Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W schronie kazdy pies jest taki smutny .:-(Zeby bidus Wigor wiedzial ,ze cioteczki sie nim zainteresowaly i probuja zorganizowac pomoc -na pewno jego pysio bylby weselszy :roll:.

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

cioteczka fochu jest niezastapiona, dziekujemy:loveu:
obu ten banerek był pod szczęśliwą gwiazdą
Zofija prędzej niż po świętach pewnie wyjść z nim nie będzia mogła
może szybko hotelik uda sie znaleźć;)

Posted

Jestem na zaproszenie. Postaram się jakoś pomóc jak się nieco ogarnę, w tej chwili mam na DT psa, któremu muszę nasączać strupy i smarować rany 3razy dziennie, co nie stanowi dla niego przyjemności i trochę czasu na to schodzi.

Przy okazji i ja zaproszę do mojego podpisu - schronisko w Kaliszu może wygrać 10 tys. zł, które chcielibyśmy przeznaczyć na geriatrię...

Posted

joteska napisał(a):
cioteczka fochu jest niezastapiona, dziekujemy:loveu:
obu ten banerek był pod szczęśliwą gwiazdą
Zofija prędzej niż po świętach pewnie wyjść z nim nie będzia mogła
może szybko hotelik uda sie znaleźć;)

Zofija nie będzie mogła wcześniej bo ma na głowie jeden 60 kg problem

Posted

Trzebaby szybko zacząć rozglądać się za tym hotelikiem. Ja osobiście nie znam żadnego, tyle - co z dogo, więc nie za bardzo mogę coś tu zdziałać. Na dodatek boję się stalych deklaracji (ciągłe - nieprzewidziane - wydatki na moją osobistą, domową geriatrię :shake:), ale jednorazowo z pewnością wspomogę.

Posted

dzięki za apel unixeno, ten Wigor to taki sam niemal przypadek jak nasz Timo ktory stał się okazem niezwykłej urody, nawet bez diagnozowania choroby skóry, poprostu zastosowałyśmy cała naszą wiedzę z powodzeniem, a za pieniazki na wszelkie testy z mety kupiłysmy środki, było cudnie, szybko i efektywnie, teraz szukamy domu, po 2 tygodniach leczenia i odpoczynku wyniki badań okazały sie bardzo dobre, najpierw obserwacja i stabilizacja, potem dopiero wyjdą najprwadziwsze, niezakłócone niczym wyniki, na watku Tima (zał Klaudus__) opisane śa metody dokładnie, polecam bardzo!nie wie gdzie jest psiak ale chyba jest miejsce u Emiś w SARNOWIE koło Katowic

Posted

Bardzo dziekuje Pani Teresko ,za odpowiedz na moj apel :Cool!:.Prawde powiedziawszy ja tez do pewnego czasu wierzylam slepo medycynie typu zastrzyk i antybiotyk .Ale jak teraz widze ,ze Pani metody daja piekna poprawe i pies az kwitnie ,to zaczynam wierzyc ,ze to nie zaden hokus pokus ale moc natury i madre jej zastosowanie .Bo nie sztuka kupic drogi lek ,ktory i tak bedzie malo wnosil poprawy ,ale z rozumem zastosowac dary medycyny naturalnej .Dlatego to co robi Pani jest naprawde godne podziwu .Oczywiscie czasem trzeba isc ze psem do weta i podac mu jakis zastrzyk ,czy zrobic badania i szczepienia .Na pewno jednak skorzystamy z Pani porad ,bo nie znam innej takiej drugiej osoby na dogo ,ktora z takim zaangazowaniem i ogromna wiedza ratuje tylko tym ,co natura dala .
Jeszcze raz dziekuje za przybycie na watek .:lol:

Posted

Jeżeli udało by się załatwić hotelik w Sarnowie koło Katowic to ja mogę zaproponować transport. Ja walczyłam z nuzycą paru psów i najlepsze efekty- też nie od razu to było świeże gotowane jedzenie z gotowanym lnem, zamieniane z oliwą, smarowanie skóry... Daje efekty i jestem całkiem za naturalnymi składnikami leczenia. Naszprycuje się psa, a potem problem z wątrobą i wynikami.

TERESA BORCZ napisał(a):
dzięki za apel unixeno, ten Wigor to taki sam niemal przypadek jak nasz Timo ktory stał się okazem niezwykłej urody, nawet bez diagnozowania choroby skóry, poprostu zastosowałyśmy cała naszą wiedzę z powodzeniem, a za pieniazki na wszelkie testy z mety kupiłysmy środki, było cudnie, szybko i efektywnie, teraz szukamy domu, po 2 tygodniach leczenia i odpoczynku wyniki badań okazały sie bardzo dobre, najpierw obserwacja i stabilizacja, potem dopiero wyjdą najprwadziwsze, niezakłócone niczym wyniki, na watku Tima (zał Klaudus__) opisane śa metody dokładnie, polecam bardzo!nie wie gdzie jest psiak ale chyba jest miejsce u Emiś w SARNOWIE koło Katowic

Posted

Jakie dobre wieści :multi:
Jest już transport i propozycja hoteliku :multi:
Macie namiary na Emiś ???
Chyba podawałam cioci joteska :)

Ciocia Teresa Borcz wie, co mówi :)
A Jej podopieczny - Timuś jest teraz przepięknym przedstawicielem rasy, choć na początku wyglądał jak kupka nieszczęścia :)
Mam Tima w stałych deklaracjach, jak sie wyadoptuje to przerzucę pieniązki na (W)Igorka :)

Posted

Pani Teresko, witam Panią serdecznie na wątku biedulka:loveu:
zima może niestety te jego dolegliwości skórne mogą sie pogłębić. Nie mogę znaleźć namiarów na emiś- znalazłam może ew. być miejsce za 2 tyg w kojcu zewnętrznym ale pod warunkiem pełnej diagnostyki psiaka
pisałam ale ma Pani pełną pw

jeszcze odnosnie nuzycy. Mam sunkę co była niemal cała wyłysiała w schrtonie w Wawie. nuzyca, włączono bimectini ale to Pani metody które na watku Tomolka i innych podczytywałam pomogły mi ją wyprowdzić na prostą. Dziś po nuzycy od 4 mies śladu nie ma, ma błyszcącą piekną sierść, jeszcze maleńkie reszteczki przy kąciku powiek- też przemywam, gronkowiec wyszedł na 0 :lol:
stosowałam tez kąpiele w Malasebie, jest na pasożyty, bakterie i grzyby i ten szampon mam
Dobre jedzenie, przedewszytskim odrovbaczenie i odpchlenie bym u niego widziała na poczatek bo jak bedzie dobrze jadł to już połowa sukcesu, jak myślicie?

Posted

szukam, ale na razie z miejscami w hotelikach krucho...jeden kameralny w moich okolicach z cudowną osobą do psów- zlikwidowany i może po zimie Poznań:shake:
zresztą dziś już nastrój przedświąteczny..

Posted

Dziękuję wszystkim cioteczkom za obecność i gotowość niesienia pomocy:loveu:

Do emiś pisałam 2 x i czekam na info, są swięta.
Wypatrzyłam jeszcze Hotelik niedaleko Wawy , w którym doskonałą opiekę znalazł schorowany GOTYK (niestety już odszedł)
http://www.kudlatelaciate.pl/cennik.html
czy ktoś z cioteczek zna ten hotelik i może podzielić sie opinią?

Posted

Zofija napisał(a):
ale, który Wigor? Wigor jest w schronisku w Cieszynie-woj. śląskie

Oj, szkoda. Zmyliło mnie, że tyle tu osób z Warszawy. ;) Miałam pomysł na promocję Wigora, ale jak jest tak daleko, to nie da rady.

Posted

odległość rzecz względna;) czekamy na pomysły i chętnych na DT dla doprowadzenia Igora w fazę wstępną Wigora
emiś wpisał Igora w kolejkę oczekujących:lol:

Posted

Ciotki, mogę Wam jeszcze podrzucić pomysł hoteliku... ale on jest stosunkowo niedaleko od Warszawy...

To hotelik dogomaniacki:

Hotel MOKRY NOSEK
ul. Granice 53
Teresin

tel. 503-195-666

wiem, że można wynegocjować rabat, ale tanio nie jest...
starsza ON-ka LUNA (ma wątek na dogomanii) została tam umieszczona.
z tego co słyszałam to dziewczyny płacą ok 360zł.+karma i w razie potrzeby vet.

nie wiem, czy są tam miejsca, ale może warto spróbować?
------------------------------------------------------------------------------------------------
Hotel dla Psów KALUPUS
ul. Gościeńczyce 43
Gościeńczyce k/Grójca

tel. 508-276-396

właścicielami są licencjonowani szkoleniowcy ZKwP, a pani jest technikiem weterynarii
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel dla Psów - Małgorzata Gietka
tel. 691-498-724
mgietka@o2.pl

ten hotelik jest chyba (nie pamiętam dokładnie) w Jabłonnie k/Warszawy
właścicielką jest pani małgosia - starszy instruktor szkolenia w ZKwP
---------------------------------------------------------------------------------------------------

Inne hoteliki, ale mi nieznane - znalazłam je w necie...

Hotel dla Zwierząt CANIS
Grabówno 14
89-350 Grabówno woj. wielkopolskie

tel. 609-616-736
agata.skibielak@vp.pl
-----------------------------------------------------

Hotel Ostoja
32-104 Proszowice woj. małopolskie
tel. 668-808-018
hotel.ostoja@wp.pl
----------------------------------------

Hotel dla Psów - Joanna Górska