Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

eliza_sk napisał(a):
Nie ma za co - czytam, że i tak się nie przydały, bo jedzie od razu do Donki - super !

w tych miejscach też sa warunki domowe i musiałby zaakceptować stado , więc na jedno wychodzi:stupid:, zaoszczedzi mu to co klilkudniowych zmian i ew. stresu.
Jutro otrzymamy rachunek od dr Oli za wszystkie zabiegi, preparaty, leki i przyjazdy i tak naprawdę będziemy wiedzieć jak ostatecznie stoimy finansowo...:czytaj:Dr Ola da nam tez . rachunek za usługi od piatku do wtorku do dopłacenia:confused:

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

DONnka napisał(a):
A nie mówiłam :eviltong:
Joteska znalazła wyjście :multi:
Trzymam kciuki za udaną podróż :modla:
A jak daleko Igorek pojedzie ?

Tu ciocia Eliza dała mi do myślenia:p
:lol: Nocleg w Cieszynie 1 dzień już z Igorem , podróż, nocleg w Wawie a potem od razu do Donki5, popracujemy nad wyższością zgodnego życia w stadzie nad oznaczaniem dominacyjnym terenu;) Mam nadzieję, ze nie oznaczy wewnatrz wychuchanego autka mojego syna:evil_lol: będziemy mu robili dość często przystanki bo to długa podróż.Ela pisała, ze na szczęście Igorek uwielbia jeździć samochodem:cool3: miejmy nadzieję, ze dobrze ją zniesie.
Zamówiłam mu na czas transportu puszki royal canin sensitive control na bazie kaczki tak jak aktualnie karma, z niską ilością tłuszczu ze względu na trzustkę, boję sie by z leżacą w brzuszku suchą karma jechał, 8 puszek bo sa małe:placz:
http://www.e-karmy.com/p57,royal-canin-sensitivity-control-duck-with-rice-puszka-420g-dla-psow.html

Posted

Jotesko nic mu się nie stanie jak zje rano, spacer na siku itd, w czasie jazdy mu raczej nie dawaj, nic mu się nie stanie, a szkoda by zwrócił. Zje jak dojedzie na miejsce. Igorek znaczy miejsce. W pierwszy dzień, zaraz jak przyjechał wysikał się na swoje nowe posłanie, a parę dni później jak go Tolcia nie chciała wpuścić na swoje to obsikał i jej :) . Jak go okrzyczałam to jak zwykle miał cudną minkę, że to przecież nie on! Jotesko do Donki ile jest od Ciebie?

Posted

Jotesko, Elżbietka ma rację - my zawsze wyprawiamy psy w drogę absolutnie na czczo - szkoda, żeby się męczył i miał po drodze sensacje, bo drogi Wam to nie ułatwi, a trochę km jest.

Posted

Dziewczynki, mam prośbę, czy znacie kogoś, kto podjechałby do Konstancina, zobaczyć psa w hoteliku, obfocić, zobaczyć, jak on się ma? Nie możemy się doprosić i de facto nie za wiele wiemy co z psiakiem się dzieje :(
Proszę o pomoc.

Posted

cioteczki, nie będę go karmić w czasie podróży, ale nie chcę tez by miał całkiem pusty żołądek 2 dni przy chorej trzustce, nie martwcie się;) będę nocować z nim w Cieszynie więc coś na ząbek musi dostać:lol: jak wrócimy późno to też:lol: Igorek będzie miał tabletki antybiotyku 2 x dziennie, nie może ich odstawać na czczo

wstępnie wiem, że netto rachunek za veta wyniesie ponad 1000zł do tego vat, czekam na skan od dr Oli z wyszczególnieniem, codziennie dojeżdżała i dzięki temu jest teraz o niebo lepiej niz tydzień temu
ale nie przeliczam ceny jego życia i zdrowia, będę walczyć, dlatego wasza pomoc i pomoc ludzi spoza dogo jest dosłownie ratowaniem

Posted

Cantadorra napisał(a):
Dziewczynki, mam prośbę, czy znacie kogoś, kto podjechałby do Konstancina, zobaczyć psa w hoteliku, obfocić, zobaczyć, jak on się ma? Nie możemy się doprosić i de facto nie za wiele wiemy co z psiakiem się dzieje :(
Proszę o pomoc.

Contadorro, na dniach niestety nie mogę. przed wyjazdem pracuję okrągły weekend. Ale... odnalazłam wreszcie mail do dziewczyny, którą widziałam w hoteliku u Pani Beaty , wychodziła z 2-ma pieskami, to było we wrześniu 2010r, prawdopodobnie mieszka gdzieś w Konstancinie, nie znam jej nr telefonu tylko mam adres mailowy: blue.berry@wp.pl Nie wiem tylko czy to nie jest znajoma p Beaty czy tylko wolontariuszka trzymająca wtedy u niej psy:roll:

Posted

Dziś Igorek przeszedł z zastrzyków na tabletki antybiotyku x 2 dziennie Kefavet, mam nadzieję , że da sobie do pyszczka wsadzić. Teraz bardzo ważne jest stosowanie Nutriplantu.
Załączam info i rachunek od Dr Oli

Witam,

Igor ma całkiem dobre uszy-wyczyszczone dzisiaj dokładnie.Mysle,ze nie ma potrzeby kropic Easoticiem,trzeba poczekac na wymaz i ewentualnie potem jeszcze cos wdrozyc-jesli oczywiscie bedzie tka potrzeba.Łapy duzo lepsze,ale jeszcze potrzebuja leczenia.Dostal dzisiaj Kefavet i od jutra ma jesc 2* dziennie 1,5 tabl.Opakowanie starczy na 10 dni.

Wyszczególnienie za co i ile:
8.11.2011
1.sza wizyta-bad krwi-morfologia i biochemia-70 zł,
bad na tarczyce i grzyba 250 zl,
Frontline 35 zl
Aniprazol 3 tabl 18 zł
wizyta i bad zeskrobin 40 zł

18,11,2011
Advocate 40 zł
wizyta 40zł

19.11.2011
wizyta + wymazy 140 zł

20.11.11
wizyta domowa 50 zł

21.11.11
wizyta domowa+ Easotic 105 zł

22.11.11
wizyta domowa 50zł

23.11.11
wizyta domowa 50 zł

24.11.11
wizyta domowa 50 zł

25.11.2011
wizyta 40 zł
Kefavet 60 zł

Wysyłam tez zeskanowana fakture

Pozdrawiam
Aleksandra Leżańska

rzut drugi

do zapłacenia 1121,04zł

stan konta: minus 691zł :placz:

Posted

joteska napisał(a):
Dziś Igorek przeszedł z zastrzyków na tabletki antybiotyku x 2 dziennie Kefavet, mam nadzieję , że da sobie do pyszczka wsadzić. Teraz bardzo ważne jest stosowanie Nutriplantu.
Załączam info i rachunek od Dr Oli

Witam,
Igor ma całkiem dobre uszy-wyczyszczone dzisiaj dokładnie.Mysle,ze nie ma potrzeby kropic Easoticiem,trzeba poczekac na wymaz i ewentualnie potem jeszcze cos wdrozyc-jesli oczywiscie bedzie tka potrzeba.Łapy duzo lepsze,ale jeszcze potrzebuja leczenia.Dostal dzisiaj Kefavet i od jutra ma jesc 2* dziennie 1,5 tabl.Opakowanie starczy na 10 dni.

Wyszczególnienie za co i ile:
8.11.2011
1.sza wizyta-bad krwi-morfologia i biochemia-70 zł,
bad na tarczyce i grzyba 250 zl,
Frontline 35 zl
Aniprazol 3 tabl 18 zł
wizyta i bad zeskrobin 40 zł

18,11,2011
Advocate 40 zł
wizyta 40zł

19.11.2011
wizyta + wymazy 140 zł

20.11.11
wizyta domowa 50 zł

21.11.11
wizyta domowa+ Easotic 105 zł

22.11.11
wizyta domowa 50zł

23.11.11
wizyta domowa 50 zł

24.11.11
wizyta domowa 50 zł

25.11.2011
wizyta 40 zł
Kefavet 60 zł

Wysyłam tez zeskanowana fakture

Pozdrawiam
Aleksandra Leżańska

do zapłacenia 1121,04zł

stan konta: minus 691zł :placz:

Kurcze, sporo tego wyszło :roll:
Nie spodziewałam się :shake:
Nie mam teraz jak wesprzeć Igorka finansowo, przykro mi... :oops:
Ale cieszę się, że jego stan się poprawia :multi:
Takie wieści warte są każdych pieniędzy :)
Jak tylko wpadnie mi jakaś extra kasa, będę pamiętać :)

Posted

Elżbietka_Cieszyn napisał(a):
Zostaje jeszcze kwestia Tridermu ....

Elżbietka_Cieszyn napisał(a):
Zostaje jeszcze kwestia Tridermu ....

Eluś, to już od Ciebie zależy, jeśli dorzucisz grosik jak najbardziej będziemy wdzięczni. U mnie aptece 1 mała tubka Tridermu to 26.95zł, Ty wzięłaś dwie, podaj ile zapłaciłaś to dopiszę do wydatków kwotę, jak przyjadę to się rozliczę.
A jak Igorek reaguje na tabletki? dzisiaj dostał chyba tylko raz? Ma tabletki 2 razy dziennie po 1 i pół. W ulotce piszą, że mogą wystąpić nudności, więc proszę popatrz na niego i lepiej podać trochę przed jedzeniem z małą ilością karmy a potem zasdniczy posiłek. Trzeba pomyśleć jak dać nutriplant, bo nie ma sensu razem z antybiotykiem, który wybije bakterie z nutriplantu. Siemię lnianie teraz jak najbardziej trzeba dawać. Może jakiś mały jogurcik naturalny między posiłkami?

Sporo wyszlo bo w sumie dużo leków było zakupionych, same krople do uszu miał b. dobre francuskie ale za to o szerokim działaniu. Uszka musiał mieć czyszczone i zakraplane- dr Ola właściwie pisząć wizyty i tak nie dodała tych wszystkich zabiegów a poświęciła temu czas. Badanie hormonów tarczycy musiały być dalej wysłane do labolatorium itd. Jkaby trzeba go codziennie wozić to też suma sumarum na paliwo i poszczególne wizyty mogłoby wyjść podobnie.

Posted

Nina Ostasiuk napisał(a):
Biedadztwo ;( życzymy mu jak najlepiej !!!!!!!!!!!!!!!!!

Witamy cioteczko Ninko od Małgosi na wątku:lol:. Małgosia najdzielniejsza sunia , podczytuję jej losy od początku i to jest niesamowite czego dokonali veci i Wy, dziś piękna i kochana, to takie budujące:loveu: U Małgosi straszne długo gojące sie poparzenia:shake: wymagały czasu i cierpliwości

Takie zmiany jak u Igora powinny się szybciej wycofać, choć Ela mówiła że niektóre mają formę blizn. Byle opanować sprawę trzustki i by antybiotyk doustny dobrze zniósł:modla:

Posted

zozolina napisał(a):
Jotesko dzieki za zapro .poczytam póżniej !!!!! podnosimy z ranka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

witamy serdecznie:lol:

Igorek jest jeszcze u Eli. Będziemy u niego w Cieszynie najwcześniej w poniedziałek na wieczór no i następnego dnia zabieramy go docelowo do hoteliku z przystankiem w wawie;)
chłopak może mieć wymioty po antybiotyku pisała dr Ola- przeszedł na tabletki
chyba będzie kontynuacja leczenia miejscowego uszków w postaci maści Easotic bo były krople tylko 5 dni. Macie doświadczenia z doustnymi antybiotykami u psów? Moje jak już to miały zastrzyki
może zajrzy tu Ela i coś nam o stanie Igora napisze, dziś późnym wieczorem chyba były spore problemy z serwerem dogo

dziś po znojnym dniu harówki miła niespodzianka:lol: mianowicie...
Igorek dostał od cioci Doroty P 50zł i od wujka Jacka M drugie 50zł (moich niezawodnych współpracowników) na wydatki na leczenie SERDECZNIE WAM DZIEKUJEMY :multi::Rose:

Igorku do góry na pierwszą:loveu:

Posted

Zagladam do Igorka i ciesze sie, ze wiesci coraz lepsze ( oczywiscie oprocz tych monstrualnych kosztów).
Jesli chodzi o doustne antybiotyki, to psy na ogól dobrze je znoszą. Lunka ostatnio była na antybiotyku w tabletkach, moja Janka tez niedawno łykala tabletki , gdyz jest uczulona na penicyline, a wet nie dysponowal innymi zastrzykami. Wiec, nie martw sie, na pewno Igorek dobrze je zniesie.
Niestety coraz częsciej zdarzaja sie uczulenia, J_ulia ledwo uratowała swojego psiaka, ktory wpadł we wstrzas, wlasnie po antybiotyku. Trzeba bacznie obserwowac psa po podaniu leku.