Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

joteska napisał(a):
czy to ta mała z torów co ja Robert zgarnął?

No tak, ta a jaka inna :) Viris była tam rano przed nim widocznie. Jolu wysyłam ją w poPatrolowe i poGapowe fajne miejsca. Jeden dom na prawdę super, wysłałam i czekam. Trzymaj kciuki, bo może nie będzie trzeba jej wywozić na północ.

Posted

eliza_sk napisał(a):
No tak, ta a jaka inna :) Viris była tam rano przed nim widocznie. Jolu wysyłam ją w poPatrolowe i poGapowe fajne miejsca. Jeden dom na prawdę super, wysłałam i czekam. Trzymaj kciuki, bo może nie będzie trzeba jej wywozić na północ.

Elizka, to daj mi proszę ostatecznie info dziś bo ja nie mogę tak kręcić rodziną z wyjazdami i wydatkami, stado domowe mi się zbuntuje:evil_lol:, karma i micha dla małej zamówiona, przygotowane posłanie itd. Robert trzyma ją luzem, jest nieprzekonany co do kastracji i sterylizacji:cool3: obawiam sie czy ona nie zaciążyła, bo tak naprawdę po ząbkach sądząc nie wiadomo w jakim jest wieku i czy nie już po pierwszej cieczce- musi być na szybko w tym kierunku zbadana- tak uważam ale trzymam kciuki oczywiście

Posted

do Igorka doszła dziś paka karmy i puszki na dotuczanie :)
mała Tora z torów ma już namierzony stały dobry i sprawdzony domek w Krakowie, szukamy pilnie transportu

Posted

joteska napisał(a):
do Igorka doszła dziś paka karmy i puszki na dotuczanie :)
mała Tora z torów ma już namierzony stały dobry i sprawdzony domek w Krakowie, szukamy pilnie transportu

Jolu, będę miała rekomendacje bordogów wieczorem. A pan nie ma znajomego, który mógłby z nim jechać? Ostrowiec nic nie wymyśli, zaraz dzwonię do Kielc.

Posted

Kajka_72 napisał(a):
Igorku, ja i tak wierze w Twoj cudny , wymarzony domek :-) znajdzie sie ....jestem pewna :-) Jolu pozdrawiam :-)

Kajeczko, dziekuję, też wierze w domek Igorka jest bardzo blisko i w zasięgu, w to, że nie będzie na niego długo czekał

muszę tylko sprawnie i rozsądnie rozplanować jego kastrację- Donka ma sie dowiedzieć o ceny i możliwości u siebie a ja u siebie, wybierzemy dla niego co najlepsze

no i ważne czy bedzie tolerował zmienioną karmę, czy stan skóry będzie stabilny- jeśli tak to by znaczyło, ze alergia u Igorka jet malo prawdopodobna, a wszystkie zmiany jakie miał były po prostu z zaniedbania i niedożywienia

Posted

Jolu sprawe kastracji przegadalysmy dzisiaj, jednak jesli chodzi o karme ...trzeba czekac ...i zobaczyc jak Igorek zareaguje. Mam nadzieje, ze dobrze. Jego kondycja jest juz lepsza wiec i karma powinna sie przyjac dobrze:-) badz dobrej mysli :-)

Posted

dziękuję, też mam taką nadzieję. Donka wie, by bacznie go obserwować na tej nowej karmie, jakoś ufam w Hillsa, ma dość dobre proporcje i skład minerlany. Rozmawiam tez z Donka o tym, że chyba lepiej szwy po kastracji były wyjmowalne nie wchłanialne, podobno rany wtedy szybciej się goją i nie ma odczynów , reakacji na szwy, a wy co sądzicie?

miziam choć wirtualnie kochanego Igorka, jestem z nim myślami i nie zapominam, choć teraz zajmę się tą szczylką Torą z torów bo inaczej nie umiem:razz:, moje serce jest zawsze blisko Igora:loveu:

Posted

Jolu , dla mnie tez Igorek jest bliski :-) czuje miete do takich facetow bo u mnie prawie same baby :-)
Ja przyznam sie , ze "nie lubie " wchlanialnych szwow, nie daj Boze lekko wylezie na zewnatrz i juz sie nie rozpusci . problem gwarantowany , bo sterczy taka nitka tygodniami . Jezeli jest koniecznosc , to raczej wyboru nie ma ....jednak przy kastracji (tak tez zrobilam u swojego ramzesa) skorzystalam ze "sciagalnych" i bylo ok.
Cudna z Ciebie dziewczyna :-) z ogromnym sercem i za to dziekuje:-)

Posted

Ale fajna mordeczka z tej Tory :loveu:
Ale rzeczywiście trochę Kachna grubachna :shake:
Kiedy będzie wiadomo, czy nie jest szczenna ???
Własny wątek by się Jej przydał, bo tutaj przecież jest królestwo Igorka :loveu:

Posted

:lol: dziękuję za miłe słowo Kajko to takie budujące i miłe
Tora ma umówiona wizytę u veta ginekologa we wtorek, będzie też miała podstawowe badania, a już jutro ja odrobaczę i odpchlę. U Roberta dziś przegryzła kabel elektryczny i jadła śledzie w occie bez cebulki:crazyeye: ale na szczęście jest cała:p pies Roberta ma jakieś wyłysienia i nie chcę by za długo miała z nim styczność:roll:

dziś przyszła wpłata od Eluni W. 30 zł na Igora - bardzo Ci kochana moja duszo dziękujemy:loveu: masz złote serdusio
i łączymy sie z Tobą w żałobie po mamie:-(:-(:-( tak nagle odeszła...dziękuję, że mimo tych strasznych przeżyć pamiętasz o Igorze

Posted

Oj to prawda z tymi szwami,to samo mi doradzała przy Tolce wetka i przy innych kastratach jeździłam na ściągnięcie. Wiadomo,że dochodzi do tego dodatkowy dojazd.

Kajka_72 napisał(a):
Jolu , dla mnie tez Igorek jest bliski :-) czuje miete do takich facetow bo u mnie prawie same baby :-)
Ja przyznam sie , ze "nie lubie " wchlanialnych szwow, nie daj Boze lekko wylezie na zewnatrz i juz sie nie rozpusci . problem gwarantowany , bo sterczy taka nitka tygodniami . Jezeli jest koniecznosc , to raczej wyboru nie ma ....jednak przy kastracji (tak tez zrobilam u swojego ramzesa) skorzystalam ze "sciagalnych" i bylo ok.
Cudna z Ciebie dziewczyna :-) z ogromnym sercem i za to dziekuje:-)

Posted

jetem bardzo załamana wizytą w okolicach Ostrowca Świętokrzyskiego, czy ktoś może mi pomóc w sprawie psa, który ma właściciela ale wymaga natychmiastowej interwencji bądź szybkiego przypilnowania sprawy na miejscu ?:-(:-(:-(

Posted

losy psów się splatają... coś mnie tknęło, niepokojące sygnały by jednak jak najszybciej po sunię Tosie pojechać:shake: Tosia totalnie zapchlona, wychudzona, wystraszona z biegunka i wyciekiem krwawym z dróg rodnych- prawdopodobnie ma cieczkę. Po odpchleniu niemal całe czarne posłanko, męczyla sie całą noc, miała gorączkę.
Zabrałam ją z miejsca gdzie przebywa piękny Donek ok. 7 lat w stanie krytycznym z rozlanymi wyłysieniami KRAWIACYMI- żywa krew i odchodząca płatami sierść, kołtunami, uszami zawalonymi po brzegi brązową wydzielną, ledwo chodzący, piszczący z bólu, trzepiący łepkiem, zaropiałymi oczkami, maksymalne wychudzenie:-(:-(:-( Pan kocha zwierzęta ale na swój sposób bo dramatu własnego psa , który błagał go o pomoc nie dostrzegał. Poryczałam się nad psem i nakrzyczałam na jego Pana zamiast wyrazić podziękowania, że Tosie zabrał na moja prośbę.
Wielkie podziękowania dla Elizy, że Tosie z ogłoszenia tego Pana wyszukała i info dała , że szczylka koczuje przy torach:loveu: Z przyszłym domkiem Tosi jestem w stałym kontakcie, pięknie sie zoscjalizuje przy moich psach, już nie trzeba jej na rękach nosić bo wszystkiego sie bała. TZ przeszedł chrzest bojowy myjąc z jej siuśków 2 pietra klatki schodowej :evil_lol:- diamencik:cool3: bo mała nie zdążyła donieść ze strachu, że musi wyjść z mieszkania;)

tak myślę, że Igorek miał wielkie szczęście w ogromie nieszczęść:roll:
Igor od 2 dni jest na nowej karmie, bez biegunki ale zaczął lizać łapki:shake: Donka dawała mu 2-3 dni same puszki i chyba od tego momentu, obserwujemy do środy czy to jednak nie wynik zmiany karmy

Posted

Ja piernicze :angryy: Jolu, nawet nie wiem co napisac ,a to rzadko mi sie zdarza :-( Czy istnieje jeszcze w ludziach cos takiego jak sumienie???? jak mozna patrzec bezczynnie na takie cierpienie wlasnego psa i miec do gdzies :angryy::angryy: Ze tez ten "pan" przesypia spokojnie noce .....pojac tego nie moge :shake:

Dobrze, ze chociaz mala bezpieczna :roll: Jestem pewna , ze Torowa Tosia dojdzie u Ciebie do formy. Jestes Wielka :loveu::loveu:, a Diament jak tak dalej bedzie, szybko awansuje na brylanta :evil_lol: Dzielnie sie spisal.