hop! Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 Wysłałam prośbę o ogłoszenie Loli do wrocławskiej GW. Zamówiłam też pakiet ogłoszeń. :) Quote
malvaaa Posted November 4, 2013 Author Posted November 4, 2013 dzięki hop za zaangażowanie i pomoc :) Quote
hop! Posted November 4, 2013 Posted November 4, 2013 [quote name='malvaaa']poleciały pieniążki za październik.... Przyleciały. ;) Dziękuję bardzo. Lola była dzisiaj u weta. Była bardzo grzeczna przy pobieraniu krwi. Morfologia wyszła tak sobie, reszta wyników jutro. Co drugi dzień mam robić Loli zastrzyk (dostałam 5 strzykawek z lekiem poprawiającym morfologię). Na początku grudnia trzeba powtórzyć badanie krwi. Przy tak zaawansowanych zmianach w kręgosłupie i stawach, wetka poleciła podawanie Arthroflexu - http://allegro.pl/arthroflex-500ml-super-promocja-od-zookrak-sa-i3673742186.html (w lecznicy jest sporo droższy - kosztuje 179zł). Butelka 500ml wystarczy na 100 dni. Niedługo skończy się preparat, który Lola dostaje na stawy i można pomyśleć o zmianie. Koszt badań i leku w zastrzykach: 84zł (zdjęcie paragonu wkleję jutro). Quote
malvaaa Posted November 4, 2013 Author Posted November 4, 2013 o matulu, niech Lola nie wygłupia się z tymi stawami :( niestety na chwilę obecną nie stać mnie na wykupienie tego leku, ale pomyślę nad jakimś bazarkiem, starcza na długo także warto zainwestować i ulżyć trochę Lolci. Lida czy pomoc w postaci pokrycia kosztów za badanie krwi aktualne? Quote
malvaaa Posted November 4, 2013 Author Posted November 4, 2013 Czorcik napisał(a):dorzucę 50zł do tego leku :multi:............................................................ Quote
Lida Posted November 4, 2013 Posted November 4, 2013 Tak. Wpłacę całe 84 zł, tylko na jakie konto? Mam spakowane nowe ksiązki na bazarek, tylko tak późno wracam z pracy, ze poczta już zamknięta :-( Quote
malvaaa Posted November 4, 2013 Author Posted November 4, 2013 dziękuje :) czekam z cierpliwością na książki :) od mojej siostry Lolka dostałą 50zł jesteśmy na dobrej drodze żeby zebrać na preparat. Quote
hop! Posted November 5, 2013 Posted November 5, 2013 [quote name='hop!']Lola była dzisiaj u weta. Była bardzo grzeczna przy pobieraniu krwi. Morfologia wyszła tak sobie, reszta wyników jutro. Co drugi dzień mam robić Loli zastrzyk (dostałam 5 strzykawek z lekiem poprawiającym morfologię). Na początku grudnia trzeba powtórzyć badanie krwi. Przy tak zaawansowanych zmianach w kręgosłupie i stawach, wetka poleciła podawanie Arthroflexu - http://allegro.pl/arthroflex-500ml-super-promocja-od-zookrak-sa-i3673742186.html (w lecznicy jest sporo droższy - kosztuje 179zł). Butelka 500ml wystarczy na 100 dni. Niedługo skończy się preparat, który Lola dostaje na stawy i można pomyśleć o zmianie. Koszt badań i leku w zastrzykach: 84zł (zdjęcie paragonu wkleję jutro). http://img690.imageshack.us/img690/5470/8b81.jpg Wyniki badań biochemicznych bardzo dobre. W morfologii erytrocyty i hemoglobina wyszły w dolnej granicy, ale nie ma dramatu. Zastrzyki powinny pomóc. Na początku grudnia trzeba zrobić morfologię i sprawdzić, czy jest lepiej. Quote
hop! Posted November 6, 2013 Posted November 6, 2013 Lida napisał(a):Tak. Wpłacę całe 84 zł, tylko na jakie konto? Uzgodnij to z malvaaa. ;) W każdym razie już zapłaciłam gotówką. Tabletki na stawy wystarczą jeszcze na kilka dni, więc wkrótce trzeba zamówić Arthroflex. Propalinu jest pół butelki. :) Quote
malvaaa Posted November 6, 2013 Author Posted November 6, 2013 jeśli hop nie ma nic przeciwko to podam Lidce od razu twoje konto bo po co tak przerzucać kasę :) dzisiaj robię bazarek z ciuchami i cegiełkowy, bo coraz więcej tych wydatków.... Quote
hop! Posted November 6, 2013 Posted November 6, 2013 malvaaa napisał(a):jeśli hop nie ma nic przeciwko to podam Lidce od razu twoje konto bo po co tak przerzucać kasę :) dzisiaj robię bazarek z ciuchami i cegiełkowy, bo coraz więcej tych wydatków.... Lidka zna moje konto, bo wspomogła mojego tymczasowicza Bursztynka. :) Jeżeli teraz zainwestuje się w Arthroflex, to będzie spokój przez 100 dni. Kolejny Propalin zafunduje SKARPETA OWCZARKOWA. Lola to starsza sunia i mogłoby być dużo gorzej z wydatkami. Na szczęście z jej zdrowiem nie jest źle. Quote
malvaaa Posted November 6, 2013 Author Posted November 6, 2013 ok, w takim razie napiszę do niej żeby do ciebie wpłaciła. mogłoby być gorzej ale na szczęście nie jest i oby nam się Lolka tak dobrze sprawowała... Quote
hop! Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 [quote name='Lida']Dziś wpłaciłam 84,00 zł na konto hop! Doszło dokładnie tyle, ile wpłaciłaś - dziękuję. :) Od razu zainwestowałam pieniążki w Arthroflex. :lol: Z przesyłką wyszło [FONT=verdana]144,90zł. Ustaliłam z malvaaa, że jak uzbiera tę kwotę, to mi zwróci. Juldan już zrobiła ogłoszenia dla Loli.[/FONT] Quote
malvaaa Posted November 7, 2013 Author Posted November 7, 2013 Lida dziękuje za pokrycie kosztów- jak zwykle jesteś Lola aniołkiem :) hop dziękuje za założenie pieniążków, jak tylko się uzbierają to oddam :) mam problem ze wstawieniem zdjęć na bazarek, próbuje z różnych stron i niestety nie daje rady, nie wiem czy to wina kompa czy dogo. Quote
bela51 Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 A z jakiego hostingu korzystasz ? Spróbuj z zapodaj.net. Ja ostatnio wstawiam tylko stamtąd , dzisiaj konczyłam swoj bazarek. Ale dogo znowu wariuje. Piszac posty musze za kazdym razem potwierdzic "opusc strone" , a edytując musze uzyc polecenia edycja zaawansowana. Tak jest od 3 dni. Quote
malvaaa Posted November 9, 2013 Author Posted November 9, 2013 przez zapodaj też nie da rady :( trudno, bazarek z ciuchami poczeka a tymczasem zapraszam na bazarek cegiełkowy: http://www.dogomania.pl/forum/threads/248560-Cegie%C5%82kowy-dla-Loli-D%C5%81UG-W-LECZNICY-200z%C5%82-ZAKUP-LEK%C3%93W-140Z%C5%82-do-16-11-13r-godz-22?p=21517746#post21517746 Quote
malvaaa Posted November 11, 2013 Author Posted November 11, 2013 podnoszę Lolkę.... niestety do dzisiaj nie udało mi się wrzucić zdjęć, jak na złość... przypominam o cegiełkowym bazarku dla Loli... Quote
hop! Posted November 11, 2013 Posted November 11, 2013 Lola się zbuntowała i wypluwa tabletki na stawy, chociaż je ukrywam w karmie z puszki. Dobrze, że już się kończą i niedługo będzie syrop. :lol: Wątek opustoszał... Jak powiem o tym Loli, będzie jej przykro. ;) Quote
Lida Posted November 11, 2013 Posted November 11, 2013 No ja jestem codziennie u Loli. Powiedz jej hop!, że zaglądam i wysyłam zawsze dużo ciepłych myśli :-) Quote
Czorcik Posted November 11, 2013 Posted November 11, 2013 ja też jestem codziennie, nie zawsze piszę, bo czasami nie wiem co napisać, ale zaglądam :D Quote
bric-a-brac Posted November 11, 2013 Posted November 11, 2013 Oj tam zaraz opustoszał, podczytuję ;) Quote
Lida Posted November 11, 2013 Posted November 11, 2013 A ja to nawet dwa razy dziennie jestem, a czasem i więcej... No i co Ty na to hop? Wszytsko przekaż Loli ;-) Quote
Recommended Posts