Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

nr podam jak wrócę do domu...

super że Lolka odżyła, pani wet czyni cuda :)

tak się zastanawiam gdzie lepiej to usg zrobić... może lepiej u sprawdzonego weta w Warszawie?

Posted

wczoraj i przed wczoraj miałam problem z dogo...

wczoraj dzwoniłam do pani Małgosi i z Lolą jest ok, zaczęła jeść, zjadła 3 posiłki ze smakiem, p. Małgosia dodaje jej do karmy jakieś różności i wcina wszystko. Chodzi za p. Małgosią krok w krok, kooopy ładne, jak wyjdą na dwór to Lolka się trochę rozruszała i biega, ale nie umie się bawić zabawkami :( jeśli chodzi o brzuszek to tak jakby już jej opuchlizna zeszła... a i Lolka nie lubi Dosi, Dosia się jej boi :(

Posted

Opuchlizna zeszła calkowicie, Lolka ma piękne wcięcie w talii :D
Poza tym jest jak mowi malvaaa, no i Lola jeszcze troche zagubiona. Aha i nie chce siedzieć w domu, ciągle się kręci pod drzwiami, gorąco jej...
Moje dziecko (6 lat) dziś sie z nią pieściło, głaszcze po boczku i pyta co to takiego, a to Loli żebra akurat miał pod ręką ;( Później łapie za miednicę, kregosłup - "patrz mamo tu też są kostki".... masakra. Jak była opuchnieta to tak nie było czuć, a teraz....żal :(

Posted

Ona u chauwy pewnie była na dworze, skoro wyraźnie widać, że ją ciągnie na zewnątrz. A może lepiej by się czuła, gdyby jednak była poza domem? Idzie wiosna, skoro już teraz jest jej lepiej na dworze...

Posted

ja też bym chciała za tydzień w sobotę odwiedzić Loli, mam nadzieje że czas pozwoli :)

Aniu mogłabyś jej porobić zdjęcia? spróbujemy z ogłoszeniami... może ktoś się zlituje nad nią...

bric też o tym myślałam ale z drugiej strony p. Małgosia mówi że ona chodzi za nią krok w krok, jeśli p. Małgosia siedzi to Lola obok niej, jak gdzieś idzie to Lola za nią, a jak jest na dworze to siedzi pod drzwiami... ona potrzebuje kontaktu z człowiekiem... to taka wdzięczna i spokojna sunia... idealnie by jej u było u jakieś starszej osoby, mam nadzieje że jeszcze znajdzie dom na stare lata...

Posted

cioteczki, starszy pies potrzebuje ciepła, spokoju i troskliwego człowieka, Lola przystosuje sie, na razie przestawia sie termicznie. UFF... ciesze sie z tych wieści bo bałam się, że coś poważnego.

Posted

Lola to bardzo pro ludzki psiak, przywiązuje się do człowieka...

to czekamy na fotki :) Lolka trochę wygląda teraz jak siedem nieszczęść ale może to kogoś wzruszy, będziemy próbować...

Posted

sorki dziś nie zrobiłam zdjęć, moze jutro bedzie wiecej słońca.
A Lolka nie do poznania, fajna dziewczynka, coraz bardziej radosna :)
I jaka łakoma sie zrobiła! Mamy nadzieje, że żeberka sie niedługo schowają.

Posted

to tak jak ja :)

Aniu a jak Lola z Dosią? ich relacje się poprawiły?

dziewczyny też zabierają Juranda od chauwy i Kiko z Tobim też prawdopodobnie zmienią Dt :( eh...