Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[B]Igor został dziś adoptowany[/B]:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: przebył długą długą drogę do swojego domu..
będzie mieszkać w bloku na 1-szym piętrze z winda, miał Pana i Panią, którzy kochają psy i mają serce na dłoni, Igora zapoznał sie z jednym z dzieci Państwa, Kacper ma 10 lat i widać od pierwszego wejrzenia sie polubili bo Igor od razu do niego podszedł a Kacper jest bardzo szczęśliwy, ze ma swojego "Alexa". IGor w domu skończy leczenie tabletkami, krople do ucha dowiozę i będą z nim chodzili do weta na zakraplanie :) Igor wylizał wszystkich, obwąchał kąty, podjadł no i oczywiście w przypływie apetytu włamał sie do kosza na śmieci:evil_lol: gdzie były resztki z obiadu. Będzie karmiony na razie 2x dziennie. Wokół domu jest dużo zielonych terenów do chodzenia i biegania. Temperamentem Igor pasuje wg mnie do rodziny, co więcej rodzinka i on cieszą sie z tego spotkania :)

[IMG]http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/s720x720/556624_425628860807334_168627526_n.jpg[/IMG]

[IMG]http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/393846_425628850807335_713403163_n.jpg[/IMG]

[IMG]http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/s720x720/539335_425628797474007_140741546_n.jpg[/IMG]

[IMG]http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/427531_425628824140671_1993095684_n.jpg[/IMG]

Edited by joteska
  • Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[IMG]http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/s720x720/542367_425628830807337_1852576749_n.jpg[/IMG]

[IMG]http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/s720x720/546753_425628777474009_1239908746_n.jpg[/IMG]

[IMG]http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/s720x720/551589_425628734140680_960208983_n.jpg[/IMG]

Posted

Cudowna :multi:wiadomosc-Igorek ma domek !!!! To swietujemy :BIG:...Igorkowi nareszcie sie poszczescilo.:cunao:Tyle sie bidus naczekal....

[IMG]http://www.beruska8.cz/obrazkykreslene/Obrazkydopohadek2/33.gif[/IMG]

Posted (edited)

[quote name='anett']Jolu strasznie się cieszę!!!!!!:bigcool::bigcool: najcudowniejsza wiadomość!!! Powodzenia Igorku:loveu:[/QUOTE]
:) sama jeszcze nie mogę w to uwierzyć, mam nadzieję, że wszystko w domu Igora zagra i będzie tam szczęśliwy. Już dziś Państwo dzwonili, ze bawi sie z Kacprem, poleguje grzecznei u stóp i właśnie mu gotują, dostał od zaprzyjaźnionej sąsiadki piękną czerwoną skórzaną obrożę ;) zostawiłam mu trochę karmy od nas, dziś zamówiłam mu jeszcze na wyprawkę joserę tak by dom wiedział jaka jest dla niego najlepsza.

do rydynpm wysłałam dziś 80zł
20zł dopłata za hotelik do 24.08. ( Igor przyjechał 24.05.)
30zł trzeci transport Igora do weta
30zł transport Pestki do weta

jeśli Igor się zadomowi nie przebywałby w hoteliku 6 dni od dziś do daty 24.08 co wynosi średnio 64zł i tu pytanie do rudynpm czy ta nadpłata może iść a konto dożywiania teraz jak skończyła mu się karma i odniesienie się do tych rozliczeń
rozliczenia dotychczasowe w poście 4

Igorowi musze jeszcze opłacić krople do ucha, które odebrała z lecznicy na kredyt czarna anda

Edited by joteska
Posted

Takie niespodziewane, dobre wiadomości :) Igorku, mam nadzieję, że to już twój docelowy domek. Trzymam mocno kciuki za całą twoją rodzinę. Bądź szczęśliwy piesku, tego ci życzę z całego serca.

Posted

Nie mogę uwierzyć :crazyeye:
Igor w domku, na dywanie :sweetCyb:
Nareszcie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Trzymam kciuki, aby szybko się zaaklimatyzował i stał ukochanym członkiem rodziny :thumbs:

Posted

niestety musiałam Igorka odebrać :( źle zniósł 2 dni w tym domu, był bardzo zestresowany, ludzie moim zdaniem nie rozumieli tego do końca i nie dali mu szansy. Igor źle znosi separację i zamkniecie w mieszkaniu, powinien być w domu z ogrodem, najlepiej tez z innym psem/ suczką lub psami, wcześniej nie było danych ku temu by to wiedzieć. Nie wiem dlaczego do tego stopnia był tam w stresie, wciąż chciał sie z tego mieszkania wydostać, niszczył i kilka razy nasiusiał,, na chwilę zostawiony sam wył i płakał- ludzi tego pojąć nie mogli, że to żywa istota w stresie zmian co wymaga czasu a nie pluszowy miś na kanapie. Na razie Igor wrócił do Moniki, zeszłej nocy będąc ze swoją sunia pilnie u weta kupiłam mu odpowiednie krople do ucha, Posatexu niestety nie dostałam.
Żal mi tego psa potwornie, los jest bardzo niesprawiedliwy..

Posted

Jotesko, nie martw się, Igor znajdzie w końcu swój domek. Przepraszam, że to napisze, ale jak tylko spojrzałam na zdjęcia, to ta pani wyglądała na nich bardzo nieprzekonana do Igorka. Tak jakby nie przemyślała swojej decyzji :(

Posted

A tak sie cieszylismy:roll: ...Boze kochany daj w koncu temu biedakowi domek .Czy to tak duzo? Nie kpij z niego ....on juz tyle przeszedl .:-(
Jotesko jak tylko tayga wroci to bedziemy krecic bazar dla Igorka .Nie zostawimy Cie samej z problemem .:shake:
Trudno i takie rzeczy sie zdarzaja,ze potencjany domek nie poradzil sobie z adopcja .:puppydog:

Posted

[B]Jotesko[/B], tak strasznie mi przykro :shake:
Od wczoraj nie mogę się pozbierać :shake:
To był prawdziwie czarny poniedziałek :(:(:(
Brak słów ....
Nie rozumiem ludzi ani praw rządzących tym światem ...
Ale może i lepiej, że oddali go tak szybko, zanim zdążył się zadomowić :roll:

[B]Igorku[/B] :loveu: ten dom po prostu nie zasługiwał na Ciebie !!!

Posted

Tak mi przykro. Dlatego nie pozwoliłam sobie na entuzjazm, ale dystans. Szkoda mi Igorka, pewnie, że to niesprawiedliwe, że oddaje się psiaka po 2 dniach, bo jest taki czy taki. Nie dali mu szansy, ale przez to wystawili sobie wizytówkę, że nie dla nich taki psiak. Igorku i dla ciebie zaświeci słoneczko. Jotesko, nie martw się, musi się w końcu ułożyć, prędzej czy później.

Posted

Jestem bardzo rozgoryczona tym, co spotkało Igora. Igor nie siusial w domu, nic nie poniszczyl. Podarta huśtawka i połamane krzeselka nie wynikały z tego, że Igor to niszczyciel. Po prostu, w przyplywie radości wskoczył i się zepsulo. Nic nie zniszczyl z premedytacją. Fakt, że na początku wszędzie był z nami, ponieważ nie wyobrażam sobie, żeby nowo wzięty pies pozostał sam. On może się bac. Igor jest zywotny, .nakręcony, ale całkowicie do ogarniecia. Zrobię fotki, jak Igor biega po trawie obok mojego małego ( 15 m-cy) synka. I nic się nie dzieje.

Posted (edited)

dziękuję za słowa wsparcia... na dodatek w poniedziałek odszedł Roj:-( noc wcześniej spędziłam pół nocy w klinice ze swoją sunią po podkrawiała z żołądka:shake:
najgorsze zachowanie tych ludzi na koniec, wystawili dziecko 10 letnie z Igorkiem przed blok:mad: zażądałam zwrotu karmy, książeczki itd. Tak to jest ludzie potrafią robić dobre wrażenie i pięknie mówić a realia sa inne..Poza tym te przypływy radości Igora dość zywe nie kazdy da radę torerowac, lizanie,, drapanie pazurkami, niszczenie no wiecie, to niepohamowane pobudzenie..
Teraz nie wiem za bardzo co robić, jedynie Alla Chrzanowska i dorota 1 wpierają Igora w deklaracjach na dziś, bez względu na to jaka jest nasza sytuacja niemal wyłącznie sama dźwigam wydatki, niestety nie zawsze mogę podołać.. Dlatego bardzo dziękuję unixenie i taydze z dobre serce i zrozumienie za oferowana pomoc bazarkową :loveu:

karma, puszki i piłeczka za 333zł dotarły już do DT, chcę troszkę Igora podtuczyć.
Na plakacie Ola zmieni , ze Igor nadaje sie do domu z ogrodem..

Edited by joteska
Posted

Szkoda dziecka i szkoda Igora. Ale:) Igor już poczuł się z powrotem u siebie. Normalnie je, normalnie łobuzuje. Jest wesoły. I chyba ma w nosie tych pseudo opiekunów. Joteska przywiozła nam krople do ucha i zgodnie z jej wskazówkami Igor dostaje krople. Przy czyszczeniu ucha, raz jest spokojniej, a raz mniej. Zawsze staram się Igora, najpierw nakarmić, wybiegać. Ale różnie to bywa.

Posted (edited)

rudynpm napisał(a):
Szkoda dziecka i szkoda Igora. Ale:) Igor już poczuł się z powrotem u siebie. Normalnie je, normalnie łobuzuje. Jest wesoły. I chyba ma w nosie tych pseudo opiekunów.

On pewnie myślał, że zabrali go gdzieś z jego domu, ale na szczęście szybko oddali z powrotem. jeśłi nie poświęcili mu za dużo czasu, to jak się mial przekonać, że drugi dom też może być fajny? Ludzie nie przestaną mnie zadziwiać:-(

Edited by Ewa Marta
Posted

mnie też ale tez w sensie pozytywnym, weszłam na konto bankowe by zapłacić za kolejny miesiąc Igora w DT 320zł a tu wpłata od weimaromaniaczki dla Igora 250zł :multi::multi::multi:
weimaromaniaczko bardzo Ci dziękuję z całego serca :iloveyou::buzi::Rose:

Igor miał zmienić DT ale boję się , ze 3cia zmiana będzie dla niego za dużym stresem. Monika zgodziła sie bez problemu by został, obie będziemy ustalać wszystko telefonicznie.

Posted

Czyli same SUPER POZYTYWNE wieści:) Jotesko, sorki, że przez forum, ale mam urwanie głowy i jak się dorwałam do komputera, to tu Ci napiszę. Joserę Igorro wciąga nosem. Widać, że mu bardzo smakuje. Ucho czyszczę i zakraplam. Wydaje mi się, że mniej boli, ale martwi mnie ta wydzielina. Lewe ucho czyszczę z kurzu, tzn. wacik jest przyszarzały po czyszczeniu, a w prawym jest wydzielina. Nie jest jej dużo. Dwa gaziki i ucho czyste. Ale po takim leczeniu??? Ech, to ucho Igorka to mnie prześladuje po nocy. Wczoraj się obudziłam i myślę, o mamo, coś mam zrobić!!! Ale, jak oprzytomniałam, to skumałam, że owszem, mam coś zrobić, ale w dzień. A, i jeszcze się poskarżę na Igora. Dzisiaj z miłości kłapnął i uszczypnął mnie za wewnętrzną część ramienia. Ślad został na kilka minut, ale bolało. Z drugiej strony. On nie robi nic, żeby skrzywdzić, napsuć. Jakoś to samo się dzieje.

Posted

Alla Chrzanowska napisał(a):
W związku z tym, że jedna z moich podpiecznych trafiła do DT (i to w moim mieście:)), to od września zwiększam deklarację stałą dla Igorka do 30 zł.

Allu kochana dziękuję :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: dziękuję, że troszczysz sie o Igora, zaglądasz i pomagasz w utrzymaniu, pomimo, że nie jest dorodnym dożkiem ale z lekka ciapowaty to on troszkę po dożkowemu jest w każdym razie