malvaaa Posted December 19, 2012 Author Posted December 19, 2012 jeśli ktoś miałby jakieś rzeczy na bazarek a chciałby wspomóc Lolkę była bym bardzo wdzięczna za fanty... Quote
malvaaa Posted December 26, 2012 Author Posted December 26, 2012 podnoszę Lolkę świątecznie życzę wszystkim wszystkiego najlepszego :) i jak zwykle proszę o pomoc... dużo wydatków w święta a Lolka ma na koncie 17zł :( Quote
bric-a-brac Posted December 26, 2012 Posted December 26, 2012 Najlepszego domku w nowym roku dla Loli. Skromnie dorzuciłam, ale o Loli pamiętam i czytam. Quote
mysza 1 Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 Widziałam dzisiaj Lolę :) Wygląda bardzo ładnie, nabrała ciałka i ma gęstą sierść z podszerstkiem. Bardzo kochana, lubi się tulić. Musi znaleźć dom. Karma potrzebna czy ma jeszcze? Quote
DONnka Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 Czy Lolka ma aktualne ogłoszenia ??? Głaski suni wysyłam :loveu: Bardzo się cieszę, że jest w dobrej kondycji :multi: Quote
malvaaa Posted January 2, 2013 Author Posted January 2, 2013 ooo bardzo miłe wieści :) lolka to naprawdę kochana sunia, gdyby tylko ktoś zechciał ją poznać osobiście, na pewno by się w niej zakochał. Lola nie ma na karmę i na opłacenie grudnia :( jak zwykle tragedia finansowa. miała robione jakiś czas przed świętami, czyli trzeba odnowić. Quote
mysza 1 Posted January 3, 2013 Posted January 3, 2013 To zamówić karmę? Jest jakiś tekst do ogłoszeń Loli? Quote
malvaaa Posted January 3, 2013 Author Posted January 3, 2013 jakbyś mogła to byłoby super, Lola je Brita dla seniorów. ja za każdym razem zmieniam jej tekst, raz ją odmładzam, raz piszę wzruszającą historię, raz krótko zwięźle. taki gotowiec mam na kompie: Lola- dojrzała sunia szuka domu Lola to sunia w wieku 6-7lat, w typie owczarka niemieckiego. Lola posiada wszystkie cechy tej rasy, to oddana i przywiązana sunia, kocha człowieka ponad wszystko, chodzi za nim krok w krok i prosi o głaskanie. Mimo swojego wieku i drobnych problemów ze stawami Lola jest aktywnym psem, biega, skacze, cieszy się z każdego dnia. Uwielbia spacery i bieganie po łąkach… Lola mieszka z innymi psiakami, akceptuje inne psy ale nie daje sobie ‘wejść na głowę’. To starsza pani która potrzebuje spokoju i miłości… Tą sunie los nie oszczędzał dlatego tak bardzo należy jej się cudowny dom, kochający człowiek, ciepły kąt i pełna miska… Kontakt w sprawie adopcji: Malwina: 509 050 404 Quote
mysza 1 Posted January 4, 2013 Posted January 4, 2013 Dzięki. Trochę ją odmłodzę ;) i nie będę przesadzała z tą starszą panią ;) W koncu jest podobno bardzo energiczna ;) Quote
mysza 1 Posted January 4, 2013 Posted January 4, 2013 Zdjęcia cytuję, żeby łatwiej było znaleźć [quote name='malvaaa']Loluś pokazuje się jesiennie, bardzo dziękuje Ani za piękne zdjęcia :) Osiołek kochany :) [quote name='malvaaa']oczy ma przepiękne! to strasznie ufna i cudowna sunia... Loluś je karmę urinary, taką ma zaleconą, ja się nie znam na karmach czy w przypadku jej dolegliwości taka karma jak zaproponowała cioteczka nada się? jeśli tak to byłoby wspaniale... jeszcze troszkę zdjęć, Aniu pozwoliłam sobie wstawić zdjęcie Loli z synem bo widać na nim jaka jest spokojna i kochana... Lola była oceniona na 8-9lat, nie wiadomo ile siedziała w Korabiewicach, zęby tak jak pisze Ania ma fatalne ale to żwawa staruszka, pani Małgosia musiała przez nią zabezpieczyć ogródek bo jakiś tam płotek nie jest dla niej żadną przeszkodą :) zastanawiam się nad fajnym tekstem dla Loli, żeby nie zrazić nikogo jest dolegliwościami, i żeby chwytał za serce... dziękuje za obecność na wątku!!! [quote name='malvaaa']p. wet stwierdziła kamienie i zalecała inny lek niż propalin, dzisiaj zadzwonię do niej i się dowiem jaki lek i jaka cena. jeśli chodzi o karmę to Lola ma 130zł obecnie więc jeśli dostanie 150zł to nie muszę dokładać, zapłacę za jej pobyt w takim razie... dostałam nowe zdjęcia także ruszam z ogłoszeniami, może gdzieś ktoś na Lolkę czeka... kilka zdjęć: Quote
mysza 1 Posted January 4, 2013 Posted January 4, 2013 (edited) To jest bardzo ładne, domowe. Bardzo bym chciała, żeby miała swoich ludzi i swoją kanapę. Edited January 4, 2013 by mysza 1 Quote
mysza 1 Posted January 4, 2013 Posted January 4, 2013 Zamówiłam Loli 2 opakowania tego Brita, powinno dojść w poniedziałek. I zamówiłam ogłoszenia na bazarku. Quote
malvaaa Posted January 4, 2013 Author Posted January 4, 2013 aż 2? dziękuje baaaaaaardzo! ja bym jej już nie odmładzała, była oceniona na ok.9 a ja podawałam 6-7 :) jeśli ktoś chciałby wesprzeć Lolkę grosikiem to byłabym mega wdzięczna, albo fantami na bazarek... Quote
ewes Posted January 5, 2013 Posted January 5, 2013 mysza 1 napisał(a):I zamówiłam ogłoszenia na bazarku. na jakie miasto ogłaszać Lolę? Quote
malvaaa Posted January 5, 2013 Author Posted January 5, 2013 zawsze była ogłaszana na Warszawę, mazowieckie, a może spróbować na jakieś inne? macie może jakieś pomysły gdzie adoptują starsze, biedne psiaki :)? Quote
ewes Posted January 5, 2013 Posted January 5, 2013 to może zrobimy zamiast jednego dużego pakietu dwa małe.... na dwa województwa -> jeden na śląskie i jeden na małopolskie? Quote
malvaaa Posted January 5, 2013 Author Posted January 5, 2013 ok, spróbujmy tak. wielkie dzięki. jak ktoś pokocha Lolkę to odległość nie powinna nikogo przestraszyć... Quote
mysza 1 Posted January 5, 2013 Posted January 5, 2013 Aż tak bardzo to nie odmładzałam, spoko ;) W woj. śląskim zdarzają się dobre domy, oby tak było tym razem. Quote
Martika&Aischa Posted January 5, 2013 Posted January 5, 2013 Zaglądam do ślicznej Loli .....mam nadzieję że już niebawem trafi do najlepszego domku na świecie ....... Quote
anka_szklanka Posted January 7, 2013 Posted January 7, 2013 Lola jako chyba najbiedniejsza z naszych podopiecznych :roll: od następnego miesiąca może nieco odetchnąć, odejmiemy ten ogonek w postaci 60 zł miesięcznie. To wprawdzie niewiele ale zawsze coś... Quote
malvaaa Posted January 7, 2013 Author Posted January 7, 2013 dziękuje bardzo Aniu Tobie i mamie! dla niektórych niewiele a dla Loli aż 60zł. za grudzień nadal brakuje prawie całej kwoty :( a to już 8 styczeń :( bardzo proszę o wsparcie lub fanty na bazarek... Aniu na dniach powinna dojść karma dla Loli dwa worki... Quote
Cantadorra Posted January 7, 2013 Posted January 7, 2013 A czy Lola miała wsparcie Skarpety Owczarkowej? Quote
malvaaa Posted January 7, 2013 Author Posted January 7, 2013 miała miała ale dziękuje za propozycję :) Quote
Recommended Posts