wiewoira Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 Cześć piekna dziewczyno o zalotnym spojrzeniu :buzi: Quote
hop! Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 Cantadorra napisał(a):Hop, a Fortuna jest w innym pokoju niż Lolka? To musi być kłopotliwe izolować od siebie psiaki.......... Lola mieszka na parterze ze spokojnymi i grzecznymi psiakami, Fortuna na piętrze (zaprzyjaźniła się z małą, wesołą Mają, a inne psy toleruje - minęły czasy, gdy rzucała się z zębami na inne psy i była w osobnym pokoju). Tylko Tedi ma nieprzewidziane reakcje i potrafi znienacka atakować kolegów i koleżanki z zazdrości o człowieka. On musi być oddzielany i pilnowany (ostatnio urzęduje w pokoju mojego syna). Na pewno łatwiej prowadzić hotel z kojcami zewnętrznymi lub boksami wewnętrznymi. Wtedy jest podział na przestrzeń ludzką i psią. My mieszkamy z psami, mamy zniszczone sprzęty, ściany itd. (zwłaszcza na piętrze, gdzie zwykle mieszkają trudniejsze i aktywniejsze psy). Bardzo dziękuję za opłacenie faktury za Propalin i przesłanie potwierdzenia przelewu. Zostało 14 tabletek Incurinu - Lola już go nie potrzebuje. :) Quote
malvaaa Posted October 22, 2013 Author Posted October 22, 2013 a może po takim długim czasie i zmianie warunków byłyby pozytywnie nastawione do siebie :) hop podziwiam za zorganizowanie, ja mam dwa psy a mam wrażenie, że robią spustoszenie w domu i ogrodzie :) niestety pies w domu = zniszczenia ale za to jaki kontakt i więź, miło się słucha opowieści o Waszych psiakach :) Lolka to dzielna dziewucha i dała radę bez incurinu :) Quote
hop! Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 malvaaa napisał(a):a może po takim długim czasie i zmianie warunków byłyby pozytywnie nastawione do siebie :) hop podziwiam za zorganizowanie, ja mam dwa psy a mam wrażenie, że robią spustoszenie w domu i ogrodzie :) niestety pies w domu = zniszczenia ale za to jaki kontakt i więź, miło się słucha opowieści o Waszych psiakach :) Lolka to dzielna dziewucha i dała radę bez incurinu :) Może. Spróbuję, ale ostrożnie. Lola nie miałaby szans w starciu z Fortuną. Teraz mam zestaw psiaków grzecznych i miłych. Brakuje mi łobuziaka Foksika. ;) Lubię psiostwory i nie wyobrażam sobie życia bez nich. A co zrobić z Incurinem? Szkoda, żeby leżał. Może komuś się przyda? Quote
malvaaa Posted October 23, 2013 Author Posted October 23, 2013 hop może jeszcze potrzymaj go troszkę, tak żeby nie zapeszać :) a ja się zorientuje czy ktoś nie potrzebuje... Quote
hop! Posted October 23, 2013 Posted October 23, 2013 malvaaa napisał(a):hop może jeszcze potrzymaj go troszkę, tak żeby nie zapeszać :) a ja się zorientuje czy ktoś nie potrzebuje... Dobrze. :) Quote
Cantadorra Posted October 23, 2013 Posted October 23, 2013 Miziaki dla Lolinki a pytanie do Hop. Mam pod opieką wirtualną sunię, jest u Murki, nie robi postępów, jest na dystans do człowieka. Czy można u Ciebie zarezerwować dla niej miejsce, czy raczej nie podjęłabyś się opieki nad nia? Jest nieadopcyjna za bardzo na dzień dzisiejszy. Podobno. Link: http://www.dogomania.pl/forum/threads/204785-Psy-z-lasu-Hela-i-Rudy-co-z-nimi-dalej-będzie-!/page83 Quote
hop! Posted October 23, 2013 Posted October 23, 2013 Cantadorra, na spokojnie poczytam o suni i odpowiem. Dzisiaj odbyło się spotkanie po latach Loli i Fortuny. Miło nie było. Obydwie suczki były zdenerwowane i spięte. Lola z pogodnej "babuszki" zmieniła się w gotową do walki "wilczycę" (takiej Loli nie znałam ;)). Fortuna była nastroszona, ale widziałam, że się boi. Było o krok od awantury. Więcej spotkań nie będzie. :nono: Z innymi suczkami i psami Lola dogaduje się bardzo dobrze. Quote
malvaaa Posted October 24, 2013 Author Posted October 24, 2013 kurcze, a myślałam, że konflikt zażegnany po takim czasie. ale masz rację, jeśli mają się denerwować i się stroszyć to lepiej nie ryzykować... przynajmniej naszą ciekawość zaspokoiłaś tym spotkaniem :) Quote
hop! Posted October 24, 2013 Posted October 24, 2013 Kiedy robimy Loli kontrolne badania krwi? Jeszcze w październiku, czy na początku listopada? Quote
wiewoira Posted October 24, 2013 Posted October 24, 2013 Cześć śliczna Loleńko :buzi: Poleciało dla Ciebie 50 zł ale to tak ciiii bo to zaskurniaki :evil_lol: Quote
Czorcik Posted October 24, 2013 Posted October 24, 2013 a ja nie znam tej historii , Lola się tak nie lubi z Fortuną ?? spotkały się juz kiedyś ? Quote
malvaaa Posted October 24, 2013 Author Posted October 24, 2013 hop zrobimy w listopadzie, muszę dostać wypłatę :) wiewoira dziękuje :) Lola z Fortuną były zabrane razem z Korabiewic, trafiły do chauwy, tam miały małe utarczki i nie przepadały za sobą, z tego co mówiła chauwa, był nawet taki incydent, że któraś którąś ugryzła ale nie pamiętam już jak to było, a potem to już sami wiecie, Lola trafiła do Mokrego Noska a Fortuna do hop :) Quote
Lida Posted October 24, 2013 Posted October 24, 2013 [quote name='malvaaa']hop zrobimy w listopadzie, muszę dostać wypłatę :) Zapłacę za badania Loli. Tak na razie będę ją wspierać z doskoku mniejszymi kwotami, a jak wyjdę na prostą, to mocniej się zaangażuję. Podajcie tylko kwotę i konto (jeśli to konto hop! - te same co do wpłat na Bursztynka - to mam :-)) Quote
malvaaa Posted October 24, 2013 Author Posted October 24, 2013 Czorcik, one po prostu są prawdziwymi kobietami i mają swoje fochy :lol: Lida byłoby super, po raz kolejny ratujesz Lolkę w opałach :oops: Quote
Lida Posted October 24, 2013 Posted October 24, 2013 malvaaa napisał(a):Czorcik, one po prostu są prawdziwymi kobietami i mają swoje fochy :lol: Lida byłoby super, po raz kolejny ratujesz Lolkę w opałach :oops: No przecież Ci obiecałam, że Was nie zostawię :-) Quote
hop! Posted October 24, 2013 Posted October 24, 2013 Jeżeli badania zrobimy w listopadzie, to mogę rozliczyć się z lecznicą dopiero pod koniec listopada. :) Fortuna była solidnie pogryziona przez Lolę. Nie wiem, czy Lola też oberwała od Fortuny, czy nie. W każdym razie jak się zobaczyły po latach, to widać było niechęć i zdenerwowanie. Quote
Lida Posted October 24, 2013 Posted October 24, 2013 Hop!, zrób kiedy uważasz. Niech Cię nie ograniczają pieniądze. Zdrowie Loli najważniejsze :-) Quote
malvaaa Posted October 25, 2013 Author Posted October 25, 2013 Wiem wiem Lida, dziękuje :) jeśli Lida jest w stanie pokryć koszty to w sumie nie ma różnicy kiedy dostaniemy rozliczenie, więc jakbyś mogła hop to w październiku, w takim wypadku to im szybciej tym lepiej :) Quote
hop! Posted October 25, 2013 Posted October 25, 2013 Byłam dzisiaj w lecznicy, żeby pokazać Bursztynka i zapytałam o badania Loli. Spokojnie można je zrobić w listopadzie. :) Quote
malvaaa Posted October 25, 2013 Author Posted October 25, 2013 ok, w takim razie w listopadzie :) Quote
wiewoira Posted October 25, 2013 Posted October 25, 2013 Nocną porą zaglądam do Loleńki:loveu: i zapraszam na wątek innej słodkiej owczarki Klary,proszę zajrzyjcie :modla::modla::modla: Quote
Recommended Posts