Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

p. Małgosia jeszcze nie dzwoniła więc jeszcze wyników nie ma...

ma ktoś jakiś pomysł jak zdobyć fundusze na opłacenie hoteliku? mi się już rzeczy na bazarek skończyły :(

Posted

malvaaa napisał(a):
p. Małgosia jeszcze nie dzwoniła więc jeszcze wyników nie ma...

ma ktoś jakiś pomysł jak zdobyć fundusze na opłacenie hoteliku? mi się już rzeczy na bazarek skończyły :(

Wydarzenie na FB?

Posted

P. Małgosia miała dzwonić jak będą wyniki a czy było za mało moczu to nic mi na ten temat nie wiadomo...

trzeba pilnie ale nie jest tak łatwo złapać jej te siuśki, ona robi po pare kropelek i trudno ją uchwycić...

a jak się robi wydarzenie? bo ja kiepska jestem w tym fb...

ps. dzisiaj wyjeżdżam i nie ma mnie do niedzieli, jestem tylko pod telefonem.

Posted

Bo te suki to sikają, ale jak trzeba złapać to okazuje się że są tego mililitry.
Ja mojej łapałam i łapałam i złapałam mało, ale na szczęście starczyło.
A tym bardziej po nocy, taki zagęszczony ten mocz.

Posted

Wetka najpierw mowila że za mało, poźniej że trzeba poczekac na wyniki do 18 i bedą, nastepngo dnia, że wyniki są ale mąż ich nie zabrał z przychodni.... raz jedyny mama zaniosła te siki tu do nas pod dom i jak zwykle zamieszanie. Pisałam wcześniej ze do tego weta nie chodzimy bo jest "dziwny", ale trzeba było zroibc szybko te badania, no to mamy szybko :/

Posted

mam badania, pozniej wrzuce skan, jednak co niepokojące to podwyzszone pH (coś było o zakwaszaniu? nie znam sie), a po drugie sa krysztalki w moczu. Jutro bedzie "nasza" pani doktor to jeszcze dokładnie powie co z tym robić.

Posted (edited)

odczyn: pH 8
kryształy: trójfosforany amonowo-magnezowe liczne

cokolwiek to znaczy

wetka powiedziala ze prawdopodobnie Lola bedzie musiala do końca zycia jeść karme urinary so, bo jest duze ryzyko tworzenia sie kamieni. Dostała antybiotyk, sugerowała tez zrobiene RTG zeby dokładnie obejrzec co tam siedzi.

Edited by anka_szklanka
Posted (edited)

widzę, że pod moją nie obecność są wyniki a ja nie dostałam żadnego telefonu, zaraz zadzwonię do p. Małgosi i dowiem się co i jak.

nikolaczek dziękujemy za wpłatę :)

rozmawiałam z p. Małgosią, Lola musi jeść tą karmę urinary, to jest klucz do wyzdrowienia i żeby kamienie nie nawracały, a karma jest droga, macie jakieś sprawdzone, w miare tanie źródła? Lola jutro/środa jedzie na prześwietlenie, i bierze antybiotyki. kurcze ta karma jest strasznie droga, a Lola nawet nie ma kasy na hotelik majowy :(

Edited by malvaaa
Posted

Niestety, weterynaryjne karmy są drogie :( Mam niewidomego psiaka, który musi jeść sensitivity control. Kosztuje 245 zł :(

Trzeba wymyślić jakieś bazarki. nie mam pojęcia, sama nie mam zupełnie już kasy :(

Posted

tripti napisał(a):
czyli sam propalin tutaj nie pomoże? i w ogóle to nie to?
a jaka to pojemność worka za 245 zł?
awaria na całego :(

nie bo to nie jest nietrzymanie moczu z powodu rozluźnienia mięsni, tylko infekcja, będą robiły sie kamienie :(
I karma powinna byc jak najszybciej poniewaz zdoła ona rozpuścić te krysztaly które juz są, póki sa małe...

Posted

Niedobre wiesci...
Trzeba moze poszukac ratunku na fb ? Moze ktos załozy Loli event i tam sprobujemy poszukac sponsorów ?
Dogo jest juz chyba na granicy bankructwa.

Posted

patrzyłam na allegro to koszt tej karmy waha się między 250-280zł :( a Lola nie ma nawet na opłacenie hotelu...

a może jakiś staruszek zechciałby odkupić od Loli tą karmę co ma teraz? a jakoś się dozbiera, nie wiem ile tam zostało... karma jest tutaj kluczowa dla poprawy zdrowia, i tak jak piszę Ania to nie jest nietrzymanie moczu...

ma ktoś może jakieś rzeczy na bazarek? ja już nic nie mam w domu...

kurcze ja w tym fb jestem cienka, ktoś się lepiej tam porusza i pomoże?

Posted

a ta karma się nadaje? ja sie nie znam przyznam szczerze...
i mogę prosić o namiar na hurtownie?

Lola miała mieć robione badania dzisiaj/jutro....