Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='malvaaa']poleciały pieniążki za październik....

Przyleciały. ;) Dziękuję bardzo.

Lola była dzisiaj u weta. Była bardzo grzeczna przy pobieraniu krwi. Morfologia wyszła tak sobie, reszta wyników jutro. Co drugi dzień mam robić Loli zastrzyk (dostałam 5 strzykawek z lekiem poprawiającym morfologię). Na początku grudnia trzeba powtórzyć badanie krwi. Przy tak zaawansowanych zmianach w kręgosłupie i stawach, wetka poleciła podawanie Arthroflexu - http://allegro.pl/arthroflex-500ml-super-promocja-od-zookrak-sa-i3673742186.html (w lecznicy jest sporo droższy - kosztuje 179zł). Butelka 500ml wystarczy na 100 dni. Niedługo skończy się preparat, który Lola dostaje na stawy i można pomyśleć o zmianie.

Koszt badań i leku w zastrzykach: 84zł (zdjęcie paragonu wkleję jutro).

Posted

o matulu, niech Lola nie wygłupia się z tymi stawami :(

niestety na chwilę obecną nie stać mnie na wykupienie tego leku, ale pomyślę nad jakimś bazarkiem, starcza na długo także warto zainwestować i ulżyć trochę Lolci.

Lida czy pomoc w postaci pokrycia kosztów za badanie krwi aktualne?

Posted

Tak. Wpłacę całe 84 zł, tylko na jakie konto? Mam spakowane nowe ksiązki na bazarek, tylko tak późno wracam z pracy, ze poczta już zamknięta :-(

Posted

[quote name='hop!']Lola była dzisiaj u weta. Była bardzo grzeczna przy pobieraniu krwi. Morfologia wyszła tak sobie, reszta wyników jutro. Co drugi dzień mam robić Loli zastrzyk (dostałam 5 strzykawek z lekiem poprawiającym morfologię). Na początku grudnia trzeba powtórzyć badanie krwi. Przy tak zaawansowanych zmianach w kręgosłupie i stawach, wetka poleciła podawanie Arthroflexu - http://allegro.pl/arthroflex-500ml-super-promocja-od-zookrak-sa-i3673742186.html (w lecznicy jest sporo droższy - kosztuje 179zł). Butelka 500ml wystarczy na 100 dni. Niedługo skończy się preparat, który Lola dostaje na stawy i można pomyśleć o zmianie.

Koszt badań i leku w zastrzykach: 84zł (zdjęcie paragonu wkleję jutro).

http://img690.imageshack.us/img690/5470/8b81.jpg

Wyniki badań biochemicznych bardzo dobre. W morfologii erytrocyty i hemoglobina wyszły w dolnej granicy, ale nie ma dramatu. Zastrzyki powinny pomóc. Na początku grudnia trzeba zrobić morfologię i sprawdzić, czy jest lepiej.

Posted

Lida napisał(a):
Tak. Wpłacę całe 84 zł, tylko na jakie konto?

Uzgodnij to z malvaaa. ;) W każdym razie już zapłaciłam gotówką.

Tabletki na stawy wystarczą jeszcze na kilka dni, więc wkrótce trzeba zamówić Arthroflex. Propalinu jest pół butelki. :)

Posted

jeśli hop nie ma nic przeciwko to podam Lidce od razu twoje konto bo po co tak przerzucać kasę :)

dzisiaj robię bazarek z ciuchami i cegiełkowy, bo coraz więcej tych wydatków....

Posted

malvaaa napisał(a):
jeśli hop nie ma nic przeciwko to podam Lidce od razu twoje konto bo po co tak przerzucać kasę :)

dzisiaj robię bazarek z ciuchami i cegiełkowy, bo coraz więcej tych wydatków....

Lidka zna moje konto, bo wspomogła mojego tymczasowicza Bursztynka. :)

Jeżeli teraz zainwestuje się w Arthroflex, to będzie spokój przez 100 dni. Kolejny Propalin zafunduje SKARPETA OWCZARKOWA. Lola to starsza sunia i mogłoby być dużo gorzej z wydatkami. Na szczęście z jej zdrowiem nie jest źle.

Posted

[quote name='Lida']Dziś wpłaciłam 84,00 zł na konto hop!

Doszło dokładnie tyle, ile wpłaciłaś - dziękuję. :) Od razu zainwestowałam pieniążki w Arthroflex. :lol: Z przesyłką wyszło [FONT=verdana]144,90zł. Ustaliłam z malvaaa, że jak uzbiera tę kwotę, to mi zwróci.

Juldan już zrobiła ogłoszenia dla Loli.
[/FONT]

Posted

Lida dziękuje za pokrycie kosztów- jak zwykle jesteś Lola aniołkiem :)

hop dziękuje za założenie pieniążków, jak tylko się uzbierają to oddam :)

mam problem ze wstawieniem zdjęć na bazarek, próbuje z różnych stron i niestety nie daje rady, nie wiem czy to wina kompa czy dogo.

Posted

A z jakiego hostingu korzystasz ? Spróbuj z zapodaj.net. Ja ostatnio wstawiam tylko stamtąd , dzisiaj konczyłam swoj bazarek.
Ale dogo znowu wariuje. Piszac posty musze za kazdym razem potwierdzic "opusc strone" , a edytując musze uzyc polecenia edycja zaawansowana. Tak jest od 3 dni.

Posted

Lola się zbuntowała i wypluwa tabletki na stawy, chociaż je ukrywam w karmie z puszki. Dobrze, że już się kończą i niedługo będzie syrop. :lol:

Wątek opustoszał... Jak powiem o tym Loli, będzie jej przykro. ;)