Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nieważne,w ogłoszeniach jest napisane w typie pumi. Ogłądam zdjęcia tych psów, to kręci się w głowie- olbrzymi rozstrzał. Można by od biedy i denisa tam dać. Ale ja powracam do tematu DT. Zbieramy na tymczas. Jeśli tak to trzeba zacząć szukać gdzie? .

• Replies 409
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie miałam go w mieszkaniu.Jak biegał po ulicy to już ,kiedy zaufał człowiekowi był psem proszącym o zainteresowanie,odganiał ode mnie inne psy.Ma zdecydowany charakter,tak mi się wydaje.Nie był zupełnie agresywny,z blanką byłyśmy z nim w lecznicy odrobaczyć go.Przytrzymywałam go całym ciałem,a nawet na mnie nie burknął.Jest silny jak swoją wielkość.Sierść ma dość lichą,rzadką,prześwituje skóra.Zastanawiałyśmy się nawet,czy nie jest wytarta od leżenia.W taj chwili poodrastał i wydaje się gęściejsza.
W schronisku sprawia wrażenie psa agresywnego,bardzo szczeka.Większość psów podchodzi do siatki i daje się dotknąć,on nie.
Też doczytałam,że to rzadka rasa psów,ciekawe jak się tu znalazł.
Nie pytałam,ale domyślam się,że Misiek - Amor jest już wysterylizowany i zaszczepiony,bo jest sporo czasu.

W schronisku jest jeszcze jeden kudłacz,zdjęcie z nk ,czy to jakaś rasa nie mam pojęcia:

Posted

ELINAA --To typowe zachowanie psa stróżującego--- nie agresja Kojec uznał za swoj dom i ostrzega. Jak go wyprowadzisz z kojca znowu będzie miły. Dlatego tak mało jest adopcji schroniskowych takich psów. Ludzie się boją ,bo pies nie pozwala się zbliżyć .Ten drugi pies wygląda mi na PON,a, ale może się mylę.

Posted

Domyślam się,że jak się go wyprowadzi to będzie innym psem.Mi osobiście zrobiło się przykro,że pies,który wcześniej za mną chodził,bawił się teraz na mnie szczeka.
Myślę,że dla osób odwiedzających schronisko musi wydawać się agresywny.

Polski owczarek nizinny.Następnym razem sama zrobię mu zdjęcia i chyba trzeba zgłosić do owczarków ?

Posted

ja po Pixelku...to tak ,szybko nie uwierze ,że pies jest agresorem!!!!!!
Pixel 5 lat siedział w schronie!!!z łatką agresora!jak Elinka go zabrała na Dt okazało sie że zero agresji ,kochany pluszak!!!!!!
Myślę ,że ten biedak szczeka bo wszystkie wokół sie drą i chce je przekrzyczeć ,żeby zwrócić na siebie uwage!!!!

przy okazji!
witaj Dzir!!!!miło Cie widzieć!dawno nie miałam okazji!pozdrawiam

Posted (edited)

o ile dobrze doczytałam to piesek jest w Łomży/ale mogę się mylić=to info z pierwszej strony/

ale w razie potrzeby nawet jak domek byłby gdzieś dalej/czy DT/
zorganizowałybyśmy myślę transport....

Edited by holmina
Posted

arkada napisał(a):
W jakim schronisku jest ten zabrany z ulicy, ten w "typie pumi" ? moze moglabym go zabrac do siebie?

Witamy na wątku.Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania,to pytaj.Jeżeli jesteś zainteresowana tym ślicznym kudłaczkiem,to proszę,napisz też coś o sobie...

Posted

jestesmy niepracujacym malzenstwem 52-62, mamy domek z ogrodkiem w zachodniopomorskim, kolo szczecinka, stracilismy naszego przyjaciela w sierpniu, myslalam o pomocytypu dt, oczywiscie nieodplatnie, nie wiem czy dalabym sobie z nim rade, ale moglabym sprobowac.

Posted

arkada napisał(a):
strasznie daleko...........

to nie problem,sa mozliwości transportowe na Dogo,tylko domek musi miec komplet info o psie i pewnośc ,żę go chce no i musi byc PA
bywały juz przypadki ,że psiaki były dowożone z jednego końca Polski na drugi,,,,,/na raty,z noclegiem w jakims zaprzyjaznionym domku po drodze

ja mieszkam też w zachodniopomorskim,,,,

Posted

arkada napisał(a):
Ach, jeszcze szkoda, ze nikt nie wie czy on umie zachowywac sie w domu? nasz by typowym, rozpieszczonym kanapowcem..

Nie wiem jak Amor zachowuje się w domu i nie wiem,czy mieszkał.