kcd Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 Jeśli da radę dziś, to mogę się podjąć transportu za darmo, już dziś zawiozłam malamuta do Poznania więc trochę km więcej nie zrobi różnicy... :) Ale niestety jutro muszę oddać samochód, więc jakby co - szybka akcja! PS. Agnieszka M. to ta znajoma :-) Quote
malvaaa Posted February 27, 2013 Author Posted February 27, 2013 dzisiaj to na pewno nie, bo najpierw trzeba się umówić na wizytę, ale dziękuje za chęci :) Quote
bela51 Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 Martwie sie o sunie , czy ona nie moze sie wysiusiac ? Dlatego była cewnikowana ? Quote
malvaaa Posted February 27, 2013 Author Posted February 27, 2013 nie nie, wkradło się jakieś nieporozumienie :) Lola może się wysiusiać i siusia. cewnikowanie było po to, żeby pobrać jej mocz do badania, niestety pani Małgosi się nie udało go złapać, stąd ta propozycja, były trzy próby z tego co pamiętam i niestety Lola nie mogła zostać cewnikowana. Pani mi to łumaczyła na chłopski rozum tak, że jak u normalnego psa rurka jest prosta to u Loli się zagina i nie można jej dalej przesunąć, czyli, że coś jest nie tak, że może ma jakąś narośl itp. i może też stąd te problemy z nietrzymaniem moczu, do tego potrzebne jest usg. ale oprocz tego to Lolka jest radosnym, wesołym psiakiem :) Quote
kcd Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 (edited) Aukcja zakończona - za kotka poszło 41 pln, ode mnie dodatkowe 21, żeby razem z wpłatą Agnieszki podwoić kwotę za aukcję - czyli łącznie przeleję jeszcze 62 zł jak tylko dostanę wpłatę od kupującego. A jak tam aktualny stan konta Loli? Ile jeszcze brakuje do opłacenia hoteliku? Edited February 27, 2013 by kcd Quote
Astaroth Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 [quote name='malvaaa']dzwoniła pani Małgosia, sprawa wygląda tak, że Lola była cewnikowana 3razy i nic z tego, nie znam się na tym ale podobno to nie jest normalne żeby nie można było suki cewnikować dlatego pani wet zasugerowała zrobienie usg, może coś ją tam uciska albo to kolejny problem :( usg najbliżej jest w Wawie muszę to jakoś zgrać organizacyjnie bo ja mogę jechać po Lolkę w weekend a w ten weekend mnie nie ma a w następnym mam szkołę, a dla mnie to jest ok.80km :( pani wet polecała dr Maciejewskiego, macie jakieś opinie?[/QUOTE] napewno Maciejewski? W Warszwie chyba najlepszy jest Marciński. Quote
mysza 1 Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 [quote name='Cantadorra']Ja nie znam wetów spoza trójmiasta. Ale może mysza zajrzy, na pewno jest w temacie....... Czyli malvaa jak chcesz to zgrać organizacyjnie? Może trzeba poszukać kogoś z W-y, żeby Ci pomógł?[/QUOTE] Maciejewski nic mi nie mówi, tak jak pisała Astaroth- dr Marciński w Wawie jest w czołówce najlepszych. Przyjmuje w Wilanowie we wtorki po południu, w piątki do południa. Na pewno można się jeszcze gdzieś zapisać, może na SGGW, nie wiem gdzie jeszcze, bo ja jeżdzę do Wilanowa. Jesli dobrze pamiętam to usg u niego kosztuje 80 albo 100 zł. Jak poprosicie o fakturę to zapłacę za badania Loli. Quote
malvaaa Posted February 27, 2013 Author Posted February 27, 2013 dziękuje za pomoc :) Loli hotelik miesięcznie kosztuje 300zł, a na razie mamy 82zł... kurcze zapisałam Maciejewski. w Wilanowie, matko to kawał drogi od pani Małgosi... ja będę mogła dopiero ją zawieźć za2tyg bo u mnie niestety wchodzi w grę tylko weekend... Quote
mysza 1 Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 [quote name='malvaaa']dziękuje za pomoc :) Loli hotelik miesięcznie kosztuje 300zł, a na razie mamy 82zł... kurcze zapisałam Maciejewski. w Wilanowie, matko to kawał drogi od pani Małgosi... ja będę mogła dopiero ją zawieźć za2tyg bo u mnie niestety wchodzi w grę tylko weekend...[/QUOTE] No tak, fajnie by było gdyby ktoś kto nie pracuje albo ma wolny zawód mógł pomóc ... Nie wiem czy trzeba aż do Warszawy jechac, może w okolicy hotelu jest jakiś zaufany spec :) Może właśnie ten Maciejewski :) Za który miesiąc brakuje? Za styczeń czy luty? Quote
malvaaa Posted February 28, 2013 Author Posted February 28, 2013 ten Maciejewski jest w Warszawie, pani Małgosia mówi, że u niej nikogo nie ma zusg, chyba, że Milanówek ale to podobna odległośc. ja do stycznia dołozyłam . brakuje na luty 220zł... dzisiaj i przez weekend mnie nie będzie na dogo, wyjeżdzam, jakby coś. Quote
Martika&Aischa Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 Zaglądam do Lolci :) Zdrówka sunieczko !!!!!!!!! Quote
Astaroth Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 Marciński przyjmuje jeszcze na Gagarina i na Umińskiego. Ale nie wiem w jakie dni. Quote
Mokry Nosek Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 Chodziło mi o doktora Marcińskiego :) Jeśli udałoby się umówić Lolę na najbliższą środę rano do dr Marcińskiego i ktoś dowiózłby ją do Wawy, to my możemy zabrać ją z powrotem, ale max do godz. 11.00 Quote
malvaaa Posted March 4, 2013 Author Posted March 4, 2013 jestem, czyli jednak źle usłyszałam, a pytałam dwa razy :) niestety środa odpada bo nie ma kto Loli zawieźć. niestety Lolka musi poczekaj jeszcze trochę, ja zadzwonię i się umówię na któryś weekend. Quote
Cantadorra Posted March 5, 2013 Posted March 5, 2013 A na który weekend? Przeciąga się mocno...... Szkoda....... Quote
malvaaa Posted March 5, 2013 Author Posted March 5, 2013 (edited) Lola i Bast wyglądają identycznie na zdjęciach:) dzięki Aniu, śliczne zdjęcia... no niestety się przeciąga, wchodzą tylko w grę weekendy. dzwoniłam przed chwilą na Gagarina i dr przyjmuje w poniedziałki i czwartki, wolny termin jest na następny czwartek między 13-15. kurcze... w luxvecie najbliższy termin ten piątek godz. 11.20 Edited March 5, 2013 by malvaaa Quote
malvaaa Posted March 7, 2013 Author Posted March 7, 2013 nie wiem co mam zrobić ja nie mogę w tygodniu, a godziny przyjęć są wtedy kiedy wszyscy pracują :( Quote
mysza 1 Posted March 9, 2013 Posted March 9, 2013 malvaaa napisał(a):nie wiem co mam zrobić ja nie mogę w tygodniu, a godziny przyjęć są wtedy kiedy wszyscy pracują :( We wtorek przyjmuje w Wilanowie chyba do 21. A może nie warto tak daleko jechać, zrobić usg gdzieś bliżej. Mogę podać adres wetów, którzy leczą moje psy z hotelu, lecznica jest w Babicach i też robią usg. To jakieś 30 minut z Mokrego Noska. Albo trzeba szukać kogoś, kto może pojechać? A z Mokrego Noska nikt nie może, za zwrot kosztów paliwa? Quote
malvaaa Posted March 9, 2013 Author Posted March 9, 2013 a jak się nazywa lecznica w Babicach? zadzwonię zapytam kiedy i o której przyjmują. Quote
mysza 1 Posted March 9, 2013 Posted March 9, 2013 malvaaa napisał(a):a jak się nazywa lecznica w Babicach? zadzwonię zapytam kiedy i o której przyjmują. Pod Centaurem. Usg robi chyba właściciel, dr Pęczek, zresztą powiedzą ;) Quote
DONnka Posted March 10, 2013 Posted March 10, 2013 Po dłuższej przerwie zaglądam do Lolci :loveu: Na ostatniej fotce wygląda pięknie :) Mam nadzieję, że uda się pokonać trudności organizacyjne i dowieźć suczynkę na USG Kciuki zaciskam, żeby badanie nie wykazało niczego niepokojącego :roll: :thumbs: Quote
Cantadorra Posted March 10, 2013 Posted March 10, 2013 Ja również życzę sunieczce rychlego usg, szczególnie teraz jak są polecone inne kliniki bliżej. Quote
Recommended Posts