unixena Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 W schronie kazdy pies jest taki smutny .:-(Zeby bidus Wigor wiedzial ,ze cioteczki sie nim zainteresowaly i probuja zorganizowac pomoc -na pewno jego pysio bylby weselszy :roll:. Quote
joteska Posted October 30, 2011 Author Posted October 30, 2011 cioteczka fochu jest niezastapiona, dziekujemy:loveu: obu ten banerek był pod szczęśliwą gwiazdą Zofija prędzej niż po świętach pewnie wyjść z nim nie będzia mogła może szybko hotelik uda sie znaleźć;) Quote
Bonsai Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 Jestem na zaproszenie. Postaram się jakoś pomóc jak się nieco ogarnę, w tej chwili mam na DT psa, któremu muszę nasączać strupy i smarować rany 3razy dziennie, co nie stanowi dla niego przyjemności i trochę czasu na to schodzi. Przy okazji i ja zaproszę do mojego podpisu - schronisko w Kaliszu może wygrać 10 tys. zł, które chcielibyśmy przeznaczyć na geriatrię... Quote
Zofija Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 joteska napisał(a):cioteczka fochu jest niezastapiona, dziekujemy:loveu: obu ten banerek był pod szczęśliwą gwiazdą Zofija prędzej niż po świętach pewnie wyjść z nim nie będzia mogła może szybko hotelik uda sie znaleźć;) Zofija nie będzie mogła wcześniej bo ma na głowie jeden 60 kg problem Quote
Beta&Czata Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 Trzebaby szybko zacząć rozglądać się za tym hotelikiem. Ja osobiście nie znam żadnego, tyle - co z dogo, więc nie za bardzo mogę coś tu zdziałać. Na dodatek boję się stalych deklaracji (ciągłe - nieprzewidziane - wydatki na moją osobistą, domową geriatrię :shake:), ale jednorazowo z pewnością wspomogę. Quote
TERESA BORCZ Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 dzięki za apel unixeno, ten Wigor to taki sam niemal przypadek jak nasz Timo ktory stał się okazem niezwykłej urody, nawet bez diagnozowania choroby skóry, poprostu zastosowałyśmy cała naszą wiedzę z powodzeniem, a za pieniazki na wszelkie testy z mety kupiłysmy środki, było cudnie, szybko i efektywnie, teraz szukamy domu, po 2 tygodniach leczenia i odpoczynku wyniki badań okazały sie bardzo dobre, najpierw obserwacja i stabilizacja, potem dopiero wyjdą najprwadziwsze, niezakłócone niczym wyniki, na watku Tima (zał Klaudus__) opisane śa metody dokładnie, polecam bardzo!nie wie gdzie jest psiak ale chyba jest miejsce u Emiś w SARNOWIE koło Katowic Quote
unixena Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 Bardzo dziekuje Pani Teresko ,za odpowiedz na moj apel :Cool!:.Prawde powiedziawszy ja tez do pewnego czasu wierzylam slepo medycynie typu zastrzyk i antybiotyk .Ale jak teraz widze ,ze Pani metody daja piekna poprawe i pies az kwitnie ,to zaczynam wierzyc ,ze to nie zaden hokus pokus ale moc natury i madre jej zastosowanie .Bo nie sztuka kupic drogi lek ,ktory i tak bedzie malo wnosil poprawy ,ale z rozumem zastosowac dary medycyny naturalnej .Dlatego to co robi Pani jest naprawde godne podziwu .Oczywiscie czasem trzeba isc ze psem do weta i podac mu jakis zastrzyk ,czy zrobic badania i szczepienia .Na pewno jednak skorzystamy z Pani porad ,bo nie znam innej takiej drugiej osoby na dogo ,ktora z takim zaangazowaniem i ogromna wiedza ratuje tylko tym ,co natura dala . Jeszcze raz dziekuje za przybycie na watek .:lol: Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 Jeżeli udało by się załatwić hotelik w Sarnowie koło Katowic to ja mogę zaproponować transport. Ja walczyłam z nuzycą paru psów i najlepsze efekty- też nie od razu to było świeże gotowane jedzenie z gotowanym lnem, zamieniane z oliwą, smarowanie skóry... Daje efekty i jestem całkiem za naturalnymi składnikami leczenia. Naszprycuje się psa, a potem problem z wątrobą i wynikami.TERESA BORCZ napisał(a):dzięki za apel unixeno, ten Wigor to taki sam niemal przypadek jak nasz Timo ktory stał się okazem niezwykłej urody, nawet bez diagnozowania choroby skóry, poprostu zastosowałyśmy cała naszą wiedzę z powodzeniem, a za pieniazki na wszelkie testy z mety kupiłysmy środki, było cudnie, szybko i efektywnie, teraz szukamy domu, po 2 tygodniach leczenia i odpoczynku wyniki badań okazały sie bardzo dobre, najpierw obserwacja i stabilizacja, potem dopiero wyjdą najprwadziwsze, niezakłócone niczym wyniki, na watku Tima (zał Klaudus__) opisane śa metody dokładnie, polecam bardzo!nie wie gdzie jest psiak ale chyba jest miejsce u Emiś w SARNOWIE koło Katowic Quote
DONnka Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 Jakie dobre wieści :multi: Jest już transport i propozycja hoteliku :multi: Macie namiary na Emiś ??? Chyba podawałam cioci joteska :) Ciocia Teresa Borcz wie, co mówi :) A Jej podopieczny - Timuś jest teraz przepięknym przedstawicielem rasy, choć na początku wyglądał jak kupka nieszczęścia :) Mam Tima w stałych deklaracjach, jak sie wyadoptuje to przerzucę pieniązki na (W)Igorka :) Quote
joteska Posted October 31, 2011 Author Posted October 31, 2011 Pani Teresko, witam Panią serdecznie na wątku biedulka:loveu: zima może niestety te jego dolegliwości skórne mogą sie pogłębić. Nie mogę znaleźć namiarów na emiś- znalazłam może ew. być miejsce za 2 tyg w kojcu zewnętrznym ale pod warunkiem pełnej diagnostyki psiaka pisałam ale ma Pani pełną pw jeszcze odnosnie nuzycy. Mam sunkę co była niemal cała wyłysiała w schrtonie w Wawie. nuzyca, włączono bimectini ale to Pani metody które na watku Tomolka i innych podczytywałam pomogły mi ją wyprowdzić na prostą. Dziś po nuzycy od 4 mies śladu nie ma, ma błyszcącą piekną sierść, jeszcze maleńkie reszteczki przy kąciku powiek- też przemywam, gronkowiec wyszedł na 0 :lol: stosowałam tez kąpiele w Malasebie, jest na pasożyty, bakterie i grzyby i ten szampon mam Dobre jedzenie, przedewszytskim odrovbaczenie i odpchlenie bym u niego widziała na poczatek bo jak bedzie dobrze jadł to już połowa sukcesu, jak myślicie? Quote
joteska Posted October 31, 2011 Author Posted October 31, 2011 szukam, ale na razie z miejscami w hotelikach krucho...jeden kameralny w moich okolicach z cudowną osobą do psów- zlikwidowany i może po zimie Poznań:shake: zresztą dziś już nastrój przedświąteczny.. Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 Nie poddajemy się! Trzeba zadzwonić do Emiś lub wysłać info na maila. Popytam! Quote
Vutz Posted November 1, 2011 Posted November 1, 2011 witam, jestesm na zaproszenie. jaki bedny psiak...:( Quote
Zofija Posted November 1, 2011 Posted November 1, 2011 A to jest to 60 kg, o którym wcześniej wspomniałam- BARDZO PROSZĘ O POMOC!!!!! [FONT=Arial]http://www.dogomania.pl/threads/217061-BRUNO-Był-żywą-atrapą-z-której-wychodziły-robaki..ZBIERAMY-NA-HOTEL!!!!!?p=17917948#post17917948[/FONT] Quote
Zofija Posted November 1, 2011 Posted November 1, 2011 Bonsai napisał(a):A gdzie jest pies? Warszawa? ale, który Wigor? Wigor jest w schronisku w Cieszynie-woj. śląskie Quote
Zofija Posted November 1, 2011 Posted November 1, 2011 A tutaj są namiary na Hotelik Emiś: http://www.dogomania.pl/threads/208485-Hotelik-quot-Raszka-quot-w-Sarnowie-(k.-Katowic) Quote
joteska Posted November 1, 2011 Author Posted November 1, 2011 Dziękuję wszystkim cioteczkom za obecność i gotowość niesienia pomocy:loveu: Do emiś pisałam 2 x i czekam na info, są swięta. Wypatrzyłam jeszcze Hotelik niedaleko Wawy , w którym doskonałą opiekę znalazł schorowany GOTYK (niestety już odszedł) http://www.kudlatelaciate.pl/cennik.html czy ktoś z cioteczek zna ten hotelik i może podzielić sie opinią? Quote
Bonsai Posted November 1, 2011 Posted November 1, 2011 Zofija napisał(a):ale, który Wigor? Wigor jest w schronisku w Cieszynie-woj. śląskie Oj, szkoda. Zmyliło mnie, że tyle tu osób z Warszawy. ;) Miałam pomysł na promocję Wigora, ale jak jest tak daleko, to nie da rady. Quote
joteska Posted November 1, 2011 Author Posted November 1, 2011 odległość rzecz względna;) czekamy na pomysły i chętnych na DT dla doprowadzenia Igora w fazę wstępną Wigora emiś wpisał Igora w kolejkę oczekujących:lol: Quote
Vutz Posted November 1, 2011 Posted November 1, 2011 Ciotki, mogę Wam jeszcze podrzucić pomysł hoteliku... ale on jest stosunkowo niedaleko od Warszawy... To hotelik dogomaniacki: Hotel MOKRY NOSEK ul. Granice 53 Teresin tel. 503-195-666 wiem, że można wynegocjować rabat, ale tanio nie jest... starsza ON-ka LUNA (ma wątek na dogomanii) została tam umieszczona. z tego co słyszałam to dziewczyny płacą ok 360zł.+karma i w razie potrzeby vet. nie wiem, czy są tam miejsca, ale może warto spróbować? ------------------------------------------------------------------------------------------------ Hotel dla Psów KALUPUS ul. Gościeńczyce 43 Gościeńczyce k/Grójca tel. 508-276-396 właścicielami są licencjonowani szkoleniowcy ZKwP, a pani jest technikiem weterynarii ------------------------------------------------------------------------------------------------- Hotel dla Psów - Małgorzata Gietka tel. 691-498-724 mgietka@o2.pl ten hotelik jest chyba (nie pamiętam dokładnie) w Jabłonnie k/Warszawy właścicielką jest pani małgosia - starszy instruktor szkolenia w ZKwP --------------------------------------------------------------------------------------------------- Inne hoteliki, ale mi nieznane - znalazłam je w necie... Hotel dla Zwierząt CANIS Grabówno 14 89-350 Grabówno woj. wielkopolskie tel. 609-616-736 agata.skibielak@vp.pl ----------------------------------------------------- Hotel Ostoja 32-104 Proszowice woj. małopolskie tel. 668-808-018 hotel.ostoja@wp.pl ---------------------------------------- Hotel dla Psów - Joanna Górska Jajkowice 33 96-208 Huta Błędowska woj. mazowieckie tel. 607-329-932 joaaa1@gazeta.pl Quote
joteska Posted November 1, 2011 Author Posted November 1, 2011 dziękujemy!!! :loveu: będę jeszcze jutro dzwonić i rozpytywać Quote
bela51 Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 A czy dostałas juz odpwiedz od Czarodziejki ? Miałaby miejsce? Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 Najbliżej jest hotelik u Emiś, mogłabym go tam zawieźć. A deklaracje? Trzeba go przecież utrzymać... Quote
BERKANO Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 Możesz Jotesko liczyć na mnie i Sonkową. Trzymam kciuki żeby Wigorkowi się udało Quote
Recommended Posts