Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Lola nie straszy. To weci straszą. ;) W sumie dalej nie wiemy, skąd ta niedokrwistość. Najważniejsze, że Lola jakoś się trzyma. Ruchowo jest lepiej, więc wychodzi częściej i nie używamy kontrowersyjnych pampersów. ;)

Posted

malvaaa napisał(a):
wygląda super, i wydaje się bardzo solidny...

Lida dzięęęękujemy!!!!!

I co najważniejsze - Lola bardzo chętnie z niego korzysta! :multi:

Posted

Zmiana pogody (zimno, deszcz, wiatry) źle wpłynęła na kondycję Loli. Znowu ruchowo jest gorzej i Lola popuszcza mocz mimo częstszego wyprowadzania. Wczoraj już po 4 godzinach od wyjścia, była mokra plama na posłaniu. Lola nie chce wychodzić - muszę ją wyprowadzać na smyczy i podpychać. Jak się rozrusza, to jakoś idzie. Najgorzej jest ze wstawaniem. Propalin dostaje w wyjściowej dawce, ale to nie pomaga. Badanie moczu wyszło bardzo dobrze, nerki na USG bez zmian (były obejrzane przy okazji USG wątroby i śledziony). Powód popuszczania moczu to zapewne ucisk od kręgosłupa lub wiek (takiego zdania są weci). Czekam na sugestie, bo moja inicjatywa z pampersami, spotkała się z dezaprobatą.

ARTHROFLEX wystarczy do końca tygodnia.

Posted

jeśli to konieczne, a jak widać tak, to Lolka musi chodzić w pampersach bo innego wyjścia nie widzę. Trochę przeraża mnie ta wizja, ale pod względem znalezienia domu, a nie mojego wymysłu. To nie dezaprobata.
Pisałaś, że Lola dobrze znosi noszenie ich, więc niech je nosi, bo nie może ci sikać po domu.

nie pamiętam już, ten arthroflex kupowałaś w lecznicy, czy przez internet? teraz z bazarku będzie kaska, więc kupię.

ps. dobrze, że wiosna idzie, Lolka wygrzeje kości :)

Posted

malvaaa napisał(a):
jeśli to konieczne, a jak widać tak, to Lolka musi chodzić w pampersach bo innego wyjścia nie widzę. Trochę przeraża mnie ta wizja, ale pod względem znalezienia domu, a nie mojego wymysłu. To nie dezaprobata.
Pisałaś, że Lola dobrze znosi noszenie ich, więc niech je nosi, bo nie może ci sikać po domu.

nie pamiętam już, ten arthroflex kupowałaś w lecznicy, czy przez internet? teraz z bazarku będzie kaska, więc kupię.

ps. dobrze, że wiosna idzie, Lolka wygrzeje kości :)

W okresie pogorszenia muszę jej zakładać pampersa przynajmniej na noc. Wszystko zależy od kondycji Loli. Teraz jest naprawdę kiepsko. Lola głównie leży i śpi. Ona nie sika, tylko bezwiednie popuszcza mocz głównie w trakcie snu.

Kupiłam na allegro. W lecznicy jest dużo droższy.

Posted

Preparat zamówiony, zapłaciłam 135zł z przesyłką.
Bazarek jeszcze trwa 2 dni więc 20.03 zrobię rozliczenie. Wszyscy już wpłacili także zapłaciłam z kasy z bazarku.

Posted

malvaaa napisał(a):
Preparat zamówiony, zapłaciłam 135zł z przesyłką.
Bazarek jeszcze trwa 2 dni więc 20.03 zrobię rozliczenie. Wszyscy już wpłacili także zapłaciłam z kasy z bazarku.

Super. Jak dotrze dam znać. :)

Posted

Lolcia pewnie z racji wieku już ma zwieracze nie takie jak trzeba,u ludzi niestety z wiekiem też często się zdarza ... może są jakieś leki na takie dolegliwości i dla psiaków ???
Lolciu kochana serce mi pęka wiedząc że tak kiepsko znosisz takie warunki ale cieszę się że wiosna już blisko i lato to i Twoje samopoczucie bedzie lepsze :)
Jak mi się uda coś uzbierać to w przyszłym miesiącu podeślę grosika dla Lolci :buzi:

Posted

Lola od dłuższego czasu dostaje regularnie Propalin.

Wczoraj założyłam jej pampers, a rano był suchy, więc będzie na dzisiaj. Nie ma reguły z tym popuszczaniem moczu. ;)

Posted

wiewoira napisał(a):
Oby sie to ustabilizowało :) Od jutra ma być poprawa pogody to i samopoczucie Lolci może sie poprawi ... oby :)

Od wczoraj jest ogólna poprawa. :)