Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

joteska napisał(a):
Lolcia wygląda pięknie w aurze jesiennej :)
mam takie pytanko odnoście postu rozliczeniowego bo wpłacam na Lole regularnie deklarację 20zł i nie widzę dat czy miesięcy tzn z jakiego okresu, bo jakoś nie są zapisane wpływy albo sa pod Fortuna? masz mlavaa stałą na Lolę ? bo już sie pogubialm
na Fortunę wpłacam stałą ok 15zł na vivę a tu zaznaczone, ze na obie sunie do Ciebie?

Jotesko, Twoje wpłaty na Fortunę docierają na konto Vivowe i są wykazane w rozliczeniu Fortuny, nie jest ono super aktualne, będę niedlugo uzupełniać.

Malvaa, ile brakuje na opłacenie hotelu? Za październik brakuje czy listopad?

Posted

mam dobre i złe wiadomości.

Dobra jest taka, że kochana Mysza1 opłaci hotelik Loli za październik, także kolejny raz dobra duszyczka pomaga Loli :) a ja już zaczynam zbierać za listopad.

BARDZO dziękuje za pomoc!

Zła wiadomość to taka, że Lola znowu sika, p. Małgosia od 3 dni podaje jej propalin ale na razie efektów nie widać.
Już nie wiem co mam robić z tym jej sikaniem :(

Posted

to było tak: brała ten incurin przez miesiąc, nic nie pomagało, przestała brać, po 3dniach nie brania przestała sikać, a po paru dniach znowu zaczęła i teraz znowu...

trudno jest się zorientować czy po tym incurinie przestała czy nie wiem, to jest jakaś zagadka, najlepiej byłoby się przejść jeszcze raz do weta i chyba tak zrobię...

Posted

Takie leki trzeba podawać regularnie, jeśli nie działa, można spróbować z estrogenami, których w jej wieku pewnie brakuje i skutkować to może tez nietrzymaniem moczu.

Warto ją pokazać i zalecić konkretne leki, ja bym poszła w Propalin, bo sama stosuję u mojej suni i wiem, że działa.

Strasznie mi tej Loli szkoda :(

Posted

Efekt po propalinie widać już nawet na drugi dzień, lub po2 dniach. Nie czeka się nie wiadomo ile. Ale najważniejsza jest regularność podawania, inaczej doopa. Poza tym pies powinien mieć sucho i ciepło, żeby nie schładzać pęcherza. A to pewnie jest nie do zrealizowania. Moja sunia bierze propalin regularnie i nie sika, ale jak tylko poleży choćby 20 minut na ziemi to od razu sika. Oczywiście na drugi dzień, jak jest w ciepłym to przechodzi ten problem, ale muszę bardzo uważać, żeby nie posadziła gdzieś pupy na zimnym, na co ma ochotę zresztą.

Posted

nie koniecznie już po 2dniach, w hoteliku jest sunia również sikająca i tam na efekt trzeba było poczekać dłużej.

niestety pewne rzeczy nie są do zrealizowania.

Posted

[quote name='malvaaa']nie koniecznie już po 2dniach, w hoteliku jest sunia również sikająca i tam na efekt trzeba było poczekać dłużej.

niestety pewne rzeczy nie są do zrealizowania.[/QUOTE]
To co dalej?

Posted

czekamy aż propalin zadziała... jeśli po ok.2tyg nie zadziała to jeszcze raz Lola pojedzie do weta...

ja wiem, że to nie jest idealne rozwiązanie, chciałabym żeby Lola była w domu ale pewnych rzeczy nie przeskoczę, jak ja znajdę domowy tymczas dla sikającego psa który waży ok.35kg, to nie jest malutka sunia...

Posted

tylko że Lola u p. Małgosi jest prawie w ogóle nie zamykana w kojcu. Łażą z Bastem po ogródku, w nocy także, jak mają chęć to wchodzą do kojca. chyba że wypuszczane są na wybieg psiaki za którymi Lolka nie przepada :) i ma kontakt z panią Małgosią.

a obawiam się że w innym miejscu będzie po prostu zamknięta w kojcu i głaskanie raz dziennie.
a jak znam Lolę to dla niej jest ważniejszy kontakt z człowiekiem.

Posted

dziewczyny, napiszcie mi proszę, jak dokładnie Lola dostawała te leki co dostawała, jakie to były leki i przez jaki czas i w jakich dawkach je dostawała, jaką dietę jadła i czemu lekarz zalecił akurat tę, no i najważniejsze, czy Lola sika/popuszcza przez sen? czy w innych sytuacjach również, czy posikuje odkąd jest wyciągnięta z Korabiewic? czy to się zaczęło po sterylizacji? pogrzebałam trochę w swoich materiałach i potrzebowałabym tych informacji, żeby zorientować się w sytuacji

Posted

Lola dostawała lek incurin przez miesiąc po 1 tabletce. jadła karmę urinary, nic nie pomogło ani nie zmniejszyło sikania, teraz je Brit. Lola sika nie tylko przez sen, po prostu leży i popuszcza. Zaczęła posikiwać jakiś czas po przyjeździe do hoteliku. Od chauwy nie miałam nigdy informacji, że sika.

Posted

Jeśli sika nie tylko przez sen to znaczy, że to nie jest na 99% hormonalne i leczenie hormonalne nic nie da, choć ewentualnie jeśli macie incurin to możecie spróbować podwoić dawkę. Jeśli w ciągu tygodnia sikanie nie przejdzie to dokłada się propalin. Jeśli po kolejnym tygodniu 2tabl incurinu + propalin nie będzie poprawy to leki hormonalne możemy sobie prawdopodobnie na stałe odstawić. Można wtedy spróbować lek o nazwie Urecholine - to się daje minimum 3-4 tyg 3 razy dziennie aż do efektu - muszę tylko poszukać dawki. Macie jeszcze incurin?