Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

nicolaczek napisał(a):
Jak finanse Fortuny mysza? Nadal tragicznie?

Będzie mogła odpowiedzieć jak wróci z wyjazdu służbowego - za kilka dni. ;)

Z tego, co wiem, to z kasą gorzej niż kiepsko. :(

Posted

Fortuna i Pako...

Zaprzyjaźnili się? Raczej nie. Tolerują się, gdy muszą. Pako jest zazdrosny i powarkuje. Lepiej znosi towarzystwo mniejszych psów - starszych lub uległych. Rywalizuje z Fortuną, chce być zawsze pierwszy i lepszy. Fortuna nie chce być gorsza, ale często z konieczności i strachu ustępuje. Był pomysł, żeby Fortuna i Pako zamieszkali razem. Moim zdaniem to nie jest dobry pomysł. Ani jedno, ani drugie nie będzie zadowolone i może dojść do spięć między nimi, a przecież nie o to chodzi. Lepiej niech mają swoją prywatność i swoje miejsca, a spotykać mogą się codziennie. ;-)

Posted

Hop, przecież Fortuna niesamowicie wygląda, jaki ma wyraz pyszczka, jestem w szoku, aż sama się uśmiechnęłam od ucha do ucha :)
No cóż, kochać się nie muszą z Pako, ale szanować muszą i koniec :)
Jeśli mi podeślecie na pw nr konta, to wyślę coś na Fortunkę, taka piękna, że muszę :)

Posted

śliczna jest :) i chyba przytyła? ważyłaś ją? pięknie wygląda :)

tak jak mówi cantadorra- nie muszą się kochać ale tolerować :)

konto jest w 2 poście :) dziękujemy...

Posted

fortuna ma wykupiony pakiet ogłoszeń ale tak myślę żeby znowu napisać jakiś tekst i porobić jej dodatkowe ogłoszenia, im więcej tym lepiej, z tymi domowymi zdjęciami...

Posted

malvaaa napisał(a):
fortuna ma wykupiony pakiet ogłoszeń ale tak myślę żeby znowu napisać jakiś tekst i porobić jej dodatkowe ogłoszenia, im więcej tym lepiej, z tymi domowymi zdjęciami...

te zdjęcia jakoś w same w sobie mają jakiś taki ciepły urok :) w ogłoszeniach na pewno sprawdzą się/

Posted

hop! a myślisz że Fortuna dogadałaby się z jakimś innym psiakiem? u chauwy nie lubiła tylko Loli a z resztą jakoś tam żyła... ale może ty masz inne obserwacje :) może dla niej byłoby lepiej jakby była jedynaczką :)

Posted

malvaaa napisał(a):
śliczna jest :) i chyba przytyła? ważyłaś ją? pięknie wygląda :)

23 stycznia na wadze w lecznicy ważyła 24kg, a teraz nie wiem ile waży. Pewnie trochę więcej. ;)

Posted

malvaaa napisał(a):
hop! a myślisz że Fortuna dogadałaby się z jakimś innym psiakiem? u chauwy nie lubiła tylko Loli a z resztą jakoś tam żyła... ale może ty masz inne obserwacje :) może dla niej byłoby lepiej jakby była jedynaczką :)

Nie jest konfliktowa. Raczej wszystkie psy toleruje, niektórych się boi. Jednak moim zdaniem najlepiej dla niej, żeby była jedynaczką. Ona nie potrzebuje psiego towarzystwa - woli człowieka.

Posted

Fortuna niesamowicie się zmieniła !
Pamiętam ją jeszcze z czasów schroniska i nie poznałabym jej teraz :)

Fotki są bardzo pozytywne, może faktycznie dzięki nim będzie jakiś odzew z ogłoszeń.

Przypomnijcie mi proszę, jaki charakter ma Lola ?
Wobec nieznajomych jest wylewna czy zdystansowana ?

Posted

Lola to super pozytywny psiak :) jak byłam ostatnio u niej, widziała mnie 2 raz w życiu i nie było problemu żeby się do mnie przytulić, żebym ją pogłaskała itd. jest baaardzo zadowolona z życia, i mimo wieku i dolegliwości stawowych jest ruchliwa, biega, skacze. chauwa zastanawia się nad zostawieniem Loli na DS ale musi uzgodnić to z partnerem...
Lola ma wykupiony pakiet ogłoszeń ale to starszy, nie za piękny psiak więc ludzie się o nią nie biją :( a jest taka kochana i wdzięczna...