bela51 Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 Biedna Lola, nie dosc, ze chora, to jeszcze bez grosza... Quote
mysza 1 Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 [quote name='Astaroth']trovet ASD struvite 12,5kg w hurtowni kosztuje 168zł[/QUOTE] [quote name='malvaaa']a ta karma się nadaje? ja sie nie znam przyznam szczerze... i mogę prosić o namiar na hurtownie? Lola miała mieć robione badania dzisiaj/jutro....[/QUOTE] To jest w zasadzie to samo co Royal tylko inna firma. Jeśli jest infekcja to może warto podać od razu jakiś Furagin czy inny lek działający na bakterie. Kamienie to jedno ale posikiwanie wynika chyba z infekcji a jej karma nie uleczy. Może nie zrozumiałam jakiegoś wpisu ;) bo bywam rzadko to mnie poprawcie ;) Quote
malvaaa Posted May 8, 2012 Author Posted May 8, 2012 (edited) a macie namiary na hurtownie z tą karmą? czy ona jest wszędzie? p. wet powiedziała że nietrzymanie moczu wynika z kamieni, a żeby nie miała kamieni to musi jeść tą karmę, od razu dostała antybiotyk i jutro badania czy kamienie są duże czy małe... i mam prośbę, czy ktoś dobrze porusza się po fb żeby mi wytłumaczyć jak robi się wydarzenie? pewnie to nic trudnego ale ja nie mogę się w tym połapać... Edited May 8, 2012 by malvaaa Quote
bela51 Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 Poprosze kogos , aby zrobił, ja tez jestem zielona w tym temacie. Quote
DONnka Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 [B]Na prośbę beli51 zrobię Loli wydarzenie na fb :)[/B] Żeby było szybciej prosiłabym jednak kogoś kto zna historię suni o zebranie w jednym poście najważniejszych informacji. Zdjęcia sama sobie znajdę. I najważniejsza kwestia: wydarzenie ma służyć zebraniu pieniążków na hotel i leczenie, tak ? W tej sytuacji potrzebne będzie konto fundacyjne (ew. subkonto), bo na prywatne nie można zbierać na fb :( Quote
mysza 1 Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 [quote name='DONnka'][B]Na prośbę beli51 zrobię Loli wydarzenie na fb :)[/B] Żeby było szybciej prosiłabym jednak kogoś kto zna historię suni o zebranie w jednym poście najważniejszych informacji. Zdjęcia sama sobie znajdę. I najważniejsza kwestia: wydarzenie ma służyć zebraniu pieniążków na hotel i leczenie, tak ? W tej sytuacji potrzebne będzie konto fundacyjne (ew. subkonto), bo na prywatne nie można zbierać na fb :([/QUOTE] Można na prywatne, dziewczyny podają na pw. Wiem, że wiele razy zbierały. Quote
DONnka Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 [quote name='mysza 1']Można na prywatne, dziewczyny podają na pw. Wiem, że wiele razy zbierały.[/QUOTE] Tak po cichu można owszem ;) Ale oficjalnie nie :shake: Poza tym z doświadczenia wiem, że darczyńcy nie zawsze chcą wpłacać na prywatne konto i nawet sami zwracają uwagę, że nie powinno się na takie zbierać Ostatnio na wydarzeniu Zefirka wyszła ta kwestia :roll: Na szczęście fundacja, którą podpowiedziałam dziewczynom (2+4) zgodziła się udostępnić konto i problem się rozwiązał:):):) Quote
tripti Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 (edited) w przypadku Kajo pudelka z Korabiewic, na konto fundacyjne z fb nic nie udało się zebrać, a na prywatne konto na kolejnym wydarzeniu Kajo uzbierał prawie na dwa miesiące pobytu w hotelu. Także chyba nie ma na to reguły, teraz ludzie na fb jak widzą konto fundacyjne to wychodzą z założenia, że psem/kotem zajmuje się fundacja to jest bezpieczny, to wolą pomóc tym bez zaplecza fundacji, ale to tylko gdybanie. Jak tu w skrócie opisać losy Loli.... trzeba coś wspólnymi siłami uradzić, ja napisałam to: Lola – starsza ok. 11 letnia suczka wielkości owczarka niemieckiego. Została uratowana w ostatniej chwili ze schroniska w Korabiewicach pod koniec października 2011 r. W schronisku wtedy była straszna bieda, nie było jedzenia dla zwierząt, pracowników, a więc nawet bardzo często wody do picia dla psów, której nie miał kto roznieść. Gdyby Lola nie została zabrana tamtego wieczoru prawdopodobnie już by jej nie było na tym świecie. Lola z pewnych przyczyn straciła dom tymczasowy, w którym przebywała. Musiała zostać przeniesiona do hotelu dla psów gdzie miesięczny koszt samego jej utrzymania to 360 zł. Niestety w ostatnim czasie okazało się, że Lola choruje. Zostały zrobione podstawowe badania morfologia i mocz, wkrótce rtg. Wyniki badań moczu nakazują, aby Lola jadła specjalną karmę typu urinary, aby zapobiegać powstawaniu nowych i większych kryształków w moczu. Karma jest bardzo droga, jej koszt to ok. 170-200 zł za 12,5 kg. [B]Szukamy dla Loli jakiegokolwiek ratunku na jesień jej życia. Marzeniem jest dom stały na ostatnią jej przystań, ale również mile widziany dom tymczasowy za zwrot kosztów, a także wsparcie finansowe w zakresie utrzymania i wyżywienia Loli w hotelu dla psów.[/B] Lola przebywa w woj. mazowieckim w okolicach Sochaczewa. Na wszystkie dodatkowe pytania chętnie odpowiemy: nr tel.: …………. lub mail: Lola bardzo potrzebuje pomocy, ale sama o nią nie może poprosić. [I]Każda istota zasługuje na godną starość, może Ty możesz tym razem pomóc Loli?[/I] Edited May 9, 2012 by tripti Quote
malvaaa Posted May 9, 2012 Author Posted May 9, 2012 dzięki wszystkim za pomoc ! Bella i DONka wielkie dzięki ! tripti, mysza dzięki za czujność... kurcze tak szczerze to sama bym się obawiała wpłacać na prywatne konto ale zobaczymy, będę rozsyłać jak ktoś będzie miał chęć wpłacić. ja bym wstawiła na początek tekst z ogłoszeń i to co tripti dodała o chorobie, przydało by się też skany wyników żeby uwierzyli. jak dotre do domu to jakoś to połączę. bo w pracy nie mam za bardzo jak. Quote
malvaaa Posted May 9, 2012 Author Posted May 9, 2012 (edited) Lola to ok.10 letnia sunia w typie owczarka niemieckiego. Sunia nie miała łatwego życia - schronisko - nieudany hotelik a do tego choroba... Lola została zabrana z Korabiewic w październiku, gdzie brakowało wszystkiego: jedzenia, wody, opieki weterynaryjnej, gdyby nie dobre dusze Loli życie było w niebezpieczeństwie. Lola obecnie przebywa w hoteliku w woj. mazowieckim, gdzie cieszy się życiem i dochodzi do siebie psychicznie i fizycznie... Lola to cudowna sunia, która potrzebuje człowieka na każdym kroku. Swojej opiekunki nie spuszcza z oczu i ciągle jej towarzyszy... Wszystko byłoby cudownie, gdyby nie finanse. Koszty utrzymania suni są duże, do tego choroba. Lola obecnie zmaga się z kryształkami w moczu, przez to ma problemy z nietrzymaniem moczu. Lola dostaje antybiotyki, aby dojść do zdrowia musi jeść specjalistyczną karmę do końca życia, koszt karmy to ok. 200zł, a my nie mamy nawet na opłacenie miesięcznego pobytu Loli w hoteliku - koszt 360zł. Koszt utrzymania Loli to ok.500zł plus dodatkowe badania... Dlatego prosimy o pomoc, bo sami nie damy rady... Lola zasługuje na pomoc! Marzeniem dla Loli byłby dom stały, gdzie Lola byłaby jedynaczką i przyjacielem rodziny, gdzie mogłaby spokojnie cieszyć się starością... [I]Każda istota zasługuje na godną starość, może Ty możesz tym razem pomóc Loli?[/I] Chętnie odpowiem na każde pytanie pod nr tel 509 050 404 lub email [EMAIL="malwina.kuba@op.pl"]malwina.kuba@op.pl[/EMAIL] [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-bn6A8oeM4Wg/T3nDncjIa_I/AAAAAAAAFV8/SYrhuqMI-Zw/s800/IMG_1934.jpg[/IMG] może być coś takiego? Aniu możesz zrobić skan wyników badań czy nie macie? DONka resztę zdjęć wyślę emailem, nie będziesz musiała szukać.... Edited May 9, 2012 by malvaaa Quote
DONnka Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 (edited) Tekst bardzo fajny :) Zdjęcie też będzie super :) Więcej możesz mi wysłać na adres: [EMAIL="marjas66@poczta.fm"]marjas66@poczta.fm[/EMAIL] Zrobię z nich Loli na fb album do wglądu :) Czy Ty, [B]malvaaa[/B] masz profil na fb ??? Dobrze byłoby, gdybym mogła dopisać Ciebie jako drugiego administratora wydarzenia skoro mamy zbierać na Twoje konto :) Wydarzenie będzie gotowe jutro :) Edited May 9, 2012 by DONnka Quote
tripti Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 fajny tekst i fotki też, ta na tym dywanie ma w sobie jakiś przekaz. Może z tym kontem jeszcze zobaczyć jak to wyjdzie, najwyżej poszuka się gdzieś jakiegoś subkonta fundacji. Quote
malvaaa Posted May 10, 2012 Author Posted May 10, 2012 Mam prywatne konto - Malwina Kuba. muszę coś zrobić żeby być tym administratorem czy ty musisz gdzieś mnie wpisać? zdjęcia wyślę jak wrócę z pracy... dzięki za pomoc :) Quote
tripti Posted May 10, 2012 Posted May 10, 2012 DONka Ci pewnie wszystko wyjaśni na spokojnie i poprowadzi za rękę, bo ja też nie mam pojęcia jak to działa, ale fajnie, że posuwa się do przodu :) a są te wyniki badań, które miały być robione? Quote
DONnka Posted May 10, 2012 Posted May 10, 2012 [quote name='malvaaa']Mam prywatne konto - Malwina Kuba. muszę coś zrobić żeby być tym administratorem czy ty musisz gdzieś mnie wpisać? zdjęcia wyślę jak wrócę z pracy... dzięki za pomoc :)[/QUOTE] To bardzo dobrze, że jesteś już na fb :) I spokojnie, tak jak pisze tripti, wszystko Ci wytłumaczę :) Nic nie musisz robić, żeby zostać administratorem wydarzenia, ja Cię po prostu wpiszę w odpowiednią rubryczkę ;) Dzięki temu będziesz mogła edytować i uzupełniać treść wydarzenia, dodawać zdjęcia :) Rozumiem, że jesteś osobą decyzyjną w/s Loli, więc powinnaś być administratorem jej wydarzenia :) Czekam na foty i zabieram się do roboty ;) Quote
malvaaa Posted May 11, 2012 Author Posted May 11, 2012 wczoraj już przesłałam 10 zdjęć, poprosimy ładnie Anię to może zrobi jeszcze jakieś dodatkowe ;) te z żeberkami na wierzchu są po opuszczeniu DT u chauwy... Lola jedzie na badania dopiero w sobotę, bo wetki nie było w środę a dzisiaj i wczoraj p. Małgosia nie miała transportu... Quote
mysza 1 Posted May 11, 2012 Posted May 11, 2012 Zgodzę się z Tripti, że częśto ludzie nie pomagają jak widzą konto fundacyjne, zwłaszcza jeśli chodzi o psy z Korabiewic (ja mam konto vivowe), bo wychodzą z założenia, że przecież fundacji to z nieba kapie. Albo że ja na moje subkonto dostaję z fundacji jakieś pieniądze, co jest nieprawdą. Na FB najlepiej zdjęcia zabiedzonej Loli, to jednak zupełnie inaczej działa. Mam kilka wydarzeń na zdrowe, adopcyjne psy i na takie ludzie po prostu nie wpłacją. Nawet jeśli są z Korabiewic czy innej mordowni. Trzeba mocno podkreślać, że chodzi o leczenie, karmę i jaka biedna jest Lola. Taka rzeczywistość. Mam nadzieję, że uda się uzbierać pieniądze dla Loli. Quote
malvaaa Posted May 11, 2012 Author Posted May 11, 2012 mam jeszcze zdjęcia po odebraniu z dt z telefonu, wygląda tam nie ciekawie więc jeszcze prześlę dzisiaj.... Quote
DONnka Posted May 11, 2012 Posted May 11, 2012 [quote name='malvaaa']mam jeszcze zdjęcia po odebraniu z dt z telefonu, wygląda tam nie ciekawie więc jeszcze prześlę dzisiaj....[/QUOTE] Pierwsza tura zdjęć dotarła :) Czekam na resztę Myślę nad jakimś dramatycznym tytułem - to tez działa :roll: Quote
malvaaa Posted May 12, 2012 Author Posted May 12, 2012 resztę zdjęć prześlę później bo nie mogę znaleźć kabla tel. hmm, tytuł... może Zdrowie i życie Loli jest zagrożone albo Zdrowie i życie Loli zależy od nas albo Godna starość- czy to tak wiele? albo Lola- starsza sunia szuka pomocy.... Quote
DONnka Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 (edited) Wydarzenie Loli http://www.facebook.com/events/226928797416853/ Udostępniłam i rozesłałam zaproszenia Malvaaa, wejdź koniecznie i napisz coś :) Nie mam Cię wśród znajomych, a tylko wtedy będę mogła Cię dodać jako administratora wydarzenia :) Edited May 13, 2012 by DONnka Quote
malvaaa Posted May 13, 2012 Author Posted May 13, 2012 Dziękuje ślicznie za pomoc ! a jak mam cie znalezc? czy ty mnie już znalazłaś? zaraz wejdę na fb... kurcze coś mi się nie wyświetla, jak wchodzę w link to nic mi nie wyskakuje... Quote
Czorcik Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 [quote name='DONnka']Wydarzenie Loli http://www.facebook.com/events/226928797416853/ Udostępniłam i rozesłałam zaproszenia Malvaaa, wejdź koniecznie i napisz coś :) Nie mam Cię wśród znajomych, a tylko wtedy będę mogła Cię dodać jako administratora wydarzenia :) cos z tym linkiem jest nie tak , nie otwiera się , :( Quote
DONnka Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 [quote name='malvaaa']Dziękuje ślicznie za pomoc ! a jak mam cie znalezc? czy ty mnie już znalazłaś? zaraz wejdę na fb... kurcze coś mi się nie wyświetla, jak wchodzę w link to nic mi nie wyskakuje... Wysłałam Ci zaproszenie do grona znajomych : nazywasz się Kuba Malwina, tak ? Zaakceptuj je i będzie OK :) Wklejam link do wydarzenia ponownie http://www.facebook.com/events/226928797416853/ Sprawdziłam i teraz działa :) Poprzednio wkleiłam link, ale wydarzenie nie było jeszcze udostępnione, stąd ten błąd Quote
Recommended Posts