bela51 Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 Napisz jakich leków Lola potrzebuje, bedziemy szukac. Quote
malvaaa Posted August 9, 2012 Author Posted August 9, 2012 p. wet z hoteliku polecała jakiś lek na 'i' ale moja sunia ma te same problemy i dostaje teraz propalin i jest poprawa, nie siusia pod siebie więc ja bym była za tym lekiem. mojej suni kupiłam mniejszą butelkę i zapłaciłam 53zł, większa kosztuje ok.70zł... dzięki za pomoc Quote
bela51 Posted August 10, 2012 Posted August 10, 2012 Malvaa, czy Lola brała juz propalin i była poprawa ? Bo chyba ktos miał go posłac dla Loli ? Quote
malvaaa Posted August 10, 2012 Author Posted August 10, 2012 nie brała żadnego leku, nikt nie podesłał a ja nie mam na to pieniędzy, karma specjalistyczna prawie w ogóle nie pomaga, więc tak naprawdę nie wiem co teraz robić, czy kupić tańszą karmę a zainwestować w lek, a najlepiej byłoby żeby brała lek i karmę... a wszystko jak zwykle rozchodzi się o kasę... Quote
bela51 Posted August 10, 2012 Posted August 10, 2012 Wiesz, ja mysle, ze trzeba jednak oprzec sie na diagnozie lekarskiej. Propalin jest na nietrzymanie moczu, takie posterylkowe. W przypadku gdy ma kamienie w pecherzu, moze rzeczywiscie powinna brac co innego. Ja w tej chwili nie jestem w stanie zaplacic za zaden z lekow, ale mogłabym zrobic jakis bazarek, poza tym trzeba nagłosnic watek, bo tutaj nikogo nie ma. Powstała tez skarpeta owczarkowa, jest skarpeta Talcott, skarbonka rozi, moze ktos mógłby teraz wspomoc suni leczenie. Ale trzeba wiedziec, co jej dolega. Same nie mozemy stawiac diagnozy. Quote
DONnka Posted August 10, 2012 Posted August 10, 2012 [quote name='malvaaa']p. wet z hoteliku polecała jakiś lek na 'i' ale moja sunia ma te same problemy i dostaje teraz propalin i jest poprawa, nie siusia pod siebie więc ja bym była za tym lekiem. mojej suni kupiłam mniejszą butelkę i zapłaciłam 53zł, większa kosztuje ok.70zł... dzięki za pomoc Malvaaa, napisałam Ci PW Myślę, że to dobry pomysł :razz: Uważam jednak, podobnie jak bela51, że nie powinno się podawać leków bez konsultacji z wetem :roll: Zapytaj, który dla Loli będzie bardziej odpowiedni Quote
malvaaa Posted August 10, 2012 Author Posted August 10, 2012 (edited) ja wiem , że nic mogę robić czegoś bez diagnozy dlatego nie upieram się przy tym propalinie. Wet Loli zalecała to ten lek na 'i', kurcze ciągle zapominam nazwy. już wcześniej proponowałam ten propalin, bo tutaj też na wątku były głosy że propalin lepszy ale p. wet powiedziała że ona zalecałaby inny. bela dzięki za pomoc, mi się już nawet rzeczy na bazarek skończyły. skarpeta im. Talcott już pomagała Loli, i kundelkowa skarpeta. ale zgłoszę się do owczarków, może się zlitują nad Lolką i mną... dzięki za pomysły. ta pusta na wątku mnie dobija, nie chce mi się już nawet wchodzić na dogo. Lola nie jest w jakieś drastycznej sytuacji, nie jest okaleczona, poparzona, na ulicy, jest po prostu starszą panią która wymaga podstawowego leczenia w jej wieku a na takich wątkach zwykle mało się dzieje :) apropo mojej suni to ona ma nie trzymanie moczu po sterylkowe i propalin zdziałał cuda już po pierwszym podaniu. dzisiaj znowu była kałuża na łóżku i trzeba znowu podawać ale coraz rzadziej jej się to zdarza. ma 11lat ale jest w o niebo lepszej kondycji fizycznej niż Lola, zaganiałaby mojego owczarka sto razy i jeszcze miałaby siłę :) ale choroba nie wybiera... Edited August 10, 2012 by malvaaa Quote
DONnka Posted August 10, 2012 Posted August 10, 2012 [quote name='malvaaa']ja wiem , że nic mogę robić czegoś bez diagnozy dlatego nie upieram się przy tym propalinie. Wet Loli zalecała to ten lek na 'i', kurcze ciągle zapominam nazwy. już wcześniej proponowałam ten propalin, bo tutaj też na wątku były głosy że propalin lepszy ale p. wet powiedziała że ona zalecałaby inny. bela dzięki za pomoc, mi się już nawet rzeczy na bazarek skończyły. skarpeta im. Talcott już pomagała Loli, i kundelkowa skarpeta. ale zgłoszę się do owczarków, może się zlitują nad Lolką i mną... dzięki za pomysły. ta pusta na wątku mnie dobija, nie chce mi się już nawet wchodzić na dogo. Lola nie jest w jakieś drastycznej sytuacji, nie jest okaleczona, poparzona, na ulicy, jest po prostu starszą panią która wymaga podstawowego leczenia w jej wieku a na takich wątkach zwykle mało się dzieje :) apropo mojej suni to ona ma nie trzymanie moczu po sterylkowe i propalin zdziałał cuda już po pierwszym podaniu. dzisiaj znowu była kałuża na łóżku i trzeba znowu podawać ale coraz rzadziej jej się to zdarza. ma 11lat ale jest w o niebo lepszej kondycji fizycznej niż Lola, zaganiałaby mojego owczarka sto razy i jeszcze miałaby siłę :) ale choroba nie wybiera... Ktoś tu podpowiadał, że może chodzić o IPAKITINE Quote
bela51 Posted August 11, 2012 Posted August 11, 2012 A moze trzeba zapytac opiekunke z hoteliku ? Moze ona pamieta o jaki lek chodzi ? Zagladam do Loli, bo naprawde bardzo mi sunieczki zal. Quote
Kejciu Posted August 11, 2012 Posted August 11, 2012 Ciocie dzięki BELA51 powstal bazarek dla Loli : [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/230528-Kosmetyki-dla-LOLI-do-19-08?p=19498936#post19498936[/URL] Zapraszam i proszę o zaglądanie :) Quote
DONnka Posted August 11, 2012 Posted August 11, 2012 [B]Malvaaa[/B], a ile kosztuje ta specjalistyczna karma, którą powinna jeść Lola ? I może zmień tytuł wątku np. na : LOLA W HOTELIKU - NIE MA NAWET ZŁOTÓWKI. CO Z NIĄ BĘDZIE ??? Słowa: "Lola wygrała los na loterii" trochę się przeterminowały i nie zachęcają do pomocy :roll: Quote
mysza 1 Posted August 11, 2012 Posted August 11, 2012 Pustki są niestety na większości wątków, u Fortuny też ze 3 osoby może i nikogo nie obchodziły jej problemy zdrowotne. Tak już jest, że jak pies zaopiekowany to nagle wszyscy wyparowują. I radź sobie człowieku sam, nie wiadomo tylko jak to zrobić. W przypadku Fortuny bardzo pomogła mi Hop organizując na nią bazarki. A teraz o Loli- Malva- poproś o numer do wetki i poproś o wypis z lecznicy. Musimy wiedziec jaka jest diagnoza, bo jak rozumiem hotel nie zapamiętał co i jak. Wiedząc jakie leki są potrzebne, można zaradzic. Wetem nie jestem ale jestem przekonana, że niezależnie od problemów z kamieniami i układem moczowym, problem nietrzymania moczu może wynikać z tego, że Lola ma swoje lata, poziom estrogenów jest bardzo mały a moze była sterylizowana nawet. Można podawać estrogeny, jak jednej z moich podpiecznych ale Propalin jej nie zaszkodzi. Ona mieszka w domu czy wylądowała w kojcu? Co z wydarzeniem na FB? Umarło? Quote
malvaaa Posted August 11, 2012 Author Posted August 11, 2012 (edited) karma Loli waha się od 175 do 190zł, zależy gdzie zamówię, bo nie raz nie ma tej tańszej i muszę gdzieś indziej zamawiać tą droższą... hotel wie co jej jest, miała kamienie w moczu i zalecaną tą karmę urinary i lek na nietrzymanie moczu. na karmę jakoś zawsze uzbierałam i zapłaciłam, na lek już mi nie starcza. Lola ogólnie mieszka teraz na dworze, ale uważam że wielka krzywda jej się tam nie dzieje, jest ciepło a to duży i ofutrzony psiak, w domu ciągle dyszy. Jak jest ciepło p. Małgosia jest na dworze więc Lola chodzi i tak krok krok za nią. Jeśli wejdzie do domu to nie jest przeganiana ale ze względu na nietrzymanie moczu śpi na dworze. Rzadko jest zamykana bo już opanowała się jeśli chodzi o inne psiaki, także może przebywać razem z nimi. wydarzenie umarło Edited August 11, 2012 by malvaaa Quote
DONnka Posted August 11, 2012 Posted August 11, 2012 [quote name='malvaaa'][B]karma Loli waha się od 175 do 190zł, zależy gdzie zamówię, bo nie raz nie ma tej tańszej i muszę gdzieś indziej zamawiać tą droższą... [/B] hotel wie co jej jest, miała kamienie w moczu i zalecaną tą karmę urinary i lek na nietrzymanie moczu. na karmę jakoś zawsze uzbierałam i zapłaciłam, na lek już mi nie starcza. Lola ogólnie mieszka teraz na dworze, ale uważam że wielka krzywda jej się tam nie dzieje, jest ciepło a to duży i ofutrzony psiak, w domu ciągle dyszy. Jak jest ciepło p. Małgosia jest na dworze więc Lola chodzi i tak krok krok za nią. Jeśli wejdzie do domu to nie jest przeganiana ale ze względu na nietrzymanie moczu śpi na dworze. Rzadko jest zamykana bo już opanowała się jeśli chodzi o inne psiaki, także może przebywać razem z nimi. [B]wydarzenie umarło[/B][/QUOTE] [B]Malvaa[/B], jeśli dostałabyś 150 zł na karmę, to będziesz w stanie dołożyć resztę ??? A jeśli chodzi o ten lek, to zrób tak jak pisałam Ci na PW :razz: Co do wydarzenia Loli na fb - ja je mogę reaktywować, ale tak jak już tu pisałam, nie dam rady na nim siedzieć :shake: Za dużo mam już tych wydarzeń i następne dwa w robocie ... Dlatego zawsze uprzedzam, że wydarzenie mogę zrobić, rozkręcić, ale potem dobrze gdy prowadzenie przejmuje bezpośredni opiekun psiaka, którego zawsze ustanawiam drugim administratorem Quote
mysza 1 Posted August 11, 2012 Posted August 11, 2012 To dowiedz się jaki to lek i jaki jest jego koszt. Szkoda wydarzenia, na FB zawsze coś dało radę uzbierać, bez szału ale zawsze. Quote
bela51 Posted August 12, 2012 Posted August 12, 2012 Podniose wątek Loli. Dobrze, ze tytuł został zmieniony ! Quote
ewa36 Posted August 12, 2012 Posted August 12, 2012 Na kamienie w pęcherzu propalin na pewno nie pomoże. To już lepiej urosept w aptece bez recepty - takiemu starszakowi na pewno lepiej zrobi. I żurawina po garstce, taka suszona. Quote
anka_szklanka Posted August 12, 2012 Posted August 12, 2012 (edited) Malvaaa wysłałam Ci zdjęcia na @. Mamy obecnie bokserkę po sterylce, która popuszczała mocz, bierze propalin i problem minął. Karma niezbyt pomaga, posłania co i rusz są do wymiany bo mokre. Może to nie przez kamienie, może trzeba tego propalinu spróbować. Edited August 12, 2012 by anka_szklanka Quote
malvaaa Posted August 13, 2012 Author Posted August 13, 2012 p. wet stwierdziła kamienie i zalecała inny lek niż propalin, dzisiaj zadzwonię do niej i się dowiem jaki lek i jaka cena. jeśli chodzi o karmę to Lola ma 130zł obecnie więc jeśli dostanie 150zł to nie muszę dokładać, zapłacę za jej pobyt w takim razie... dostałam nowe zdjęcia także ruszam z ogłoszeniami, może gdzieś ktoś na Lolkę czeka... kilka zdjęć: [IMG]http://plixy.pl/img.php?id=42952[/IMG] [IMG]http://plixy.pl/img.php?id=42951[/IMG] [IMG]http://plixy.pl/img.php?id=42950[/IMG] Quote
ewa36 Posted August 13, 2012 Posted August 13, 2012 (edited) Boziulu jakie to łaskawe ufne i oddane. Takie wierne oczy takie mądre takie psie. Ona jeszcze nie jest taką staruszką ile ma latek ? Pakuję kolejny karton z rzeczami, która Ciocia wystawi Lolusi bazareczek ? Edited August 13, 2012 by ewa36 Quote
Martika&Aischa Posted August 13, 2012 Posted August 13, 2012 (edited) Trafiłam do sunieczki na zaproszenie naszej Ewci36 dziewczynki jaką Lola ma zalecaną karmę ? :roll: w przyszłym tygodniu dostaniemy prawie 15 kg karmy Eukanuba Mature&Senior small & medium breed- dla piesków powyżej 7 lat ras małych i średnich. Może przydała by się Lolci ??? W jakim hoteliku w tej chwili przebywa ??? Edited August 13, 2012 by Martika@Aischa Quote
ewa36 Posted August 13, 2012 Posted August 13, 2012 Ale super że jesteś Cioteczko Kochana ! Pewnie że taka dobra karma przyda się staruszce :) Link do jaj bazarku jest powyżej w poście Cioci Kejciu nr 1086 :) Warto zajrzeć aby uczcić babie lato :) Quote
Martika&Aischa Posted August 13, 2012 Posted August 13, 2012 [quote name='ewa36']Ale super że jesteś Cioteczko Kochana ! Pewnie że taka dobra karma przyda się staruszce :) Link do jaj bazarku jest powyżej w poście Cioci Kejciu nr 1086 :) Warto zajrzeć aby uczcić babie lato :)[/QUOTE] Ewciu to ślijcie mi adres hoteliku w którym przebywa sunieczka a ja jak tylko wejdę w posiadanie karmy zaraz ją wyślę :) niech sunieczce wyjdzie na zdrowie :* Biegnę na bazarek .......... Quote
anka_szklanka Posted August 13, 2012 Posted August 13, 2012 [quote name='ewa36'] Ona jeszcze nie jest taką staruszką ile ma latek ? Pakuję kolejny karton z rzeczami, która Ciocia wystawi Lolusi bazareczek ?[/QUOTE] zęby ma wprawdzie masakryczne i wyszlo na rtg że kręgosłup bardzo zwyrodniały, ale biega, skacze, przeskakuje niskie płotki, lub czasem przełazi jak po drabinie, umie otwierać drzwi klamką - taka to nasza nieporadna staruszka ;) Ale z 8-10 pewnie ma na karku... Quote
Recommended Posts