Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Cantadorra']A kupujecie pieluchy dla psów czy ludzi?[/QUOTE]

Dla psów. Wiem, że niektórzy kupują ludzkie i robią dziury na ogon. Może ktoś wie, jaki rozmiar trzeba kupić dla Loli? Ona ma około 65cm w pasie. Nie mam w tych sprawach rozeznania. Nie chciałabym, że ją coś ściskało, czy odparzało... Pampersy psie na 70cm w pasie były dosłownie na styk.

Posted

Koszt majtek i wkładek biorę na siebie (za błędy się płaci ;)), więc 26zł przelane na pampersy jest do dyspozycji. Nie będę sama decydować o tym, co kupić i jaki rozmiar.

Posted

[quote name='Cantadorra']Na tym wątku AgaG stosuje pieluchy u psiaków. Podaje instrukcje użytkowania, którego i tak do końca nie pojmuje. W każdym razie Aga ma psa dużego, chyba wielkości Loli, to podaje rozmiar S (przy ludzkich pieluchach). Tylko nie wiemy, czy jej psiak jest jak Lola.
http://www.dogomania.pl/forum/threads/252795-Fenomen-skrajnie-wyniszczony-kaleki-staruszek-już-u-mnie-potrzebna-pomoc-i-rady/page13

Bardzo skomplikowane. Tanio raczej nie wychodzi.

Lola ma 65cm w pasie i teoretycznie pieluchy tego typu - http://www.zooplus.pl/shop/psy/maszynki_pielegnacja_psa/toaleta_dla_psa/298880 w rozmiarze nr 6 powinny być dobre. Będę kupować puszki dla psów, to mogę kupić takie pampersy. Czekam na decyzję.

Z Lolą może być coraz gorzej - z popuszczaniem moczu, z poruszaniem się. Teoretycznie ona nie ma poważniejszych schorzeń, więc może jeszcze pożyć kilka lat. Nie wiem, czy ktoś zdecyduje się na adopcję takiej suczki. Inaczej ludzie podchodzą do "uroków" starości, gdy są z psem związani emocjonalnie i mają go ileś tam lat. Niewiele jest osób, które zdecydowałyby się na adopcję starszej, na swój sposób kłopotliwej i kosztownej suczki. Czy któraś z Was by się zdecydowała? Ja szczerze mówiąc, nie.

Posted

[quote name='hop!']Pieluch, o których napisałam powyżej w tej chwili brak. Najwyraźniej to towar deficytowy.[/QUOTE]W aptece pytałaś? Są na sztuki. Można wypróbować - kupić jedną i zobaczyć czy to wogóle nadaje się dla suni.

Posted

[quote name='jolantina']W aptece pytałaś? Są na sztuki. Można wypróbować - kupić jedną i zobaczyć czy to wogóle nadaje się dla suni.[/QUOTE]

Nie sprzedają na sztuki. Trzeba kupić całe opakowanie (10 sztuk). Pytałam w kilku aptekach. Dzwoniłam także do kilku dużych lecznic - nie mają pampersów. Podobno najczęściej ludzie kupują dla swoich psiaków ludzkie pieluchy.

Posted

[quote name='hop!']Nie sprzedają na sztuki. (....).[/QUOTE]Coś takiego!!!! U nas można kupić w aptece nawet jednego pampersa. Różnią się rozmiarami i chłonnością. Mogłabym kupić tylko, że to wielkiego sensu nie ma, bo koszt przesyłki będzie większy niż cena pampersa.

Posted

czyli wchodzą w grę pampersy ludzkie bo psich jest mało i to w Lolki rozmiarze.

jolantina dzięki za chęci ale rzeczywiście to się nie opłaca, kupić jedną pieluchę i ją wysłać do hop, szkoda kasy.

Posted

[quote name='malvaaa']ja nie widzę banerka :(

z ludzkimi więcej kombinowania bo trzeba zrobić dziurę na ogon i ciekawe, czy będą się dobrze trzymać ale cena lepsza.[/QUOTE]

Ja widziałam, a teraz już zniknął. Mam problem z wstawianiem banerków (ImageShack mi odrzuca).

Nad pierwszą dziurą zastanawiałam się, przymierzałam, powiększałam... Kolejną zrobiłam bez problemu. Na razie były dwie noce pampersowe i wygląda na to, że jest dobrze. Pampersy nieźle leżą na pupie Loli ;), nie spadły, siki nie wyciekły bokiem. Chyba problem rozwiązany. W dzień Lola dzielnie wychodzi, a w nocy może spokojnie spać do rana. :multi: