malvaaa Posted September 25, 2013 Author Posted September 25, 2013 lepiej pisać mało sensownie ale odwiedzać Lolkę i pokazywać się :) dzisiaj miałam takie wrażenie, że nasza Lolka się starzeje :) rzadko ją widuje i widzę różnicę czasową, niby jest żwawa ale jednak robi się z niej staruszka :) Quote
Czorcik Posted September 27, 2013 Posted September 27, 2013 ja ją strasznie lubię, bo to taka oaza spokoju :D Quote
malvaaa Posted September 27, 2013 Author Posted September 27, 2013 to fakt, spokoju mógłby jej pozazdrościć nie jeden pies :) dzwoniłam do lecznicy i mówili same dobre rzeczy o naszej Lolce, że spokojna, że da ze sobą wszystko zrobić itd. :) wszędzie skrada serca :) Quote
bela51 Posted September 27, 2013 Posted September 27, 2013 A ile Lolinka ma latek, ze piszesz, ze sie zestarzała ? Quote
malvaaa Posted September 28, 2013 Author Posted September 28, 2013 myślę, że ok. 10lat, zresztą tak ją ocenił wet.... dzisiaj ją odbieram z lecznicy także na pewno się ucieszy jak wróci do hoteliku :) Quote
DONnka Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 [quote name='malvaaa']myślę, że ok. 10lat, zresztą tak ją ocenił wet.... dzisiaj ją odbieram z lecznicy także na pewno się ucieszy jak wróci do hoteliku :)[/QUOTE] A kiedy będą wyniki badań Loli ? Też dzisiaj ? Quote
Lida Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 Malvaa już odebrała Lolkę ze szpitala i wraca z nią właśnie do hoteliku. Pewnie wieczorem wszystko opisze. Wyniki mamy dostać na maila, ale przed chwilą sprawdzałam skrzynkę i jeszcze nie było. Lolka to cudowny pies. Łagodna, mądra, spokojna. Chwyta za serce od pierwszego spotkania. Może ktoś ją pokocha i da jej dom na starość. Mnie zauroczyła, ba, nawet zniewoliła. Quote
DONnka Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 Dawno temu zrobiłam Loli wydarzenie na fb, ale jakoś umarło śmiercią naturalną :roll: Pisałam wtedy, że założę, rozbujam, ale na pilnowanie go na dłuższą metę nie mam niestety czasu :shake: Na wydarzeniu potrzebny jest ruch, dużo zdjęć i bieżących informacji, nawet takich banalnych jak np. Lola dzisiaj pobiegała za patyczkiem... Mogę je zreanimować, ale na takich samych zasadach jak ostatnio Czy ktoś podjąłby się prowadzenia go razem ze mną ? Quote
malvaaa Posted September 28, 2013 Author Posted September 28, 2013 dopiero jestem w domu, straszne korki w Warszawie, weterynarz po 3dniach pobytu Loli w lecznicy, badaniach i obserwacji stwierdził, ze jest to posterylkowe nietrzymanie moczu+infekcja. Lola dostała antybiotyk, propalin i incurin. Ma to wszystko brać za jednym zamachem, jeśli nie będzie poprawy (choć powiedział, że powinna) to w grę wchodzić będzie plastyka cewki moczowej (czyli operacja), bo inne leki nic nie pomogą, mają podobny skład i działanie. Trzeba obserwować, podawać 3 leki (propalin+incurin+antybiotyk) plus stale lek na stawy. Trzeba robić jej regularnie badanie moczu. Miała robione usg, krew, mocz i oprócz tego to jak na swój wiek jest w dobrej kondycji. Niestety prześwietlenie kręgosłupa pokazało, że kręgosłup jest w fatalnym stanie, ma zwyrodnienia. Na razie nie ma tego objawów ale mogą się pojawić w przyszłości. Lola waży 30kg. Dr mi tłumaczył, że z Lolą jest coś takiego że przy np 150ml moczu jest ok ale kiedy mocz przekracza 200ml w pęcherzu to Lola zaczyna się go pozbywać. Obalił teorię poprzedniego weta, że to moczówka, twierdzi, że jest wszystko w normie, nerki dobrze pracują i według niego jest to posterylkowe. Zaufałam dr bo widział Lolę, miał z nią styczność 3dni, widział to sikanie, robił badanie i mam nadzieje, że się nie myli. Tylko przeraża mnie to ewentualna opracja. dziękuje Lidce, która jest aniołem Loli, za zaangażowanie, za pomoc finansową a przede wszystkim duchową :) Quote
bela51 Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 Diagnoza w sumie jest optymistyczna, bo juz dawno pare osob podejrzewało, ze to posterylkowe. O operacji nie ma co myslec. Na pewno sie bez niej obejdzie, bądzmy dobrej mysli.:lol: Quote
malvaaa Posted September 28, 2013 Author Posted September 28, 2013 optymistyczna, oby trafiona :) bardzo proszę po pomoc w opłaceniu faktury za leczenie, koszt jest kolosalny bo 500zł, nie jesteśmy z Lidką w stanie opłacić ją same... a jeszcze hotel 150zł za sierpień, a mamy 28 wrzesień :( doszło 30zł od bric a brac.... dziękuje. Quote
bric-a-brac Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 Bela dobrze prawi, oby obyło się bez operacji. W tym wieku każda narkoza to już jednak ryzyko. Oby leczenie pomogło. Quote
malvaaa Posted September 28, 2013 Author Posted September 28, 2013 ja też mam taką nadzieje, bo ja jakoś wychodzę z założenia, że operacja to już ostateczność ostateczności.... Quote
bela51 Posted September 29, 2013 Posted September 29, 2013 Podniose wątek Loli i powtórze prosbe malwaa o pomoc finansową.:modla: A moze jakis bazarek ? Quote
malvaaa Posted September 29, 2013 Author Posted September 29, 2013 wstawię później fakturę. ja na razie nie mam ciuchów na bazarek, jeśli ktoś ma jakieś fanty to chętnie przyjmę :) Quote
Cantadorra Posted September 29, 2013 Posted September 29, 2013 Malvaa, przepraszam za offa, ale jestem w takiej sytuacji z Helką, jak Ty z Lolą. Zapraszam na bazarek dla tej nieadopcyjnej póki co sunieczki: http://www.dogomania.pl/forum/threads/247434-Piękne-buty-bluzki-oraz-rzeczy-dla-chłopcow-od-Cantadorry-dla-Heli-do-10-10-br Jeśli macie aktualne bazarki, to zareklamujcie się też na moim. Quote
malvaaa Posted September 29, 2013 Author Posted September 29, 2013 a jeśli chodzi o wydarzenie na fb, to jakoś się obawiam tego, że ludzie zaczną mieć pretensje, że ja dla Loli zbieram pieniądze na moje konto, a nie na konto jakieś fundacji. Nie mam nic oczywiście do ukrycia ale wiecie jak to ludzie. A na fb często zdarzają się nieprzyjemne sytuacje właśnie związane z rozliczeniami. Quote
malvaaa Posted September 30, 2013 Author Posted September 30, 2013 mam nowe wieści i mam nadzieje, że podzielicie mój entuzjazm :) Lola przenosi się z kojca do domowego hoteliku :) znalazłam jej miejsce u hop! i najprawdopodobniej od niedzieli zamieszka w Łodzi :) dziękuje hop!, że się zgodziła ją przyjąć pod swój dach mimo tego, że siusia... Lolka będzie mieszkać w domu, myślę, że jej się to spodoba bo będzie miała opiekuna pod nosem :) teraz trochę mniej optymistyczne wieści, za sierpień hotelowania zostało do opłacenia 150zł + wrzesień 300zł = 450zł w nowym hoteliku koszt miesięczny to 420zł, w tym już wliczona karma. BARDZO PROSZĘ O POMOC, CHOCIAŻ GROSIKIEM, BO JESZCZE DO OPŁACENIA JEST FAKTURA 500ZŁ. DO TEJ PORY LOLA NIE MIAŁA DŁUGÓW ALE BOJE SIĘ, ŻE TERAZ UTONIEMY. Quote
bric-a-brac Posted September 30, 2013 Posted September 30, 2013 Poprawa warunków na plus. U hop jest fajnie. Oby udało się finansowo podołać.... Malva, może wrzuć fakturę i z nią zrób cegiełkowy? Ludzie na koszty weta chętniej pomagają niż na hotelowanie... Quote
malvaaa Posted September 30, 2013 Author Posted September 30, 2013 finansowo to prawie wyjdzie na to samo, bo u hop jest już wliczona karma a lola miała 300zł + karma. kurcze tylko ta faktura jest pdfie a tam są dane Lidki i nie wiem jak je zamazać :( ale pokombinuje. Quote
Lida Posted September 30, 2013 Posted September 30, 2013 Malvaa, wysłałam Ci fakturę z dokładnie rozpisanymi kosztami. Może warto rzeczywiście zrobić bazarek. Tam sa podzielone koszty. Moze jakby każdy coś opłacił, jeden leki, drugi dobę w szpitalu, inny USG lub do czegoś się dorzucił, to by się udało. Doktor policzył tylko za jedną noc w szpitalu, a nie za trzy. To miłe :-) No i dał nam zniżkę. Ale i tak rachunek spory. Quote
malvaaa Posted September 30, 2013 Author Posted September 30, 2013 ok, tylko muszę wykombinować jak ją wstawić w pdfie :) ale chyba ją wydrukuje, zamaże twoje dane i zrobię zdjęcie :) jutro zabieram się za cegiełkowy bazarek na spłatę tego... jakoś damy radę, mi od kilku dni głowa pracuje intensywnie jak tu zebrać kasę dla tej naszej Lolki.... Quote
bric-a-brac Posted September 30, 2013 Posted September 30, 2013 Jakby Ci się nie udało pozakrywać danych, to mogę pokombinować. Moja poczta identyczna jak nick, a potem @tlen.pl Quote
malvaaa Posted September 30, 2013 Author Posted September 30, 2013 ja pokombinuje :) a tymczasem zaproszę na bazarek dla Loli z biżuterią :) http://www.dogomania.pl/forum/threads/247532-Dla-Loli-na-sp%C5%82at%C4%99-d%C5%82ug%C3%B3w-bi%C5%BCuteria-robi-si%C4%99?p=21367910#post21367910 Quote
malvaaa Posted October 1, 2013 Author Posted October 1, 2013 (edited) mój aparat jest tak beznadziejny, że nic nie widać jak robię zdjęcie, kombinuje z tym pdfem, ale żeby zmienić na np. word to muszę mieć jakiś program, pomocy, zna się ktos na tym? Edited October 1, 2013 by malvaaa Quote
Recommended Posts