Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja tam palcata nie używam, więc do kłusa instruktorka mi go bierze ;) bo by mi przeszkadzał, ale slyszałam, że ponoć lepiej jest się uczyć z palcatem od razu, bo potem ciężko jest się przyzwyczaić:roll: choć mi on i tak jest zbędny, wole łydeczke dać :evil_lol:

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

goldenka245 napisał(a):
No jak to jak? Nazbieraj potu:diabloti::evil_lol:

To się w motoroli nazywa ZOOM:shake::cool1:

Basia ma bacik!:loveu::diabloti::evil_lol:

:evil_lol::evil_lol:

Fee zoom :evil_lol:

Nie mam bacika :eviltong: w stajni mi dają :cool3:

Posted

ß@$!@ napisał(a):
Ja tam palcata nie używam, więc do kłusa instruktorka mi go bierze ;) bo by mi przeszkadzał, ale slyszałam, że ponoć lepiej jest się uczyć z palcatem od razu, bo potem ciężko jest się przyzwyczaić:roll: choć mi on i tak jest zbędny, wole łydeczke dać :evil_lol:

a po co sie przyzwyczajac do palcata? Palcat to nie przymus tylko pomoc dla jezdzca i trzeba wiedziec jak sie nim poslugiwac bo mozna zepsuc konia a samemu sie nie nauczyc dobrze jezdzic.

Posted

*luthien* napisał(a):
a po co sie przyzwyczajac do palcata? Palcat to nie przymus tylko pomoc dla jezdzca i trzeba wiedziec jak sie nim poslugiwac bo mozna zepsuc konia a samemu sie nie nauczyc dobrze jezdzic.

Mnie uczyli jak "bić" palcatem

Posted

Tak po boku, jakby po kopycie tylko, że tak wyżej, tak jak się ma rękę i się w niej trzyma palcat to tak klepnąć tak jakby w ludzkie ramie (nie wiem jak sie to u konia nazywa, ewentualnie w szyję.

Posted

Tak po boku, jakby po kopycie tylko, że tak wyżej, tak jak się ma rękę i się w niej trzyma palcat to tak klepnąć tak jakby w ludzkie ramie (nie wiem jak sie to u konia nazywa), ewentualnie w szyję.

Posted

ß@$!@ napisał(a):
Tak po boku, jakby po kopycie tylko, że tak wyżej, tak jak się ma rękę i się w niej trzyma palcat to tak klepnąć tak jakby w ludzkie ramie (nie wiem jak sie to u konia nazywa, ewentualnie w szyję.

po konskiej lopatce(lekko w dol) albo po zadzie. A w jakiej sytuacji?

w szyje?????? :O:O:O:O

Posted

*luthien* napisał(a):
po konskiej lopatce(lekko w dol) albo po zadzie. A w jakiej sytuacji?

w szyje?????? :O:O:O:O

Po zadzie to podobno tylko ci, co dobrze optrafią jeździć. A to, że w szyje to już w internecie kiedyś tam przeczytałam.
Klepie sie, jak koń jest leniwy albo nie posłuszny, żeby go zmotywować, żeby przyśpieszył

Posted

ß@$!@ napisał(a):
Po zadzie to podobno tylko ci, co dobrze optrafią jeździć. A to, że w szyje to już w internecie kiedyś tam przeczytałam.
Klepie sie, jak koń jest leniwy albo nie posłuszny, żeby go zmotywować, żeby przyśpieszył

doooooobrzeeee :cool3:

Posted

ß@$!@ napisał(a):
Zdałam? :evil_lol::evil_lol:
zdalas na 5+:)

czyli wiadomo juz ze palcata uzywa sie w OSTATECZNYM razie. NIGDY od tak sobie:)

Posted

*luthien* napisał(a):
zdalas na 5+:)

czyli wiadomo juz ze palcata uzywa sie w OSTATECZNYM razie. NIGDY od tak sobie:)

:multi:

Ja użyłam tylko raz ;) Gama nie chciała słuchać i iść, więc pani mi powiedziała, żebym ją lekko klepnęła :cool3: poskutkowało :diabloti::evil_lol:;)

Posted

ß@$!@ napisał(a):
:multi:

Ja użyłam tylko raz ;) Gama nie chciała słuchać i iść, więc pani mi powiedziała, żebym ją lekko klepnęła :cool3: poskutkowało :diabloti::evil_lol:;)

:multi: dobrze cie tam ucza :multi:

Posted

*luthien* napisał(a):
jezuu co to za stajnia:shake: eh... powinni nie dawac ci palcata przez 2 miesiace az nauczysz sie super jezdzic i panowac nad koniem. kuuuuuurde... bijesz konia bo tak ci wygodniej omg

Poganiam palcatem, ale nie używając go ;) po prostu go trzymam...wołam kłus (bo Draga jest starsza i nie dosłyszy), poganiam nogami i tyle...może nie do końca napisałam, jak go "używam" :)

Posted

ß@$!@ napisał(a):
ale czemu ja kłamie? :evil_lol: co ja niby skłamałam? :evil_lol::evil_lol::evil_lol::diabloti:

Bo spałaś:shake::diabloti::cool3:
Chooooooo...............................:diabloti::eviltong: