basia bonnie Posted August 11, 2007 Author Posted August 11, 2007 Ja tam palcata nie używam, więc do kłusa instruktorka mi go bierze ;) bo by mi przeszkadzał, ale slyszałam, że ponoć lepiej jest się uczyć z palcatem od razu, bo potem ciężko jest się przyzwyczaić:roll: choć mi on i tak jest zbędny, wole łydeczke dać :evil_lol: Quote
basia bonnie Posted August 11, 2007 Author Posted August 11, 2007 goldenka245 napisał(a):No jak to jak? Nazbieraj potu:diabloti::evil_lol: To się w motoroli nazywa ZOOM:shake::cool1: Basia ma bacik!:loveu::diabloti::evil_lol: :evil_lol::evil_lol: Fee zoom :evil_lol: Nie mam bacika :eviltong: w stajni mi dają :cool3: Quote
Mi. Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 ß@$!@ napisał(a):Ja tam palcata nie używam, więc do kłusa instruktorka mi go bierze ;) bo by mi przeszkadzał, ale slyszałam, że ponoć lepiej jest się uczyć z palcatem od razu, bo potem ciężko jest się przyzwyczaić:roll: choć mi on i tak jest zbędny, wole łydeczke dać :evil_lol: a po co sie przyzwyczajac do palcata? Palcat to nie przymus tylko pomoc dla jezdzca i trzeba wiedziec jak sie nim poslugiwac bo mozna zepsuc konia a samemu sie nie nauczyc dobrze jezdzic. Quote
basia bonnie Posted August 11, 2007 Author Posted August 11, 2007 *luthien* napisał(a):a po co sie przyzwyczajac do palcata? Palcat to nie przymus tylko pomoc dla jezdzca i trzeba wiedziec jak sie nim poslugiwac bo mozna zepsuc konia a samemu sie nie nauczyc dobrze jezdzic. Mnie uczyli jak "bić" palcatem Quote
Mi. Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 ß@$!@ napisał(a):Mnie uczyli jak "bić" palcatem jak? 10 znakow. Quote
basia bonnie Posted August 11, 2007 Author Posted August 11, 2007 Tak po boku, jakby po kopycie tylko, że tak wyżej, tak jak się ma rękę i się w niej trzyma palcat to tak klepnąć tak jakby w ludzkie ramie (nie wiem jak sie to u konia nazywa, ewentualnie w szyję. Quote
basia bonnie Posted August 11, 2007 Author Posted August 11, 2007 Tak po boku, jakby po kopycie tylko, że tak wyżej, tak jak się ma rękę i się w niej trzyma palcat to tak klepnąć tak jakby w ludzkie ramie (nie wiem jak sie to u konia nazywa), ewentualnie w szyję. Quote
Mi. Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 ß@$!@ napisał(a):Tak po boku, jakby po kopycie tylko, że tak wyżej, tak jak się ma rękę i się w niej trzyma palcat to tak klepnąć tak jakby w ludzkie ramie (nie wiem jak sie to u konia nazywa, ewentualnie w szyję. po konskiej lopatce(lekko w dol) albo po zadzie. A w jakiej sytuacji? w szyje?????? :O:O:O:O Quote
goldenka245 Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 ß@$!@ napisał(a)::evil_lol::evil_lol: Fee zoom :evil_lol: Nie mam bacika :eviltong: w stajni mi dają :cool3: Masz bacik w rączce:evil_lol:cały czas:diabloti: Quote
basia bonnie Posted August 11, 2007 Author Posted August 11, 2007 *luthien* napisał(a):po konskiej lopatce(lekko w dol) albo po zadzie. A w jakiej sytuacji? w szyje?????? :O:O:O:O Po zadzie to podobno tylko ci, co dobrze optrafią jeździć. A to, że w szyje to już w internecie kiedyś tam przeczytałam. Klepie sie, jak koń jest leniwy albo nie posłuszny, żeby go zmotywować, żeby przyśpieszył Quote
basia bonnie Posted August 11, 2007 Author Posted August 11, 2007 goldenka245 napisał(a):Masz bacik w rączce:evil_lol:cały czas:diabloti: nie cały czas, bo jak kłus to nie mam :eviltong: Quote
Mi. Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 ß@$!@ napisał(a):Po zadzie to podobno tylko ci, co dobrze optrafią jeździć. A to, że w szyje to już w internecie kiedyś tam przeczytałam. Klepie sie, jak koń jest leniwy albo nie posłuszny, żeby go zmotywować, żeby przyśpieszył doooooobrzeeee :cool3: Quote
goldenka245 Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 ß@$!@ napisał(a):nie cały czas, bo jak kłus to nie mam :eviltong::diabloti: Basia dziś spała na koniu:diabloti: Quote
basia bonnie Posted August 11, 2007 Author Posted August 11, 2007 *luthien* napisał(a):doooooobrzeeee :cool3: Zdałam? :evil_lol::evil_lol: Quote
basia bonnie Posted August 11, 2007 Author Posted August 11, 2007 goldenka245 napisał(a)::diabloti: Basia dziś spała na koniu:diabloti: nie spała, tylko leżała i szła do ee..noo barierki :evil_lol::diabloti: Quote
Mi. Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 ß@$!@ napisał(a):Zdałam? :evil_lol::evil_lol: zdalas na 5+:) czyli wiadomo juz ze palcata uzywa sie w OSTATECZNYM razie. NIGDY od tak sobie:) Quote
basia bonnie Posted August 11, 2007 Author Posted August 11, 2007 *luthien* napisał(a):zdalas na 5+:) czyli wiadomo juz ze palcata uzywa sie w OSTATECZNYM razie. NIGDY od tak sobie:) :multi: Ja użyłam tylko raz ;) Gama nie chciała słuchać i iść, więc pani mi powiedziała, żebym ją lekko klepnęła :cool3: poskutkowało :diabloti::evil_lol:;) Quote
goldenka245 Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 ß@$!@ napisał(a):nie spała, tylko leżała i szła do ee..noo barierki :evil_lol::diabloti: Kłamiesz:shake::diabloti: Quote
basia bonnie Posted August 11, 2007 Author Posted August 11, 2007 goldenka245 napisał(a):Kłamiesz:shake::diabloti: Jaa? Co jaaa? Ty klamiesz :diabloti: Quote
Mi. Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 ß@$!@ napisał(a)::multi: Ja użyłam tylko raz ;) Gama nie chciała słuchać i iść, więc pani mi powiedziała, żebym ją lekko klepnęła :cool3: poskutkowało :diabloti::evil_lol:;) :multi: dobrze cie tam ucza :multi: Quote
goldenka245 Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 ß@$!@ napisał(a):Jaa? Co jaaa? Ty klamiesz :diabloti: Nie plawda:diabloti: Quote
basia bonnie Posted August 11, 2007 Author Posted August 11, 2007 *luthien* napisał(a)::multi: dobrze cie tam ucza :multi: :multi:Super tam jest :loveu: nie zamieniłabym tej stajni na żadną inną :loveu: Quote
basia bonnie Posted August 11, 2007 Author Posted August 11, 2007 goldenka245 napisał(a):Nie plawda:diabloti: ale czemu ja kłamie? :evil_lol: co ja niby skłamałam? :evil_lol::evil_lol::evil_lol::diabloti: Quote
Bewarka Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 *luthien* napisał(a):jezuu co to za stajnia:shake: eh... powinni nie dawac ci palcata przez 2 miesiace az nauczysz sie super jezdzic i panowac nad koniem. kuuuuuurde... bijesz konia bo tak ci wygodniej omg Poganiam palcatem, ale nie używając go ;) po prostu go trzymam...wołam kłus (bo Draga jest starsza i nie dosłyszy), poganiam nogami i tyle...może nie do końca napisałam, jak go "używam" :) Quote
goldenka245 Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 ß@$!@ napisał(a):ale czemu ja kłamie? :evil_lol: co ja niby skłamałam? :evil_lol::evil_lol::evil_lol::diabloti: Bo spałaś:shake::diabloti::cool3: Chooooooo...............................:diabloti::eviltong: Quote
Recommended Posts