mówiła chauwa, był nawet taki incydent, że któraś którąś ugryzła ale nie pamiętam już jak to było, a potem to już sami wiecie, Lola trafiła do Mokrego Noska a Fortuna do hop :)

Posted

[quote name='malvaaa']hop zrobimy w listopadzie, muszę dostać wypłatę :)

Zapłacę za badania Loli. Tak na razie będę ją wspierać z doskoku mniejszymi kwotami, a jak wyjdę na prostą, to mocniej się zaangażuję. Podajcie tylko kwotę i konto (jeśli to konto hop! - te same co do wpłat na Bursztynka - to mam :-))

Posted

malvaaa napisał(a):
Czorcik, one po prostu są prawdziwymi kobietami i mają swoje fochy :lol:

Lida byłoby super, po raz kolejny ratujesz Lolkę w opałach :oops:

No przecież Ci obiecałam, że Was nie zostawię :-)

Posted

Jeżeli badania zrobimy w listopadzie, to mogę rozliczyć się z lecznicą dopiero pod koniec listopada. :)

Fortuna była solidnie pogryziona przez Lolę. Nie wiem, czy Lola też oberwała od Fortuny, czy nie. W każdym razie jak się zobaczyły po latach, to widać było niechęć i zdenerwowanie.

Posted

Wiem wiem Lida, dziękuje :)

jeśli Lida jest w stanie pokryć koszty to w sumie nie ma różnicy kiedy dostaniemy rozliczenie, więc jakbyś mogła hop to w październiku, w takim wypadku to im szybciej tym lepiej :)