Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Imię : Misiek
Rasa : w typie pumi
Miasto : Łomża
sterylizacja : tak
szczepienia : nie
odrobaczanie : tak
kontakt : 608 41 69 49
W Łomży na ulicy Rycerskiej od blisko dwóch miesięcy koczuje pies.Jest dokarmiany przez mieszkańców,ale nie ma schronienia.Jest trochę nieufny,jednak szybko nawiązuje kontakt.Bardzo potrzebuje "swojego człowieka".Lgnie do ludzi i prosi o głaskanie i zabawę.Będzie wspaniałym towarzyszem dla swojego właściciela.Całkiem ładnie chodzi na smyczy.Przyjaźnie nastawiony do kotów,ludzi i psów.

Obecnie Amor .Mieszka w schronisku w Łomży.

Edited by elinaa
  • Replies 409
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

elinaa, piękny psiak byłby po wizycie w psim salonie fryzjerskim....Szkoda go, idzie zima, a mówisz,że nie ma schronienia. Może jakiś miłośnik terierków się znajdzie, tylko trzeba psiaka intensywnie poogłaszać.Napisz może prośbę na naszym białostockim wątku, wrzuć go na bialystokonline.pl do ogłoszeń o zwierzętach....

Posted

dziękuję :) Fajny jest trochę "upasiony".Dziś byłam z nim w schronisku.Rozmawiałam z panią,chyba kierowniczką.Na razie zostawiamy go na osiedlu,większe szanse,że ktoś go zauważy.Jak będzie zimno odwiozę go do schroniska.Tam psy mają dobre schronienie przed zimnem.Zrobiłam mu już kilka ogłoszeń.Mam nadzieję,że jutro wątek odwiedzi koleżanka i trochę mi pomoże.Nie wiem,czy to terier.Nie znam się na rasach,znajomy powiedział mi,że on taki terierowaty.Sięga do kolana.

z pudelka też coś ma :) na pewno oryginalny :)

http://www.google.pl/search?hl=pl&sugexp=kjrmc&cp=4&gs_id=n&xhr=t&q=terier&newwindow=1&gs_sm=&gs_upl=&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&biw=1280&bih=641&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi#um=1&hl=pl&newwindow=1&tbm=isch&sa=1&q=terier+lakeland&oq=terier+lakeland&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=s&gs_upl=0l0l0l9582l0l0l0l0l0l0l0l0ll0l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=854d7076b892abbd&biw=1280&bih=641
http://www.google.pl/search?hl=pl&sugexp=kjrmc&cp=2&gs_id=a&xhr=t&q=pudelek&newwindow=1&gs_sm=&gs_upl=&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&biw=1280&bih=641&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi#um=1&hl=pl&newwindow=1&tbm=isch&sa=1&q=pudel+pies&oq=pudel+pies&aq=0&aqi=g1g-S1&aql=1&gs_sm=c&gs_upl=242610l242866l0l245630l2l2l0l0l0l1l285l520l2-2l2l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=854d7076b892abbd&biw=1280&bih=641

Posted

Piesek ma dużo z teriera więc i zachowanie terierkowate:evil_lol:, czyli szalone, żywiołowe...bez względu na wiek. Mam od zimy terierkowatą sunię i nazywamy ją często "szalenizna", bo jak wypadnie z posesji na łąkę, las, to nie biega, a fruwa w powietrzu:evil_lol:.Niesamowite, jak ona potrafi się cieszyć każdą chwilą, super pogodny psiak i na dodatek...słucha się komend natychmiast, wróć, to wraca od razu...

Posted

zachary napisał(a):
...słucha się komend natychmiast, wróć, to wraca od razu...

O tego właśnie najczęściej brakuje właścielom terierowatych mądrali, które zawsze same podejmują decyzje co należy w danej chwili robić :D

Posted

Myślę, że nasza mądrala nieźle kalkuluje:evil_lol:...Była zagłodzona, prawie zamarznięta jak ją w lutym znalazłam.Teraz ma psie, luksusowe życie, więc woli zachowywać się jak na grzecznego/prawie/ psa przystało....Kopie doły na głębokość swoich długich łap, przesadza kwiaty, wywala spod krzewów korę.....:evil_lol::mad: I jak ją głosem skarcisz, to patrzy tak ślicznie, niewinnie w oczy, że....wybuchamy śmiechem i tyle:evil_lol:.Zaraz kopie znowu....:cool3:

Posted

Byłyśmy z Blankę na lecznicy.Pies nie ma tatuażu,ani czipa.Został odrobaczony.Pani weterynarz wiek określiła na 3,5 - 4 lata.Wiemy,że jest zupełnie nieagresywny.Ja go trzymałam,a pani weterynarz wkładała tabletki do mordki.Wyrywał się,ale nawet nie zawarczał.Nie reaguje na koty.Po lecznicy chodził sobie kot i zupełnie nie reagował.Dogaduje się też z innymi psami.I bardzo prosi o zabawę.Skakał i poszczekiwał,tarzał się po trawie,dosłownie prosił : pobaw się ze mną.Waży 20 kg.

Posted

20 kg? nie wygląda na to;) dobrze o nim świadczy, że nie jest agresywny. Może nie reaguje na koty bo miał w przeszłości z nimi kontakt?taki fajny piesek, musi być młody skoro tak garnie się do zabawy. Czy Pani weterynarz nic nie mówiła jakiej rasy może byc psiak?

Posted

yup napisał(a):
20 kg? nie wygląda na to;) dobrze o nim świadczy, że nie jest agresywny. Może nie reaguje na koty bo miał w przeszłości z nimi kontakt?taki fajny piesek, musi być młody skoro tak garnie się do zabawy. Czy Pani weterynarz nic nie mówiła jakiej rasy może byc psiak?

Blanka xd dba o niego :) Jest całkiem duży,na zdjęciu wygląda na mniejszego.karkiem sięga kolana. W tylnej części pleców po bokach ma zgrubienia,które mnie zaniepokoiły.Ale pani ze schroniska i pani weterynarz powiedziały,że to zgromadzony tłuszcz.Kości u niego się nie wyczuje.Blanka xd zna go już dwa miesiące.Mówiła,że na początku był bardzo chudy i smutny.Teraz jest tłuściutki i chodzi z podniesionym ogonem.Na ile pozwala jego sytuacja wydaje się być szczęśliwy,bije z niego radość.Szkoda nam będzie oddać go do schroniska,bo tam nie będzie miał tyle wolności.Sierść ma trochę rzadką,miejscami chyba powycieraną.Zapytałam się o rasę,wetka chciała wyciągnąć książkę i szukać.Chyba nie miała pojęcia.
On jest do wszystkich przyjaźnie nastawiony,to pies do głaskania,fajnie wystawia brzuszek i mruczy.
Mój osobisty pies nigdy nie miał kontaktu z kotami i wszystkie gania :)

Posted

zachary napisał(a):
elinaa, a w lecznicy nie było ogłoszenia o zagubieniu takiego właśnie psa?....Głupio pytam....Pewnie, gdyby ktoś go szukał, to zauważyłybyście ogłoszenia.

Nie zauważyłam żadnego ogłoszenie.Szczerze to nawet nie zwróciłam uwagi.On musi już długo się błąkać.Blanka xd mieszka w Łomży już dwa miesiące i zauważyła go na początku.Wtedy był wychudzony,więc pewnie już wcześniej się tułał.Ktoś założył mu temat na lokalnym forum,ale prawie brak zainteresowania.Przez okolicznych mieszkańców jest chyba już znany.Widziałyśmy jak podbiega do wielu osób i niektórzy coś mu dadzą do jedzenia.Żebrać to on potrafi.

Posted

Zimą zabierzemy go do schroniska.Nie wiemy,gdzie śpi.Rano melduje się w pobliżu bloku,gdzie mieszka Blanka xd,tam jest dokarmiany i w tej okolicy spędza cały dzień.Na noc gdzieś znika.
Tak wygląda schronisko w Łomży (zdjęcie z internetu).W pierwszym boksie od lewej przebywa teraz roczna mini-amstaffka i jamnik lub jamniczka.W boksach nie ma więcej niż trzy psy :

[quote name='Dogo07']Ale co będzie z nim w zimie ? Gdzie będzie mieszkał a teraz, wiadomo, gdzie śpi ?