bric-a-brac Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 [quote name='hop!']Spodziewałam się psa "pachnącego" i "nieszczelnego". ;)[/QUOTE] Bo to dama najprawdziwsza jest! Pewnie wie, że na salonach to nie uchodzi ;) Quote
hop! Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 Po dzisiejszej nocy mokra plama na posłaniu, a przed wyprowadzeniem z Loli trochę kapało. Lola robi siku 3-5 razy na jednym spacerze. Jest wyprowadzana 5 x razy dziennie. Przerwa nocna jest dłuższa i widocznie przy nagromadzeniu moczu jest problem. Jednak nie można cieszyć się za wcześnie. Quote
malvaaa Posted October 8, 2013 Author Posted October 8, 2013 kurcze, a myślałam, że jest dobrze. zadzwonię do dr i zapytam co dalej, wytłumaczę, że przy częstym wychodzeniu na dwór nic się nie dzieje, a po nocy jednak kapie z niej... Quote
Cantadorra Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 Hop, jakie masz materace rehabilitacyjne dla psiaków? To droga sprawa? Quote
hop! Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 [quote name='malvaaa']kurcze, a myślałam, że jest dobrze. zadzwonię do dr i zapytam co dalej, wytłumaczę, że przy częstym wychodzeniu na dwór nic się nie dzieje, a po nocy jednak kapie z niej... Byłam w "swojej" lecznicy. Na pewno przed odstawieniem antybiotyku trzeba zrobić badanie moczu (jutro). Musi być wyleczony stan zapalny. Zostawiłam do wglądu historię leczenia i jutro porozmawiam o Loli. [quote name='Cantadorra']Hop, jakie masz materace rehabilitacyjne dla psiaków? To droga sprawa? Mam jeden, duży materac ortopedyczny (http://www.zooplus.pl/shop/psy/legowisko_dla_psa/ortopedyczne/158717), który kupiłam swojemu starutkiemu psiakowi (długo z niego nie korzystał :-(). Lola była na spacerku. Bardzo się cieszyła. Myślałam, że będziemy dreptać, a tu Lola szła szybkim marszem. :lol: Wszystko jedno, czy idzie wzdłuż ulicy, czy po łące - jest tak samo zadowolona i grzeczna. Quote
malvaaa Posted October 8, 2013 Author Posted October 8, 2013 (edited) Ja będę dzwonić do dr po 21 bo ma dzisiaj nocny dyżur. trzymam kciuki za złapanie siuśków :) p. Małgosia mówiła, że Lolka ma takie ,zrywy' aktywności :) zaproszę przy okazji na bazarek cegiełkowy dla Loli http://www.dogomania.pl/forum/threads/247743-Uśmiech-Loli-cegiełkowy-dług-w-lecznicy-500zł-w-hotelu-400zł-PROSZĘ-O-POMOC-do-18-10?p=21398277#post21398277 ------------------------------------------------- dzwoniłam do dr i on proponuje, tak jak hop wet zrobić badanie moczu i morfologię (żeby zobaczyć czy wszystko ok po incurinie bo to silny lek). jeśli w moczu nadal będzie infekcja to powtórzyć antybiotyk przez tydzień, cały czas Lola ma brać incurin i propalin. Po odstawieniu antybiotyku (jeśli wynik moczu będzie ok) czekamy, czy siusianie nie powróci, jeśli przez ok. 1-2 tyg będzie w porządku to próbujemy odstawić kolejny lek- incurin, jest to estrogen, czy jakoś tak, i dobrze by było gdyby Lola nie brała go do końca życia i potem zobaczymy co się dzieje, jeśli jest nawrót to powracamy, jeśli jest dobrze to zostajemy przy propalinie. takie mam wytyczne. wyniki badań mam przesłać dr. podsumowując: - badanie moczu i morfologia - propalin i incurin w dalszym ciągu BARDZO PROSZĘ O POMOC W OPŁACENIU KUPNA KOLEJNYCH LEKÓW- OSTATNIM RAZEM ZA PROPALIN I INCURIN ZAPŁACIŁAM 95ZŁ, a kupiłam najmniejszą butelkę propalinu. MOŻE KTOŚ MA PROPALIN DO ODDANIA? Lolka chętnie przyjmie. Edited October 8, 2013 by malvaaa Quote
hop! Posted October 9, 2013 Posted October 9, 2013 Złapanie "siuśków" było bardzo proste. ;) Lola nasikała do podstawionego pojemniczka na mocz (udało się nawet złapać środkowy strumień :lol:). Na razie oddam mocz do badania. Dzisiaj po nocy prawie sucho i nic nie kapało. Quote
hop! Posted October 9, 2013 Posted October 9, 2013 W "mojej" lecznicy Incurin (30 tabl.) kosztuje 52zł, Propalin (100ml) - 106zł. Koszt morfologii - od 25zł wzwyż. Propalin wystarczy do końca tygodnia. Incurin na 20 dni. Quote
malvaaa Posted October 9, 2013 Author Posted October 9, 2013 cieszę się, że pobranie poszło gładko i szybko :) hop jakbyś mogła to zamów incurin i propalin w swojej lecznicy, koszt jest podobny jak u mnie a robić zamieszanie z wysyłką to też bez sensu? bardzo proszę o pomoc finansową bo nie dam rady :( Quote
hop! Posted October 9, 2013 Posted October 9, 2013 [quote name='malvaaa']cieszę się, że pobranie poszło gładko i szybko :) hop jakbyś mogła to zamów incurin i propalin w swojej lecznicy, koszt jest podobny jak u mnie a robić zamieszanie z wysyłką to też bez sensu? bardzo proszę o pomoc finansową bo nie dam rady :([/QUOTE] Incurin wystarczy na 20 dni. Propalin wezmę jutro. Rozmawiałam z wetką. Powiedziała, że Lola ma straszne zmiany w kręgosłupie i stawach. Zaleciła podanie przez kilka dni leku Cimalgex (po pół tabletki dziennie). Na kontrolne badania krwi jeszcze za wcześnie. Jutro odbiorę wyniki badań moczu. Badanie moczu + 4 tabletki leku Cimalgex - 45zł. Quote
bela51 Posted October 9, 2013 Posted October 9, 2013 Zaglądam do Lolinki. Wszystko byłoby nienajgorzej, gdyby nie te fundusze.:shake: Przypominam i zapraszam na trwający bazarek cegiełkowy dla Loli. http://www.dogomania.pl/forum/threads/247743-U%C5%9Bmiech-Loli-cegie%C5%82kowy-d%C5%82ug-w-lecznicy-500z%C5%82-w-hotelu-400z%C5%82-PROSZ%C4%98-O-POMOC-do-18-10?p=21401172#post21401172 Quote
hop! Posted October 10, 2013 Posted October 10, 2013 [quote name='malvaaa']te wydatki mnie wykończą :([/QUOTE] Jedna osoba nie udźwignie kosztów leczenia i hotelowania. Po nocy sucho. W przypadku Loli na nietrzymanie moczu może też wpływać wiek i ucisk od kręgosłupa. Trzeba z nią wychodzić częściej i nie dopuszczać do przepełnienia pęcherza. Quote
malvaaa Posted October 10, 2013 Author Posted October 10, 2013 dlatego tak bardzo proszę o pomoc.... i zapraszam na bazarek.... Quote
hop! Posted October 10, 2013 Posted October 10, 2013 Wynik badania moczu Loli teoretycznie dobry, ale jeszcze przez trzy dni mam podawać antybiotyk. W poniedziałek muszę zanieść mocz prosto do laboratorium, żeby był świeży (wtedy jest bardziej wiarygodny wynik). Koszt: 24zł za 6 tabletek antybiotyku Gdy unormują się sprawy zdrowotne u Loli (wszystko jest na dobrej drodze), trzeba ruszyć z ogłoszeniami. Quote
malvaaa Posted October 10, 2013 Author Posted October 10, 2013 45zł+24zł+100 (propalin)= 169zł muszę odświeżyć te ostatnie ogłoszenia, oczywiście nie miałam jak zwykle ani jednego zapytania o Lolkę, chociaż w ogłoszeniach nie wspominam o dolegliwościach zdrowotnych. Quote
hop! Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 Propalin kosztuje dokładnie 105zł. Paragony - http://img707.imageshack.us/img707/6379/o05r.jpg Wynik badania moczu - http://img22.imageshack.us/img22/4817/aogz.jpg Posłanie suche, z Loli nie kapie. Czy ktoś się z tego cieszy? ;) Quote
bela51 Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 Ja sie bardzo ciesze i mysle , ze wszyscy fani Loli tez !:lol: Quote
Cantadorra Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 Hop! Co to za pytanie? Wiadomo, ze cieszymy się! Szczególnie po tych wszystkich wiadomościach z poprzednich miesiący, ze nic nie działa. Quote
bric-a-brac Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 Oczywiście, że się cieszymy! Lola na fotkach to taki pocieszny osiołek :) Quote
hop! Posted October 12, 2013 Posted October 12, 2013 Musiałam Was jakoś sprowokować do aktywności na wątku. ;) Quote
Cantadorra Posted October 12, 2013 Posted October 12, 2013 Ile ml Lolka dostaje propalinu? Moja sunia dostaje 1 ml dwa razy dziennie. Quote
hop! Posted October 12, 2013 Posted October 12, 2013 [quote name='Cantadorra']Ile ml Lolka dostaje propalinu? Moja sunia dostaje 1 ml dwa razy dziennie.[/QUOTE] 0,8 ml trzy razy dziennie. Oprócz tego dostaje Incurin - 1 tabl. dziennie. Moja wetka mówiła, że zwykle nie podaje się tych dwóch leków jednocześnie. Incurin jest bardzo silnym i inwazyjnym lekiem. Dobrze by było, żeby udało się go odstawić po 14 dniach podawania. Quote
Cantadorra Posted October 12, 2013 Posted October 12, 2013 [quote name='hop!']0,8 ml trzy razy dziennie. Oprócz tego dostaje Incurin - 1 tabl. dziennie. Moja wetka mówiła, że zwykle nie podaje się tych dwóch leków jednocześnie. Incurin jest bardzo silnym i inwazyjnym lekiem. Dobrze by było, żeby udało się go odstawić po 14 dniach podawania.[/QUOTE] Moja wetka też mówiła, że nie powinno się łączyć propalinu i incurinu, ale robi się to czasem na krótki okres, jak nie ma efektów samym propalinem. Liczę na to, że odstawienie incurinu nie zaowocuje sikaniem. A czy musisz pilnować regularności podawania propalinu? Ja staram się pilnować, chociaż teraz juz nie tak precyzyjnie i popuszczanie ustąpiło całkowicie. Ale wyregulowanie trochę czasu nam zajęło. Nie było to od razu. Np. jednego dnia nie sikała, ja już się cieszyłam, a na drugi dzień cały podkład mokry. Teraz na szczęście ciągle suchy :) Quote
malvaaa Posted October 12, 2013 Author Posted October 12, 2013 jestem i ja, dzisiaj w szkole także nie miałam dostępu do dogo. właśnie dr mówił, że odstawiamy leki drogą eliminacji, najpierw antybiotyk, jeśli wszystko ok, to w drugiej kolejności incurin, i oby została przy propalinie. zresztą widzę, że wetka hop ma bardzo podobne zdanie do dr także Lolka jest w dobrych rękach ;) Quote
Recommended Posts