Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

TERESA BORCZ napisał(a):
to nie zawsze alergia powoduje te sprawki między palcami łap, ale najrozmaitsze paskudztwa żyjace na i pod skórą psiaka (ludzi też) ,zastosowałabym przede wszystkim oryginalna tubeczke odpowiednią do wagi Wigora oryginalnego advocata, firmy BAYER jest wszechstronny i zapewnia pomoc na długo, ale na to co już się pojawiło proszę kupić oryginalny olejek z drzewa herbacianego, który jest bardzo efektywnie działającym naturalnym antybiotykiem/ wnika bardzo glęboko w skórę, można to rozetrzec z kokosowym olejem który jest sam w sobie wielkim lekiem i takim smarowidełkiem posmarować oczyszczone i osuszone miejsca między palcami i wogóle na wyłysieniach na skórze, to super lek, popryskać też obłokiem ekstraktu propolisu w areozolu, to powinno pomóc, szkoda psiaka faszerować antybiotykami/

wilgoć tez jest jedna z powaznych przyczyn, bo wilgotnych miejscach, niezbyt czystych a ciepłych, a tak jest między palcami namna zaja sie drożdzaki i nie tylko!

po wyjściu ze schronu koniecznie odbudujcie mu florę bakteryjna właściwą dla przewodu pokarmowego, podając nutriplant forte z apteki zielarskiej, pro plus prebiotyk wzmocniony substancja uaktywniająca i wit C) taki porzĄdek w jelitach pozwoli broniĆ sie psiakowi przed drożdzakami demolujacymi cały organizm stopniowo, od skóry począwszy!

Pani Teresko, bardzo Pani dziękujemy za cenne wskazówki :modla:, czy te olejki są dostępne w aptekach przez internet? Advocat to chyba bez recepty veta można dostać, bo nie wiem? Jak wilgoć to faktycznie mogą być kolnie grzybów między paluszkami...

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeszcze chcę przekazać ważne info, wspaniały wrażliwy na niedolę zwierząt człowiek spoza dogo- Leszek M, chce wspomóc Igorka groszem niemałym z chwilą gdy pies przekroczy bramy schroniska:multi:
Pozwolę sobie zacytować jego słowa: "...jeszcze niedawno byłem takim psem i otrzymałem pomoc..." Przekazuję, że trzyma mocno kciuki za powodzenie leczenia Igora:lol:
Leszku bardzo Ci wszyscy dziękujemy za wieeeeelkie serce:loveu:

Posted

I ja też kciuki zaciskam :)
Podpytywałam trochę o hotelik kudlate&laciate i słyszałam same dobre opinie :)
Wspaniale, że jest tu ciocia Teresa Borcz :)
To prawdziwa "skarbnica" wiedzy :)

Jotesko, a Wigorek ma trafić tam tylko do czasu wyleczenia skóry, czy na dłużej ?

Posted

Rety, to Wy tu jesteście? myślałam, że troszkę do siebie gadam:oops: dzieki!!!!

Igorek docelowo ma być w hoteliku kudłate i łaciate po 20- 25tym listopada jak zwolni sie miejsce do czasu osiągnięcia dobrej formy do ogłoszeń , chyba to dobry wybór, jak cioteczki uważacie?
chodzi o czas i miejsce na doleczenie między schronem a tym hotelikiem, albo pomoże Elunia albo będzie ew. w płatnym hospicjum , które ciocia DONnka sugerowała czyli u Ani niedaleko niejakiego Ujazdu ( stąd są Luna i szczeniaczek Boston;)) a propos Boston rośnie jak na drożdżach jak najbardziej jest w typie onkowym;)
Teraz więc dużo zależy od tych posiewów i kąpieli, trzeba szybko Igorem sie zająć, bo coś dręczy mnie ta trzustka....:shake::shake::shake: nie wiem jak to przebiega u piesiów...

Posted

U mnie buda i kojec już jest. Rano już joteskę telefonicznie poinformowałam. Jeżeli dziś nie uda się Igora do mnie przywieźć , bo Zofija już jest w pracy , to dopiero będę miała możliwość i auto do przewiezienia psa w środę. Kąpiele niestety u mnie nie są możliwe.

Posted

Wigora,zgodziła się wykąpać pani z salonu Westi.Kąpiel będzie gratis ,te panie pomagają mam w pielęgnacji piesków w potrzebie.Zofija ma telefon wystarczy zadzwonić i umówić się.

Posted

Dziękuję za numer konta.:lol: Deklaruję wpłatę stałą (comiesięczną) 10 zł od grudnia, więcej niestety nie mogę, bo już zaczynam się pomału gubić w moich deklaracjach na dogo.
Trzymam kciuki za psinkę.

Posted

Elżbietka_Cieszyn napisał(a):
U mnie buda i kojec już jest. Rano już joteskę telefonicznie poinformowałam. Jeżeli dziś nie uda się Igora do mnie przywieźć , bo Zofija już jest w pracy , to dopiero będę miała możliwość i auto do przewiezienia psa w środę. Kąpiele niestety u mnie nie są możliwe.

Eluniu, bardzo dziękujemy:loveu: rozumiem, że dziś jego przewiezienie nie było możliwe, Igor nie ma wyjścia po prostu musi czekać, mam duże obawy co do jego stanu głównie przez trzustkę i jak najszybsza zmiana jedzenia i dalsza kontrola veta jest teraz na wagę złota
jutro najpewniej schronisko jest zamknięte.. nie wiem co robić

Posted

Nilsson napisał(a):
Wigora,zgodziła się wykąpać pani z salonu Westi.Kąpiel będzie gratis ,te panie pomagają mam w pielęgnacji piesków w potrzebie.Zofija ma telefon wystarczy zadzwonić i umówić się.

Nilsson, to niesamowite, wielkie podziękowania dla salonu Westi:iloveyou: i za pomoc dla Ciebie :buzi:

szampon i obroża powinny dojść w poniedziałek na adres Zosi, może uda się to sprawnie zorganizować? czy to ciocia Ela wiozłaby Igora na kąpiel?

Posted

dorota1 napisał(a):
Dziękuję za numer konta.:lol: Deklaruję wpłatę stałą (comiesięczną) 10 zł od grudnia, więcej niestety nie mogę, bo już zaczynam się pomału gubić w moich deklaracjach na dogo.
Trzymam kciuki za psinkę.

Ciociu Dorotko, bardzo dziękujemy, każdy grosz w przypadku Igorka bezcenny:Rose::modla:
nie wiemy co nas jeszcze czeka w wydatkach by walczyć o jego zdrówko:shake:
możemy go troszkę ogarnąć jak jest w schronisku, ale leczyć tam chyba nie powinniśmy, cioteczki?
chyba mamy już za smutne doświadczenia po innych psiakach:-(.

Posted

Alla Chrzanowska napisał(a):
Witam i ja u Igorka. NIe mogłam wcześniej, bo byłam za granicą i nie miałam dostępu do Internetu. Na razie czytam. Piesio cudny!!!

Witamy Ciociu Alu:loveu: dziękujemy za odwiedzinki:lol:

Rozmawiałam z dr Olą, wyników hormonów tarczycy jeszcze nie ma. Zaleca niskotłuszczowe jedzenie typu kurczak z ryżem i royala gastrointesitnal low fat.
Jak radziła Pani Tereska na pewno warto od razu wprowadzić coś odbudowę flory jelitowej, może uda się szybko namierzyć i zakupić

Posted

bela51 napisał(a):
A ja nie dostałam nr konta. Takie jak na Kronosa?

nie,przepraszam, już przesyłam:lol:

info od dr Oli- poziom hormonów tarczycy u Igorka w normie:multi: czyli niedoczynność jako przyczynę łysienia i zciemnienia skóry możemy jednoznacznie wykluczyć :lol:

Posted

Co ja widzę :crazyeye: szykuje się tak bardzo potrzebna kąpiel Igorka :multi:
I dobre wieści od dr Oli :multi:
Tak się cieszę, że plany już bardzo konkretne :multi:
Trzymam kciuki z całej siły :):):)

Posted

Alla Chrzanowska napisał(a):
Nie wiele mogę, ale te 10,00 zł co miesiąc od listopda deklaruję. Proszę o numer konta

Alu, cioteczko kochana, bardzo dziękujemy:iloveyou::sweetCyb:
Tyle osób do pomocy, jesteście niesamowite!:loveu:

Posted

wielkie dzieki doroto1 za akceptacje propozycji przeniesienia deklaracji, super,

co do advocata to ja u nas kupuje normalnie bez recepty ale trzeba dopasować konkretnie do wagi, to bardzo ważne podać mu dokąd nie wiemy dokładnie co się dzieje advocate jest wszechstronny, a z leczeniem skory bedzie łatwiej , napwno nie bedzie sie drapał i dolewał oliwy do ognia, a wszelkie dolegliwości się uspokoją dając czas na konkretne leczenie tylko nie dawajcie przed kąpielą!przy najblizszej wizycie u weta kupcie!

Posted

[quote name='TERESA BORCZ']wielkie dzieki doroto1 za akceptacje propozycji przeniesienia deklaracji, super,

co do advocata to ja u nas kupuje normalnie bez recepty ale trzeba dopasować konkretnie do wagi, to bardzo ważne podać mu dokąd nie wiemy dokładnie co się dzieje advocate jest wszechstronny, a z leczeniem skory bedzie łatwiej , napwno nie bedzie sie drapał i dolewał oliwy do ognia, a wszelkie dolegliwości się uspokoją dając czas na konkretne leczenie tylko nie dawajcie przed kąpielą!przy najblizszej wizycie u weta kupcie!
Pani Teresko, dziękuje za info:lol:. Czy wtedy Advocate podaje sie tylko kropelkami i na kark na wagę by nie lizał czy dac na te łyse placuszki i między palce też na wagę bo nie wiem czy może to lizać- Igorek jak rozmawiałam z dr Olą ma wyłysiałe pola zaczerwienionej skóry na szyi :shake:
na poniższych zdjęciach widać te wyłysienia