Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Propozycja tekstu do ogłoszeń:

Lola to starsza suczka w typie owczarka niemieckiego. Waży ponad 30kg. Pięknie chodzi na smyczy. Jest grzeczna, posłuszna, miła, pogodna i kontaktowa. Akceptuje większość psów bez względu na płeć. Jest cicha i nie niszczy. Zachowuje się przykładnie w mieszkaniu i na spacerze. Nie załatwia się w domu. Kocha ludzi i najszczęśliwsza jest, gdy może im towarzyszyć. Potrafi zostawać sama i spokojnie czekać na powrót opiekuna. Lubi spacery. Lola jest wysterylizowana, zaszczepiona i odrobaczona. Ogólnie jest w dobrej kondycji zdrowotnej. Regularnie dostaje preparat na stawy i Propalin. Powinna częściej wychodzić na spacery (4 razy na dobę). Lola od kilku lat jest bezdomna. Z utęsknieniem i nadzieją czeka na prawdziwy dom… Czy się doczeka?

Kontakt w sprawie adopcji Loli:
tel. 509 050 404

Na pewno Lola nie może chodzić za dużo po schodach ze względu na zmiany w kręgosłupie i stawach (z czasem zmiany będą się pogłębiać). Podawanie Propalinu pomaga, ale Lola to starsza (około 10-letnia) suczka i musi wychodzić częściej na spacery. Gdy przerwa między wyjściami jest zbyt długa (8 godzin), to Loli zdarza się popuścić mocz. Rozmawiałam o tym z wetką i według niej jest to związane po prostu z wiekiem.

Posted

malvaaa napisał(a):
Tekst super, tylko ja bym nie pisała o tym Propalinie, bo większość ludzi nie wie co to jest i to może trochę odstraszać...

Pozmieniaj i wyrzuć to, co niepotrzebne. ;) Może ktoś ma pomysł na inny tekst?

Posted

U Loli wszystko dobrze. :) Sprawy "sikania" uregulowane. Jest w dobrej kondycji fizycznej i psychicznej. Wiadomo, że kręgosłup i stawy dają o sobie znać, ale i tak jest lepiej, niż na początku.

Posted

Lola ma teraz większy apetyt (zresztą wszystkie psiaki), ale "gołej" suchej nie tknie. Mieszam suchą z puszką. Oczywiście inne psy - powołując się na równouprawnienie - "zażądały" dań mieszanych. ;) Bardzo pilnuję, żeby Lola nie przytyła ze względu na jej problemy z kręgosłupem i stawami. Nie jest typem drzemiącej babuszki. To aktywna i ciekawa suczka, która mimo wieku i zapewne bólów w krzyżu ;) dziarsko i z uśmiechem kroczy przez życie.

Na początku listopada zrobimy badania krwi i zobaczymy, czy wszystko dobrze. Warto teraz skupić się na problemach z kręgosłupem i stawami oraz na szukaniu Loli DS. :)

Posted

Ja mojej muszę mieszać suchą z pasztetówką :oops: jeśli nie ma tej co lubi bo ineczej potrafi wyciągnąć chrupki kukurydziane i je zjeść a karmy sie nie tknie,jak jej wymieszam z puszką toteż grymasi albo tak powylizuje że sucha wugląda jak by nigdy żadnego dodatku w niej nie było :evil_lol:
Cieszę sie że Lolcia mimo wieku i dolegliwości jest wesoła i kapryśna bo to znaczy że jest szczęśliwa :)
Buziol w pysior Loleczko :buzi:

Posted

proszę jaka dama się z Lolci zrobiła :)
a jeśli chodzi o jej aktywność to w Mokrym Nosku zdewastowała p. Małgosi ogródek, dopiero solidny płotek ją powstrzymał, także nie taka cicha woda z niej :)

zamówię jej nowe ogłoszenia z tymi super zdjęciami + tekst hop + trzymanie kciuków= DS ? :)

zorientuje się ile u mnie w lokalnej prasie kosztuje umieszczenie ogłoszenia, bo oprócz ogłoszeń wirtualnych, prasowych to nie mam pomysłu :(

można też jakiś plakat?

Posted

poleciały pieniążki za październik....

i jednocześnie bardzo proszę o pomoc, liczą się jakiekolwiek wpłaty, najdrobniejsze, chętnie przyjmę rzeczy na bazarek...

Posted

A co tu takie pustki u Loli?! :mad: ;)

Lola nic u mnie nie dewastuje. Ona nawet mi pomaga. :lol: Wczoraj sadziła ze mną drzewka i pomagała myć miski. ;)

Posted

oj jeśli chodzi o inne psy to Lolka miała z tym problem i potrafiła pokazać ząbki ale na szczęście jej przeszło i w stadzie u hop jest ok :)

a charakter ma idealny :)

Posted

Lola pomagała - naprawdę. :) Wybierała miejsce, sprawdzała, czy dobry dołek itd.

Ma bardzo fajny charakter i sposób bycia. Jest towarzyska i lubi inne psy, ale nie mogą być zbyt energiczne i nachalne, bo wtedy je strofuje. ;)

W poniedziałek lub wtorek wybierzemy się na badania krwi.

Posted

wiewoira napisał(a):
I jak tam? co Pani powiedziała na Lole ???

Dostałam odpowiedz. Ale musimy czekac.
Pani jedzie ze swoim ONkiem poznac jakąs sunie, ktorą równiez Jej polecono.
Jesli sie polubia, pewnie ja adoptuje. Jesli nie, to moze byc szansa dla Loli lub Emmy.