Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

jam też a muszę gadać do siebie :) więc plis odzywajcie się :)

dzięki nikolaczek :)

z aukcji cegiełkowej uzbierało się 79zł :D

mam pytanie, chciałabym sama zrobić Loli jakąś aukcję, ale musicie mi pomóc, czy mam tą aukcję umieścić w kategorii zwierzęta-psy? czy np. jak będę chciała kupującemu wysłać pocztówkę z podziękowaniami to wstawić ją w kategorię ''pocztówki"? i z tego co wiem to nie może być w tytule ,cegiełkowa, charytatywna itp", tak?

Edited by malvaaa
Posted

Ja bym wystawiła w zwierzęcej kategorii, bo jednak tam jest trochę dobrych ludzi, którzy właśnie takich cegiełkowych wyszukują.

Dawno, dawno temu wystawiałam takie aukcje. Ale wtedy nie wiedziałam jeszcze, że teoretycznie wolno takie aukcje wystawiać jedynie jeśli zbiórka jest bezpośrednio na konto fundacyjne/stowarzyszenia. Ja zbierałam na prywatne, przekazując potem dalej kasę. Trafiła się jedna zołza i miałam wtedy spore przykrości dzięki niej.

W tytule "cegiełkowa" itp. może być właśnie przy aukcji, gdzie zbiera się na konto organizacji. Ale można ryzykować. Ja się sparzyłam, to już unikam alegro, ale wiele ciotek coś tam działa i jakoś widzę idzie :)

Grosik skromny wpłacę Loli po weekendzie, choć chciałabym więcej, ale lipa z kasą.

Posted

[quote name='malvaaa']jam też a muszę gadać do siebie :) więc plis odzywajcie się :)

dzięki nikolaczek :)

z aukcji cegiełkowej uzbierało się 79zł :D

mam pytanie, chciałabym sama zrobić Loli jakąś aukcję, ale musicie mi pomóc, czy mam tą aukcję umieścić w kategorii zwierzęta-psy? czy np. jak będę chciała kupującemu wysłać pocztówkę z podziękowaniami to wstawić ją w kategorię ''pocztówki"? i z tego co wiem to nie może być w tytule ,cegiełkowa, charytatywna itp", tak?

W tej sprawie napisz do Selengi
Ona ma doświadczenie na tym polu i na pewno wszystko Ci wytłumaczy :)

Jedna osoba z fb dopytywała się o konto do wpłat dla Loli
Skierowałam Ją do Ciebie :)
Malvaaa, dobrze byłoby, gdybyś od czasu do czasu zamieszczała na wydarzeniu jakieś dłuższe info o Loli : jak się czuje, czy ma apetyt, jakieś nowinki z jej codziennego życia...
Im lepiej ludzie ją poznają, tym chętniej pomogą :)

Posted

ok, dzięki za informacje :) napiszę do Selengi, co i jak :) właśnie boje się że zlikwidują aukcję lub będę miała jakieś nieprzyjemności.

jeśli chodzi o fb to wiem, że powinnam pisać więcej ale po pierwsze nie przepadam za tym fb a po drugie nie jestem z Lolą na co dzień i trudno mi coś napisać, jak dzwonię do pani Małgosi to u Loli wszystko ok, oprócz tego że dalej siusia :( ale będę się bardziej udzielać...

Posted

nicolaczek napisał(a):
Przesłałam właśnie stówiczkę dla Loli na Twoje konto Malwa :)

Ale fajnie :)
Malwaa się ucieszy :multi:
Ciekawa jestem, czy te osoby z fb co się dopytywały o konto, też coś wpłaciły :roll:

Posted

dzięki dobra kobieto :) kończy się karma więc zamówię akurat....

na moje konto dotarły pieniążki:

100zł- nikolaczek
20zł- joteska
20- bric-a-brac

DZIĘKUJE!!!

• 2 weeks later...
Posted

Byłam dzisiaj u Lolki.

Pięknie nasza staruszka wygląda :) promienieje, uśmiecha się, wygrzewa na słoneczku, przybrała na wadze, jest po prostu śliczna :) dzisiaj taki upał więc wszystkie psiaki wolały wylegiwać się w cieniu pod świerkiem :) jestem zachwycona Lolą, to taka oaza spokoju w stosunku do ludzi, uwielbia głaskanie, kocha p. Małgosię ponad wszystko, do dzieci również spokojna i zrównoważona. Jeśli chodzi o psiaki, to różnie, jak żaden jej nie wchodzi w drogę to jest ok, gorzej jak zaczynają ją zaczepiać.

Mam parę zdjęć.

• 3 weeks later...
Posted

stwierdzono, ma kamyczki w moczu czy coś w tym rodzaju, stąd ta specjalistyczna karma.
pani wet polecała lek na 'i' ale muszę dopytać dokładnie o jaką nazwę chodzi bo nie zapamiętałam...

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

malvaaa napisał(a):
stwierdzono, ma kamyczki w moczu czy coś w tym rodzaju, stąd ta specjalistyczna karma.
Pani wet polecała lek na 'i' ale muszę dopytać dokładnie o jaką nazwę chodzi bo nie zapamiętałam...

ipakitine?

Posted

Lola żyje sobie spokojnie i normalnie jak na starszego psiaka, u niej bez zmian...

niestety jej sytuacja finansowa jest krytyczna, zostałam z jej finansami praktycznie sama (dziękuje tym którzy wpłacają i pomagają), co miesiąc dokładam do jej utrzymania sporą kasę, nie stać mnie na jej leki żeby zatrzymać popuszczanie moczu, bo zawsze muszę dołożyć do karmy i opłat za hotelik ja już nawet tego nie zapisuje ale to są naprawdę duże sumy, jeśli dokładam to nie mam sumienia sobie tego 'odebrać' jak wpłynie jakaś kwota dlatego Lola jest cały czas na plusie. Do tego mój osobisty psiak ma takie same problemy i wymaga tej samej karmy za ok.200zł co Lola i jest on dla mnie najważniejszy, a to nie jedyny mój pies. Nie stać mnie na dalsze dokładanie, pracuje dorywczo i praktycznie wszystko idzie na psy. A utrzymanie Loli to ok.500zł miesięcznie, nie oddam jej do schronu, nie chce jej się pozbyć ale BŁAGAM O POMOC lub JAKIŚ POMYSŁ JAK MAM SOBIE PORADZIĆ. Zrobiłam bazarki ale to jest kropla w morzu, prosiłam o kasę skarpetę kundelkową, skarpetę dla staruszków ale to jest jednorazowa pomoc... Nie lubię narzekać i marudzić ale sytuacja jest naprawdę ciężka... Nawet nie mogę jej odwiedzać tle ile bym chciała bo to znowu koszt 100zł :(