mysza 1 Posted October 1, 2012 Posted October 1, 2012 [quote name='malvaaa']Mysza jesteś Loli aniołem! przyznam szczerze, że ja na karmach średnio się znam, a jaka jest cena tej karmy? Niektórzy ją chwalą, podobno to karma premium. Ja dostaję czasem promocje z tego sklepu i teraz właśnie przyszedł mail http://temida-zoo.pl/pl/p/VITAKE-Senior-Light-15kg/134 Ja mogę ją mieć z 30 % rabatem, za 150 zł. Ewentualnie mogę zamówić inną, nie pamiętam co Lola jadła. Ostatnio w weekend była fajna promocja z zooplusie, Bosch 18 kg kosztował 84 zł... i to każdy. Szkoda, ze miałam awarię netu w domu. Quote
malvaaa Posted October 1, 2012 Author Posted October 1, 2012 Lola przed urinary jadła Brite dla seniorków, chciałabym żebyś zamówiła jakąś tańszą karmę bo potem nie będę w stanie jej kupować karmy za 150zł a takie ciągłe zmienianie też jest nie dobre, jakbyś mogła oczywiście. to jest adres: Adres: Hotel dla psów Mokry Nosek Granice 53 96-515 Teresin Quote
malvaaa Posted October 2, 2012 Author Posted October 2, 2012 podnoszę Lolkę... Natalia masz zapchaną skrzynkę, wysłałaś może już propalin? ile wyszło za przesyłkę? Quote
mysza 1 Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 [quote name='malvaaa']Lola przed urinary jadła Brite dla seniorków, chciałabym żebyś zamówiła jakąś tańszą karmę bo potem nie będę w stanie jej kupować karmy za 150zł a takie ciągłe zmienianie też jest nie dobre, jakbyś mogła oczywiście. to jest adres: Adres: Hotel dla psów Mokry Nosek Granice 53 96-515 Teresin Oczywiście, zaraz zamówię. Quote
mysza 1 Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 Karma powinna być jutro w hotelu, Brit senior dla dużych, 30 kg. Quote
Astaroth Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 wysłałam ale dopiero wczoraj, nie musicie zwracać za przesyłkę, mam nadzieję że dotrze w całości Quote
malvaaa Posted October 3, 2012 Author Posted October 3, 2012 dzięki dziewczyny... a orientujecie się jaka dawka dla takiej panny jak Lola tego propalinu? Quote
Cantadorra Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 Moja sunia owczarka dostaje dwa razy dziennie 1 ml przed jedzeniem. Najlepiej na czczo. Ale musi być podawany regularnie inaczej nie działa. Quote
malvaaa Posted October 16, 2012 Author Posted October 16, 2012 Lola przestała siusiać, nie podawaliśmy jej propalinu, jest to o tyle dziwne ze przestała siusiać jakieś 3-4dni po odstawieniu leki incurin... i przez ostatnie 4dni nie nasiusiała pod siebie... Quote
DONnka Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 malvaaa napisał(a):Lola przestała siusiać, nie podawaliśmy jej propalinu, jest to o tyle dziwne ze przestała siusiać jakieś 3-4dni po odstawieniu leki incurin... i przez ostatnie 4dni nie nasiusiała pod siebie... Dobre wieści :multi: Lola, tak trzymaj :thumbs: Czy teraz Lola ma szansę na cofnięcie "nakazu eksmisji" :razz: ? Quote
malvaaa Posted October 22, 2012 Author Posted October 22, 2012 pani Małgosia nie ma na razie miejsca dla Loli w domu... Lola teraz dzieli duży boks z Bastem, jeśli będą duże mrozy Lola będzie w domu... mam nadzieje, że siusianie minęło na wieki... teraz mi się marzy domek dla panny... Quote
malvaaa Posted October 26, 2012 Author Posted October 26, 2012 Loluś pokazuje się jesiennie, bardzo dziękuje Ani za piękne zdjęcia :) Osiołek kochany :) Quote
mysza 1 Posted October 26, 2012 Posted October 26, 2012 Kurczę, dom bardzo by się jej przydał. Nadziei na powrót do domu w tym hotelu to nie widzę skoro dostała eksmisję a teraz nie ma miejsca... Ktoś ją ogłasza? Quote
Cantadorra Posted October 26, 2012 Posted October 26, 2012 Też tak odbieram, że w domu to już nie ma szans............ Może trzeba rozejrzeć się za innym DT? Quote
malvaaa Posted October 26, 2012 Author Posted October 26, 2012 też chciałabym żeby była w domu ale niestety nie wiem jak jej znaleźć domowy DT, na dogomani nic nie mogę znaleźć, na fb jak miała wydarzenie też nic się nie działo. a jeszcze do tego doszło to sikanie. Loli krzywda u pani Małgosi się nie dzieje :) i tak na prawdę to Lola nie pcha się do domu, chyba że pani Małgosia jest w środku. tylko martwią mnie jej stawy w mrozy ale p. Małgosia ma ją zabierać do domu w razie czego. dostała eksmisję nie bez powodu, niestety sikający pies to nie jest nic przyjemnego dlatego nie mam pretensji do pani Małgosi. ogłoszenia ma, teraz mam nowe zdjęcia i poprosiłam niezastąpioną Ziutke o kolejne... od półtora roku nie miałam w jej sprawie pół telefonu... Quote
Cantadorra Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 No wiesz, moja sunia sika również. Jest na propalinie, ale zdarza jej się sikać. Muszę dawać jej bardzo regularnie, nie może leżeć na zimnym (odpada leżenie na ziemi, betonie, trawie) i nie może mieć mocno przeładowanego pęcherza. Wtedy jest ok. Dlatego uważam, że jak Lolka będzie na dworzu, to wcale jej sikanie nie minie. Może okresowo się poprawiać, ale na chwilę. Poza można używać podkładów i pieluch. Problem jest u Lolki z regularną opieką i z pieniędzmi na zakup podkładów i pieluszek. Rozumiem, że nie macie kasy, bo o to zawsze najtrudniej. Quote
malvaaa Posted October 27, 2012 Author Posted October 27, 2012 ja też mam sikającą sunie po sterylkowo ale po propalinie się poprawiło. ciężko jest znaleźć coś domowego dla dużej suki w dodatku sikającej. Lola obecnie nie siusia, także jest szansa że coś znajdę. ale gdzie mam szukać? na dogo praktycznie nie ma domowych DT ogłaszających się w dziale 'hotele' albo mogą przyjąć małe suki albo albo. nie rozumiem co masz na myśli pisząc 'jest problem z regularną opieką'? Lola ma opiekę przez 24h. jeśli chodzi o kasę to fakt, Loli starcza ledwo na utrzymanie w hotelu. i gdyby nie pomoc np. Myszy w postaci karmy, czy kundelkowej skarbonki, czy owczarkowej skarpety, czy innych osób byłaby dużo na minusie. Quote
DONnka Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 Jakie cudne foty :):):) Widać rękę fachowca :razz: Kurcze, pogada fatalna, u nas dzisiaj od rana śnieg z deszczem i -3 stopnie :( A gdzie tam zima... Myślę o Lolce i innych starowinkach, które w taką pogodę zamiast wygrzewać stare kostki muszą przebywać na zewnątrz :shake: Do du..y ten świat :( Quote
malvaaa Posted October 28, 2012 Author Posted October 28, 2012 Ania robi śliczne zdjęcia, a i Lolka prezentuje się bardzo ładnie i dlatego taki cudny efekt :) do du^py ale niestety taka jest rzeczywistość... Loluś mieszka razem z drugim staruszkiem Bastem więc mam nadzieje, że będą się razem ogrzewać... Quote
Cantadorra Posted October 28, 2012 Posted October 28, 2012 Malvaa, pisząc: nieregularna opieka - miałam na myśli niemożność kontrolowania tego, czy pies sika czy nie, gdy jest poza domem, w boksie na zewnątrz. Może leżeć przed budą w małej kałuży moczu i tego nikt nie zauważy. Nie miałam na myśli "złej" opieki, nic takiego nie sugeruję. Quote
malvaaa Posted October 28, 2012 Author Posted October 28, 2012 ok, ja też nic nie sugeruje, nie rozumiałam dlatego zapytałam :) to nie jest tak że Lola nie ma w ogóle wstępu do domu, jak pani Małgosia kręci się po podwórku, wejdzie do domu, to Lola też wejdzie, nie ma zamkniętych drzwi przed nosem ale generalnie większość czasu spędza na dworze. Quote
joteska Posted October 29, 2012 Posted October 29, 2012 Lolcia wygląda pięknie w aurze jesiennej :) mam takie pytanko odnoście postu rozliczeniowego bo wpłacam na Lole regularnie deklarację 20zł i nie widzę dat czy miesięcy tzn z jakiego okresu, bo jakoś nie są zapisane wpływy albo sa pod Fortuna? masz mlavaa stałą na Lolę ? bo już sie pogubialm na Fortunę wpłacam stałą ok 15zł na vivę a tu zaznaczone, ze na obie sunie do Ciebie? Quote
malvaaa Posted October 30, 2012 Author Posted October 30, 2012 (edited) dobrze, że piszesz o tym joteska bo muszę zaktualizować pierwszy post :) Fortunka jest pod opieką mysz1 i ma osobny wątek, na moje konto nie są wpłacane dla niej pieniążki, ja zbieram tylko na Lolę. i twoje deklaracje są zapisywane. ale fakt muszę dopracować mój system bo nie zapisuje miesięcy :( ale ja jakoś się w tym nie gubię ale muszę to poprawić bo nie jest to zbytnio czytelne. jeśli chodzi o moją stałą dla Loli to powiem szczerze, że ja już tyle dołożyłam do Lolki i co miesiąc coś muszę dołożyć, że już tego nawet nie zapisuje... i np. teraz brakuje Loli 160zł do opłacenia hoteliku,a koniec miesiąca już w czwartek... Edited October 30, 2012 by malvaaa Quote
Recommended Posts